Léčba momy dělohy malých velikostí

Mioma - benigní vzdělávání v myometrii (svalová vrstva) děloha, která má tendenci zvýšit. Nádor lékaře je detekován v různých fázích, takže při diagnostice může být průměr několika milimetrů až 10 centimetrů.

Principy léčby nízkých uzlů

Pod momy dělohy v myiometrii je tvořeno vzdělávání a vyvinut, což je charakter závislý na hormonu. Jiným způsobem se tento patologický proces nazývá fibromní, fibromy nebo leuomiom. Onemocnění je často zjištěna zástupci věku dětí.

V moderní gynekologii se používají různá taktika léčby myomu, které lze rozdělit do dvou velkých skupin:

  • konzervativní;
  • Chirurgický.

Samostatně přidělit očekávanou taktiku, v rámci které žena systematicky podstoupí průzkum s cílem identifikovat progrese patologie a rozvoj komplikací.

Volba taktika léčby závisí na následujících faktorech:

  • Malé, střední, velká velikost neoplazmy;
  • Více, jednotlivé uzly;
  • retroperitoneální, intraligativní, sub-sseroic, submukóza, intramurální odrůda;
  • přítomnost klinického obrazu a doprovodných komplikací;
  • umístění na tenké noze nebo široké základně v těle nebo v Shake Mattik;
  • Reprodukční plány a věk pacientů.

Ve většině případů se ve většině případů používají pozorovací taktika a konzervativní léčba. Neoplazma dělohy velkých velikostí, zpravidla vyžaduje operaci v souvislosti s výraznými symptomy a rizikem rozvoje komplikací.

Myoma děložní malá velikost je často diagnostický nález. Vzdělávání s malými velikostmi obvykle nejsou doprovázeny klinickým obrazem. To znamená, že ultrazvukové zkoušky se konalo včas a lékař má všechny příležitosti, aby se zabránilo jeho zvýšení a snažil se dále uchýlit k chirurgickému zásahu.

Velikost malého nádoru nepřesahuje 20 milimetrů a velký je 6 nebo více centimetrů. Podle přijaté klasifikace jsou tyto velikosti porovnány s těhotenstvím pro velikost dělohy - čtyři až pět a dvanáct třináct týdnů, resp.

Malé novotvary se obvykle nebají ženu. Symptomy se projevují mnohem později, když se malý nádor vyroste a začíná měnit hormonální pozadí, dal na blízké orgány, způsobit krvácení a bolesti břicha.

Subukosické roztomkané roztomilé nádory mohou být doprovázeny silnou bolestí a krvácením. V souvislosti s submuzními uzly malé velikosti se často doporučuje chirurgie.

Submukóza nebo submukózní miom se liší spíše rychlý růst. Ve spojení s nimiž je takový nádor často diagnostikován s velkými velikostí. Intramurální Mioma je nejběžnějším typem novotvarů. Intramurální Misa záleží na velkých velikostech pokroku uvnitř stěny orgánu s nedokončenými příznaky.

Existuje názor, že není nutné léčit maliomy malé velikosti, stačí počkat a opravit progrese nebo stabilizaci svého růstu. Tento názor je moderní gynekologie považuje chybné. Pokud se účastní lékař trvá na použití očekávané taktiky, měli byste se obrátit na jiný specialista.

Je třeba si pamatovat, že jediným důvodem pro identifikaci laggingů velkých velikostí je absence včasné diagnostiky a léčby. Objem vzdělávání je spojen se fází progrese onemocnění. Velká a gigantická hodnota uzlu označuje blížící se patologii.

Předvídat růst MISA v každém případě není možný. Není možné vyloučit možnost rychle rostoucího myomu. Nicméně, často neoplazmy malých velikostí rostou pomalu a po dlouhou dobu nezpůsobují žádné nepříjemnosti.

Taktika pro léčbu Mioma jako velké a malé velikosti, závisí na výsledcích průzkumu. Průzkum v Mome dělohy, včetně velkých velikostí, zahrnuje:

  • gynekologické vyšetření s metodou palpator;
  • Ultrazvuk orgánů malé pánve s dopplerografií;
  • hysteroskopie;
  • Laparoskopie.

V některých případech je nutné provést laboratorní studii o určování úrovně genitálních hormonů. Před provozem Mioma nebo léčit jemné metody, je někdy nutné provádět diagnostický škrábání.

Diagnóza malých MISA se obvykle provádí způsobem transvaginálního ultrazvuku. Často je předepsán v plánované objednávce nebo po vyšetření gynekologa a detekce malého zvýšení velikosti dělohy. Stává se, že v souvislosti se zvýšením velikosti dělohy je těhotenství podezření a rostoucí miom je detekován. Momy velkých velikostí Často deformovat děložní dutinu a způsobit zvýšení velikosti břicha.

V procesu průzkumu lékař často detekuje několik formací různých objemů a druhů, což je obtížné pro léčbu. Multi-miom často musí fungovat.

Execistická taktika

Předpokládá se, že Mioma Malé velikosti má příznivou prognózu. Gynekologové používají konzervativní léčbu zaměřenou na stabilizaci růstu uzlu, korekci hormonálního pozadí. Nicméně je nemožné vyloučit potřebu chirurgie i v raných fázích patologie.

Základem léčby léčivem je různé hormonální léky. Potřeba je použít je v důsledku přírody závislé na hormonu neoplazmů.

S včasnou detekcí malého dimenzovaného Mioma je možný dlouhodobý průběh konzervativní terapie s následujícími léky.

  1. Korekce hormonálního pozadí s estrogen-gestagenními léky - monofrazické perorální antikoncepce. Jedná se o dokonalou a univerzální metodu léčby malých misa u mladých žen, které nemají v blízké budoucnosti plánovat představit dítě. Přípravky jsou uvedeny ve formách až o 2,5 centimetrů v průměru.
  2. Instalace intrauterinních spirálů klidného, ​​která obsahuje hormon, drží růst myomatózních uzlů.
  3. Agonisty GNWG používají u žen po 45-50 letech neplánování reprodukční funkce. Climax zastaví růst Miom, vede k jejich poklesu a resorpci. Využití léčiv způsobuje umělý útok Klimaků, což výrazně zlepšuje stav zdraví žen. Lék je zaveden intramuskulárně jednou za měsíc ne více než sedmkrát. Injekce mají řadu vedlejších účinků podobných vzhledům menopauzy. Často recepce léků zastaví spolu s nástupem Klimaks. Jinak je předepisováno hormonální antikoncepce ve formě tablet nebo spirál, aby se zabránilo růstu růstu.
  4. Blokátory receptoru progesteronu - lék Mifepristone pracuje na stejném schématu, protože agonisty GNVG je však přenesena na pacienty mnohem lépe.

Někteří specialisté se domnívají, že je nemožné léčit Mioma v jakékoliv fázi s léky obsahujícím progesteron (například Dufeston). Je to tento hormon, který vede k růstu a tvorbě nových uzlů v děložní dutině.

Konzervativní taktika v detekci velké velikosti MISA mohou být použity jako komplexní léčba:

  • před operací pro snížení hodnoty Myomatózní uzly a zkratky;
  • Po operaci s preventivním účelem.

Kromě těchto tradičních léčebných metod může lékař nabídnout doplňovací terapii:

  • Příjem vitamínových komplexů a těl;
  • Využití informátorů od Badan, nesmrtelných, lopuchu, nudného dělohy, Richnik, Celandine;
  • Speciální dieta a odpovídající fyzická aktivita.

Finanční prostředky tradiční medicíny mohou být použity pouze v kombinaci s hlavní terapií, stejně jako po konzultaci s účastnickým lékařem.

Chirurgické metody

Předpokládá se, že operace je nadměrná opatření při léčbě mini malých velikostí. Toto prohlášení je však pouze částečně pravdivé. Taktika léčby MOMA je určena nejen ve velikosti, ale i lokalizaci uzlů. Zejména malé submukózové nádory jsou schopny způsobit krvácení a odolný syndrom bolesti. Těhotenství s takovou řadou MOMA je přerušen v počátku času.

Myomyzické uzly na noze jsou někdy komplikovány twist, což vede k potřebě nouzové chirurgické léčby. Zpoždění může vyvolat vývoj nekrózy.

Až donedávna, jediný způsob, jak léčit myom, byl děloha amputace spolu s uzly. V moderní gynekologii se používají různá chirurgická léčba taktika, která jsou převážně organofantním charakterem:

V některých případech se lékaři uchovávají k radikální chirurgii, což znamená děložní amputaci.

Momektomie

To je hlavní technika chirurgické léčby myomu, která se používá jak s malými, tak velkými velikostmi formací. Operace předpokládá přímé odstranění uzlů s ochranou dělohy, která umožňuje uložit reprodukční funkci.

V procesu momektomie mohou gynekologové používat laparoskopické a laparotomické přístupové techniky. Laparoskopie je geomektomie geomektomie, ve které není potřeba tradičního kontextu. Doba oživení přechází snadněji. Zařízení umístěné prostřednictvím malých punkcí v břišní stěně. Speciální videokamera umožňuje sledovat průběh provozu.

Laparoskopická verze momektomie však není vhodnější pro odstranění děložního nádoru. To je způsobeno tím, že tělo dělohy je aktivně rozvětveno. Obvykle ztráta krve je asi jeden a půl litrů. Kromě toho je laparoskopie nemožná v některých zvláštnostech umístění neoplazmů a nežádoucí, když jsou vyšší než 2 centimetrů.

Laparotomie OR Rozsáhlý provoz Používá se v rámci nouzové operace, například při kroucení nohou uzlu. Tato technika se doporučuje ohrožení krvácení, velkých uzlů.

Embolizace děložních tepen

Tato metoda je vylézt na nádoby, zásobování krve do speciálního roztoku. Postup se provádí bez anestezie. Pod lokální anestezii přes správnou femorální tepnu, je zaveden katetr, který pod kontrolou rentgenového aparátu provádí blokování v otočení hlavních tepen dělohy. Postup trvá v průměru třicet minut. Druhá žena je vypuštěna z lékařské instituce na druhý den. Několik hodin po embolizaci se objevuje bolest kreslení, jako během menstruace, které jsou snadno odstraněny speciálními léky.

Takový postup lze provést jak s malými uzly a s velkými formacemi, následovaný jejich odstraněním z dělohy.

Hlavní výhody metody:

  • možnost plánování těhotenství po dobu několika měsíců po postupu;
  • Nízké riziko recidivy onemocnění;
  • krátká hospitalizace;
  • nedostatek společné anestezie;
  • Eliminace příznaků patologie.

Radikální operace

Ve věkových pacientů může být maligní nádor dělohy maskován pod Mioma. Riziko maligního znovuzrození existuje, kdyby byl myom po climsakech znovu regresní.

Radikální operace se doporučují pro onkologickou ostrahnost a některé související gynekologické patologie, jako je rozsáhlá endometrióza nebo opomenutí vnitřních genitálních orgánů.

K léčbě Mioma pomocí následujících radikálních operací:

  • Extirpation;
  • Hysterektomie.

Praktičtější je prováděné provozní operace, zejména u mladých pacientů. Proveďte radikálně nezbytnou pouze ve vážných případech, kdy se děloha není prezentována.

Malý myom děložní dělohy je považován za jeden z nejčastějších a diagnostikovaných onemocnění žen především reprodukčního věku. Tato patologie má benigní charakter, poměrně zřídka znovuzrozený v rakovině. Pokud však onemocnění se včas léčí, můžete čelit vážným důsledkům.