Jak vzít duphaston při opožděné menstruaci: dávky a diagram léčby

Volání selhání menstruačního cyklu jsou schopny řadou faktorů. Před zahájením používání Duphastonu Při měsíčním zpoždění je nutné přesně určit příčinu porušení. To bude záviset na dávce a schématu příjmu léčiva.

Indikace

Dufeston se používá nejen pro volání menstruace, ale také pro léčbu onemocnění, které mohou být spojeny s poruchami hormonálu:

Duphaston se také používá během Zpoždění menstruace v endometrióze.

Se všemi těmito porušením mají pacienti nedostatek progesteronu. Deficit hormonu lze definovat ještě před problémy s těhotenstvím. To bude trvat měsíc měsíčního cyklu. Podle přezkumu Dupasteonu, se zpožděním v měsíčních, většina žen zažila následující příznaky:

  1. Bolestivé menstruace.
  2. Scarer krvácení v předchozích měsících.
  3. Časté bolesti hlavy.
  4. Problémy s Gasts.
  5. Pocity bolesti během sexu.
  6. Zvýšená suchost vagíny.
  7. Žádný denní výtok.
  8. Emocionální destabilizace.
  9. Ostrá ztráta vlasů.
  10. Emise končetin.
  11. Závodní hmotnost těla.
  12. Zvýšený pocení nebo neustálý pocit zima.
  13. Nespavost.
  14. Zpoždění nebo nedostatek menstruace.
  15. Zhoršení stavu kůže.

Při studiu komentářů na fór je také patrný, že cyklus je někdy rozbitý bez známek, projevuje pouze menší zpoždění. Bez včasné lékařské péče se situace zhoršuje, což může vést k systematické absenci ovulace a měsíčně.

Existuje mnoho dalších drog a Tablety způsobující menstruaci během prodlení, S kterým najdete na našich stránkách.

Vlastnosti léku

Pokud máte dlouhou dobu na dlouhou dobu, je jmenován Duphaston, měli byste studovat vliv drogy a pravidla pro jeho recepci.

Duphaston je gestagne hormonální droga z Německa, jehož aktivní složkou je didrogesterone. Tato látka ve všech jeho ukazatelích je co nejblíže přirozenému progesteronu, který se vyrábí v těle. Díky tomu je droga platná proti řadě výhod:

  1. Nevyprovokuje vývoj hyperplazie, rakoviny.
  2. Dexted vedlejší účinky androgenního progestogenu.
  3. Neexistuje žádný vliv na ukazatele koagulace krve.
  4. Nemá vliv na funkci jater.
  5. Neprovokuje soubor tělesné hmotnosti.
  6. Rychle vylučován z těla.
  7. Prospěšné ovlivňuje reprodukční funkci.
  8. Nemá negativní dopad na jiné systémy v těle ženy.

Jaký vliv má lék

Mají zdravou ženu v reprodukčním věku, vyztužený způsob progesteronu přidává druhou fázi cyklu. Dostatečná úroveň tohoto hormonu poskytuje potřebnou akumulaci tekutiny v sliznici dělohy (endometria). Vzhledem k tomu se sliznice stává nejvíce připravený pro implantaci fetálního vejce. Pokud by koncepce nebyla nebo oplodněná vaječná buňka nemohla připojit, pak část endometria je pájena a vychází s měsíčním krvácením.
Pokud progesteron není dostačující v těle, Sex System nemůže správně dokončit cyklus, a v tomto případě se používá Duphaston.

A zpoždění menstruace může být spojeno s nedostatkem ovulace, tj s neobezřetným vejcem. Pro normalizaci práce sexuálního systému je lék na pozadí takového porušení přijímána dlouhodobě. Ale během této doby, vaječníky odpočívají, protože syntetický hormon provádí veškerou práci pro ně.

Absence menstruace může být způsobena přesně s příjmem léku. Zpožděné měsíčně po Duphastonu - vzácný jev, ale naznačuje, že lék není vhodný a měl by přemýšlet o nahrazení.

Jak vzít Duphaston při zpoždění

S porušením cyklu je Duphaston pod dohledem lékaře. Gynekolog individuálně zvedne:

  • dávka;
  • schéma příjmu;
  • Trvání terapie;
  • Dodatečné léky (v případě potřeby).

Pacient musí přesně dodržovat doporučení odborníka, aby stanovila svůj menstruační cyklus a získal požadovaný výsledek ve formě stabilního měsíčního.

Podmínky použití

Pomocí měsíčních tablet Dupastone zavoláte, musíte zvážit následující:

  • Nástroj je přiřazen pouze lékařem;
  • Před léčbou je nutné provádět analýzy;
  • Je důležité vyloučit těhotenství;
  • Tablety obsahují pouze progesteron;
  • Účinnost léčby závisí v mnoha ohledech samotné ženy;
  • Není možné samostatně zvýšit dávku nebo trvání léčby;
  • Lék nemá antikoncepční účinek;
  • S příliš dlouhým použitím se snižuje účinnost.

Duphaston je bezpečný pro zdraví, protože má minimální počet nežádoucích účinků. Ale jakékoli porušení instrukce ovlivňuje dobu obnovy a stabilizace menstruačního cyklu.

Pokyny pro použití Duphastonu při měsíčním zpoždění

Jak vzít Duphaston způsobit měsíčně? Důležitým místem je zde dáno denní dávky. Množství léčiva je vybráno na základě příčiny selhání:

  • Dysmenorrhea. Jedna tableta dvakrát denně od 5. do 25. den cyklu.
  • Nepravidelný měsíční. Dva tablety za den v období od pátého až dvacetého dne.
  • Amenorrhea. Spolu s estrogenem je nutné trvat 20 mg denně po dobu 11. až 25. dne.
  • Hormonální insuficience. Jedna tableta denně od 14. do 28. dne cyklu na pozadí kontinuálního příjmu estrogenu.
  • S cyklickou terapií s estrogenem. 10 mg denně v posledních dvou týdnech přijímání léčiv obsahujících estrogen.
  • Stimulace ovulace. Jedna tableta pro den (10 mg), zahájit náklady kurzu na 10. nebo 16. den. Dokončete recepci stojí několik dní před koncem cyklu.

Gynekolog může individuálně zvýšit nebo snížit denní dávku na základě výsledků zkoušky a stavu pacienta. Nezávisle jmenuje drogu, vytlačování ze zkušeností s jinými ženami, je mimořádně nebezpečný pro zdraví.

Přečtěte si také Pokyny pro použití Nigolut pro volání měsíčně Na našich webových stránkách.

Trvání léčby

Nejčastěji je lék předepištěn menšími hormonálními selháním. Průběh léčby stimulace pokračuje dlouho. Žena začíná pít lék od středu cyklu a končí několik dní před začátkem údajné menstruace.

S vážnými hormonálními problémy, terapie může trvat měsíce a někdy dosáhnout roku. Ale lék nemůže být používán nepřetržitě. Vzhledem k prodlouženému léčbě je účinnost prostředků snížena a progesteron již není v krvi nezávisle.

Recenze pacientů o Duphaston se zpožděním ukazují potřebu postupně snižovat dávku. Pokud žena dramaticky zastaví léčbu, hrozí nebezpečí těžkého krvácení dělohy nebo naopak dlouhý nedostatek menstruace.
Pod splnění zrušení léčiva je reprodukční systém optimálně upraven pro změnu a hormonální pozadí přichází do normálu.

Doba přijetí

Kromě dávky a trvání terapie je důležité zvolit správné časové intervaly pro další recepci. Nejlepší je používat tablety ráno a večer, psát hodinu, kdy došlo k další dávce. Je třeba zajistit maximální účinnost léčby.

Pokud byl první tablet průvodce v 8-00, a druhá je 20-00, pak druhý den by se lék měl dostat do těla současně. Odchylky v tomto ukazateli jsou povoleny, ale ne více než 30 minut nebo hodinu. Jinak nebude možné dosáhnout požadované úrovně a asimilace hormonu.

Když měsíční jdi?

Rychlost restaurování menstruačního cyklu během léčby zůstává individuální. Spoléhat se pouze na recenze o Dupasteonu u zpoždění, určit, kolik měsíčně je to specificky nemožné. Odborníci však tvrdí, že je možné očekávat normalizaci menstruace podle pokynů během několika dnů po uvážení prostředků.

Lékaři dovolili se odchýlit týden, po kterých by měly začít měsíční období. Mohou být bohaté díky utěsnění sliznice membrány. Také se mění a odstín, který se blíží tmavě hnědé. U některých pacientů, po tabletech s progesteronem, začíná špatná menstruace, což je v prvním měsíci po terapii také normální.

Příliš brzy

Někdy menstruační krvácení po Duphastonu nejsou zpožděny, ale začněte lhůtu. Vyvolání může:

  1. Reakce těla. Lék je vzácný, ale stále může způsobit vedlejší účinek. Kvůli tomuto krvácení dochází, ne menstruace. Žena by měla okamžitě navštívit nemocnici a konzultovat s lékařem.
  2. Nízký dávkování. Obnovení hormonální rovnováhy Nedostatečný progesteron, žena může získat dřívější menstruaci. Pouze úprava dávky je schopna řešit.
  3. Nesprávný čas příjmu. Lutein fáze pro každou ženu není stejná. Ale Duphaston je třeba vzít v její době. Pokud terapie ovlivnila folikulární období, se zvyšuje riziko raného krvácení.

Dlouhé zpoždění

Duphaston v nepřítomnosti ženy v menstruaci nemusí tento problém opravit. Velké zpoždění po léčbě je nejčastěji spojena s následujícími faktory:

  1. Těhotenství.
  2. Nízká úroveň estrogenů.
  3. Zpoždění ovulačního období.
  4. Patologie orgánů pro výrobu hormonů.

Proto je třeba před zahájením terapie, je nutné podstoupit komplexní zkoušku, aby lék pomohl, a léčba skončila nástupem menstruace.

Po pití nástroj není nutný

Duphaston nemusí být užíván, pokud menstruace chybí méně než týden. Důvod může skrýt takto:

  1. Zvýšený výkon.
  2. Přenesené stresující situace.
  3. Příliš velká nebo nedostatečná tělesná hmotnost.
  4. Nesprávná výživa a přísná strava.
  5. Špatné návyky.
  6. Ostré změny klimatické zóny.
  7. Použití hormonálních antikoncepce.

Volitelné zpoždění v běžném cyklu není odchylka a můžete dělat bez léčby léků. Jen aby odhalil negativní faktor a odstranil ji. Nicméně, s dlouhým zpožděním - více než sedm dní, je lepší navštívit lékaře. Specialista bude zkoumán a založen na výsledcích testů, Dufeston bude jmenován, aby se zabránilo závažnějším poruchám.

Kontraindikace

Duphaston pro volání menstruace nelze přijmout:

  • v individuální intoleranci;
  • během kojení;
  • s diabetem;
  • na pozadí problémů jater;
  • V chronické poruše trávení.

S opatrností používat lék, je nutné ženy, které trpí:

  • Problémy kardiovaskulárního systému;
  • Dysfunkce ledvin;
  • časté závratě a migrény.

Vedlejší účinek

  • bolesti hlavy;
  • ztráta vědomí;
  • obecná slabost;
  • Alergické reakce na kůži;
  • zvracení;
  • děložní krvácení;
  • Emise končetin.

S jakoukoliv negativní reakcí z těla musíte kontaktovat lékaře. S silným onemocněním, odborník zruší léčbu a předepisovat další vyšetření s následným výběrem alternativy.

Musíte vědět, jak vzít Duphaston, když měsíční zpoždění, aby se zabránilo zhoršení hormonálního selhání. Tento lék pomáhá pouze těm u pacientů, kteří pijí správnou dávku a dodržují všechna doporučení gynekologa. Pokud menstruace nikdy nespustí, je nutné znovu procházet testy nebo nahradit Duphaston na jiný nástroj.