Jak léčit adenomyózu dělohy lidovými léky

Adenomyóza VITA je poměrně běžným benigním onemocněním ženských porostů žen, je jedním z typů endometriózy. Vyznačuje se růstem buněk endometrioidní tkaniny ve svalech dělohy. Onemocnění zabraňuje přirozenému fungování reprodukčních orgánů ženy.

Unified Hypotéza mechanismu adenomyózy neexistuje. S největší pravděpodobností příčinou - hormonální, imunitní poruchy v těle a dědičné predispozici. Také vyprovokovat vzhled chorobních zákroků onemocnění (škrábání, potraty, císaesarean sekce), zánětlivé procesy v genitálních orgánech, selhání menstruačního cyklu, nadměrná fyzická námaha, nadváha, stres a neustálý emocionální přepětí.

Základní příznaky onemocnění

Adenomyóza je diagnostikována hlavně u žen středního věku, ale mezi nemocemi lze nalézt a zlomené dívky. V raných fázích Adenomyóza dělohy postupuje ve většině případů jako impozantní. Nejtypičtější známky nemoci jsou:

  • bolest v malé pánvi před, během a po měsíční;
  • Tmavě červený výboj z pochvy před menstruací a po něm;
  • porušení doby trvání menstruačního cyklu;
  • změny ve tvaru a velikosti dělohy během inspekce;
  • pocit nepohodlí během pohlaví;
  • Zhoršení blahobytu, snížení výkonu.

Nepříjemné důsledky onemocnění jsou neplodnost, je možné znovuzrození v maligním nádoru.

Včasná diagnostika a léčba umožní ženě zachovat reprodukční funkci a přinést vyvážení hormonu. V lékařství pro léčbu adenomyózy, používejte různé způsoby:

  • Konzervativní léčba;
  • chirurgický zákrok;
  • Lidové cesty.

Kombinace používání současně je běžná. Je známo, že je možné léčit obě léky, tak pro lidové léky. Nejúčinnější je v rané fázi onemocnění, léčba adenomyózy lidovými prostředky. Ve většině případů není k léčbě patologie nutné žádný další příjem lékařů a dalších zásahů. Pokud jsou léčeni v pozdějších fázích s pomocí lidových metod a léčiv, chirurgický zákrok, je možné výrazně zlepšit stav pacienta.

Lidové metody při léčbě onemocnění jsou protizánětlivý a imunomodulační účinek, regenerační tkáně a zastavení krvácení.

Lidové metody při léčbě adenomyózy

Jedním z výhod využívání lidových léčebných postupů je jejich dostupnost a relativně nízká cena. Léčba adenomiózy dělohy s pomocí folkových nápravných prostředků znamená použití následujících metod:

  • Herbraby;
  • Douching;
  • Lékařské tampony;
  • Hirudoterapie;
  • přijímání šťáv;
  • Včelařské výrobky;
  • Východní terapie;
  • Léčba clain a bahna.

Herbracks

Existuje mnoho receptů, jak léčit adenomyózu dělohy lidovými léky.

Sabelnik úspěšně aplikoval na léčbu adenomyózy dělohy. Pro vaření, 50 g surovin nalije 1 l vody a zítra na pomalém ohni 10-15 min. Použijte odvodnění, kterou potřebujete jednou denně na 1 šálek po dobu 2-5 týdnů.

Kopřivy působí jako protizánětlivé činidlo, přispívá k zastavení krvácení. Hrst listů nalít sklenici vroucí vody, trvat, napětí. Vezměte několikrát denně na několika lžíce.

Červený kartáč je jednoduše nepostradatelný v léčbě adenomyózy lidovými léky. Má onkoprotektivní expozici. Pro použití musíte kořeny 1 rostliny nalije 0,5 l vody, vařte na nízké teplo 10-15 min. Před jídlem je doporučeno v 0.5 brýle třikrát denně před jídlem.

Buněčné je účinné, pokud je léčba gynekologických patologií složité. Dvě lžíce trávy by měly nalít sklenici vroucí vody. Po zlepšování asi 3 hodin je vhodné vzít to třikrát denně před jídlem.

Abrahamovo strom se používá jako uklidňující a antispasmodický činidlo. Třeba vařit 1 h. L. Surové sklo vroucí voda, trvat na půl hodiny. Můžete si vzít z jedné do tří brýlí denně.

Dyagil využívá odborníci k léčbě čistě ženských onemocnění, včetně adenomyózy. Ovlivňuje relaxační nápravu pro dělohu, pomáhá zlepšit zásobování krve v těle. Lžička surovin nalije sklenici vroucí vody a trvá na 5 minutách. Můžete použít několikrát denně místo čaje nebo před jídlem. Také brát uvnitř vás můžete třikrát denně malé kousky zářivého kořene. Lidové Lekari doporučuji začít zakořenit po skončení menstruace a do středu cyklu. Pak si přestávku v několika dnech a pokračovat v recepci před další menstruací. Pro úplnou likvidaci adenomyózy musí být průběh léčby několikrát opakován.

YAMS (WILD) má jasný protizánětlivý účinek. Tři gramy surovin musí nalít sklenici vroucí vody, aby trvaly na třicet minut. Vezměte si odvodu, kterou potřebujete třikrát denně 1 měsíc.

Kushoid Clopogon se úspěšně používají při léčbě gynekologických onemocnění. Má spasmolytický a protizánětlivý účinek. Jedna lžíce trávy se nalije s jedním litrem vroucí vody a trvá na termosku. Denní dávka by neměla překročit jeden litr. Doba recepce od jednoho měsíce do šesti měsíců v závislosti na stupni nemoci.

Bílá má sedativní a antispasmodický účinek. Dvě lžičky kortexu potřebují nalít sklenici vroucí vody, trvat na 20 minut. Vezměte dvakrát denně půl hodiny před jídlem. Průběh léčby je 1-1,5 měsíce.

Společné národní prostředky při léčbě adenomyózy je nudný děloha. Dvě lžíce trávy musí být naliti litr varné vody a trvat. Musíte dostávat půl šálku před jídlem. Doba příjmu je 4-5 týdnů.

Můžete použít bylinky, které se používají v aromaterapii. Pomáhají obnovit duchovní a tělesnou rovnováhu v těle.

Jaký druh trávy, ve kterém dávkování a doba trvání jeho přijetí musí být koordinována s lékařem.

Sušení

Herbails se používají pro douching. Ve stejném množství mix eukalyptus, řebříček, jmelal, měsíčku, sušení, kořen badan, dubový borer, stammernik, pivoňka, čistota. Po trvale musí být napětí.

Následující odvod bude užitečný, který je zahrnut ve stejných množstvích jmelí, pivoňka, sušení, dubové kůry, měsíčku, řebříček květin, čistoty a kopřivy. Sbírka musí být nalije vařící vodu a trvejte na 5 hodin, pak napětí. Použijte sběr pro douching, který potřebujete jednou denně.

Efektivní bude odvar od Celannine, dub, eukalyptus, pivoňka, kopřivy a měsíčku. Po broušení musí suroviny nalít sklenici vroucí vody a trvat na pár hodin.

Také pro douching pavučinu Sabelnik. Je to dobrý asistent v boji proti nemoci. Cook potřebuje 20 minut, pak napětí.

Nedoporučuje se odčerpat více než měsíc v řadě v důsledku nebezpečí porušení kyselosti pochvy a nerovnováhy mikrobiokenózy.

Lékařské tampony

Pro léčbu adenomyózy, položených tamponů nebo ubrousků v pochvě, navlhčené v předem připraveném činidle. Rozdrcený eukalyptus (kalenda) se nalije ložním (olivovým) máslem, trvejte na tmavém místě asi dva týdny. Po smilí tamponu se zavádí hluboko do pochvy a nechat na chvíli. Tento lidový lék je dobrý antioxidant, má protizánětlivý účinek.

Příjem šťávy

Řepa šťáva, brambory, mrkev, celer příznivě ovlivňují hormonální pozadí. Vlastnit hemostatické, protizánětlivé, antioxidační, protinádorové, anestetické a regenerační vliv. Pijte čerstvý džus dvakrát denně půl pohárku k léčbě adenomyózy.

Produkty včelařství

Propolis je dobrým antibakteriálním a protizánětlivým lidovým činidlem při léčbě děložní adenomiózy. Pre-zmrazené, musí být počítat a smíchán s medem. Pak teplý na vodní lázni. Musíte si vzít denně, pití teplé vody.

Východní terapie

Mnoho gynekologických patologií může být ošetřeno orientální taktikou. Při léčbě adenomiózy dělohy, dobrý účinek poskytuje masážní a vakuovou terapii. Příznivé účinky postupu:

  • aktivuje krevní oběh v malé pánvi;
  • má vasodilační dopad;
  • pomáhá eliminovat stagnaci krve;
  • Eliminovat subkutánní vklady.

Reflexotrotaperapie a akupunktura jsou stále více distribuována při léčbě gynekologických onemocnění. Dopad na bolavé tělo se vyskytuje prostřednictvím určitých bodů na těle a končetin pacienta.

Hirudoterapie

Použití pijavic při léčbě adenomiózy dělohy zlepšuje zásobování krve do orgánů. Látky, které jsou součástí slinných pijavic, mají příznivě ovlivňovat tělo. To je vysvětleno tím, že pijavice se sbírají pouze v biologicky aktivním bodě těla. Zvyšuje obecnou imunitu, která přispívá k rychlému oživení. Obvykle se pijavice aplikují 1 čas za pár dní. Pro dosažení výsledku potřebuje asi 5 sezení.

Hirudoterapie se používá k léčbě počátečních fází onemocnění. Jinak můžete provokovat krvácení.

Léčba clain a bahna

Clay se používá k léčbě různých onemocnění, včetně adenomyózy dělohy. Chcete-li to udělat, musíte míchat černou hlínu s vodou a vzít se sedacích lázní. Léčba adenomyózy tímto způsobem doporučuji kurzům z několika postupů.

Pozitivní zpětné vazby dokazují účinnost léčby adenomiózy dělohy. Použití netradičních metod terapie endometriózy v komplexu s léčivem a chirurgickými metodami vám umožní dosáhnout dlouhodobého remise a vyhnout se relapsu a také zvýšení šancí na přírodní těhotenství.