Jak vzít lněné semeno s vyvrcholením

Offensive Climax je obtížné období v životě ženy, která přistoupila přes čtyřicet pět - padesát let. V této době vyskytují významné změny nejen v reprodukčním systému, ale také ve fungování těla jako celku: vývoj estrogenu zodpovědného za tón a mládež kůže je snížen, problémy začínají v emocionální sféře.

Denní použití lněného oleje během menopauze pomůže zmírnit nepříjemné symptomy: Je bohatý na vitamíny a mikroelementy, nemá vážné vedlejší účinky, stabilizují práci štítné žlázy, pomáhá zlepšit pohodu a udržování přirozené hormonální rovnováha. Vše, co potřebujete vědět o lněného oleje a zvláštnosti jeho použití během menopauzy, obsahuje tento článek.

Struktura

prádlo
Užitečné vlastnosti lněného semínky jsou známy od doby hipokratu: Ve starověkém Řecku byly kapuce semen používány pro hojení řezu, popáleniny a ran, v pre-revolučním Rusku - přidány do pekařských výrobků a zeleninových pokrmů.

V moderním potravinářském průmyslu není olej tak populární jako dříve. Nicméně, stále používá neustálý úspěch v přívrženci tradiční medicíny a přírodní kosmetiky kvůli jedinečné složení a pozitivnímu dopadu na trávicí, reprodukční, kardiovaskulární systém těla.

Vzhled a charakteristiky

Vysoce kvalitní olej je lehce nažloutlá nebo zlatá kapalina bez srážení a nepříjemného zápachu. Chcete-li ochutnat, může to být trochu hořké, ale jeho silné otáčení příčiny mluví o nesprávném datu skladování nebo expirace.

Olej se získá ze semen studeným spin, což vám umožní uložit všechny své užitečné drogové vlastnosti. Prioritou terapeutických účelů je nerafinovaný olej - obsahuje větší procento vitamínů a stopových prvků.

Kompozice zahrnuje:

  • Lignan - silné fytoestrogeny;
  • Vitamíny skupiny B, včetně kyseliny listové, také mající účinek jako estrogenový;
  • Vitamíny skupiny A, K, E, pozitivně ovlivňující stav kůže, vlasy;
  • Komplex Microelements: draslík, fosfor, hořčík, železo;
  • OMEGA-6 a OMEGA-3 mastné kyseliny (vitamin f):
  • Oleic (13-30%),
  • Linoleové (15-30%),
  • Linolenic (44-60%),
  • Arachidon (9-11%).

Kyseliny mají pozitivní vliv na buněčné dělení, urychlit metabolické procesy, jsou nejsilnějším lidovým nápravem pro prevenci nádorů rakoviny a metastáz.

Absence těžkých alergických reakcí a rostlinného původu oleje činí nepostradatelnou pro použití vegetariánů, veganů, v kontraindikacích k použití rybího tuku.

Žalobní akce

Povlečení olej účinně pro prevenci a léčbu:

  • Problémy s trávením: pálení žáhy, zvýšená úroveň kyselosti, zácpa, syndrom podrážděného Sind, gastroenterologické patologie, gliste invaze;
  • Diabetes a jiná endokrinologická onemocnění;
  • Kardiovaskulární patologie: tahy, infarkty srdce, ateroskleróza, ke snížení krevního tlaku;
  • Snížit hladinu cholesterolu v krvi a snížit riziko trombózy;
  • Prevence rakovinných buněk;
  • Snížení premenstruačního syndromu a menstruační bolesti;
  • Zlepšení aktivity mozku při boji proti stresu a depresi.

Spektrum podání z lněných semen je poměrně široké. Použití oleje však může hrát zvláštní význam, když dojde k vyvrcholení.

Užitečné vlastnosti při vyvrcholení

menopauza
Climax je přirozený proces změny hormonálního stavu jakékoli ženy. Vyznačuje se postupným poklesem produkce estrogenu vaječníky a toky ve fázích:

  1. Premenopauza může začít ve věku 40-45 let a vydržet zpravidla od 2 do 6 let. Během tohoto období, žena pozoruje změnu cyklu, menstruace se stává krátkým a méně hojným.
  2. Menopauza - období, kdy měsíční zastávky.
  3. Postmenopauza - období po poslední menstruaci.

Všechny fáze jsou doprovázeny hormonálními "otřesy" těla spojené s snížením skočištěch v hladině hormonů v krvi, což negativně ovlivňuje blahobyt ženy.

Když jsou nalezeny první známky Klimaks, je důležité konzultovat lékaře, který doporučí léky obsahující estrogeny syntetického nebo přírodního původu.

Lněná semena obsahují přirozené fytoestrogeny a znázorněny, že odstraní nepříjemné příznaky menopauzy závislé estrogenů:

  • Deficit vitamínů a mikroelementů je doplněn, který často doprovází vyvrcholení;
  • Snižte frekvenci a závažnost přílivů, záchvaty rychlého tepu a závratě;
  • zlepšit náladu, přispět ke zvýšení libida;
  • pomáhají kontrolovat zvýšení tělesné hmotnosti spojené s hormonálními změnami;
  • Zlepšit stav vyblednutí, suché kůže.

Na rozdíl od syntetických přípravků, len, přesněji, olej z ní působí jemně a neporušuje přirozené procesy ke snížení provozu vaječníků, ale poskytuje pouze podpůrný a stimulační účinek na reprodukční systém.

Kontraindikace

Plátěný olej se nedoporučuje být užíván s následujícími onemocněním:

Kontraindikován úplně:S opatrností:
Těžké jaterní onemocnění v zatracené fázi: cholecystitis, hepatitida, cirhóza jaterCholecystitida ve fázi remise
PankreatitidaCholelitiasis
Žaludeční vřed
Ovariální cysty, Polypy v Uterii
Trimester těhotenství (pouze pod dohledem zúčastněného lékaře), laktační období.
Příjem antidepresiv, hormonální antikoncepce, antikoagulancianty.

Způsob aplikace

V lidovém lékařství, olej používá:

  • Denně v čisté formě na prázdný žaludek:

Pro prevenci: půl hodiny před jídlem 1 stanice. L. Do 10 - 15 dnů.
Pro léčbu: spolu se sklenkou teplé vody 1 h. L. půl hodiny před prvním a posledním jídlem za měsíc. Postupně se dávka zvyšuje na 1-2 lžíce za den. Terapeutické denní dávkování - 40 ml.

  • Jako přísady do salátů, povrků, šťávy, jogurty, teplá jídla (pouze před podáváním) - ne více než 2 st. L. denně.
  • Ve formě lékárenských kapslí - 1 -2 každý den v souladu s pokyny.

Při použití je nutné dodržovat bezpečnostní opatření:

  • Použijte olej a přípravky na základě kurzů až dva měsíce s přestávkou nejméně 30 dnů;
  • Nepoužívat pro smažení, protože vysoké teploty mají destruktivní účinek na omega-kyselinu, škodlivé karcinogenní sloučeniny jsou vytvořeny v oleji;
  • Limit v období použití oleje spotřeby jiných olejů, neboť snižuje jeho účinnost.

Recepty

Hlavní složitost použití lněného oleje v čisté formě je jeho specifický chuť, která není jako všichni. Proto existuje obrovské množství receptů, neutralizuje hořkou chuť částečně nebo úplně a umožňuje přínosu používat lněné semena během menopauze. Například:

Salátový salát náplň. Vaření: 2 st. L. Plátěný olej, 2 st. L. Lyme Juice, 1-2. L. Sójová omáčka, 1 h.L. Maple Syrup Mix a vyplnit zeleninový salát.

Kefiro-matice dezert. Příprava: Mix v mixéru 2. L. Povlečení oleje z 150-200 g keferu k homogenní husté hmotnosti. Přidat ořechy, mandle, napůl banán, bobule (borůvky, maliny, borůvky), med a skořice podle chuti.

Domácí majonéza. Příprava: Mix v mixéru 2 Egg Yolk, 1. st. L. hořčice, sůl a cukr podle chuti. Pomalu nalijte do výsledné homogenní hmoty 2 st. L. Povlečení a rostlinný olej, přidejte citronovou šťávu a napůl barevně zakysanou smetanou.
smoothie
Ovoce-zeleninová "Smoothie". Příprava: Přeskočit odšťavňovač polkylogram purifikované řepy, 300 g mrkve, 400 g zelených jablek loupaná a přidat do konečné směsi 1 h. L. Plátěný olej.

Akvizice a skladování

Při nákupu olejového oleje byste měli věnovat pozornost:

  • Na barvě, žádná sraženina na dně láhve a ostrého nepříjemného zápachu;
  • Doporučuje se vybrat olej s minimální dobou použitelnosti (před prodejem);
  • Koupit láhve s objemem ne více než 300 ml, protože olej je rychle zkažen, ztrácí chuť a léčivé vlastnosti

Olej je nutný v těsně ucpané láhvi tmavého skla, v lednici nebo jiném suchém, chladném místě. Po otevření obalu těsnícího masa vás použijte pro jeden nebo dva měsíce.
Omega 3
Lékaři a znalci lidových léků volání lněné oleje "ruské zlato". To je vysvětleno obrovským počtem užitečných vlastností oleje, jakož i obsahu Omega-3 kyselin a fytoestrogen v něm.

Po výskytu menopauze hraje obrovská role ve zdraví žen správný životní styl a dieta. V tomto ohledu je lněný olej je ideálním asistentem v boji proti hormonální nerovnováhy: deprese, přílivy, závratě, kapky nálady a jiné stavy charakteristické pro období menopauzy.