Jak žít po potratu

Těhotenství Někdy je zastíněna různými okolnostmi. Nucené opatření může být umělým přerušením narozeného života. Je těžké se zotavit po tomto postupu nejen fyzicky, ale také morálně. S problémem, jak přežít potrat směřuje téměř každou ženu po chirurgickém gynekologickém intervenci, aby přerušila těhotenství.

Psychologický aspekt umělého potratu

Je těžké si představit ženu, která po přeživších potratech se necítí v provinile, strach a výčitek svědomí. Pokud se fyzický stav dívky může zotavit během několika týdnů, pak psychologický aspekt toho, co se stalo, se může obávat pacienta po poměrně dlouhou dobu a dokonce přinese vážné duševní poruchy. To je způsobeno tím, že hormony jsou na dlouhou dobu, jsou v nerovnováhu, a emocionální stav ženy je nestabilní.

Zpočátku je znepokojen tím, jak žít po potratu, jak se zbavit obsedantního smyslu viny. Vzniká i během konverzace s partnerem nebo navštěvujícím lékařem. Některé myšlenky o přerušení těhotenství hledají nepřekonatelnou depresi. Podle statistik je deprese po potratu stojí na 5. místě pro apelování žen na psychology. I když se dívka nedokázala udělat potrat, bude stále pocitem viny, že by to umožnilo takové myšlenky dovolit.

Sebevražedné sklony

Často důsledkem přerušení porodního života je sebevražedné sklony neúspěšné matky. Koneckonců, ne každá žena nemůže přežít takový stres, zejména pokud je doprovázena ztrátou milovaného člověka nebo jeho zrady. Někdy může člověk zmizet ze života dívky a poté, co se stalo, protože ona není schopna odpustit viníku veškerého jejího utrpení a trápení. Rodina nebo vztah bez manželství se zhoršuje a pokračuje. A to je navzdory skutečnosti, že možná tyto dva přišli k rozhodnutí o potratu. Společný život s mužem, kvůli chybě, nebo se souhlasem, kdy musel být dítě přerušeno, ztratí veškerý význam.

Sotva se stává věřit ženami a dívkami, které se rozhodly potrat. Koneckonců, někdy je to nucené a nezbytné opatření, ale pro věřící v Bohu, tato akce bude spojena s zabíjením nenarozené osoby. Je těžké žít s takovým hříchem, zejména v ortodoxii, je věřil, že přerušovaný plod ovlivňuje následný zmatek. Všechny následující děti budou tendence k sebevraždě, strach ze života, zažít trvalý pocit viny a strachu a dokonce trpí neplodností.

Veškerý výše uvedený stav může snadno vést k syndromu pro chodce (PAS), ze kterého k výstupu na vlastní pěst.

Jak se vyrovnat s psychologickými důsledky potratu

Těhotenství
Pouze žena, která přežila potrat, může pochopit, jak bolestivý duchovní trápení po něm. Rozhodnutí, které potřebujete přerušit těhotenství, je dáno každé dívce tvrdě. Po rozhodném kroku se období přichází, když otázka "Jak žít po potratu" se stane nesnesitelným. A bolest nezávisí vůbec, co to bylo vyvoláno (z lékařských důvodů, na nezávislé rozhodnutí) nebo spontánní (potrat).

Žena může překonat různé státy. Pokud se nemůže vyrovnat s agresí a hněvem, nevnímá to, co se stalo pro realitu, je to docela možné, že mluvíme o vzniku konzervačního syndromu.

Syndrom může zahrnovat mnoho projevů:

  • apatie;
  • nekontrolovatelné rozzlobené a slzy;
  • odpor;
  • Sebevražedné sklony;
  • Pocit nenahraditelné ztráty;
  • vyhnout se společnosti;
  • strach z budoucnosti;
  • negativní postoj k podlaze;
  • strach z nových vztahů;
  • noční můry;
  • nespavost;
  • Zneužívání drog a alkohol.

Pass je často doprovázen několika příznaky a je snadné se zaměnit s depresí. A přesto existuje jeden zřejmý rozdíl mezi těmito dvěma státy. Když se deprimovaný, žena chápe celou podstatu toho, co se děje a snaží se zapomenout nebo vyřešit současnou situaci. Syndrom je charakterizován působivými myšlenkami, které se nic nestalo, dívka se snaží dostat pryč od reality.
noční můry
Pomozte se vyrovnat s nucené projevy mohou příbuzní, přátelé a specialisty. Samotná žena stojí za to absolvovat několik bolestivých fází sám s podvědavostí. Především je nutné pochopit, že žena udělala potrat, byla zavázána vražda živého dítěte, a ne obyčejný standardní gynekologický provoz. Uznávají tuto duševní bolest a přežijí to slzami. Ztráta se odráží na všech následném životě a musíte měřit. Pokud někdo trval na zabití plodu během těhotenství, odpuštění této osoby bude důležitým krokem směrem k výstupu ze syndromu konzervace.

Po přijetí a odpuštění se doporučuje pokání Boha, aby se přiznal. Konverzace s knězem je někdy nejlepší motivací pro začátek nového života. To však neznamená, že v něm nebude místo, bude nyní paralelně s ženou na celé cestě. Zároveň by měl být změněn postoj k situaci, povědomí a přijetí skutků by mělo vést k novým pozitivním jevům, podivně. Mluvíme o těchto akcích, kdy se dívka zabývá charitou, stává maminkami pro opuštěné dítě z mateřské nemocnice, pomáhá chudým a t.D. Každý si vybere další misi, která pomáhá kompenzovat hříšný akt.

Profesionální pomoc psychologa nebo psychoterapeuta je následující:

  • Pomozte ženě rozpoznat to, co se stalo a správně reagovat, truchlit skutek;
  • přinést ženu, že postižené dítě stále zůstává součástí její rodiny;
  • pomoc při odpuštění účastníků potratů;
  • Dostat odpuštění sebe od Boha a dítěte;
  • Možnosti návrhu pro výměnu.

Skvělé pomáhá v psychologické praxi metoda "Dopis dítěte". Koneckonců, mnoho žen, pro které byl těhotenství vítáno, promluvte si s jejich dítětem. Takový rozhovor je obvykle přerušen 21 týdnů, kdy ultrazvuk a analýzy ukazují patologie neslučitelné se životem. Proto žena může nalije veškerou hořkost přes dopis, přestupek a pokání s unmocnět dítěte.

Technika "deník událostí" přispívá k ubytování všeho, co se stane, což pomáhá efektivněji "vytáhnout" od ženy se všemi bolestmi a urážkou, vyzkoušejte jeho zármutek. Koneckonců, ne každý člověk je schopen frank konverzaci s cizincem, i když i psychologa. Takový tvar monologu ve formě vzniku deníku událostí zanechává všechny pocity venku a pomáhá převést na akumulovaný projev písemně. Psycholog Není nutné číst vše, co žena popisuje, dost těchto okamžiků, na které ukazuje emoce.
Blízcí lidi
Blízcí lidé mohou podporovat v obtížném období. Obvykle žena kvůli projevenému syndromu post-poplatek není schopna přijmout situaci a nesouhlasí s pomocí odborníka. Zde začíná hlavní role přátel a příbuzných, které všechny možné způsoby jsou povinny trvat na jejich psychologickém rušení. Profesionálové vědí, jak rychlejší a správněji stáhnou osobu z psycho-emocionálního stresu.

Jak samostatně vyrovnat se s depresí

Existuje několik způsobů, jak pomoci vyrovnat se s duchovními tratí. Nejúčinnější z nich je odvolání na psychologa. Pomůže si uvědomit problém, co se děje. Koneckonců, často dělal potraty, že dívka cítí vrah, existují myšlenky, že nikdy nebude schopna porodit dětem, nebo její hřích se bude přemýšlet o potomcích.

Vzhledem k neustálému nesnesitelnému a odrážejícímu životnost myšlenek se žena snaží zapomenout na situaci nebo inspirovat, že se nic nestalo, že kořen je špatný.

Odstranění z toho, co se děje pouze zhoršuje situaci a táhne proces obnovy po dlouhou dobu. Psycholog pomůže přijmout situaci, jak je a říct mi, jak ji přežít a žít dál.

Kostely
Apelovat na církev a pokání může také pomoci, ale kontaktovat Boha až po žít situaci a je vědomý. Existuje zvláštní modlitba pro duše dětí, zničené z potratu. V jakékoli církvi bude kněz přijmout a poslouchat trpět duši pomůže Radě. Mnoho žen přes modlitbu a odvolání k Bohu přišlo k pokání a klidný život.

Odpuštění sebe - to je důležitá fáze odpoledního období. Žádná duše najde klid, pokud to bude neustále trápit a trápí. V této situaci stojí za pochopení toho, že potrat, samozřejmě, hříšný a negativní akt, ale možná je to znamení, že žena nebo dívka ještě není připravena stát matkou a být zodpovědný za nový život. Každopádně nic nemůže být vráceno zpět a výzva nebude vést k dobrému. Čas bude muset uvědomit, co se stalo, analyzovat, proč se to stalo, a odpusťte se a naladit skutečnost, že nikdy nebude taková situace vzniknout v životě.
Alkohol a drogy
Hlavní věcí je pamatovat, že alkohol a drogy nejsou prostředkem pro ukončení deprese. Pomáhají zmírnit situaci, ale zároveň zničí psychiku a obecný stav ženy. Žádný z dívek se nemohl zotavit po alkoholu nebo narkotické závislosti spojené s depresí. Ona, tak či onak, odkládá nesmazatelný otisk na zdraví, přispívá k vzdání se života a plné apatie.

Potřebujete milionkrát, aby si myslel, když mladá dívka vstane k výběru těhotenství přerušení jen proto, že má děti brzy. Je nutné pochopit, že postup přerušení těhotenství zabírá krátkou dobu, a duchovní zmatenost, zoufalství a pocit viny může trvat mnoho let. Také stojí za to být připraven k potratu, můžete následně setkat se s vážnými komplikacemi.

Ženy, které podstoupily potraty pro lékařské svědectví, musíte přežít smutek pomocí psychologa nebo samostatně. Hlavní věc není skrýt ve čtyřech stěnách a ne zůstat sám se svými pocity. Nebojte se kontaktovat specialisty. Mají za účelem pomoci lidem v silných životních situacích. Příbuzní a příbuzní by měli být vždy blízko a udržovat emocionálně depresivní ženu. Potrat bude mnohem snazší.

Video Consultion Psycholog