Co ovlivňuje dobu trvání ovulační bolesti

Ovulační bolesti, které se objevují uprostřed menstruačního cyklu, signalizují připravenost ženského těla proápění. Změny v hormonálním podkladu (alternativní uvolňování folikulárnosti podporujícího, luteinizační hormon, estrogen) je hlavním důvodem pro vzhled ovulační bolesti. Kolik ovulačních bolestí je stanoveno na celkovém stavu těla, přírodní hormonální pozadí, přítomnost systémových onemocnění, stejně jako jednotlivé rysy reprodukčního systému.

Příčiny vzhledu ovulační bolesti

bolest hlavy

Ovulační proces zřídka zůstane bez povšimnutí: bolest hlavy, tahání bolesti v dolní části břicha, zvýšení chuti k jídlu, posílení sexuální přitažlivosti uprostřed cyklu známého mnoha ženám. Fyziologické změny v reprodukčním systému pod působením hormonů potvrzují připravenost těla proápění, nástrojů a narození dítěte. Ženský organismus vytváří nejpříznivější podmínky pro reprodukci potomků.

V první fázi menstruačního cyklu dodržují aktivní produkci folikularity hormonu hypofýzy a estrogenu vaječníky, pod působením, z nichž je zrání vejce. Když se konečně vytvoří, je aktivován luteinizační hormon, což přispívá k výstupu z vajíčka od vaječníku. Na místě burst folikul tvořil žluté tělo zvýraznění hormonu progesteronu.

Od nástupu ovulace je reprodukční systém připraven pro proces hnojení.

Bolesti hlavy

Takové skoky hormonů nemohou zůstat bez povšimnutí: Z tohoto důvodu je bolest hlavy během ovulace, spánek je rozbitý (se stává povrchní), se projevuje psycho-emocionální nestabilita. Pro některé ženy je to tak obvyklé jev, který je symbolický signál ovulace ofenzívu. Ve většině případů se uskuteční bolesti hlavy v časové oblasti. Zranění hlavy během ovulace může jak v zóně hlavy, pokud žena trpí úzkostné dystonie.

Sova břicha

První ze všech, v první řadě, hormonální nerovnováha: překonaný progesteron potlačuje kontrakci svalů dělohy, aby zajistily příznivé podmínky pro připojení fetálního vejce, zabránit potratu. Střevní stěny jsou také citlivé na progesteron: Slow Motion Peristalistic - jasné potvrzení.

Pomalu propagace potravin přes gastrointestinální trakt, nedostatečná výroba enzymů, stagnace poplatků ve střevech přispívají k vzhledu dyspepsie. Rozsah potravinových zbytků ve střevech aktivuje proces fermentace, zvyšuje tvorbu plynu. Plyny, jako jsou propuštěné toxiny produktů rozkladu, pronikají krví a jsou rozloženy po celém těle. Zvýšená tvorba plynu (meteorismus) táhne střevní stěny, což způsobuje bolest v abdominálu a PAH.

Oficiální bolest

Bolest v gagha

Bolest v oblasti vaječníky je způsobena rychlým růstem folikulu, mezery jeho skořepiny a protahování ovariální kapsle. V zóně třísla se vyskytuje nepříjemný pocit a ozářen na sedadlech. Taková podmínka je příčinou zhoršení všeobecného blahobytu, vzhledu apatie, slabosti a podrážděnosti.

Bolest v oblasti třísla během ovulace je obvykle lokalizována na jedné straně a je doprovázena změnou vaginálního tajemství. Vaginální alokace se stávají hustými, viskózními, na konzistenci jako kuřecí protein. Vzhled ovulační bolesti z obou stran může znamenat simultánní zrání několika vajec.

Alarm příznaky

Ovulační bolesti jsou samo-superstar po 2-3 dnech, s výhradou neexistence zánětlivých procesů v reprodukčních orgánech, trávicím systémem, hormonální nerovnováhy. Pokud bolest pozorovaná před ovulací a v době jejího výskytu neprochází do týdne, má smysl navštívit gynekologa.

Owlive bolesti často přechází do bolestivých pocitů během menstruace. Takový stav je odepsán na premenstruačním syndromu, zanedbávání konzultace gynekologa. Existují však exkavační značky, ignorovat, které nemohou být:

  • Ovulační bolesti, které probíhají více než týden;
  • vyjádřený syndrom bolesti;
  • Silná bolest hlavy;
  • nevolnost a zvracení;
  • zvýšení tělesné teploty;
  • průjem;
  • Vznik nepřirozeného vaginálního výboje uprostřed menstruačního cyklu (hnisavý, Sucrovic).

Zvláštní pozornost vůči ovulačních bolestí by měla být věnována stávajícím onemocněním endokrinního, trávicího, nervového, reprodukčního systému, aby se zabránilo pravděpodobným komplikacím v jejich exacerbaci. Často jsou přijímány zcela jiné státy, které vyžadují okamžitou pomoc lékaři.

Po zrušení vznikají silné ovulační bolesti. Takový jev je spojen se stimulací vaječníků a vyztužené produkce hormonu. V případě stimulace léčiva se ovulace vyznačuje také vzhledem hmotné bolesti v oblasti drážky.

Fenomén inxikace proti pozadí vnějších bolestí mohou být příčinou otravy s potravinářskými výrobky, léky, nebezpečnými látkami domácích chemikálií. Zvýšená tělesná teplota do febrilních ukazatelů a vzhled alergické reakce není spojen s procesem ovulace. Změna obvyklého stavu uprostřed menstruačního cyklu neuvádí vždy vývoj patologie, ale vyžaduje zvláštní pozornost a průzkumy lékařem.

Největším nebezpečím představuje vývoj novotvarů v orgánech malé pánve, včetně onkologie. V tomto případě ohrožuje ignorování nepříjemných symptomů nejen reprodukční dysfunkce, ale také se smrtí. Konzultace gynekologa bude zjistit, zda může být spojena s ovulací a zda je léčba v této situaci vyžadována léčba.

Pomocná opatření

Ovulační bolest - nepříjemný jev pro každou ženu. Proto je otázkou, kolik je v pořádku bolesti v normě se znepokojuje mnoho. Obvykle nepříjemné pocity jsou zachovány do 24-48 hodin. Během této doby se vaječná buňka dozrává, vychází z vaječníku a umírá (nebo se vyskytuje s spermií). Zachování ovulačních bolestí nad 48 hodin vyžaduje průzkum u gynekologa.

S menšími bolestmi během ovulace, po konzultaci se specialisty, symptomatické léky se používají, které jsou syndromu o nudné bolesti, což eliminuje intoxikační jevy, nadýmání, normalizující štěpení:

  1. ParacetamolAnesthetická léčiva jsou přijata symptomatická s bolestí hlavy a břichem (paracetamol, ibuprofen). V nepřítomnosti patologie je syndrom bolesti pevný 20-40 minut po obdržení léčiva.
  2. Spasmolytiki (Drotaverin, Papaverin) Odstraňte svalové křeče a eliminujte syndrom bolesti.
  3. Pankreatické enzymy (PANGROL, MEZIM, FESTAL) se používají k odstranění dyspepsia jevů, pokud břicho nafoukne.
  4. SMKTSorbenty jsou odebrány k odstranění toxinů z těla pro rozklad. Pokud se břicho plíží, můžete si vzít do 3-5 dnů, Enterosgel, Sorbex, aktivovaný uhlík a další.
  5. LinexProbiotika trvá 2-3 týdny, aby obnovila přírodní střevní mikrobiální krajinu, zlepšení peristalsis ve zácpy spojené s hormonální dysfunkcí během období ovulace. Pokud je břicho oteklé během ovulace, se používají léky, jako je LINEX, bifiform, laktovitida, bifidumbacterin.
  6. Proti tónu. Náplavy břicha pomáhá eliminovat léčivé rostliny, které mají větrné turbíny (heřmánka, tisíce tisíců, sportů, mátů, fenyklu, koprů). Bylinná odvaha z těchto rostlin trvá 3-4krát denně, aby se odstranila bolest břicha, s meteorismem, restaurováním normálních střevních peristálů.

Další doporučení:

  • Korekce výkonu je jedním z důležitých bodů pro snížení trvání ovulační bolesti. Z diety je nutné eliminovat výrobky obsahující škrob, rostlinná tkáň, cukr, kvasinek, plyn, kofein. Dietní potraviny během ovulačního období snižuje dobu trvání a závažnost syndroma bolesti v 80% případů.
  • Aktivní životní styl, plné cvičení, zaměřené na zlepšení tónu svalů dělohy, střevních stěn, přispívají ke snížení ovulační bolesti uprostřed cyklu.
  • Absence napětí zvyšuje odolnost tělesa, přispívá k normálnímu průběhu přírodních fyziologických procesů, zabraňuje vzhledu bolesti hlavy "napětí" a v dolní části břicha při ovulaci.

Sovy uprostřed menstruačního cyklu po dobu několika dnů - společný jev mezi ženami reprodukčního věku. Bolest slabé intenzity je self-trvalá po ovulaci, ve většině případů neindikuje patologii. Změna povahy bolesti, vznik nových nepříjemných příznaků vyžaduje další konzultaci s lékařem. Pečlivý postoj k jejich zdraví, dodržování doporučení doktora sníží riziko patologických procesů v těle.