Statistika: střední ženský růst v rusku

Průměrný růst ženy v Rusku je 166-168 cm. Nejvyšší slavná žena naší země je volejbalový hráč Ekaterina Gamova (202 cm), nejnižšího účastníka Duet Tatu Julia Volkova (154 cm).

Lidský růst závisí na genech, zdravotním stavu, životních podmínkách a změnách jak v průběhu života (až 19 let stranou a po 60 - směrem ke snížení) a během dne (ráno ve večerních hodinách). To může být zvýšeno, ale je lepší to udělat s přirozeným fyziologickým způsobem, aniž by se uchýlil k operaci, ale je lepší neudělat vůbec, protože délka našeho těla je naše individualita, stejně jako pihy na obličeji a Snaps na tvářích.

Střední růst žen v Rusku

Co ovlivňuje růst?

Délka těla se vztahuje na hlavní antropometrické ukazatele těla. Faktory ovlivňující růst lze připsat:

  • dědičnost;
  • hormonální pozadí;
  • jídlo;
  • ekologie.

Délka těla novorozence závisí na růstu rodičů, matky matky, zdravotního stavu. Tam je vzorec, který může přibližně určit délku těla dcery a syna:

  1. Množství růstu matky a otce * 0,54 - 4,5 pro chlapce;
  2. Částka matky a otce * 0,51 - 7.5 Pro dívku.

Mezi hormony regulační délky těla, somatotropní hormon, inzulín, nadledvin a štítné žlázy, výrobky se rozlišují. Somatotropní hormon je produkován hypofýzem. Tento hormon přispívá ke zvýšení trubkových kostí, díky které člověk roste na délku. Výroba somatotropního hormonu se snižuje s věkem. Dosáhne maximální hodnoty během puberty.

Somatotropní hormon je produkován hypofýzem

Jak se růst ženy mění během dne?

způsobené těsnicími meziobratlovými ploténkamiNedávné studie ukázaly, že délka těla se mění po celý den. Má největší hodnotu v dopoledních hodinách, nejmenší - večer. Rozdíl je přibližně 1-2 cm. Dočasné snížení délky (více než 1,5 cm) se také vyskytuje po dlouhé a intenzivní fyzické námahy.

Obecně platí, že sporty (s výjimkou těžké atletiky) přispívají ke zvýšení délky těla, protože příznivě ovlivňuje zdraví, posílení kosti. Třídy s Garrym a činkem vedou ke snížení růstu o více než 3 cm. To může být způsobeno utěsnění meziobratlových hnacích disků.

Jak změnit růst žen v průběhu života?

Dívky rostou na asi 19 let, dosahující, v průměru 166 cm, pokud mluvíme o Rusku. Proces růstu se vyskytuje nerovnoměrné.

Největší skok je pozorován v prvním roce - asi 25 cm. V průběhu věku od 4 do 7 let se vyskytuje významný nárůst. Třetí období je spojeno s časem puberty. Pro dívky je to 10-16 let. Zároveň nejrychleji v tomto období rostou dívky za 10-12 let.

Po 19 letech můžete přidat výšku 3 až 10 cm kvůli eliminaci defektů držení těla, korigované skoliózy. Ve věku 60 let jsou ženy sníženy o 3 cm, za 80 let - téměř 6 cm.

Jak zvýšený růst procesu evoluce?

Podle výzkumu Světové zdravotnické organizace, průměrný růst ženy v SSSR v 60. letech byl 157 cm, v roce 2013 vzrostl na 166 cm. Lidstvo roste po dobu 200 let. Takový fenomén mnoho vědců váže se změnami v genech nebo projevech žádných onemocnění, ale naopak se zvýšením životních standardů lidí: lepší potrava, lékařská péče, industrializace, příznivější hygienická a hygienická situace.

Přímý vztah byl založen mezi růstem a zdravím a blahobytem národa. Největší obyvatelé skandinávských zemí, ve kterých jsou sociální politika a podpora obyvatelstva dobře rozvinuty.

Norští vědci provedli výzkum, podle kterého životnost vysokých lidí je více. A do největší míry to bylo patrné u žen. Úmrtnost mezi ženami ve věku 40-44 let s nárůstem 145-149 cm dvojnásobek podobného ukazatele u žen s délkou těla 165-169 cm.

Je možné zvýšit délku těla?

Existují dva způsoby rostoucí délky:

  • Chirurgický. Provádí operaci, ve které jsou kosti bocích nebo nohy disekovány a prodlouženy pomocí zařízení, která poskytuje zvýšení kostní tkáně o 1 mm během dne. Tato metoda je vysoce účinná, ale má řadu nedostatků: dlouhou dobu rehabilitace, riziko komplikací, nepřiměřené zvýšení částí těla. Pro páteř jsou simulátory, které umožňují prodloužit tělo. Spolu s provozním zásahem na kosti nohou mohou tyto simulátory zajistit správné podíly těla a významný nárůst růstu.
  • Fyziologický. Zahrnuje komplex cvičení, jako jsou třídy na horizontální bar, vychýlení, tahání, stejně jako speciální potraviny s použitím dietních dodávek,. Tato metoda je méně účinná ve srovnání s chirurgickými, ale také méně nebezpečnými a podporuje zdravý životní styl.

Co je to dokonalý růst?

Hormonální pozadíPerfektní růst, stejně jako ideální postava, dokonalý vzhled se nestane. Všichni jsme jiní a je to úžasné. Parametry modelu nejsou ve všech slištích šťastného rodinného života.

Kanceláře registru často drží svátky věnované zlatému a diamantovému výročí svatby. Tyto roztomilé páry se navzájem dotýkají rukou, udržely se na mnoho let. Ale málo z nich se liší ve vysokém růstu. A pokud věříte vědci, že délka těla o 80 let klesá o 6 cm, pak výročí se neliší ve vysokém růstu a v mládeži.

Mnoho mužů raději být vyšší než jejich společníci, takže vysoké dívky nejsou snadné najít pár. Bůh dává každému s jeho výhodami a talenty, nízký růst může být kompenzován jasnou osobností. A to je spousta příkladů: Coco Chanel, Madonna, Vanessa Paradi, Salma Hayek, Fergi, Alla Pugacheva, Alina Kabaeva a Dr.