Ectopia cergix - podstata patologie a léčebných metod

Jaká je ektopie děložního čípku a jak se liší od skutečné eroze? Pravidla pro diagnostiku a léčbu patologie. Možné komplikace.

Co je ektopie cervix?

ECTOPIA je výstup válcového epitelu charakteristiky cervikálního kanálu na vnějším povrchu děložního čípku, kde by měla být plochá melulární.

Epitel cervikálního kanálu má specifickou růžovou barvu, jasnější než povrch děložního čípku. Když se vypne mimo Cervix, je tento rozdíl jasně viditelný na fotografii. Je snadné přijmout pro zapálený pozemek, protože patologie je zaměňována s pravou erozí. Nicméně, pro erozi, přítomnost vředů, která je nepřítomná během ektopie. ECTOPIA je doprovázena substitucí buněk jednoho typu jiným.

Diagnostická pravidla

Solposcopy pomáhá identifikovat ektopie. Vizuální kontrola děložního čípku je možná pouze se zrcadlem. Lékař musí zavést gynekologický nástroj do vaginy.

Často je ektopie diagnostikována během těhotenství, která dělá falešnou představu, že těhotenství provokuje onemocnění. Další mýtus je spojen s tvrzením, že příčinou ektopie je začátkem sexuálního života. To je způsobeno zákazem držení  Kolposkopické vyšetřeníJsem virgins.

Ve skutečnosti je růst epitelu vrozený a získaný. Podle povahy patologie je proces zjištěn, když proces začal.

Plány válcového epitelu, směrem ven a reprezentované zóny s nerovným obrysem, naznačují vrozený tvar ektopie čípky. Získaný typ ektopie vypadá jako shluky obláček ve formě klastru, který má barvu od jasně růžové až jasně červené.

Je možné varovat získanou ektopii?

Je možné varovat získanou ektopiiAby se zabránilo ektopii, musíte vyloučit provokativní faktory:

  • Umělé přerušení těhotenství;
  • nepravidelný sexuální život;
  • hormonální poruchy;
  • Zánětlivé procesy v reprodukčních orgánech.

K tomu mají stálý partner sexuálních vztahů, stejně jako identifikovat a zacházet s patologií endokrinního a urogenitálního systému.

Léčba ektopie

Léčba ektopie

Často je ektopie děložního čípku doprovázena kolpitem nebo cervicitidou - onemocnění zánětlivé etiologie. Colpit nebo vaginit se projevuje zánětem sliznice, obložení vagíny. Důvody:

  • stafylokoky;
  • Streptococci;
  • Chlamydie;
  • Mykoplasma;
  • Trichomonas.

Cervicitis je zánět děložního čípku, což ovlivňuje cervikální kanál (endocervikální zánět). Není vyléčený zánětlivý proces vede k závažným komplikacím.

Komplikace zánětu a jejich symptomy.

KomplikacePříznakyTaktika léčby
CervicityPatologický výboj s nepříjemným zápachem, svědění a spalování v pochvěMístní léčba Cervicitidy s antibiotiky, antiseptikami, antifungálními činidly
Kontakt krváceníKrvácení vznikající po pohlavním styku, gynekologické vyšetření, douching, pomocí tamponů a.Pozorování. S hojným a častým krvácením - migrace
Znovuzrození v rakovině (extrémně vzácný)Hojný vodnatý výtok, krvácení, bolest v dolní části břichaChirurgická operace
Scarring tkaniny (na pozadí zranění)Žádné specifické příznaky. Možná neplodnost, bez těhotenstvíChirurgická operace

Pokud ektopie není spojena se zánětem, není vyžadována speciální léčba. Pacienti jsou však povzbuzováni, aby podstoupili systematickou zkoušku u gynekologa.

Ektopie a těhotenství

Ektopie a těhotenství

Budoucí matky, naučit se o přítomnosti pseudo-erozi, obavy, jak je nebezpečné. ECTOPIA nemá negativní dopad na proces nesení dítěte, ale lékař může učinit vlastní úpravy plánování těhotenství a porodu.

Hrozby pro ženu:

  • pravděpodobnost porušení krčního kanálu;
  • Infekce ektopie;
  • Častý kontakt krvácení z sexuálního traktu.

Pro fetální ektopie není nebezpečné. Tato podmínka nemá vliv na vývoj dítěte v děloze. Rizika vznikají pouze při infekci ektopie. Bez léčby takové komplikace mohou nebezpečné mikroorganismy proniknout do dělohy a způsobit infekci plodu..

Účel cesarejské sekce - není uvedeno v ektopii. Obvykle se žena porodí přirozeně. Pokud je zánět připojen, může lékař doporučit provozní doručení.

Co dělat, pokud je diagnostikována ektopie děložního čípku?

Je nezbytné pro léčbu ektopie děložního čípkuPokud ektopie není komplikována zánětem, léčba nebude potřebovat. Je třeba pozorovat jako během těhotenství a po. To eliminuje rakovinu děložního čípku, která se rychle rozvíjí. A brzy detekce onemocnění pomáhá udržet zdraví a život.

Dnes, patologie není plně zkoumána, takže někdy laserová koagulace, kryogenní dopad, radiosirurgie nebo jiné metody zničení ohniska ektopie.

Fokální mazání patologie vám umožní zabránit rozvoji:

  • Pravá eroze;
  • Etropion, tj. Otočením sliznice cervikálního kanálu k vagínové dutině;
  • Metaplasie Palelock Metal.

Sexuální kontakty po provedení destruktivní léčby jsou možné ne dříve než měsíc po postupu.

Léčba ektopie lidovými léky

Lidové léčitelé nabízejí různé recepty pro nesplněnou ektopii. Například písma s nejčistším.

Doporučuje se také zavedení tamponů:

  • s alkoholovým roztokem propolis;
  • s infuzí borální dělohy;
  • s čerstvým kohubní šťávou;
  • S infuzí kořene Badana;
  • S rakytníkem másla.

Tyto prostředky nebudou vyléčit erozi, ale pomohou odstranit doprovodný zánět sexuálního traktu. Použití lidových receptů je možné pouze po konzultaci s účastnickým lékařem.