Pokud menstruace nekončí, co dělat

Menstruace - měsíční jev, který se vyskytuje v každé ženě dětí. S normálním menstruačním cyklem, menstruace trvá tři až sedm dní. Ale někteří mohou pokračovat a déle. A pak se žena může začít obávat, proč měsíčně jít na 10 dní a co dělat v takové situaci?

Trvání menstruace

Předpokládá se, že v normy menstruace jde od tří do sedmi dnů. Ale když pacient si stěžuje, že alokace pokračují více než sedm dní, to naznačuje porušení v těle.
Období menopauzy
Existují situace, kdy menstruace trvá více než sedm dní. Výjimky jsou:

  • Zdravý faktor. V takových situacích není léčba prováděna, protože takový proces je individuální rys těla.
  • Menstruace po potratu.
  • Použití spirálů jako antikoncepce.
  • Vzhled prvního měsíce. Zatímco tělo se zvyklo na nové hormonální pozadí, měsíčně může jít delší než sedm dní (tvorba cyklu může trvat až 12 měsíců).

Pokud se pacient nevztahuje na žádnou z výše uvedené skupiny, pak musí naléhavě konzultovat lékaře. Dlouhý krvácení jakékoli přírody vyžaduje urgentní diagnostiku.

Příčiny dlouhých období

Dlouhodobě existuje velký počet důvodů. Mnoho žen se zajímá o to, proč měsíčně jít na 15 dní, co dělat a komu kontaktovat? V takovém případě je takový proces patologie? Když menstruace trvá dlouho, musíte navštívit gynekolog.

Patří základní důvody:

  • Neznámý cyklus. Menstruace jde 7-10 dní, pokud se cyklus ještě nedoručí konečně instalovat. Pokud první měsíční začal tak dávno, ne více než před rokem, tento proces je považován za normou.

Pokud má pacient menstruace trvá déle než 10 dní, je pak nejprve nutné se ujistit, že výběr není hojný. Pokud je mistrovství, musíte počkat, kdy cyklus přijde do normálu. V každém případě je však nutné hlásit svůj stát odborníkem na vyloučení jiných patologií.

Vzhledem k onemocnění štítné žlázy

  • Hormonální onemocnění. Někteří pacienti si stěžují, že měsíční jít více než 14 dní. Proč to nastane? Často k hlavnímu důvodu výskytu této patologie zahrnují hormonální nerovnováhy - endometrióza, hyperplazie endometria a jiné nemoci. Pacient se doporučuje podstoupit průzkum, který zahrnuje ultrazvukovou diagnostiku, dodávku krve pro analýzu, aby se stanovila úroveň hormonů, močové analýzy.
  • Pokud měsíční jít dva týdny ne tak dávno, hormonální selhání je zanedbatelné. Poté bude léčba konzervativní terapie. Lékař jmenuje přijetí hormonálních fondů, jejichž činnost je zaměřena na stanovení provozu vaječníků. Patří mezi ně takové léky jako Zhanin, Logest, Novinet, Duphaston atd.
  • Pokud má pacient endometrióza nebo ovariální cysty, pak je předepsána chirurgická intervence.
  • Pokud se měsíčně vyskytne v důsledku onemocnění štítné žlázy, je třeba provést průzkum tohoto těla. Po diagnóze bude přiřazena léčba, která zahrnuje použití léčiv s jodem nebo jinými prostředky.
  • Nesprávně zvolená antikoncepce. Pokud je menstruace utahování nebo není zastavena, bylo možné, že antikoncepční léčivo bylo nesprávné. Krvácení může dojít, pokud je intrauterinní spirála.
  • Proč měsíční jít tak dlouho a co dělat v tomto případě? Pokud žena začala pít antikoncepční pilulky a krvácení se nezastaví, pak musíte pochopit používání těchto léků. V prvních měsících může být restrukturalizace těla. Také stojí za to zvážit hojnost výboje.

    Pokud má žena spirála a zároveň měsíčně trvá více než 9 dnů, je nutné provést ultrazvukovou diagnostiku. Takový proces se často projevuje kvůli skutečnosti, že prostředky antikoncepce nehodí ženu. V tomto případě je nutné naléhavě odstranit spirála a vyzvednout jinou metodu pro prevenci.

    Duphaston

  • Patologické těhotenství. Pokud menstruace není zastavena déle než 3 týdny, je nutné zkontrolovat ektopické těhotenství. V takových situacích může ovocné vejce připevnit ke stěnám interinové trubky nebo zůstat v vaječníku. Ve vzácných situacích může embryo zůstat v abdominální dutině.

Také krvácení dlouhý charakter může dojít s normálně vyvíjet těhotenství. Ale říká o potratu.

Co dělat, když krvácení neprojde více než dva týdny a jsou tam známky těhotenství? Za prvé, to stojí za to kontaktovat lékaře nebo zavolat sanitku. Specialisté vytvoří ultrazvukovou studii a identifikovat příčinu patologie.

Pokud je pacient pozorován mimoděložní těhotenství, Pak je strávena chirurgie. Když se těhotenství vyvíjí normálně, doporučuje se dodržovat postel a plný míru po dobu 8 dnů. Také žena je předepsaná drogy zaměřená na zachování těhotenství, ve formě ureminus, progesteronu nebo Duphastonu. Pokud krvácení neskončí dlouho, poradí pít speciální přípravky ve formě ditinonu nebo transcama.

Některé ženy se ptají na otázku, proč žádný měsíční konec během těhotenství? Převlhčená menstruace svědčí o exilu plodu z dělohy. Pak by měl pacient trávit škrábání.

  • Choroba krve. Pokud menstruace nekončí a jejich trvání je více než sedm dní, je možné, že žena má nemoci oběhového systému. Tato patologie může být určena koagulogramem a hemostasiogramem. V takových situacích v těle postrádají krevní destičky nebo jiné faktory, jejichž působení je zaměřena na blokování krvácení cévy a krevní koagulace.

Často jsou dlouhodobé období doprovázeny jinými nepříjemnými příznaky ve formě obecné únavy, závratě, bledosti kůže. Pokud má žena chorobu krve, ukazuje její léčbu hemostasiologem.

Pokud období nejsou zastaveny, pak je pacient odeslán do škrábání. Postup pomůže vyřešit nejen problém s velkým počtem sekrecí, ale umožní určit příčinu krvácení po histologickém vyšetření.

Naléhavá chirurgie

  • Porážka děložního čípku a cervikálního kanálu. Pokud nejsou období dokončena, důvody mohou být eroze, přítomnost polypů nebo cyst v čípku. Pro diagnostiku eroze se provádí koloskopie a teprve poté, co léčba začíná.

Když polypy nebo cysty detekuje, je provedena naléhavá chirurgie, zejména pokud má krvácení kontinuální charakter.

  • Vzdělávání rakoviny. Pokud je menstruace zpožděna, může mluvit o rakovině. Takový patologický proces se často nachází u žen starších než padesát let.
  • Stresující situace. V případě stresových situací měsíčně více než sedm dní. Pokud užíváte léčbu (příjem sedativ), pak se všechno vrátí do normálu.

Nebezpečí dlouhých období

Ne všechny ženy vědí, že neustálý měsíční může mít určité nebezpečí pro pacienta ve formě:

  • Ztráta velké krve. V takové situaci, měsíčně nejen 10 dní a více. Jejich charakterové změny, mohou se stát poněkud silnějším nebo silnějším.
  • Potřeba naléhavé chirurgické intervence. Když dlouhodobé období začínají a jdou několik týdnů v řadě, ženy se často snaží vyřešit problém samy. Proto je příliš pozdě vidět lékaře a zahájit nemoc.
  • Dostupnost vážné patologie.

Pokud je menstruace zpožděna několik dní nebo trvá druhý týden, je lepší navštívit lékaře, aby vytvořil skutečnou příčinu.

Lidové metody

Aby bylo možné měsíční rychlejší, některé ženy se uchýlit k populárním léčebným metodám. Takové prostředky pomáhají vyřešit problém a nezpůsobují nežádoucí účinky. Ale je nutné provést vše pod kontrolou lékaře.
Extrakt vodního pepře
Nejběžnější recepty zahrnují:

  • Herbská sbírka. Pro jeho vaření musíte vzít břízy listy, máta máta, valerian kořen a řebříček. Směs je zaplavena vařenou vodou a zahřívána ve vodní lázni po dobu 10-15 minut. Poté je odvážka upevněna a pije po celý den.
  • Nastura. Pro její vaření musíte vzít březové listy a nalít vařenou vodu. Trvejte na 20 minut a trvejte až třikrát denně.
  • Alkohol tinktura. Pro její vaření musíte vzít březové ledviny a nalít vodku. Do tmavého a chladného místa po dobu třiceti dnů. Musíte si vzít hrdlo na dvakrát denně. Dlouhá nekonečná menstruace přechází třetí den po užívání tinktura.

V každém případě s dlouhotrvajícími měsíčními nebo hojnými výboji stojí za to poradit s lékařem, aby zjistil příčinu takového fenoménu.