Cervikální cervikální cysty: důvody, příznaky, léčba

Mezi gynekologickými patologiemi, Cervikální děložní děložní čípky zaujímá vedoucí místo v prevalenci, ale naštěstí není moc nebezpečné - s touto patologií, mnoho žen žije, necítí žádné nepohodlí a zdravotní účinky. Ale stejně jako ve všem, existují výjimky. Pokusme se zjistit, kdy stojí za to alarm a starosti, a když neexistuje ne. Proč jsou cysty tvořeny na čípku a co by si mělo být vědomo této patologie?

Výhled

NabotovProjíždějící další preventivní recepci u ženského lékaře, nebo ho kontaktovat, například bolesti v dolní části břicha, neočekávaně, když inspekce můžete slyšet: "Cysty na čípku". Co je míněno a jak nebezpečné?

Mluvíme o rozsáhlém benigním vzdělávání s obsahem kapaliny. Krk není oddělen od dělohy orgánem. Připomíná dutou trubici, uvnitř, který je umístěn cervikální kanál. Utínový konec trubice zužuje - to je vnitřní Zev. Další, venkovní, je na základně krku v pochvě a cysty nejčastěji se objevují na tomto místě.

Jsou - retence

Retenční cysty cervikálů se objevují v důsledku fungování žláz. Jejich blokování se vyskytuje, protože to, co rostou. Domorodci cyst vznikají především na pozadí zánětlivých procesů a v přítomnosti transformační zóny (modifikovaného epitelu) na čípku.

S jeho vzhledem se podobají rozptylu malé polokoule bílé a žluté. Často se jedná o spony cysty děložního hrdla děložního hrdla s ohledem na gynekolog, s využitím výrazu "cysty na cervikálu". Oni jsou pojmenováni po vědci, který je objevil.

Pro moderní specialisty, to je snadné diagnostikovat vzdělání. Jsou detekovány, když kontrola na židli, a potvrdit onemocnění se používá koloskopy. Často cysty doprovází zánětlivý proces nebo pseudo-erozi. Pro objasnění složení vaginální mikroflóry se používá laboratorní studie (PCR studie, smear, bakposposev). To umožní přesně vytvořit vzhled (zdroj) infekce a pokračovat v boji s ním. Ultrazvuková studie (Ultrazvuk) se také používá k identifikaci cyst endocervix, což jim umožňuje být nalezen v místech v obtížně dosáhnout vizuální kontroly.

Ve většině případů není malé vícenásobné retence (ošklivé) cysty nebezpečné, a gynekolog jmenuje jejich zacházení, a ještě více odstranění. Pravidelně se objeví četné zastřihovače v průběhu života ženy a často platí sami. Výjimkou je přítomnost cervicitis. Pokud je v dostupném místě jeden velký nekomplikovaný CYS, je otázka jeho odstranění zvýšena. Tento postup lze provést ambulantní s jedním z metod vybraných společně s navštěvujícím lékařem.

Endometrioidní cyst

Existují neoplazmy jiného původu způsobené patologií v sliznicích membránu - endometrioidní cysty čípku. Takové jsou součástí endometrie dělohy, která "prošla" v silnějším čípku. Takové cysty často jdou spolu s endometriózou jiné lokalizace (včetně na stěně pochvy, v děložní dutině, na vaječnících, děložních trubkách a dalších orgánech malé pánve).

Důvody

Přidělit řadu faktorů, které vyvolávají onemocnění:

  1. Aktivní zotavení po porodu celého dělohy (krku včetně). V této době je tajemství zdůrazněno tajemstvím a v důsledku toho uzavření kanálů. V procesu, který je cyst vytvořen na čípku nebo mnoho z nich.
  2. Mini-poranění děložního čípku v důsledku potratu nebo jiných manipulací s orgánem provedli neprofesionální.
  3. Porušení při výrobě hormonů. Ovlivňuje vlastnosti krčního hlenu. Stává se hustším silnějším a obtížím prochází žlázami, za určitých podmínek se stává základem tvorby novotvary.
  4. Zánětlivé procesy v cervikálním kanálu přispívají k tvorbě cystických útvarů v čípku.
  5. Dysplazie děložního čípku a dalších změn vedou k vzhledu zóny transformace a blokování lumenu žláz. Existují zády cyst, které jsou odhaleny s přidělováním hustého viskózního tajemství.

Projevnosti onemocnění: Je možné "cítit" cystu

Cysty se nacházejí na různých orgánech a někdy mají velmi působivé svazky. Ale mluvit o novotvarech na děloze, v oblasti děložního čípku, odhalí pouze lékař. Jejich velikosti jsou obvykle minimální - až 3 centimetry, a oni necentrují jejich přítomnost o jejich přítomnosti, nejsou detekovány na dotek. V zóně genitálních orgánů nebo alarmujícího výboje neexistuje žádná tahání ani ostrá bolest v zóně genitálních orgánů nebo alarmujícího výboje. Zkoumání a zjištění původu "bublin" a těsnění, lékař je velmi často nenajde nebezpečné a jmenuje pouze další pozorování. Jedná se především o malé místopředsedy, pokud nejsou komplikovány jinými onemocněníemi a nejsou doprovázeny výrazným zánětlivým procesem, nehomogenitou struktury děložního čípku a vzhledem jiných nebezpečných inkluzí.

Další možností - když se ženy zobrazují následující příznaky:

  • oddělení krvavé povahy mezi menstruací;
  • zvýšení objemu běžného vaginálního výboje;
  • Znamení nepohodlí v pochvě;
  • bolestivost při sexuální blízkosti;
  • hojný hnisavý výtok;
  • Menstruační porušení.

Ne vždy pojmenované projevy signalizuje správně o přítomnosti cystu, poměrně často - o patologickém procesu, jejich doprovodné. Ale je to právě vypouštění krve mezi menstruací, která může být jediným znamením endometrioidního cystu. Naštěstí jsou tyto typy útvarů poměrně vzácné. Jejich zvláštnost - hnědá ohniska na krku, kteří bobtnou před menstruací a sníží se po něm. Během koloskopie, endometriální tkaniny (patologie). Tento proces má hormonální povahu, proto je v diagnostickém a léčebném algoritmu požadována kontrola nad hladinou hormonů.

Další diagnostické metody:

  • Pandellennaya stěr na flóře;
  • Bakteriologický výsev od cervikálního kanálu;
  • Vyšetření STI;
  • Onkocytologie (kapalná cytologie).

Podle svědectví je předepsáno ultrazvuk, biopsie změnila cervikální flitry. V podezřelém maligním vzdělávání je ukázán škrábání cervikálního kanálu a histologického vyšetření materiálu.

Symptomy a léčba

I s neškodným, na první pohled, malé rodné cysty, kteří se neuvádějí, je nutné pozorování specialisty na krk dělohy. Kolposkopie je účinná. Tato metoda vám umožní identifikovat negativní změny v čase a zabránit nebezpečným důsledkům.

Co se stane, pokud zanedbáváte radu specialistů a, když je na čípku cyst, léčba odložit "pro pozdější"? Ačkoli zřídka jsou pozorovány následující důsledky:

  1. Cervikální deformace se vyskytuje v důsledku růstu novotvaru nebo v důsledku jejich významného počtu, což dále ztěžuje těhotenství a porod.
  2. V uzavřené žlázy je provedení vedoucí k abscesu.
  3. Predispozice k jednomu z typů neplodnosti. Běh, žlázy překrývají cervikální dutina.
  4. Existuje potenciální riziko fetálního nesnesitelného. Být v cervikálním kanálu, velké cysty nebo mnoho malých neustále nepříjemných děložního čípku.

Rozhodnutí, jak léčit, v každém jednotlivém případě se lékař trvá. Například je eliminována velikost vyztužená cyst, protože jeho obsah může vyvolat zánět a další infekci genitálií. Výběr mezi pravidelným pozorováním, drogovou nebo provozní pomocí, lékař poprvé identifikuje důvody rostoucího cystu. Omezeno na dynamické pozorování, když:

  • Nebyla zjištěna žádná infekce,
  • Hormonální pozadí v pořádku,
  • Solposkopie neprokázala ektopie děložního čípku a dalších patologických změn,
  • Cysty se nezvyšují objem.

Když je infekční příroda na skladě, používá antibakteriální terapie. Proveďte ji ve fázích:

  • Stage I - Zavedení antibakteriálních činidel. Lokálně (svíčky, gely, krémy) - s vaginálními infekcemi, perorálními (tablety) - s poškozením pánve a intrauterinní infekce.
  • Stupeň II - rekreace vaginální mikroflóry pomocí pro- a eubiotics.

Přítomnost ve stejnou dobu jako kolečko na ektopii říká, že je třeba eliminovat poslední. Během léčby pseudo-erozi existuje příležitost vyléčit zákulisí cyst (odhalit pomocí nástroje).

Pokud je odhalena hormonální příčina tvorby cysty, jsou přípravky předepsány, aby obnovily rovnováhu hormonů. Endometrioidní sekce mohou být přítomny na krku, provokující vývoj neoplazmů. Chcete-li je odstranit, musíte vyléčit endometriózu. Pokud to není provedeno, ale pouze mechanicky odstraní cyst (endometrioid), nebude žádný pozitivní výsledek. Provádění léčby onemocnění, která vyvolala tvorbu cysty, je možné zabránit jejich relapsu.

Odstranění cysty děložního čípku

Ne ve všech případech vzdělávání nevyžadují léčbu nebo podlehnout metodám drog. Existují svědectví, ve kterém musí být smazány. A to:

  1. Došlo k impačdě, na krku se objevila absces.
  2. Inpicure vypadající vzdělání vyžaduje odstranění. Jeho obsah je zkoumán pro maligní vzdělávání.
  3. Je nutné zhodnotit tkaniny obklopující velký neoplazum.
  4. Vzdělávání je možnou příčinou neplodnosti.

EndometrioidLékař také poradí odstranit nebo vypálit cystu, překročení velikosti 1 cm, pokud je v dostupném místě. Proces odstranění nebere moc času a nevztahuje se na složité operace. V krátké době se děje v ambulantních podmínkách (několik minut). To obvykle není nutné v nemocnici. Můžete se obrátit na všechny dny cyklu, s výjimkou období menstruace a tři dny před ním.

Obvykle odstranění cyst v provozním zásahu probíhá ve dvou fázích:

  • I - propíchnuta sterilní jehla samotnou cystovou kapsli, prázdnou a vyčistit. Na krku nejsou žádné nervové zakončení, takže proces je bezbolestný.
  • II - Eliminovat pozůstatky cyst a zvládnout jeho místo na zvláštní potřeby, aby se zabránilo vzhledu nové dutiny.

Metody odstranění:

  • Cervikální kabel. Tato metoda byla dlouhodobě používána a ukázala se jako spolehlivá a efektivní. Používá se elektrický proud (elektrokoagulace), což umožňuje odstranit celou postiženou oblast.
  • Klasická chirurgická chirurgická metoda zápočtu pomocí endoskopu. Pro velké cysty, kteří ohrožují neplodnost. Cyst může být pod místní anestezií.
  • Resekce Laser. Vzdělávání je eliminováno řízeným laserovým paprskem.
  • Likvidace cystu ultrazvuku. S více cysty.
  • Demontáž s kapalným dusíkem (kryodestrukce).
  • Metoda rádiové vlny. Nejméně traumatické - odstranění cyst se dochází v důsledku vysokofrekvenčních vln. To neublíží, účinně, bezpečně.

Cysty na děložním děložním krčníku (po amputaci) jsou odstraněny stejným schématem.

Důsledky operačního průchodu v průměru během týdne. Dva nebo tři dny jsou tmavé menší alokace. To se obvykle děje po příčině. V tomto období lékař předepisuje v závislosti na konkrétní situaci, lékařské přípravky pro hojení ran a regeneraci tkání, jakož i protizánětlivé fondy. Kolik rehabilitace trvá, závisí na individuálních vlastnostech těla.

etnirost

Vyléčit i malý cyst s pomocí "trávy" je nemožné. Ale z hlediska obecného posílení a protizánětlivého působení má smysl léčivých rostlin smysl. Zavlažování, fytoatamphony, lázně a další postupy jsou ukázány pro léčení erozi, odstranění zánětu na čípku. Nezávisle provádět sběr drog a přiřadit jeden nebo jiný postup, který je kategoricky zakázán: Některé z bylin mohou stimulovat růst formací.

Je zakázáno otevírat a vypočítat cysty doma. Pokud CYST praskne nezávisle, zvýšení objemu vaginální mukale. Nemusíte nic dělat. S vývojem hnisavých komplikací nebo zhoršení stavu musíte konzultovat lékaře.