Lze bránit pozadí a precancerózní stav děložního čípku - nikoli věta, onkologie

Onkologie se nenastane okamžitě, cervikální rakovina - žádná výjimka. Tento dlouhodobý proces začíná onemocněním pozadí, stejně jako s plodnou půdou, na které vyvolávají faktory. Předsudek státu čípku - hraniční stav tkanin: Není ještě rakovina, ale nedaleko. Toto děsivé a docela rozmazané pro mnoho žen termín vyžaduje objasnění. Aby se taková patologie odstranila včas, měli byste se dozvědět více o tom, jak to nastane, co se stane provokovat a co dělat, když je zjištěna.

Zóna bouřky

Uterine CancerKrk - to je viditelné v gynekologické vyšetření části dělohy, vynikající v pochvě. Jeho povrch je pokryta vícevrstvým plochým epitelem (MPE), schopným odolávat infekcemi, poranění a patologicky agresivním médiem vagíny. Tento typ tkaniny má spoustu vrstev, rychle regeneruje, má světle růžovou nebo šedou barvu.

Vnitřní povrch krku (cervikální kanál) je pokryta zcela jiným typem epitelu - válcové. Je to jemnější, jednovrstvá a není upravena pro testy na vaginální část. Barva tkanin je jasná, červená, což umožňuje určit přechodovou zónu (transformace) v externím ZEV.

Hranice mezi těmito tkání je nejzranitelnější, gynekologové to nazývají "zónou bouři" nebo transformační zónu, protože je zde, že většina patologií vzniká (jak onkologicky nebezpečné a pozadí).

Dodržně nebezpečné jsou jakékoli změny v nátěrových tkáních děložního čípku. Hlavním znamením jsou však pozadí a precancerózní onemocnění děložního čípku - zda je ovlivněna morfologie buňky.

Pozadí procesů

Cervikální kanálNemoci na pozadí zvažují jakékoli odchylky od normálního stavu sliznice, když buňky uchovávají své vlastnosti a strukturu, ale mohou být detekovány "ne na místě" nebo být poškozen.

Pozadí nemoci Cervix se vyvíjejí v přítomnosti takových nežádoucích faktorů:

  1. Předčasný začátek sexuálního života: Nezralé epitely je snadno poškozeno.
  2. Pozdní první porod nebo bezdětnost. Trvalá ovulace vede k vyčerpání reprodukčních a ochranných sil těla.
  3. Častá změna sexuálních partnerů: Nebezpečí sexuálních infekcí a dopadu mimozemské mikroflóry, na které se imunita nemá čas pracovat.
  4. Traumatický porod, mezery s následným zjizvením, potratem nebo škrábáním.
  5. Zánět nebo dysbakterióza v pochvě.

Hormonální změny adolescence, v menopauze, endokrinní poruchy u žen všech věkových kategorií mohou také vést k různým onemocněním a patologickými podmínkami.

Všechny sexuální bakteriální infekce, stejně jako viry mohou způsobit cervikální onemocnění, ovlivňují jeho tkaniny a některé provokují zhoubné znovuzrození.

Eroze (true)

První bohovéJakékoliv nepříznivé podmínky v pochvě mohou způsobit porušení integrity epitelu pokrývajícího děložního čípku. Jsou zapálené oblasti, ulcerace, některé části tkanin zemřou. Tato podmínka se nazývá skutečná erozi.

Při eliminaci traumatického faktoru, zánět mizí, zničené tkaniny jsou rychle regenerovány, pokryté zdravými, mladými vrstvami plochého epitelu. Obvykle skutečná eroze se léčí rychle - epitelizace se vyskytuje samostatně za několik týdnů.

Pseudo-erozi (ektopie)

Pokud je upravený povrch pokrytý válcovým epitelem namísto bytu, diagnostikovat pseudo-erozi. Přechodová zóna jednoho typu tkanin do druhé je posunuta, když se kontrola zjistí s body a mramorovými červenými rozvodníky. Vzhledem k tomu, že endometrium má méně ochranných vlastností než plochý epitel, zdá se, že "není na místě", je snazší ohromující infekce, je zraněno, krvácení. Často je ektopie vrozená a léčba nevyžaduje.

Extopian verze je ectropion (invertující) sliznice z děložního čípku v pochvě s nezralostí sexuální sféry u dívek a dívek, stejně jako po porodu v dospělosti. Erodovaný ekredopion je stejný zase, ale v důsledku mezer krku nebo těla dělohy. V tomto případě je pseudo-erozi doprovázena výskytem jizev.

Leukoplakia

V různých fázích pseudo-erozi může být abnormální ornament tkanin. Postižené oblasti vzrostly nad úroveň normálního epitelu ve formě bílých plaků, které nelze odstranit jako daň.

Jednoduché leukoplakie nemá vliv na hluboké vrstvy, nevede ke změnám v buňkách a odkazuje na onemocnění pozadí děložního čípku. Atypická forma se vyznačuje zesíleným buněčným dělením se změnou ve struktuře a je podmínkou precanceru.

Erytoplacia

Vzácná forma ploché patologie epitelu, když se řídí tolik, že krevní cévy svítí. V důsledku toho porážka vypadá jako nerovnoměrný červený bod proti bledě, zdravé tkanině.

Polyps

Endometriální růst tak často se objevují nejčastěji uvnitř cervikálního kanálu. Jejich vzhled je spojen s hormonálními, imunitními, metabolickými poruchami v těle. Tyto formace zaoblené formy na tenké nohy se mohou objevit jeden po jednom nebo skupinám. Prekurzor onkologických anomálií je pouze adenomatózní typ polypů.

Papillomas

Růst virové přírody jsou detekovány na čípku ve formě jasně definovaných zásuvek sestávajících z prodloužených nití nebo papilarů. Jako příčina patologického růstu epitelu, nejčastěji odhalil Herpes virus a papillomirus muž (HPV). Tendence k maligní reinkarnace má papilomy několika druhů, nejagresivnějších virů - 16 a 18 hpv kmenů.

Endometrióza

Často se vyskytující patologie, když intramatické endometrie vyrůstají pro normální limity, pokrývá sousední orgány, se nachází v peritoneum nebo "uši" do svalových stěn dělohy. Proces provokuje zranění slizniční membránu během průzkumů, operací, přestávek. V průběhu menstruace, endometrie implantované v nevhodných místech, pod vlivem hormonů, v důsledku krvácení, okolní tkaniny jsou zapálené.

Všechny uvedené onemocnění se nezmění na onkologii. Pro rozvoj prekancerózních procesů, s výjimkou "půdy" ve formě pozadí onemocnění děložního čípku, provokující faktory a další podmínky jsou nezbytné.

Jak vzniká předsudek stát

Chlamydia trachomatisZměňte strukturu buňky zevnitř, a proto provokují jeho znovuzrození, některé agresivní infekce. Jejich patogeny jsou schopny proniknout do klece a představit svou DNA k jádru.

Hlavní infekční agenti předsudků, podle statistik, jsou: t

  • Lidský papilloma virus (HPV) se nachází u 95% pacientů s rakovinou děložního hrdla;
  • Herpes virus 2, v posledních letech, hrozny typu 1 v posledních letech jsou často diagnostikovány;
  • Intracelulární bakteriální infekce, jako je chlamydia trachomatis.

Navíc zvyšuje pravděpodobnost přítomnosti predikiny několika infekcí nebo jejich kombinace s HIV.

Příznivé prostředí pro rozvoj patologie Tyto faktory jsou vytvořeny:
Genetická predispozice

  • kouření;
  • snížena imunita;
  • Časná sexuální činnost, častá změna partnerů;
  • nekontrolovaná aplikace hormonálních antikoncepce;
  • Poranění čípku spojené s porodem nebo potratem, použití intrauterinní antikoncepce;
  • nevyvážená výživa, nedostatek vitamínů;
  • Věkové změny reprodukčních orgánů;
  • Genetická predispozice.

Nejčastěji existuje přítomnost několika negativních faktorů najednou, což zhoršuje prognózu a je obtížné léčit patologii. Pro úspěšnou terapii je nutné změnit životní styl, jinak léčba nebude poskytovat výsledek, relapsy a opakovaná infekce jsou možné.

Dysplazie - Přesnost děložního čípku

Pod pojmem Dysplazie zobecnit všechny typy prekancerózních států čípku. Ve speciální literatuře a během diagnózy, správný vědecký název - cervikální intraepiteliální neoplazie (Qin nebo CIN).

Zobrazí se, když poruchy již uvnitř cerpeted epitelu. Velikost a tvar změn jádra, někdy se jader stane poněkud, objeví se nadměrné vakuoly. Typicky buňky jsou náchylné k zrychlenému rozdělení, ale ne aplikují za sliznicí membránu.

Dysplazie se vyvíjí z hlubokých vrstev epitelu, pohybující se směrem k povrchovým vrstvám. Nejvyšší vrstva není ohromena a všechny změny jsou skryté, ve středních vrstev tkanin.

Klasifikace:

  • CIN-I je lehký stupeň dysplazie: ne více než třetina tloušťky sliznice je ovlivněna, od bazální vrstvy (základní tkáň);
  • CIN-II je stav mírné gravitace se změnou struktury tkání a atypických procesů v buňkách poloviny tloušťky sliznice;
  • CIN-III je těžký stupeň dysplazie s lézí více než 2/3 tkání, významných anomálií buněk, jejich rychlé divize.
  • Žádná čtvrtá etapa dysplazie, onkologie začíná na této hranici.

Cytologické značky dysplazie:

  • acanthóza;
  • hyperkeratóza;
  • Paraararatóza;
  • zvyšování činnosti buněk divize;
  • Discarióza: Polymorfismus a vazizace jader;
  • buněčná proliferace;
  • Atypia fi.

První dva fáze medicíny se týkají reverzibilních procesů. Včasné, odpovídající léčba může zastavit patologický proces. Vzhledem k růstu normálních buněk, abnormální "vytlačeno" na povrch a otočil se. Třetí etapa je nebezpečný stav vedoucí k rozvoji rakoviny děložního čípku a vyžadující chirurgickou léčbu.

Diagnostika

vybítJako pravidlo, pozadí a precancerózní (benigní) nemoci průchodu děložního čípku bez specifických rysů. Jedná se o mazání těchto onemocnění - bez pravidelných kontrol gynekologa, není možné určit patologický proces. Symptomy ve formě sekrecí, bolest exponát s průvodním infekcím nebo spuštěnými fázemi.

  • V gynekologickém vyšetření, předpoklady pro další průzkumy. Pro včasnou detekci patologií, vedení expandované kolposkopy, cytologické studie nátěrů, analýz pro infekce.
  • Colposkopy umožňuje lékaře přesněji zvážit obecné, viditelné změny v čípku. Vzorky s barvením zdůrazňují patologické podmínky epitelu. Colpomicroskopie s přesností může být srovnatelná s histologickým vyšetřením, nerušíte integritu tkání.
  • Cytologické studie stěr z různých částí dělohy dávají neúplný obraz, jejich přesnost sotva dosáhne 50%, protože histologické vyšetření je předepsáno, aby se objasnilo diagnostiku, přičemž vzorek odebráním biopsií.
  • Použití Schiller Sample (barvení Lugola), odhalení oblastí pro biopsii. Patologické tkáně nejsou malovány, s takovými místy berou materiál pro analýzu. Biopsie dává spolehlivý výsledek při diagnostice dysplazie, určujícího její stupeň. Postup je také vyžadován v případě udržitelné eroze.
  • HPV analýza, virus jednoduchých herpes, krimehodli a další infekce.
  • Analýzy a výzkum - ne vše, co je vyžadováno pro účinnou léčbu. Při recepci gynekologa by měl být, jak upřímně diskutovat o všech rizikových faktorech a negativních okamžicích ovlivňujících rozvoj nemoci. Bez obecného posouzení kvality života a sociálního chování ženy není možné doporučit adekvátní terapii a snížit rizika maligních útvarů.

Pod kolposkopií, lékař odhaluje patologické oblasti, ne malované roztokem Lugolu (příprava jodu na bázi jódu). Tyto ohniska se nazývají Acetheld Epitelium. Při provádění postupu jsou zjištěny další změny:

  • propíchnout;
  • Mozaika (hrubý a nabídka);
  • Cévní síla.

Všechny tyto jevy ukazují přítomnost patologie a vyžadují další vyšetření.

Velkého významu v diagnostice prekancerózních států a rakoviny děložního hrdla je detekce infekce HPV. Typické projevy HPV infekcí v gynekologii jsou uvedeny v tabulce.

stavstručný popis
CoilocytózaVzhled velkých tmavých buněk se světelnou zónou kolem jádra. Duální jádrové buňky nebo vícejádrové
DiskratózaPatologický ornament v multi-vrstvených plochých epitelových buněk. Buňky s malým jádrem a jasně růžovou cytoplazmou se objevují. Buňky akumulují keratin
ParaararatózaVznik vrstvy organizovaných buněk
Hyperkeratóza (leukoplakie)Tvorba samostatné vrstvy rohů

Léčba

vzdát se kouřeníVznikla přesná diagnóza a zjištění příčiny jeho výskytu, gynekolog určuje strategii léčby. V případě onemocnění pozadí a počátečních fází předsudků je ukázána konzervativní léčba neustálým sledováním výsledků.

Možné směry terapie pro cervikální onemocnění:

  • Řešení sexuálních infekcí;
  • hormonální korekce;
  • antivirová terapie;
  • Opatření posilování imunity;
  • Změna metody antikoncepce;
  • vzdát se kouření.

V každém případě budou vitamínové komplexy vybité pro udržení normálního provozu všech systémů organismu a zvýšení odolnosti vůči infekcím.

Frekvence pozorování je určena zúčastněným lékařem, ale předpokladem - colposkopy a cytologií alespoň jednou za 3 měsíce. Pozorování se provádí asi 2 roky, pokud je situace zhoršena, mohou být navrženy metody chirurgické odstranění patologických tkání. Nejčastěji přísná dodržování doporučení v čase umožňuje zbavit se nepříjemné diagnózy.

Pro provozní zacházení s pozadím a precancerózními chorobami děložního čípku bylo vyvinuto mnoho moderních metod odstranění hardwaru. Pro excizi, rádiové vlny a laserové nože, migrace a odstranění odstranění. Spolu s moderním, aplikujte obvyklé chirurgické odstranění během klasického operace. V každém případě je způsob, jak se zbavit nežádoucích tkání vybere svědectvím, dostupností a možnými riziky pro pacienta.

Pro odstranění tkanin s prekanceróznějšími změnami a rakovinou v časných fázích existují speciální techniky pro kuželky, částečné a úplné odstranění cervikálu. V pokročilých případech, stejně jako u pacientů v postmenopauzále se používá kompletní odstranění dělohy a přívěsků. Každá žena již nemůže dovolit situaci, kdy lékaři musí bojovat nejen pro zdraví, a pro život pacienta.

Dysplazie je nejčastější patologií všech možných onemocnění děložního čípku, a pouze asi 10% těžké dysplazie se do stádia onkologie pohybuje. Proto slyšet děsivá diagnóza - precannoschopný stav děložního čípku, by neměl paniku, ale jednat. Moderní medicína, vynásobená snahou samotného ženy, může tento nebezpečný nepřítel porazit.

Prevence

Prevence rakoviny děložního hrdla zahrnuje:

  1. Odmítnutí náhodných sexuálních vazeb.
  2. Dodržování intimní hygieny.
  3. Včasná implementace reprodukční funkce.
  4. Pravidelné kontroly u gynekologa.
  5. Povinné vyšetření při plánování těhotenství.
  6. Včasná léčba odhaleného pozadí a precancerózy patologie děložního čípku.

Efektivní způsob prevence rakoviny je vakcinace HPV. Před roubováním nebude nadbytečný konzultovat lékaře.