Jak zacházet s endometritidou dělohy

Mnoho žen apelovat na gynekologa k vyléčení endometritidy. Pouze on vám řekne, jak to udělat a vybrat správnou léčbu. Je důležité detekovat problém včas a přiřadit diagnostiku.

Příčiny vývoje

Endometritida je zánětlivý proces sliznice.

Onemocnění se vyskytuje v důsledku vlivu patologických bakterií. Hlavním patogenem je střevní hůlka, Streptococci, Staphylococci, Trichomonas a Chlamydia.

Existuje několik důvodů pro rozvoj endometritidy.

  • Poškození sliznice membrány. To může být způsobeno nepřesnými zdravotními postupy - nakreslil, škrábání dutiny dělohy nebo hysteroskopii.
  • Dlouhodobé porušení pravidel osobní hygieny.
  • Potrat.
  • Častá změna sexuálních partnerů.
  • Související imunita.

Existují případy, kdy infikace vstupuje do těla ženy prostřednictvím zdravotnických prostředků. Často k léčbě endometritidy spadá po nošení intrauterinních spirálů. Obsahuje hormony, takže tělo je vnímá jako cizí tělo.

Pro předepisování řádné léčby endometritidy musí lékař určit hlavní příčinu vývoje onemocnění a provokovat patogen.

Metody léčby

Pro každý jednotlivý případ je léčba vybrána pouze individuálně. Gynekolog hodnotí stupeň poškození vnitřních vrstev a přítomnost současní onemocnění. Běžící endometritida je tvrdá, takže pacienti spadají do nemocnice.

Existuje několik důležitých znaků standardního režimu terapie:

  • o jmenování účinných antibakteriálních léčiv;
  • antibiotická terapie v kombinaci s rozptylem dutiny dělohy;
  • Dezinfekce - purifikace krve z toxických látek, které jsou produkovány bakteriemi.

Ošetření antibiotiky nemůže být delší než jeden týden. Lékaři předepisují léky v závislosti na fázi endometritidy. Škrvení dělohy je nutné pro čištění z placenty postpartumových aktivit a zbytků ovoce z potratu těhotenství.

S včasnou identifikací problému bude léčba endometria úspěšné. Ženy budou moci dále zabránit problémům s posilováním plodu a porodu.

Pacienti se doporučují:

  • mít komplex vitamínů a stimulantů ke zlepšení ochranných sil těla;
  • Po operaci dělají fyzioterapeutické postupy.

Léčba akutní genitální endometritidy

Ženy mohou čelit genitální ostré endometritidy, které mají být léčeny pouze pod dohledem lékaře. Pacienti jsou důležití pro dosažení souladu s předepsaným režimem lůžka, pravidelně aplikují chlad na dolní břicho, vezmou protizánětlivé léky a nonsteroidní léky. Mohou být desenzibilizovat a sedativum.

Je-li to nutné, léčba zahrnuje příjmu léků, které přestanou krvácení a zvyšují kontraktilní operace dělohy. Největší účinnost ukazuje tekoucí drenáž břišní dutiny a použití antiseptických roztoků. Gynekologové doporučují dodržovat všechna pravidla a předpisy.

Symptomy chronické endometritidy mají rozdíly od akutní formy nemoci. Hlavní léčba je zaměřena na zničení patogenu, který provokuje recidivu. Všechny aktivity musí být složité a založené na balneologických, terapeutických, biologických a farmakologických technikách. Antiseptické prostředky mají pozitivní vliv na děložní dutinu.

Je důležité, aby normalizace menstruačního cyklu, aby se antibiotika širokého spektra akce pouze svědectvím gynekologa. Při léčbě endometritidy s pravidelným krvácením jsou akceptovány hemostatické léky. Lékaři trvají na chirurgickém intervenci. Po postupu je pravděpodobnost tvorby adheze.

Fyziobalnerapie zlepšuje proces hemodynamiky ženských genitálních orgánů, stimuluje fungování vaječníků a zlepšuje ochranné vlastnosti těla pro boj proti různým infekcím.

Následující účinné fyzioterapeutické postupy pro léčbu endometritidy lze rozlišit:

  • elektroforéza měď a zinek;
  • UHF - terapie;
  • Dirtová léčba;
  • ozkeritoterapie;
  • Sharcot sprcha;
  • Impulzní ultrazvuková terapie;
  • parafínové balení;
  • Radon lázně.

Pokud se objevily první známky remise, do hlavní léčebného režimu se přidá zavedení imunomodulačních léčiv a vitamínů. Pro předepisování účinné a účinné terapie pacientům je důležité projít analýzu na výsevu patogenu, aby se stanovila úroveň citlivosti na antibiotika. K takové léčbě je spojen komplex antivirových léčiv.

Pro maximální koncentraci léčby léčivem v zaměření zánětu v sliznici se nachází lék. Chronická forma genitální endometritidy je vyloučena následujícími způsoby:

  • Příjem hormonálních drog (za účelem udržení reprodukčních orgánů proápění dítěte v budoucnu);
  • chirurgický způsob odstraňování adhezí;
  • fyzioterapie.
Díky fyzioterapeutickým postupům je možné výrazně zvýšit odtok hnisu a hlenu, který se nahromadil v děložní dutině.

Prezentovaná technika zlepšuje lokální léčbu léčivem, které jsou určeny k stažení zánětlivého procesu. Taková léčba endometritidy je důležité provádět pouze lůžkové podmínky pod dohledem zúčastněného lékaře. Dodržování všech doporučení a pravidel pomůže dosáhnout pozitivního výsledku.

Hnilentní endometritida

Hnisavá forma endometritidy se zpracovává pomocí mechanického čištění hnisavých shluků a mrtvé tkaniny v děložní dutině. Po úspěšném postupu bude lékař jmenovat hormonální terapii. Postup je bolestivý, takže je třeba provést pouze pod obecnou anestezií.

Postorum Genital Postpartum se objeví po generických aktivitách, když ženy zcela neodstraňují placentu. A důvody pro rozvoj takové patologie mohou být nedodržení pravidel osobní hygieny a sexuálního odpočinku.

Pro potvrzení diagnózy je důležité podstoupit komplexní zkoušku, po kterém jsou pacienti jmenováni antibakteriální terapii. Trvání léčby závisí na míře nemoci a její nednětí. Gynekologové předepisují schéma léčby a dávkování léků striktně individuálně.

V době léčby je lepší opustit dětské kojení. Léky pronikají do mateřského mléka a mají negativní dopad na vývoj dítěte. Pokud je paušální genitální endometritida definována v rané fázi, pak dlouhodobá rehabilitace nebude potřebovat pro jeho léčbu. Pacienti se vysoce doporučujeme dodržovat všechna pravidla intimní hygieny, pravidelně přicházejí do inspekce a periodicky projít testy.

Jak léčit endometritidu během těhotenství

Nejtěžší diagnózou je genitální hnisavý endometrit, který je diagnostikován těhotnými ženami. Když jsou nalezeny první příznaky, je důležité okamžitě hledat pomoc lékaři. Po analýze Soskob endometria bude lékař jmenovat účinnou a jemnou léčbu.

Aby se zabránilo vážným důsledkům, musíte brát antibiotické léky. Ženy jsou důležité udržet klid, protože léčba nebude poškodit zdraví plodu. Remise příznivě ovlivňuje dětské nástroje před začátkem práce a nezpůsobuje vedlejší účinky. Lékaři nemohou poskytnout jednoznačnou odpověď na otázku následného těhotenství. Vzhledem k chronické formě endometria a předčasného zpracování jsou tvořeny hroty, které odkazují na hlavní příčinu neplodnosti.