Proč nezakázat potrat?

Vynucené přerušení těhotenství nebo potratu se odhaduje nejednoznačná společnost. Statistiky potratů na světě jsou zklamáním. Asi 60% těhotenství končí v přerušení z jednoho důvodu nebo jiného. A v podmínkách stárnutí populace planety, tyto postavy vypadají ještě depresivní.

Byly provedeny pokusy o legislativní konsolidaci zákazu. Nicméně, dnes situace se nezměnila radikálně. O problematice tohoto sociálního fenomédu budou diskutovány v tomto článku.

Dějiny potratů v Rusku

V různých obdobích vývoje naší země se změnily přístup k zákazu potratů. Ve středověku, akce na přerušení těhotenství byla potrestána trestem smrti, krutého mučení nebo dlouhodobého závěru. Kara se navíc dotkla jak samotné ženy a doktora, která potratová.

Ve zdrojích patřících k předškročním Rusku, neexistuje prakticky žádná zmínka o přerušení těhotenství v lékařských institucích. Zároveň neexistoval žádný rozkvělý nelegální potraty. Samozřejmě byly vyrobeny skutečně potraty. Ale stát a společnost Existence tohoto fenoménu nebyla uznána, že duch křesťanských hodnot odpovídá.

Legalizace potratu na žádost ženy došlo v roce 1920 s přijetím práva sovětského Ruska. Dokument umožňoval bezplatný a zdarma.

V 30. letech minulého století, právo na provádění akcí vedoucích k přerušení těhotenství, bez lékařského svědectví bylo opět omezeno. Operace. Nebyly žádné potraty k bombardovaným ženám a těch, kteří utrpěli potraty za méně než půl půl roku. Během tohoto období se počet potratů vyrobených mimo zdravotnické organizace dramaticky zvýšil. Zvýšená úmrtnost ženského a počtu dětí. Zákon jednal do roku 1955.

Pouze v polovině 50s pronásledování potratů zastavil. Byly přijaty příslušné předpisy. V roce 1964 dosáhl počet potratů v SSSR svůj vrchol a činil více než 5 milionů.

Po devadesátých letech, statistiky zaznamenaly významné snížení počtu potratů bez lékařského svědectví. Vývoj medicíny, sociální a náboženské propagandy rodinných hodnot, pečlivé vztahy k jejich vlastnímu zdraví, materiální podpoře pro těhotné ženy ze státu přispělo ke zlepšení demografických ukazatelů.

Skutečné trendy

Úřední statistika potratů v Rusku volají asi 1,6 milionu ročně. Každé 5. potrat je prováděn nezletilými. Asi 15% operací způsobuje různé komplikace až do neplodnosti. Tato čísla jsou jedním z nejvyšších v Evropě. Neformální data ještě horší. V zemi začali mluvit o tom, že potraty chtějí zákaz.

Ať už budou potraty zakázány v Rusku?

Přímý zákaz je pravděpodobně. Nicméně, nepřímé pokusy jsou již prováděny.

V současné době se právní úprava této otázky provádí v souladu se spolkovým zákonem "o základech ochrany občanů v Ruské federaci". Dokument stanoví možnost přerušení těhotenství na žádost ženy po dobu až 12 porodních týdnů na úkor státního rozpočtu. V pozdějším období může být potrat, pokud žena prošla násilím, nebo jinými sociálními údaji. V lékařském svědectví jsou potraty vyráběny na jakékoli období těhotenství. Placená zdravotnická centra provádějí tuto manipulaci na žádost klienta a na svých nákladech. Legislativa demonstrují velmi loajální postoj k potratu.

Za posledních několik let bylo do státní Dumy federálního shromáždění zavedeno několik účtů zaměřených na zákaz potratů. Nejznámější účet, z nichž autor je Elena Mizulina.

Věta senátora byla následující:

  • Eliminovat tuto operaci od systému veřejného zdravotního pojištění;
  • zakázat potrat na soukromých klinikách;
  • omezit realizaci léčiv pro přerušení těhotenství;
  • Zvažte ženy, které se rozhodly o potratu podstoupit předchozího postupu pro výzkum ultrazvukem.

Ministerstvo zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví, finanční úřad a další odvětvová ministerstva nepodporovala návrh zákona, počítat se, že omezuje ústavní práva žen. Rozhodnutí o odmítnutí dokumentu se ukázalo jako jednomyslný a jediný správný.

Ministr zdravotnictví Veronika Skvortsov také promluvil proti zákazu potratů, což upřesní, že problém vyžaduje integrovaný přístup a celkový zákaz jej nevyřeší. Podle ministra, zákaz potratů povede ke zvýšení nelegálních operací a zhorší sociální napětí, neboť bude mít především sociálně nechráněné kategorie občanů.

Ministerstvo zdravotnictví

Nedávno vstoupil v platnost změnou právních předpisů, což zajišťuje zavedení "dnů ticha" pro ženy, které chtějí učinit potrat. Toto období je od 2 do 7 dnů v závislosti na období těhotenství. Předpokládá se, že žena v této době by měla zvážit jeho rozhodnutí. V těchto dnech jsou profylaktické rozhovory s gynekology. Provozování provádění v den léčby je uznávána nezákonné.

Jak efektivní budou stanovená opatření zobrazena čas.

Potrat a ortodoxie

Potití těhotenského církve považuje rozhodnutí a uznává strašný hřích. Poměr ROC k potratům byl vždy ostře negativní.

V létě letošního roku byl pravoslavný církev odvoláním na zákaz potratu. Petice, podepsaná patriarchem Kirillem, obsahovala tato ustanovení:

  • Ochrana stavu koncipovaného dítěte je již v mateřském děloze;
  • Zákaz pomocných reprodukčních technologií;
  • omezení abudentních léčiv;
  • Finanční podpora těhotných žen ve výši jedné minimum živobytí.

Diskuse o dokumentu v médiích ukázala vysoký stupeň podpory pro výše uvedené myšlenky mezi ortodoxní populací. Petice shromáždila více než 3000 podpisů. Kromě toho byla podepsána Nejvyšší Mufti a Rabbi Ruské federace. Návrhy patriarchy na zákazu potratů v Rusku však nenalezly další legislativní konsolidaci.

Světový zážitek

Odpověď na otázku, proč je nemožné zakázat potraty, je zřejmé. Historická zkušenost ukazují, že výroba umělého přerušení těhotenství přímo souvisí s pádem porodnosti. Ve snaze obejít zákaz, ženy riskovat své zdraví a život budoucího potomků, obrací se na nelegální specialisty.

Zadní strana "medaile" je zvýšení počtu rozhodnutí, stejně jako nárůst počtu žáků dětí a sirotčinových domů.

Světová statistika dokazují vysoký výkon potratu v nedostatečně rozvinutých a chudých zemích, například Afghánistánu, Irák, Libye, Venezuela. Ačkoli většina z nich přijala oficiální akty o potratu. Náboženské normy jsou právě tady, ne rozlišeny humanismem ve vztahu k ženě. V důsledku toho je známo:

  • Ostré růst nelegálních potratů:
  • Časná úmrtnost žen a dětí;
  • častý vývoj genetických a onkologických onemocnění, stejně jako těžké malformace;
  • Vyjádření populace.

Pravdou je, že manželé raději vyhledají své vlastní ženy ve čtyřech stěnách a nezávisle regulovat otázku doplňování v rodině. O použití antikoncepčních opatření je přirozená, která nechodí.

Například v Indii ne každá žena se přesunula 3-4 potrat. Musíte mluvit o tom, jak to ovlivňuje zdraví národa?

Ve kterém potraty stále zakázaly potrat? Tato nebo jiná omezení působí ve Spojeném království, Irsku, Polsku, Finsku, Izraeli, Japonsku. Bylo zakázáno produkovat potraty právě na žádost ženy. Je třeba poznamenat, že všechny tyto jsou rozvíjeny a vysoce technologické země, které nepovažují zákaz jako nedemokratický a nezákonný.

Kde jsou povoleny potraty, zejména ve Švýcarsku, neexistuje žádný ostrý růst jejich počtu. To je usnadněno četnými administrativními překážkami, například vysoké náklady na postup, odmítnutí lékařů z výroby operace bez lékařského svědectví. Počet potratů v této zemi je jedním z nejnižších na světě.

závěry

Tak, mnoho let praktických zkušeností ukazuje, že úplné zrušení právně realizovaných potratů bude mít více negativních důsledků. Společnost není připravena vzít tento zákaz. Podle sociologických průzkumů se 80% populace Ruska věří, že každá žena má právo rozhodnout, zda porodit dítě nebo zbavit se ho.

Přijímání příslušného právního úkonu, zákonodárce musí jasně pochopit, co země povede celkový zákaz potratů.