Léčba fibromatózy děložního tělesa než nebezpečná

Fibromatóza je substitucí svalové tkáně s pojivovou tkání. Fibromatóza dělohy může být postupně znovuzrozena v benigní nádori - Mioma dělohy nebo zmizí s nástupem menopauzy. Tento proces může začít v těle ženy po dobu 30 let a ve 30% žen následně odhalí fibromyom. Fibromatóza dělohy je častěji detekována náhodou. Chcete-li pochopit, co je, musíte znát strukturu orgánu.

Struktura dělohy

Venkovní stěna se nazývá perimetrie. To je serózní tenký plášť pokrývající orgán. Hlavní část orgánu je svalová tkanina - myiometrie. Svalnatý tkanina svalová tkanina se nachází různé různé - setkání, podélné a kruhové vrstvy. Je nutné pro speciální sílu a tažnost dělohy, která by během těhotenství měla zachránit a držet rozvojové ovoce, a pak v době porodu zatlačte. Vnitřní vrstva dělohy - endometrium - lemované povlakem a proskleným epitelem.

Co je nebezpečná fibromatóza?

Fibromatóza Když je svalová vrstva přemístěna, pojivová tkáň Uterus začíná ztratit své elastické vlastnosti, jeho rozšiřitelnost a kontraktilita klesá. Zpočátku, fibromatóza tělesa dělohy nemá jasné hranice a je téměř nemožné odhalit ultrazvuku.

Změna hormonálního pozadí během těhotenství může způsobit zrychlení vývoje fibromatózy. Často těhotné ženy jsou nabízeny, aby se císařský řez v důsledku nízké kontraktilní schopnosti dělohy nebo významného tumoru, který interferuje s normálním dodáním. Vytvořené fibromační uzly, když je vrstva umístěna v podložené vrstvě, může být zdroj krvácení a velké uzly zasahují do normálního provozu orgánu.

Následně, protože sekce pojivové tkáně získávají přehlednou hranici a proměňují se do fibrommatického uzlu. Hormonální nerovnováha Doprovodná fibromatóza dělohy vede k neplodnosti. Během těhotenství a rodů může přítomnost fibromatózy způsobit předčasnou patologii, potrat a předčasné narození.

Příčiny děložní fibromatózy

Endometrium

Existuje obrovský počet důvodů pro fibromatózu dělohy.

  1. V případě poškození svalové tkáně dělohy během potratů, předcházejících operací nebo poranění, dojde k poškození děložních receptorů, které reagují na koncentraci ženských pohlavních hormonů. To zvyšuje účinek estrogenu na stav dělohy, který přispívá k vývoji fibromatózy.
  2. S zánětem vaječníků nebo jejich dysfunkce, dochází k porušení poměru v krvi progesteronu a estrogenu, což také negativně ovlivňuje stav myometria a provokuje jeho substituci pojivovou tkání.
  3. Hormonální žena pozadí je nastavitelné v mozku ve speciálních odděleních - hypotalamus a hypofýza. V případě zranění hlavy, zánětu, nádorů, poruch nervového systému se zdůrazňují nerovnováhu kontroly hormonálního pozadí centrálním nervovým systémem.
  4. Onemocnění jater ovlivňují také úroveň pohlavních hormonů. Estrogenový metabolismus se vyskytuje v játrech, když ho zpomaluje, množství genitálních hormonů v krvi se zvyšuje.
  5. Vývoj fibromatózy přispívá k metabolickým syndromu a obezitě. Estrogeny jsou také syntetizovány v tukové tkáni, negativně ovlivňují děložní tkaninu.
  6. Dědičná predispozice k rozvoji patologie dělohy a fibromyomu zvyšuje riziko fibromatózy dělohy v potomcích.

Klasifikace

V závislosti na stupni propagace v orgánu může být fibromatóza difuza nebo uzlová. Difuzní fibromatóza se rozprostírá rovnoměrně ve všech svalových tělesných tkáních. V uzlu jsou lokalizované uzly detekovány v samostatných částech dělohy. Uzly mohou být umístěny v endometriální vrstvě ployer. Takové uzly se často stávají zdrojem krvácení. Uzel na noze může proniknout do dutiny pochvy nebo hojným růstem zabírat celou dutinu dělohy, napodobování těhotenství. Uzly ve svalové vrstvě dělohy často nezasahují do práce orgánu. Podsměrné uzly, umístěné mimo orgán, mohou růst do dutiny malé pánve.

Klinika

Metabolický syndrom V počáteční fázi onemocnění se fibromatóza dělohy neprokazuje. Protože přebytek pojivové tkáně snižuje kontraktilní schopnost dělohy, menstruace se může stát déle a hojným, což by mělo upozornit ženu. S velkými uzly se žaludek může zvýšit objem, v břiše se objeví těžkost, poruchy močení a stolice. V případě inspekce se gynekolog nemusí odhalit žádnou patologii, děloha může být mírně zhutněn nebo zvětšený.

Diagnóza je nastavena na ultrazvukově studii, kde je možné detekovat fibromatózní uzly nebo těsnicí těsnění zvýšené echogenity, velikost dělohy se stává větší než normou, obrysy jsou nerovnoměrné.

V diagnostice a stanovení taktiky léčby pomůže studii hormonálního pozadí. To zhoršuje zvýšení hladiny estrogenu v krvi. Pro diferenciální diagnózu s endometriózou může být vyžadována hysteroskopie. Chcete-li odstranit maligní vzdělávání, je krevní test předepsán na oncomarkers a biopsii pro uzlární vzdělávání. Může být nutné prozkoumat játra (studium úrovně jaterní enzymů a bilirubinu, ultrazvukové vyšetření břišních orgánů).

Léčba

Ultrazvuková zkouška Fibromatóza dělohy má odlišnou etiologii, takže závisí na příčině způsobené onemocněním. V případě onemocnění jater, hepatoprotektorů a prostředků, které zlepšují odlivy žluči. U obezity a metabolického syndromu doporučují speciální dietu ke snížení tělesné hmotnosti, cvičení. V patologii vaječníků se provádí protizánětlivá léčba s použitím antibakteriálních činidel, vitamínů a absorpční terapie.

S hojnými a bolestivé měsíční, protizánětlivé léky a léky pro léčbu anémie.

Je-li hlavní faktor ve vývoji onemocnění hormonální porušení, je nutné jmenovat ženské pohlavní hormony. Pro snížení růstu fibromačního nádoru a normalizace menstruačního cyklu se doporučuje přijímat léky s nízkým obsahem estrogenu (například Zhanin, Yarina). Pokud je hyperplazie endometria doprovázena vzhledem fibromatózy, vydávají gestagenní léky (například Duphaston). Pro léčbu fibromatózy můžete instalovat intrauterinní spirála. Moderní spirály obsahují gestagen, který vyniká v krvi ženy denně s malými porce.

Yarina V terapii fibromatózy pomáhá tradiční medicína dobře pomocí ragnů různých bylin. Zverbay Juice a pastýřské tašky mohou snížit hladiny estrogenů. Protizánětlivou akcí má alkohol infuzní kalendloudu. Bramborová šťáva a leopachová odvod mají protinádorový účinek, snižují vývoj fibromatózy. Infuze nebo odvodné nudné dělohy normalizovat krevní hormony. Všechny bylinky se vztahují na tři nebo čtyři týdny kurzy.

Pozorování v gynekologu s fibromatózou dělohy se provádí dvakrát ročně s povinnou inspekcí na židli, studiu úrovně hormonů a ultrazvuku. Je třeba mít na paměti, že fibromatóza dělohy ještě nemá nemoc, ale proces, který předchází vývojem myomu dělohy. S řádným ošetřením a preventivem lze chorobu zabránit a vyhnout se nežádoucím důsledkům.