Laserová léčba děložního čípku

Léčba laseru čípku (odpařování) - minimálně invazivní a malá gynekologická manipulace. Používá se v procesu léčby benigní neoplazmů různých typů, lokalizační místo, které bylo cervikální kanál a vaginální část krku.

V gynekologické praxi se laserová léčba děložního čípku se objevila relativně nedávno, ale metoda se již podařilo získat nejlepší doporučení odborníků. Léčba krčního laseru je vhodná pro ženy všech věkových skupin a bez ohledu na reprodukční status.

Doba trvání laserového postupu - ne více než 20 minut. Po absolvování všech manipulací se pacient vydává domov, v hospitalizaci to nepotřebuje.

Indikace

Léčba laseru děložního čípku - ne univerzální provoz. Pro použití tohoto typu terapie jsou přísné hodnoty.

Použití laseru se doporučuje při diagnostice následujících typů patologií:

  • leukoplakie;
  • Polypotické formace v oblasti děložního čípku;
  • eroze;
  • Endometrózní, cystické nebo myomatózní neoplazmy umístěné v výkřiku děložního čípku;
  • 1 stupeň děložního čípku;
  • ektopie;
  • Poranění děložního hrdla, získané během provozního zásahu.

V případě detekce výše uvedených onemocnění čípku se jedná o laserovou léčbu, která je předepsána poměrně často. Ale paralelně to znamená a provádět léčbu léky.

Použití laserového ošetření je povoleno pouze v případě, že onemocnění je potvrzeno a nepřítomnost výsledku přijímání dříve předepsaných léků.

Kontraindikace

Laserová léčba vaginálního segmentu čípku znamená dopad na postižené tkaniny paprsku lékařského laseru. Medic řídí průtok do oblasti klastrů patologických buněk, který pod vlivem vysokých teplot a následného ohřevu odpařuje.

Gynekologie rozpoznává laserovou léčbu patologií s vysoce účinným postupem, ale odpařování čípku má kontraindikace. Lékaři přidělují absolutní a relativní zákaz pro používání laseru.

Absolutní kontraindikace laserové ošetření zahrnují:

  • diagnóza rakoviny;
  • 2 - 3 stupeň cervikální dysplazie (zdravotník považuje za možnost použití laseru v každém případě);
  • Detekce polypů v horní části děložního čípku;
  • Těhotenství a doba krmení v mateřském mléku.

Relativní kontraindikace pro laserovou léčbu děložního čípku se stává:

  • Zánět cervikálního kanálu, vagíny a organotaskových orgánů regionu - léčba laserem může být prováděn pouze po odstranění patologických symptomů;
  • Riziko vzniku spontánního krvácení v důsledku špatné krevní koagulace;
  • Srdce a cévní patologie.

Příprava

Laserová léčba děložního čípkuLaserová léčba krčníku děložního hrdla děložního hrdla se provádí pouze po plné lékařské diagnóze. Žena bude muset projít testy a projít několik instrumentálních testů.

Jedním z povinných studií, aniž by výsledky, z nichž se léčba laserem nebude prováděna, - prodloužená koloskopie. V průběhu procedury se specialista domnívá, že děložní hrdlo pod více zvýšením, což umožňuje identifikovat všechny dostupné změny v slizniční membráně a současně.

Je také zapotřebí diferencovaná diagnóza. Vyloučení onkopatologie se provádí plot tkáně děložního čípku pro následné histologické vyšetření.

Kromě toho se vagabolická mikroflóra stěr provádí jako přípravná fáze pro laserovou léčbu. Zkouška pomáhá detekovat patogenní mikroorganismy, které mohou vyvolat vývoj vážných pooperačních komplikací. Při identifikaci jakýchkoliv nemocí je žena jmenována recepcí specializovaných drog.

Laser v léčbě děložního čípku se používá pouze na sedmém - desetinový den menstruačního cyklu. To je v tomto období, že stávající změny v sliznici jsou maximálně viditelné.

Výhody metody

Pro nepochybné výhody léčby děložního čípku by měl být laser přisuzován možnosti úplného odstranění erozních úseků v jednom postupu. Kromě toho má použití laseru pozitivní vliv na ženský organismus: Použití paprsku má příznivý vliv na stav děložního čípku a tělesa orgánu. Zlepšuje se krevní oběh a příliv prostaglandinů je zvýšena, normalizuje se místní imunita.

U pacientů s neplodností způsobenou PitiPofunkcí vaječníků a systémem hypotalamického hypofýzy, po ošetření, těhotenství došlo po léčbě laserem.

Následující body zahrnují výhody léčby laserem:

  1. Dopad přímo na oblast léze. Při použití lékařského laseru se odstraní pouze modifikované buňky z povrchu děložního čípku. Zdravé tkaniny jsou stále více postiženy.
  2. Laserová léčba může být prováděna v podmínkách sanitky a nebere moc času.
  3. Nedostatek krvácení, jako laser ve stejnou dobu a spálí plavidla v oblasti poškození.
  4. Fungicidní akce. Vliv vysokými teplotami, laser ničí celou patogenní houbovou mikroflóru, což minimalizuje riziko vzniku zánětu nebo tvorby pooperační kandidomové infekce.
  5. Nedostatek jizev po léčbě. Díky tomu lze také praktikovat laserová léčba cervikálních patologií.
  6. Relativně krátké rehabilitační období - 1 měsíc.
  7. Plné vyléčení patologie pro jednorázovou laserovou terapii.
  8. Veselí. Léčba laserem prochází minimální bolestivé pocity, pokud porovneme postup s tradiční diathermocoagulací.
  9. Laserová léčba není nikdy doprovázena stenózou cervikálního kanálu, což umožňuje praktikovat techniku ​​nenarozených pacientů.
  10. Minimální bobtnání oblasti expozice. To je výsledek způsobující poškozené nádoby. Edém s jinými typy dutiny je lokální odezva kapilární sítě ve formě zvyšování jejich propustnosti.
Způsob léčení patologií laseru děložního čípku může být použit ve všech skupinách pacientů, kteří přidělili dřívější terapii, nepřinesla pozitivní výsledek.

Důsledky a komplikace

Použití laseru, i když je uznávána jako minimálně invazivní postup, ale může být stále doprovázeno některými komplikacemi. Setkávají se zřídka, ale konají se. Tyto zahrnují:

  • Krevní tělesa zóny odpařování. Důvodem zranění malých plavidel ve velkých erozí. Jako pravidlo, pokud je přítomen krvácení, pak je to minimální. V případě silného výběru je nutné získat naléhavou lékařskou péči.
  • Návrh (stenóza) lumen cervikálního kanálu. Nejčastěji se vedlejší účinek rozvíjí v odpařování útvarů u vchodu do vnějšího ZEV. S významným zúžením kanálu bude přidělena žena. Provokované patologií může tvořit tvorbu jizvy v důsledku zpracování příliš velké plochy sliznice. Z tohoto důvodu se odpařování doporučuje pouze s malými množstvím poškození.
  • Hojný výtok. Komplikace může působit jako znamení vyvinuté infekce a indikovat zvýšenou sekreci místních žláz. Světlo bez lidského výboje - fyziologická norma, která nevyžaduje recepci drog. Je-li ve složení oddělené hnisu přítomné, dostal nepříjemný zápach, pak se žena doporučuje získat lékařskou pomoc v blízké budoucnosti.

Rehabilitace

Laserová léčba děložního čípkuLaserová terapie cervikálního kanálu nebo vaginálního segmentu děložního čípku má krátkou dobu regenerace. Jeho průměrná doba trvání je 2 týdny. Plné hojení trvá 1 - 3 měsíce

Tentokrát stačí, aby se zranil oblast plně obnovila.

Během rehabilitace po žíravině sliznice je žena zakázána:

  • Praktikovat významnou fyzickou námah;
  • mít sex;
  • Navštěvujte lázně, sauny a vezmete si koupelnu.

Měsíc po odpařování ženy bude muset navštívit kancelář gynekologie. V průběhu inspekce bude lékař schopen vyhodnotit kvalitu a stupeň hojení epitelových tkání.

Pacient musí podstoupit kontrolu lékaře dvakrát ročně, aby nezmeškal možný opakování onemocnění.

Laserová léčba děložního čípku - získalo vynikající reakce a lékaře a pacienty techniky, prakticky mají vážné komplikace. Během postupu se provádí úplné odstranění i minimálně poškozené tkáně, což je prevence další patologie. V tomto případě se v nejkratším možném čase vyskytuje léčení poškozené sliznice.