Příznaky eroze děložního čípku

Jedna z prvních míst mezi gynekologickými chorobami patří do patologie děložního čípku. Podle statistik je erozi čípku diagnostikována každou druhou ženou. Klinické známky této nemoci jsou však vzácné. Často erozi probíhá zcela asymptomatic. Jak vypadá tato patologie - pouze lékař s gynekologickou inspekcí může vidět. Proto jsou preventivní návštěvy pro konzultaci žen tak důležité.

Klinické příznaky erozního čípku

Patologie je vada epitelu pokrývajícího vaginálního povrchu děložního čípku. S účastí určitého traumatického faktoru je ochranná vrstva zničena. V důsledku toho jsou podkladové vrstvy vystaveny, s postupným tvorbou otevřeného povrchu rány. To je tvořeno skutečnou erozi.

Posunutí válcového epitelu z cervikálního kanálu na vaginální části děložního čípku nosí jméno false Erozion (ektopie). Vyskytuje se pod vlivem hormonálních změn v těle. Až 25 let je ektopie považována za možnost pro normy a léčba nevyžaduje.

Někteří pacienti tvrdí, že se cítí vysloveni nepohodlí v oblasti Vagina. To slouží jako důvod apelovat na lékaře. V tomto případě má žena možnost vyléčit z eroze v časném vyjádření.

Ostatní pacienti, naopak, nic nesmíš. Takový průběh onemocnění je nejnebezpečnější, protože proces v zahájené fázi je obtížnější léčit. Zobrazí se pouze chirurgický zákrok.

Asymptomatický průtok znamená absenci souběžné gynekologické infekce, ale ne ve všech případech. Eroze v této situaci je krátký čas. Nevystavuje vůbec po celou dobu hojení.

Vzhled svědění ve vagíně

Mezi hlavní projevy nemoci patří:

  • Jakékoli krvavé vaginální vypouštění, které nesouvisí s menstruací (po sexu po cvičení, bez viditelných příčin);
  • Bolest v dolní části břicha;
  • bolest při sexuálním jednání;
  • Vzhled svědění a spalování do vaginy;
  • Patologický výboj z vagíny (žlutá, zelená, šedavě bílá).

Poslední dvě příznaky jsou častější v eroze komplikované Cervicitidy (zánět děložního čípku).

Některé ženy věří, že s příchodem menstruační krve je pravděpodobnost spontánního hojení vady. Z tohoto důvodu neprobíhají ihned po stanovení diagnózy, pokračují předepsanou léčbu. Takový předpoklad chybný. Stává se, že opravdová eroze je uzdravení pro jeden menstruační cyklus, ale není spojen s menstruací. Naopak, během "kritických dnů" zvyšuje riziko infekce povrchu rány a vývoj komplikací. Infekce bude i nadále existovat a zhoršit průběh onemocnění a léčba běžícího procesu se stane těžší.

Výběr erozi

V raných fázích probíhá onemocnění asymptomatic. Žena nevšimne alokace (bílý) od sexuálního traktu. Pokud jsou, pak vzácné, mizerné a sliznice. V tomto případě pacienti nemají bolest v dolní části břicha nebo v pochvě. Neumid člověk oddělený od sexuálního traktu zřídka povzbuzuje k tomu, aby se obrátil k gynekologovi.

Neodpovídat V eroze mohou mít ženy jiný charakter:

  • s silnými pásy krve;
  • hnědý;
  • jasně červená;
  • nažloutlý;
  • hnisavý;
  • Mušle s příměsí pus.

Hlavní a nejdříve příznak, vyzývá ženu, která se poradila s lékařem, - alokace. Jejich vznik je spojen s infekcí rány a vývojem zánětu. Množství bílé závisí na stupni závažnosti zánětlivého procesu.

Eroze děložního čípku sama o sobě neprovede výběr. Vypadají pouze při zánětu cervikálního kanálu nebo vaginy. Takový stav by měl být léčen, aby se zabránilo rozvoji komplikací.

Někteří pacienti se během pohlavního styku nebo po něm.

Během tohoto období se často zaznamenává bolest různého stupně závažnosti. Počet oddělených obvykle zanedbatelných. Ženy Zapsat toto znamení pro nedbalost během pohlavního styku.

S prodlouženým průběhem nemoci se příznaky stávají výraznějšími. Výběr se zobrazí nejen v procesu pohlavního styku, ale bez viditelných příčin.

Vzhled charakteristického vybití je spojen se stavem děložního čípku. Při tvorbě eroze se otok postupně zvyšuje, zarudnutí postižené oblasti epitelu. Sliznice a infikované krevní cévy jsou vystaveny. V procesu pohlavního styku je snadné poškodit. Je doprovázen krvácením různého intenzity.

Při pronikajícím po patogenní flóru je ochranná bariéra rozbitá. Patogenní bakterie mohou být snadno proniknuty z pochvy v děloze, děložní trubky a pak vaječníky, což způsobuje zánět. Nevěnovaná zahájená terapie zpozdí dobu obnovy pacienta několik měsíců nebo více.

Někdy bez léčby proces spontánní epitelizace tkáně tkáně na čípku. Extopie děložního čípku u mladých žen často přechází bez léčby.

Bolest v erozi krční

Některé ženy neuvádějí erozi na dlouhou dobu. Je zjištěna pouze s preventivní inspekcí. Ostatní pacienti oslavují nepohodlí v oblasti rozkroku nebo spodního břicha. Může rušit proces pohlavního styku, bezprostředně po nebo nezávisle. Nemocný spodní část břicha může neustále nebo periodicky s různou intenzitou. Bolest nesouvisí s erozi přímo a mluví o vývoji komplikací.

Mnoho žen mylně se domnívá, že jakékoli gynekologické onemocnění musí být doprovázeno nepohodlím a ještě více - erozi. Žádná bolest není spojena se zvláštním umístěním nervových zakončení: nejsou v čípku. Když má žena bolest v pochvě nebo břicho na dně, znamená to šíření patologického procesu.

Příznaky eroze po porodu

Mnoho žen spojuje tvorbu závady na sliznici s narozením dítěte přes přirozenou práci. Takový stav je možný pouze po obdržení poranění, například ve výskytu ectropion - sklon sliznice membrány cervikálního kanálu. Erozové symptomy jsou stejné: bolest, patologický vaginální výboj.

Extropie neprochází nezávisle a vyžaduje povinnou léčbu.

Příznaky během těhotenství

Pacienti často rozvíjí erozi děložního čípku v období plodu. Žena je důležitá vědět, jak rozpoznat erozi v tomto období. Hlavní stížnost je vzhled krvácení. Často jsou tyto alokace považovány za potrat.

Alokace mohou být jen krvácení, ale mají jiný charakter a krev se nejčastěji objevují pouze po intimní blízkosti. Zvýšená infekce zhoršuje průběh onemocnění a může poškodit plod. Během těhotenství je ukázáno pozorování gynekologa, použití lokálních prostředků terapie. Destruktivní léčba erozi se provádí pouze po dodání.

Jakékoli nepříjemné pocity nebo neobvyklý vaginální vypouštění by měly být důvodem k apelováním gynekologa. To vám umožní vyléčit erozi na čípku v časném trvání.