Polypy na děložním krčníku

V gynekologické praxi, docela často našel obě polypy dělohy a jeho obilovin. Cervikální polypóza je považována za benigní patologii pozadí, ve které růst tkáně endokervix pokrývající krk zevnitř.

Navzdory tomu, že polypy rostoucí v čípku se vyznačují benigní, jejich odstranění je považováno za povinný postup. To je způsobeno vysokým rizikem přechodu polypů v rakovině.

Krk, stejně jako oblast těla dělohy, může být umístění lokalizace polypy. Krk není nezávislé tělo. Krk je spodní část dělohy. Uvnitř děložního čípku běží cervikální kanál, sjednotit dělohu a vaginu. Cervikální kanál chrání děložní dutinu z penetrace škodlivé flóry z pochvy.

Vagina je osídlená různými mikroorganismy a děložní dutina je normální je sterilní.

Kromě toho Cervikální kanál poskytuje podporu spermií spermií a uvolňování menstruačních sekrencí v období kritických dnů. Kanál je poměrně úzký a lemovaný jednovrstvým válcovým epitelem. Tyto buňky obsahují žlázy produkující ochranný hlen.

V procesu gynekologického vyšetření lékař zkoumá výhradně vaginální část čípku, protože pouze tato oblast je viditelná pouhým okem. Normálně má cervikální flitr, sousedící s vagínou, má světle růžovou barvu a hladký povrch v důsledku pokácení plochých vícevrstvých buněk.

Plochý vícevrstvý epitel se skládá z několika vrstev.

  1. Bazální vrstva obsahuje nezralý zaoblené buňky a hranice s okolními nervy, cév.
  2. Intermediární vrstva obsahuje několik bytových buněk s jedním zmenšenou ve velikosti jádra.
  3. Povrchová vrstva se vyznačuje plochými zralými buňkami, které lze odeslat, aktualizovat epitel.

V důsledku polypózy mohou být pozorovány známky atypiků epitelu. To znamená, že ploché buňky v průběhu času ztrácejí tvar. Takové beztvaré buňky nemusí mít jeden, ale několik jader. Je-li pozorováno aktivní rozdělení atypických buněk, může se rozvíjet rakovina děložního krčníku. V této souvislosti při identifikaci polypů, zejména v kombinaci s HPV a dalšími infekcemi by měly být odstraněny.

Důvody

Předpokládá se, že příčina polypů na čípku je hyperplastické procesy. Pod vlivem určitých faktorů vyrůstá tkanina děložního čípku, tvořící polypy. A tento proces se může vyskytnout současně v krku a ve vnitřní dutině dělohy.

Hlavním důvodem pro výskyt polypů a hyperplazie tkaniny jako celku je hormonální nerovnováha. Celý reprodukční systém pracuje pod vlivem pohlavních hormonů umístěných ve správném vztahu. Když je tato rovnováha rozbitá, funkční a konstrukční poruchy vznikají, což vede k patologii.

Ve stavu epitelu, úroveň estrogenu a progesteronu významně ovlivňuje. Při expanzi tkáně krku a dělohy je pozorován zvýšený obsah estrogenu, když chybí progesteron.

Tvorba krčních polypů může také způsobit následující faktory:

  • Zánětlivé procesy, například adnexitida, cervicitid, endometritida;
  • Benigní patologie, zejména Mioma, eroze;
  • Poruchy fungování vaječníků;
  • porucha integrity tkáně v důsledku škrábání, potrat;
  • hrozící imunita;
  • dysfunkce štítné žlázy;
  • Sex infekce;
  • časný začátek intimních vztahů;
  • Indiskriminate sexuální život;
  • Ochranné napětí nepříznivě ovlivňující hormonální pozadí.
Je známo, že patologie jater a žlučových traktů je také považována za provokativní faktor. To je způsobeno tím, že odpovídající fungování jater ovlivňuje úroveň estrogenu.

Typy polypózy

Riziko znovuzrození polypů v maligním nádoru závisí na jejich druhu. Gynekologové přidělují následující typy polypů, které rostou v čípku.

  1. Adenomatózní. To je nejnebezpečnější typ polypózy. Adenomatózní neoplazmy se vyznačují známkami atypics. To znamená, že obsahují buňky, které naznačují precancerózní proces. Polypy se vyznačují homogenní strukturou, jejich velikost může dosáhnout 4 cm. Po odstranění adenomatózních polypů požadované terapie.
  2. Ironie-vláknitý. Takové formace se skládají z spojovacích prvků a železných tkanin. Polypy obvykle nepřesahují 2.5 cm.
  3. Vláknitý. Růst jsou vytvořeny z buněk pojivových tkání. Vláknité polypy jsou častější v zástupcích po čtyřiceti letech. Polypóza tohoto druhu se vyznačuje vysokým rizikem profesionálů.
  4. Sliznice. Vzdělávání tvořené železnými buňkami. Slizné membrány jsou charakteristické pro reprezentanty reprodukční skupiny a zřídka překročí 1.5 cm. Neoplazmy se zřídka vztahují a nejsou náchylné k reinkarnaci v rakovině.

Diferenciace typu děložního čípku může být pouze histologickým výzkumem, který se koná po odstranění vzdělávání.

Nápisy

Polypóza děložního čípku může pokračovat v asymptomatickém. Zpravidla nezletilá v rozsahu neoplazmy děložního čípku se nezobrazí. Jak však polyPS roste, mohou se objevit charakteristické symptomy pro patologii:

  • acyklický krvácení;
  • jeden a více krvácení;
  • Beli, svědčí o přistoupení infekce;
  • syndrom bolesti;
  • bolestivé sexuální akty;
  • Kontaktní výboje spojené s poranění polypy;
  • Neplodnost v důsledku hormonální nerovnováhy.

Často polypóza probíhá v komplexu s jinými gynekologickými patologiemi, které musí být také diagnostikovány a léčeny. Související onemocnění mohou vyvolat recidivy polypisku poté, co je odstraněno.

Polyp je nebezpečný vývojem rakoviny děložního hrdla. Současně patří přítomnost polypózy patologické procesy v těle, což vede ke zvýšení benigních neoplazmů.

Absence včasného zacházení s krčními polypy může mít za následek vážné následky. Odborníci identifikují následující komplikace polypózy děložního čípku:

  • Vývoj anémie, jejichž známky jsou palby kůže, letargie, závratě;
  • Snížení nové formace ze strany stěn děložního hrdla děložního hrdla, který způsobuje potřebu okamžité chirurgie;
  • Vysoké riziko potratu během těhotenství;
  • neplodnost;
  • Ozlogging vzdělávání.

V případě znovuzrození polypů děložního čípku v maligním neoplazmě je potřeba odstranit nejen polypy, ale také sousední tkáně, včetně celého děložního čípku.

Při odhalení polypů děložního čípku během těhotenství, jejich pozorování a odstranění po dodání. Doporučuje se okamžitý zásah, ETE neoplazma má známky atypics.

Polypy děložního čípku u těhotných žen se mohou projevit samotný kontakt vypouštění a krvácení. Kromě toho, nestabilita a restrukturalizace hormonálního pozadí mohou přispět ke zvýšení formací.

Diagnostika

Odhalení polypů možné v procesu gynekologického vyšetření, pokud nejsou neoplazmy lokalizovány v horních fodinách. Nicméně, když je detekována polypóza děložního čípku, musí být provedeno kompletní gynekologické vyšetření, protože často se růst mohou být umístěny v děložní dutině.

Polypy na děložním krčníkuDiagnóza polypózy zahrnuje následující výzkumné metody.

  1. Gynekologické vyšetření. Krk je zkoumán pomocí zrcadla. Doktor hodnotí homogenitu epitelu, jednotnost jeho barvy. Zvláštní pozornost odborníci platí extrakce, které mohou naznačovat infekci.
  2. Kolposkopie. Tato studie se provádí prostřednictvím kolposkopu. Jedná se o gynekologické zařízení, které vám umožní zvážit podrobně zvážit sliznici děložního čípku pod více zvýšením. Pokud je to nutné, rozšířený rozsah kolposkopie. Krk je zpracován roztokem kyseliny octové. V případě lézí HPV získávají některé oblasti lehký stín. Po léčbě roztokem Lugolu, atypických ploch se nepokládají.
  3. Biopsie. Materiálový plot pro následnou histologickou analýzu se doporučuje při identifikaci oblastí s příznaky atypics.
  4. Hysteroskopie. Manipulace se doporučuje při lokalizaci polypů v horních pokračováních a v děložní dutině. Postup umožňuje nejen diagnostikovat lokalizaci, počet polypů, ale také odstranit je. Po biopsii, získaný materiál podléhá také histologickému vyšetření.

Diagnóza je doplněna průzkumem o sexuálních infekcích a úrovni hormonů, včetně štítné žlázy.

Lékařské události

Navzdory své laskavostí musí být polypy odstraněny chirurgickou metodou. Odstranění polypů je druhem míry prevence maligních nádorů děložního čípku.

V některých případech, po zásahu, je také doporučeno hormonální léčba. Proveditelnost pooperační léčby závisí na typu polypózy.

Chirurgická taktika

Před zásahem pacient prochází plným vyšetřením. Především je nutné odstranit předsudek, zánětlivý a maligní proces. Při identifikaci infekce se provádí protizánětlivá léčba v souladu s příčinným činidlem.

Polypy dělicans jsou odstraněny způsobem jejich odšroubování, který se provádí za použití speciálního nástroje. Neoplazmus je zachycen nástroji a odšroubovaným pohybem otáčení. Poté se provádí škrábání cervikálního kanálu, který se provádí s diagnostickými a terapeutickými účely.

Polyp postel se zpracovává kryogenní technikou nebo je migrována rádiovými vlnami, laserem nebo úrazem elektrickým proudem. To je prevence relapsů. Pokud je neoplasie umístěna v horních sekcích, nebo je kombinována s polypózou děložního tělesa, použije se metoda hysteroskopie. Takový zásah se nazývá polypektomie.

Provozní intervence s použitím hysteroskopu se doporučuje v případě polypů cervikálních kanálů. To je jeden z nejspolehlivějších a účinných technik v oblasti gynekologie.

Před zavedením hysteroskopie bylo odstranění polypů provedeno škrábáním. Takový zásah byl proveden slepě a neumožnil odstranit podlahu Polypu. To je důvod, proč po škrábání bylo více relapsů. Kromě toho se škrábání charakterizuje vysokou traumatu.

V moderní gynekologii, metoda pro odstraňování polypů používá také laserem. Takový zásah je charakterizován minimálně invazivitou a bodovou expozicí.

Lékařská léčba

Konzervativní léčba se provádí v rámci kombinované taktiky. Často po intervenci je potřeba hormonální korekce a protizánětlivé terapie. Výkonnost léčby drog je zvažována po studiu výsledků histologického výzkumu. Například detekce polyp vláknitého typu není základem pro hormonální terapii.

Lékařské ošetření zahrnuje několik hlavních směrů.

  1. Hormonoterapie. Pacient je předepsán kok, gestagens a další hormonální přípravky. Účelem recepce léčiv je normalizace hormonálního pozadí, zpomalení růstu polypů, stabilizace cyklu.
  2. Antibiotická terapie. Antibakteriální léčiva jsou uvedeny v případě zánětlivé povahy polypózy.
  3. Protizánětlivá léčba. Taková taktika se doporučuje, když je detekován adnexit, cervicitid a další zánětlivé patologie.
  4. Vitaminoterapie. Oslabení imunity je jedním z růstových faktorů neoplazmů. Zvláštní význam je recepce vitamínů skupiny B, zinek, hořčík a železo.
Lékařská léčba se nepoužívá jako nezávislá taktika. Hlavní léčba je chirurgicky odstranit formace.

Odborníci zdůrazňují význam preventivních opatření, která mohou zabránit rozvoji polypisku čípku. Prevence je nezbytná pro vyloučení vývoje obou polypózy, tak jeho relapsu.

Prevence zahrnuje následující činnosti:

  • vyloučení stresu;
  • Pravidelné vyšetření u gynekologa;
  • odmítnutí špatných návyků;
  • včasné odstranění a léčba somatických patologií gynekologické a extragenitální povahy;
  • použití bariérových metod antikoncepce;
  • Monogamie intimního života.

Gynekologové věnují pozornost, že příznaky cervikální polypózy jsou podobné příznakům jiných onemocnění gynekologického profilu. Aby bylo možné rozlišovat patologie a vyloučení vážných podmínek, je nutné přímo přistupovat k odbornému k podání průzkumu a vhodné léčby.