Nemoci dělohy u žen

Uterus je jedním z nejdůležitějších orgánů ženského reprodukčního systému, protože toto oddělení je zodpovědný za líhnutí a narození dítěte. Ale často je možné rozvíjet onemocnění v děloze, která porušuje tuto důležitou funkci a vede k řadě nežádoucích účinků.

Klasifikace onemocnění

Existuje mnoho onemocnění dělohy u ženy, všichni mají své vlastní důvody, příznaky a funkce. V lékařské praxi patologie je obvyklé rozdělit do vrozené a získané. Do vrozené onemocnění, které se objevily v těle před narozením v lůně matky, patří:

  • Aplasie krku nebo perorální dutiny je absence jakékoli funkční části díky porušování intrauterinního vývoje;
  • zdvojnásobení (Consea děloha a dvojitá vagina);
  • Porušení vývoje (Saddot dělohy nebo oddíl v dutině).

Získané typy dělohy onemocnění patří:

  • Eroze - poškození integrity sliznicí membrány krčního pláště;
  • Endometritida a miometrit;
  • Mioma nebo fibromyom - benigní nádory vyvíjející se svalové vrstvy orgánu;
  • Adenomyóza je růst endometria a pronikání do svalových vláken;
  • ztráty nebo opomenutí orgánu;
  • Polypy - neoplasmy se objevují kvůli hormonálním poruchám v těle ženy;
  • Cervikální rakovina a endometriální.
V závislosti na povaze a proudu jsou všechny druhy děl dělohy děleny do pozadí, precanceru a rakoviny.

Příčina téměř všechna onemocnění ženského reprodukčního systému jsou zánětlivé způsoby způsobené infekcí, pádem virů, hub nebo patogenních bakterií v genitáliích.

Základní příznaky

Navzdory skutečnosti, že každá nemoc má své vlastní vlastnosti a příčinu výskytu, všechny patologie dělohy u ženy je podobná projevováním symptomů.

Jedno společné příznaky onemocnění dělohy jsou atypický výběr. Mohou být doprovázeny nečistotním a ostrým zápachem, stejně jako nazelenalými nebo nažloutlými nádechem. Kromě toho se často vyskytují menstruace menstruačního cyklu, což naznačuje porušení práce hormonálního systému žen.

Symptomy se mohou vztahovat na okolní orgány, zejména močový systém a gastrointestinální trakt. V tomto případě si pacient stěžuje na častou močení, řezání nebo spalování v uretru, jakož i na porušení židle, například zácpy. To je způsobeno tím, že děloha může uvést tlak na tyto orgány.

Možná, že hlavní příznak žen v onemocněních dělohy jsou nepohodlí a nepohodlí v dolní části břicha. Mohou nastat jak když sex a spontánně.

Nicméně, mnoho onemocnění v počátečních fázích se jeví jako asymptomatic, včetně rozvojových nádorů, jakož i infekčních onemocnění přenášených sexuálně. Můžete vytvořit patologii pouze s pomocí řady diagnostických událostí, včetně ultrazvuk, Mapacking a Colposcopy.

Hlavní typy patologií

Existuje velký počet onemocnění dělohy, v lékařské praxi přidělili nejčastější patologie. Patří mezi ně erozi děložního čípku, myomu a polypů, stejně jako maligní nádory.

Eroze

Pravá erozi je porušením integrity vícevrstvého epitelu, obložení vaginální části děložního čípku. Toto onemocnění může dojít v důsledku zánětlivých procesů nebo poškození mechanické tkaniny.

Eroze je obvykle asymptomatická a je možné detekovat onemocnění pouze náhodou během gynekologické inspekce. Při zkoumání děložního čípku s pomocí kolposkopu, lékař stanoví přítomnost nebo nepřítomnost eroze. Postižené oblasti jsou jasně červené, nepravidelné tvary a nejsou pokryty epitelem. Eroze vzdáleně podobá otevřené rány nebo vypalování.

Pro léčbu tohoto Nemoci děložního čípku Antibakteriální, hojení, antivirové léky k odstranění patogenních mikroorganismů, což způsobuje zánět, stejně jako prostředky, jejichž působení je zaměřena na obnovu vaginální mikroflóry. Jako další terapie, průběh hormonálních přípravků a léků, které zvyšují regeneraci tkání, mohou být registrovány.

Myoma

To je benigní svalová dáma nádor. Hlavními příznaky onemocnění jsou hojné a dlouhodobé krvácení během menstruace, anémie a těžké bolesti v dolní části zad a dolní části břicha. Ale takové příznaky nejčastěji se objevují pouze v pozdějších fázích vývoje patologie. Na samém počátku jeho vzhledu, Moma existuje téměř bez povšimnutí.

Léčba dělohy je zaměřena na odstranění hormonálních porušování a anémie. Pokud se neoplasesy dosáhli poměrně velkých velikostí, odstranění je odstraněno světem.

Dokonce i ty nejrůznější změny v sexuálním systému žen může vést k vážným onemocněním. Proto je důležité pravidelně podstoupit profylaktické vyšetření na gynekologa. To umožní identifikovat nemoc v nejbližší fázi jeho vývoje.

Polyps

Polypy se zvyšují endometriální a okouzlující kanál tkaniny. Může mít pohled na tuberkulku, uzmu, míč nebo houby na noze. Nejčastěji se nachází na sliznici obložení cervikálního kanálu zevnitř. Tyto novotvary mají jasně růžovou barvu a podlouhlý formulář. Mohou viset z vnějšího Zea děložního čípku v pochvě, čímž se vytváří potíže pro průchod spermií a pojetí dítěte.

Můžete diagnostikovat polypy v čípku pomocí ultrazvukového výzkumu. Tato metoda umožňuje nejen přesně určit umístění tuberku, ale také prozkoumat jejich strukturu, velikost a vlastnosti struktury.

Odstranění polypů se provádí s laserem, léčbou tkáně s kapalným dusíkem, elektrokoagulací a dalšími chirurgickými metodami. Hormonální přípravky a léky, které vidí regeneraci tkání, jsou předepsány jako dodatečná léčba. Je-li detekována hmotnostní tvorba polypů a léze velké plochy krční sliznice membrány, se vyrábí škrábání děložního a cervikálního kanálu.

Maligní neoplasms

Onkologické onemocnění dělohy jsou nejčastěji u žen po 45-50 letech. Důvodem je skutečnost, že v tomto období existuje vážná hormonální restrukturalizace v těle, což může vyvolat porušení růstu a rozdělení buněk. V důsledku toho se vytvoří zaměření nádorových maligních buněk. Ve větším rozsahu platí pro rakovinu endometria a vaječníků. Nádor se vyvíjí z buněk vnitřní vrstvy dělohy, endometria. Může nastat ze dvou důvodů. V prvním případě se jedná o autonomní rakovinu v těle náhle bez jakýchkoli důvodů a předpokladů. A druhý vzhled se objeví v důsledku hormonálních změn v ženském organismu.

Rakovina kabelového oddělení dělohy Úžaská reprodukční vrstva obyvatelstva. To je iniciováno papillomovým virem.

Faktory, které zvyšují šance na výskyt nádoru maligní povahy v děloze ženy, jsou:

  • dědičná predispozice;
  • Vaječník nádory;
  • Dlouhodobý příjem hormonálních léčiv, včetně perorálních antikoncepce;
  • časté ozáření malých pánevních orgánů;
  • Přítomnost onemocnění jater v závažné formě (cirhóza a hepatitida);
  • obezita;
  • hypertenze;
  • Papilomavirová infekce;
  • diabetes.

Symptomy rakoviny děložního tělesa mohou být krvácení, nesouvisející s menstruací, konstantní únavou a snížení pracovní kapacity, akutní bolesti během sexuálních kontaktů, závažné vyčerpání těla, stejně jako ztráta chuti k jídlu a časté nevolnosti.

Zpracování maligních nádorů často znamená úplné odstranění dělohy ženy a jejích přívěsků. Tato metoda je vhodná pouze pro pacienty, kteří již neplánují těhotenství.

Hlavním rizikem rakoviny dělohy je jeho rychlá metastáza. Nádorové buňky přes lymfatické a krevní systémy mohou proniknout do jater, plic, střev, půlměsíce.

Nemoci reprodukčního systému žen, včetně dělohy, vyžadují podrobnou diagnostiku. To umožní gynekologovi předepisovat nejúčinnější léčbu a pacient se vyhýbá vážným důsledkům.