Výroba kondomu: hlavní fáze (10 fotografií)

Výroba kondomůHistorie výroby kondomů začíná asi před 400 lety - nejstarší kondom byl nalezen ve Švédsku, vyrobené v roce 1640. Existují však důkazy, že kondomy byly vyrobeny ve starověkém Římě a starověkém Egyptě.

Ale v naší době. Dnes se podíváme na Výroba kondomů Z latexu.

Výrobní proces v továrně začíná přípravou latexové směsi. V latexu přidejte látky urychlující vulkanizace, po kterém se latex stává elastickým.

Pak v dlouhých úzkých lázních se směsem snížené skleněné baňky faltových tvarů. Chcete-li získat různé kondomy, použijte několik typů baňek: žebrovaný, v mlzi nebo hladce.

Výroba kondomů

Pohyb, baňky jsou vyživovány z koupelny, výsledný polotovarový produkt se suší a část latexu s toky baňky. Chcete-li získat zvláště tenké kondomy, část řetězu se pohybuje pomalu a směs má čas vypustit více. V této fázi je výroba latexu na baňkách transparentní a ještě není viditelná.

Výroba kondomů

Pak jsou baňky znovu zabaleny. Je nutné nastavit produkt potřebnou tloušťku.

Baňky se pohybují, další fázi. Zde, otočení kolem nich kartáče zkroucené na kondomech ráfku a získané produkty přicházejí do seriózní komory. Kamery jsou již s výhledem na průsvitné mléko barevné kondomy. Pak se baňky pohybují do lázní do latexového chaotického a snadno hrála. Takže tečka je rychlejší, do roztoku mýdla se přidá amoniak. Výrobky jsou srazeny s baňky s vodními tryskami a speciální kartáče.

Výroba kondomů

Konečná fáze výroby kondomů - mytí. V zařízení, podobně jako pračky, pouze mnohem více, kondomy jsou vymazány při pokojové teplotě. Do vody se přidají dezinfekční roztok a prášek, takže výrobky se nedrží. Poté kondomy jdou suché.

Výroba kondomů

Dále, nejdůležitější a tenkou výrobní fázi začíná - kondomy jít do laboratoře projít kontrolou kvality. Tato kontrola se provádí v několika fázích.

Za prvé, 100 kondomů je vybráno ze 4-6 tisíc - toto množství bude stačit k vyhodnocení kvality celé strany. Pokud v první fázi kondomů nekontroluje, celá strana je považována za manželství. Produkty váženy a měřily jejich délku. Každý kondom musí vážit přibližně gramy a délka by měla být 18,5-19 cm. Dále, z těchto 100 kondomů jsou vybrány 5 kusů pro testovací tlak a umístění vzduchu. Kondom je nafouknut ve speciální komoře a v okamžiku, kdy se vyskytne, zařízení je pevné a tlak, který produkt vyrostl. Standardy GOST jsou stejné jako pro konvenční a ultra tenké kondomy: tlak 1.1-1.2 kilopaskulární, objem vzduchu - 18 litrů.

Výroba kondomů

Z jedné šarže kondomů ne více než 15% manželství ve všech fázích ověření. Pokud je procento vyšší, jsou emitovány všech 4-6 tisíc kondomů, protože se stává ekonomicky nerentabilní pro kontrolu a balení. Na každé baňce je základna stlačena číslem, které je vytištěno na kondomu pod okrajem. Číslo vyčistého produktu je zaznamenáno a pokud se manželství opakuje na stejné baňce, je nahrazen.

Další fázi výroby je elektronické testování, posílají celou dávku zde - 4-6 tisíc kondomů. Provozovatelé sedí pro zkušební stroje ručně umístěné na každý produkt do elektrody ve formě kondomu připojeného k přístrojům. Prostřednictvím elektrod prochází proud a počítač se opraví, zda proud prochází kondomem. Produkty, chybějící proud - manželství, zbytek se kontroluje v další fázi výroby. Kontrola 30 kondomů. Oni jsou ručně nošeny na elektrodě, naplněné roztokem elektrolytu a spustí do nádoby, ve které je elektrolyt také umístěn. Pokud kondomy přeskočí proud, pak mají mikropores a celá šarže je nevhodná a je hozena do koše kontejneru. Zkušební stroje, které neodhalily toto manželství podléhají ověření a opravě. Ale to se děje zřídka. Obvykle je celá dávka po testování elektronickými zařízeními dezinfikovány a přejde do balicí linky.

Výroba kondomů

V přední části obalu v každém kondomu se do dávkového stroje přidá kapka silikonového oleje-mazání. Pokud se aromatizované kondomy produkují, přidá se ochucovadlo (pouze výživové doplňky). V kondomech, rozšířeným potěšením ", je přidán anestetický roztok lidokain. Balení je také zkontrolováno pomocí speciální vakuové komory.

Výroba kondomů

Tovární personál před zahájením práce, vzít duše a dát na speciální oblečení. V místnosti každé tři hodiny umyté podlahy, je podporována určitá úroveň vlhkosti. Je nutné být prach.

A pár dalších fotografií:

Výroba kondomů

Výroba kondomů

Výroba kondomů