Konizace čípku - jak je operace?

Onkologie děložního čípku - jeden z nejběžnějších gynekologických patologií. Asi půl milionu nových pacientů s touto diagnózou a více než 250 tisíc případů fatálního výsledku se zaznamenává každoročně.

Včasná diagnóza děložních neoplazmů ve fázi precancerózních států se přístupy k léčbě dramaticky změnily. Rozsáhlé provozní zásahy s dlouhou rehabilitační dobou a širokým seznamem komplikací byly změněny místními drobnými chirurgickými chirurgickými operacemi. Pooperační období přechází v ambulantním režimu - pacient obvykle předepisuje další den z nemocnice. Včasná terapie umožňuje vyhnout se vývoji rakoviny děložního hrdla a zachránit život ženy.

Moderní metoda maloje

CLASSIC minimálně invazivní intervence o pozadí dedestrních stavů zahrnují erizaci děložního čípku (kuželovitá resekce). Tento provozní intervence se provádí vagíně. Operace leží v cone-ve tvaru excize modifikované tkáně děložního čípku a prvků krčního kanálu.

Indikace na minimálně invazivní zásah jsou:

  • Qing II a III (cervikální intraepiteliální neoplasie, t.E. Změna epitelových buněk děložního čípku);
  • Kombinace CIN a deformace děložního čípku (po potratu, těžkém porodu, operací);
  • patologické podmínky, ve kterých není možné jasně vizualizovat zónu léze během kolposkopie;
  • inepitheliální krční karcinom;
  • Uznání onemocnění v předchozím zacházení s jinými metodami.

V raných fázích Qing, stejně jako s možností jasné vizualizace krbu, je možné provádět další způsoby nárazu: laserová odpařování, radiosirurgie, kryodestrukturování a elektrokoagulace (DEK). Náklady na postup se budou lišit v závislosti na použité techniky a objemu provozního intervence.

Kontraindikace:

  • Invazivní rakovina děložního hrdla (s klíčínkem v okolních tkaninách);
  • infekční a zánětlivý proces v pochvě a na čípku;
  • Těhotenství a laktační období.

O přítomnosti infekce říká vzhled žlutých, zelených nebo kudrnatých těsnění z genitálního traktu s nepříjemným zápachem. Alokace jsou doprovázeny svědění a spalování v rozkroku. Pokud je infekce potvrzena laboratoří, by měl být absolvován kurz terapie a teprve po návratu k otázce. Během těhotenství a během laktace není chirurgická léčba prováděna. Konečné rozhodnutí o možnosti operace trvá za zkouškou pacienta gynekologa.

Před operací musíte připravit:

  1. Kontrola gynekologa a dodávky všech nezbytných analýz.
  2. Ovládání kolposkopie.
  3. Léčba identifikovaných infekčních onemocnění (svíčky a další lokální léky jsou aplikovány).

Po dosažení normálního výkonu a po vyloučení infekčního procesu se provádí chirurgický zákrok.

Typy kohromance

Odstranění postižených tkání se provádí různými způsoby - od použití klasického skalpelu k excizi vysoce výkonným laserovým zářením. V této skupině non-drogové terapie pro precancerózní onemocnění, elektrokonizace nebo diathermonizace děložního čípku, zničení tkání s laserem, ultrazvukem a chladem. Volba typu operačního zásahu závisí na fázi onemocnění, vybaveného lékařské instituce a specializace lékaře.

Mechanická conizice

Mechanická regalizace krku se provádí pomocí skalpelu. Používá se v počátečním procesu rakoviny s lokalizací uvnitř cervikálního epitelu, významných hypertrofických a posttraumatických změn (jizvy, přestávky, velká oblast eroze), Polyp relapses, to znamená, s rozsáhlými způsoby se zapojením hlubokého vrstvy.

Jednou z hlavních komplikací s takovou operací, nepočítá klasické pooperační problémy (infekce a krvácení), jsou hrubými SCARMERS, které mohou vést k deformaci děložního čípku, narušení jeho pružnosti, následované neplodností a neschopností provést těhotenství normálně a porodit dítě.

Loop Exciusia

Leep, Lettz - všechna tato jména exporze smyčky (Electroxcision) Cervix. Postup je znázorněn v Qing II a některých dalších patologických podmínkách jako alternativu k plnohodnotnému kužele. Pod místní anestezií, s pomocí speciální elektrody ve formě smyčky, lékař odstraní postiženou oblast. Získaný materiál je zaslán na histologické vyšetření. Léčení děložního čípku do 4-6 týdnů podléhá všem doporučením lékaře. Podle výsledků biopsie může být léčba pokračovat v používání jiných technik.

Po provedeném postupu, periodické tahání bolesti v dolní části břicha a krvavého (růžová, šarlatová, hnědá) výběr z sexuálního traktu. Tyto příznaky jsou zachovány až tři týdny, po kterých postupně zmizí. Do 4-6 týdnů je nutné zdržet se sexuálního života, návštěvy sauny, vanu, bazénu. Ovládání kolposkopie jsou předepsány 2-6 měsíců po terapii. S neuspokojivými výsledky se zobrazí re-chirurgický zákrok.

Elektroponizace děložního čípku

Elektroponizace děložního čípku Vymezení tkání se provádí endoskopickou elektrodou, která se připojí k elektrochirurgickému zařízení. Elektrody mohou mít jiný pracovní formulář, ale princip akce je jeden. Příslušný elektrický proud vysoké frekvence způsobuje rychlé a intenzivní odpařování vody v místě kontaktu, tkanina doslova "exploduje". To způsobuje řezný účinek. Koagulace malých nádob se provádí v důsledku vysokého napětí s rychlou disperzí.

Diaterchonizace děložního čípku se provádí elektrickým proudem různých frekvencí a výkonu. Síla expozice závisí na zóně a hloubce porážky. Pokud jsou patologické změny povrchové, převažuje koagulační režim. Při distribuci procesu na hlubší vrstvě - řezání. Implementační technika bude záviset na závažnosti onemocnění a prevalence procesu.

V moderní gynekologii, Dee je často držen - odstranění děložního čípku pomocí elektronové. Taková manipulace nevyžaduje anestezii a umožňuje omezit modifikovanou tkaninu bez ovlivnění zdravé části orgánu.

Výhody technologie zahrnují úplné odstranění změnných tkání s možností podrobného histologického výzkumu a nízkého procentuu komplikací. Radio Wave Conizion Cervix se stala největší distribucí v důsledku nejlepšího poměru účinnosti, ceny, kontrole dopadu a nedostatku komplikací.

Kryodestrukce

Kryodestrukce Jak je operace pod kryodestrukcemi? Chirurgický zákrok se provádí pomocí kontaktních chladicích látek pod působením nízkých teplot. Nejčastěji se používají kapalné plyny - dusík, freon nebo oxid uhličitý. Doba trvání kryoAplikace je asi 4 minuty. Tato metoda se používá s menšími změnami pozadí.

Výhody metody zahrnují: omezenou oblast nekrózy, zanedbatelná traumatizace okolních tkání, nedostatek jizev, bezbolestnosti samotného postupu. Nevýhody jsou velká rehabilitační doba, nízkořízená hloubka a pevnost nárazu, časté recidivy, nevyhnutelnost tvorby razítka a trvání hojení ran.

ARGONOPLASMA ABLACE

Moderní metoda pro léčbu děložního čípku, vztaženo na koagulaci změneného argonu plazmatických tkání. Efektivní a bezkontaktní metoda, která umožňuje zbavit se problému a zabránit opakování onemocnění. V procesu terapie může lékař nastavit hloubku pronikání plazmového paprsku od 0,5 do 3 mm. Léčení se vyskytuje v nejkratším možném čase. Postup se provádí rychle a bezbolestně, v pohodlném pro pacienta (bez kouře, nepříjemného zápachu atd.). Doporučeno nedotknutelnými ženami.

Chirurgie rádiové vlny

RadiosIngery - progresivní technika, která vám umožní zbavit se patologie děložního čípku bez formování jizev a jiných negativních důsledků. Postup se provádí na moderních zařízeních (photoek "," Surgitron "). Chirurgie rádiové vlny se vyznačuje vysokou účinností a krátkou dobou rehabilitace, proto se doporučuje především odlomit.

Laserová conizciace

V chirurgické gynekologii se používá laser oxidu uhličitého. V procesu expozice nastane okamžitý ohřev a zničení modifikovaných buněk.

Dojící epiteliální dysplazie je naprosto bezbolestná. Řízené a minimální tkaniny. Jizvová pojivová tkáň a popruh v zóně expozice nejsou tvořeny. Rehabilitační období je výrazně kratší než s jinými minimálně invazivními metodami zničení cervikálních tkání. Nevýhody metody by měly zahrnovat neefektivnost postupu pro invazivní a spuštěné případy.

Pooperační období po řízené cergixu

S normálním proudem provozu a nepřítomností jakýchkoliv vedlejších účinků je pacient vypuštěn domů druhý den a s menšího objemu chirurgického zákroku - v den provozu.

Rehabilitační období může trvat několik týdnů do měsíce. To vše závisí na stavu těla ženy, diagnostiku a typu operačního zásahu. Mezi nejčastější stížnosti po operaci - bolest v dolní části břicha, krvácení (krevní sraženiny, rozšíření razítka) na týden, následný hojný měsíčně. Je možné zpozdit měsíční a cyklistický selhání. V této situaci musíte konzultovat s lékařem, aby podstoupil průzkum a vyhnout se negativním důsledkům pro tělo.

Mohu otěhotnět

Cervace děložního čípku a těhotenství Ve většině případů se v premenopauzálním období vyvíjí precanzózní státy a rakovina děložního hrdla, což je ve věku 45 - 60 let. V posledních desetiletích však došlo k prudkému nárůstu počtu maligní patologie u mladých žen. Jednou z hlavních funkcí moderní gynekologie je tedy nejen identifikací cervikální patologie v raných fázích, ale zachování ženy je schopna otěhotnět, vydržet a porodit zdravé dítě.

Hlavním vedlejším účinkem chirurgických operací, což významně ovlivňuje funkci pro děti, je jizva změny děložního čípku. Velké jizvy mohou způsobit stenózu cervikálního kanálu s narušením evakuace menstruačních sekrencí. Takové komplikace jsou však poměrně vzácné.

Nejčastější nežádoucí účinky chirurgických intervencí - potraty a předčasné narození v důsledku oslabení svalů děložního čípku (ICN), jakož i nemožnosti přírodních rodů v důsledku narušení pružnosti tkání.

Moderní minimálně invazivní léčebné metody umožňují dosáhnout výjimečného výsledku. Těhotenství Po avizaci proudí čípku bez jakýchkoliv komplikací v důsledku poklesu objemu provozního zásahu. Jizva tkáně je tvořena v menších svazcích a po několika měsících je pružnost děložního čípku zcela obnovena.