Jak identifikovat endometritidu

Zánětlivá endometritida chronické a nespecifické formy ve většině případů je diagnostikována u žen reprodukčního věku. To je způsobeno tím, že mnoho pacientů neplatí náležitou pozornost jejich zdraví, když se objeví první znaky. Endometritida je zánětlivé onemocnění, které se vyvíjí na vnitřním povrchu dělohy nebo endometria. S takovým problémem vznikají potíže s potratem nebo po porodu.

Diagnostické metody

Pouze kvalifikovaný porodník-gynekolog, který se zabývá léčbou endometritidy, bude schopen dát přesnou a správnou diagnózu, která je opatrná.

Diagnóza akutní a postpartum formy endometritidy nezpůsobuje potíže. Specialista bude moci rychle a přesně identifikovat provokativní faktor.

Chronický endometrit po dlouhou dobu protéká bez příznaků, takže je obtížné ji odhalit.

Prezentovaná forma onemocnění se projevuje nespecifickým způsobem. U pacientů se pozoruje krvácení nebo je diagnostikována neplodnost.

Po kontrole gynekologické židle, držení palpace, stejně jako všechny přívěsky, lékař jmenuje ženu, která prochází laboratorní testy a instrumentální výzkum. Diagnóza endometritidy je možná pouze v laboratorních podmínkách.

Obecná analýza krve

Jedná se o nejvíce informativní laboratorní a diagnostický postup, který pomůže určit známky zánětlivého procesu. Krev okamžitě reaguje na všechny značky, změny a pomáhá diagnostikovat viry a infekce.

S akutní a postpartum endometritidou, taková diagnostika pomůže identifikovat zánětlivé změny v krvi. Počet leukocytů během endometritidy je posunut z definovaného vzorce doleva a úroveň zvýšení ESP. Chronická forma onemocnění probíhá bez výše uvedených značek.

Biochemický 

Lékaři pečlivě studují ukazatele studia krve, aby zjistili možné změny. Pokud je v ženském těle pozorován výrazný zánětlivý proces, pak se několikrát zvyšuje koncentrace fibrinogenu a gama globulinu.

V dekódování jsou zvýšené ukazatele C-reaktivního proteinu a sermukoidů.

Sérologický 

Vzhledem k takové diagnostice můžete definovat ochrannou protilátku na různé příčinné činidla, včetně chlamydie a mykoplazmě. Sérologický krevní test pomáhá odhalit přesnou příčinu endometritidy.

Jedná se o nejúčinnější a účinnější metodou laboratorní výzkumu, která je přiřazena pacientům, aby rychle definovaly viry, infekce a mikroby v těle. Pro analýzu je krev odebírána z loketové žíly. Ze strany pacientů nevyžaduje speciální trénink, ale na prázdný žaludek. Před diagností denně je důležité vyloučit použití ovoce a zeleniny ze stravy, které mají barvivý účinek.

Mikroskopie Nagalisco

V podezřelém endometritu se hladiny leukocytů výrazně zvyšuje v pochvě a její kompozice se mění radikálně. Tato laboratorní výzkumná metoda pomůže detekovat patogen, který ovlivnil rozvoj endometritidy. Ve většině případů jsou gonokokci a chlamydia způsobeny patologií.

Vzhledem k barvení buněk a bakterií v různých barvách bude odborník schopen rychle a účinně provést posouzení složení výběru z uretry, vagíny a děložního čípku. Jedná se o bezbolestný postup, který může být doprovázen pouze slabým nepohodlím. Pokud pacienti cítí hořící a bolest, znamená to poškozené stěny uretry.

Bakteriologický setí smear

Jak identifikovat endometritiduTento způsob diagnostiky pomůže přesně určit příčinné činidlo onemocnění, jakož i pro stanovení úrovně citlivosti na antibiotické léky. Bakteriologický výsev se provádí pečlivě studovat fyzikálně-chemické a biologické bakterie.

Díky moderním technologiím je možné definovat bakterie s použitím polymerázové řetězové reakce a enzymové imunoanalýzy analýzy.

Výsledek bude zobrazovat typ patogenu, jeho jméno v latině, úroveň koncentrace, celkový počet bakterií a patogenity mikroorganismů. Diagnóza mikrobů může být negativní nebo pozitivní.

Ultrazvuk Uterus

S progresí zánětlivého procesu endometria se několikrát zvyšuje velikost dělohy. Toto je slavné gynekologové během ultrazvukové diagnostiky. Na stěnách se zobrazí specifická vláknitá baňka. Pokud se pacient neotáčí na gynekologu na dlouhou dobu, je v dutině vytvořen krbu s vysokou echogenezí. Hlavní rysy jsou vláknité uzliny a kalcifikace. Je důležité nejen pravidelně projít testy, smears, ale také ultrazvuk.

Hysteroskopie

Tato výzkumná metoda je vizuální kontrola vnitřní dutiny dělohy pomocí speciálního zařízení. Pokud má pacient Catarrhal endometrit, pak lékař uvidí vnitřní membránu dělohy, která má jasně červenou barvu.

Ve vláknitém zánětlivém procesu na stěnách se objeví šlehání. Po generické činnosti probíhá zaměření zánětu s nekrózou rozhodných tkanin. Endometrium má černou barvu a vzniká mnoho moře. Je-li předčasně léčba, budou napříč výčnělkem orgánu.

S mechanickým potratem nebo spontánním potratem v dutině mohou lékaři diagnostikovat zbytky fetálního vejce.

Biopsie endometria

Během hysteroskopie bude lékař vybráno malý fragment sliznice membrány a poslat jej do dalšího studia.

S zánětlivým procesem se objevuje infiltrace leukocytů, fibróza, zahušťování nebo povrchová vrstva atrofie. Diagnostikovat a provádět diagnostiku chronické endometritidy, je nutné provést biopsii endometria.

Diagnostika 

V chronickém stádiu endometritidy je zánětlivý proces poměrně obtížný. Pacienti cítí slabé projevy příznaků, které nedodávají pocity a bolesti. Pokud neberete jednat a nespustí léčbu, mohou ženy čelit následujícím nepříjemným porušováním:

  • spontánní potrat;
  • fetální infekce;
  • Poškození menstruačního cyklu;
  • Vznik četných adhezí, které vedou k neplodnosti;
  • endometrióza;
  • Infekce HIV;
  • Myom dělohy;
  • potrat;
  • Vzhled polypotických útvarů na čípku;
  • eroze.

Nesprávná diagnostika je možná výhradně v abnormální situaci, kdy má lékař nízkou kvalifikaci. Proto je nutné pečlivě zvolit navštěvování gynekologa a pravidelně přijít na plánovanou inspekci. Můžete diagnostikovat endometritidu po absolvování komplexního vyšetření a uvedení příslušných laboratorních testů.

Co se zobrazí ultrazvukový výzkum

Ultrazvuk s endometritidou ukazuje značky a následující problémy v děloze:

  • nerovnoměrný a fuzzy endometrium;
  • přítomnost uzlových struktur;
  • Porušení symetrie stěny dělohy.

Jedná se o moderní, vysoce informativní a široce dostupný způsob výzkumu v gynekologii. Pro dosažení přesných výsledků je důležité dodržovat data ultrazvuku. Optimální doba je sedm dní po dokončení menstruačního cyklu. Diagnostika je možné provést zbytkovou plynovou těsnění.

Chcete-li dát přesnější diagnózu a dodržovat stav pacienta, je důležité, aby se několikrát přišli do ultrazvuku během následných cyklů. Díky tomu gynekolog poskytne přesnější výsledky a bude schopen pozorovat dynamiku zánětlivého procesu.

Jak je ultrazvuk držen 

Ultrazvuk se provádí několika způsoby.

  • Zavedení senzoru v pochvě. Tato metoda může dodávat nepříjemné pocity v diagnostice akutní endometritidy. Ultrazvukový výzkum ne vždy zaručuje produktivní a přesné informace.
  • Externí diagnóza. Snímač je poháněn žaludkem, takže ženě není nepohodlí s takovou diagnózou.

Odrůdy endometria na ultrazvuku

Díky ultrazvuku můžete definovat obrovské množství vážných patologií a známek endometria. Existuje několik odrůd nemoci, které lze diagnostikovat s ultrazvukovou diagnostikou.

  • Hyperplazie endometria. Tato patologie je charakterizována nadměrným růstem ve vnitřní vrstvě. Onemocnění se vyskytuje po chronickém zánětlivém procesu nebo hormonálním selhání. Jedná se o dostatečně nebezpečné onemocnění, které ve většině případů se stává carbing rakovinou. Ultrazvuková diagnostika se provádí dvakrát - ve druhé fázi cyklu a na konci. Specialista bude schopen určit, zda odmítnutí nadbytečné vrstvy endometria. Výsledné diagnostické výsledky pomohou určit, zda pacient potřebuje pomoc nebo ne.
  • Endometrióza. Jedná se o onemocnění, která se vyznačuje růstem endometria dělohy mimo jeho limity. Foci endometriózy se může objevit v vejistých trubkách a břišních částech. S předčasným apelem k lékaři, ženy ohrožují neplodnost.
  • Polyp Endometrial. Jedná se o benigní vzdělání, která se nachází na vnitřní plášti dělohy. Skládá se z obrovského množství plavidel. Vypracovat polypové endometrii možné s plánovanou inspekcí nebo během diagnostiky neplodnosti.

Teprve po komplexním ultrazvuku diagnózy endometritidy lze diskutovat s navštěvujícím lékařem schématu dalšího zacházení. Terapie by měla být zaměřena na odstranění patogenního a zánětlivého procesu. Pokud se dlouho neotáčí na gynekolog, pak infekce se může dostat do zaměření zánětu.