Příčiny momy dělohy u žen

Fibromyom dělohy (synonyma - leuomiom, fibroma, miom) je benigní nádor vytvořený ve většině případů z buněk svalových vrstev (myometria) s prvky spojovacích tkání vláken. Vizuálně vypadá jako uzlovitý tvar. Příčiny Momy dělohy rozhodně nejsou nainstalovány.

Příčiny a důsledky

Myom Uterus není plně studován nádorové vzdělávání. Existuje mnoho teorií, pokud jde o příčiny fibromického vývoje. Jako hlavní důvody vzniku benigní výuky vědci považují za různé faktory, z nichž hlavní je hormonální porušení.

Fibromyom je hormonálně závislá patologie. Důsledky fibromů u žen jsou v neplodnosti a stlačení vnitřních orgánů, které jsou často příčinou různých operačních intervencí.

Vývoj fibromyomomu se vyskytuje v myiometrii. Po jeho vzhledu se myom nebo fibromyom vyvíjí v ohromujícím počtu případů velmi pomalu. Podle důvodů neznámých vědeckých důvodů v myiometrii, která je svalová vrstva, začíná divize. Účinky buněčné divize - tvorba nádorových buněk a následný výskyt fibromiků.

Myoma nebo fibroma děloha je vzdělávání, která má mnoho odrůd, stejně jako mezilehlé formy. Fibromyomomomomomomomy uzly, postupně zavrčel, způsobují vznik zvýšené velikosti těla u žen jako během těhotenství. Z tohoto důvodu je velikost děložního misa určena v týdnech těhotenství. V moderní gynekologii existují případy vzhledu více těl dělohy.

Fibromov uzly pokrok pomalu, ale někdy může být rychlý růst formací. V období po menopauze je hormonální restrukturalizace těla ženy. Důsledky této restrukturalizace mohou být v regresi nebo plné fibromní zmizení.

V závislosti na tom, kde se nachází vzdělání, lze rozlišovat několik možností fibromy.

  • Intersticiální or Intramurální. Výskyt fibromů se vyskytuje ve slidičnosti.
  • Subserosny. Vzdělávání je pod povrchovou vrstvou orgánu. Pro tuto odrůdu se růst charakterizuje břišní dutinou.
  • Submukóza OR Sublifting. Výskyt fibromya se vyskytuje pod vrstvou sliznice orgánu k jeho vůli.
  • Intravyigativní nebo interpretovatelné. Vlákno je lokalizováno uprostřed širokých ligamentů dělohy.

Kromě toho je fibromika charakterizována vývojem:

  • v tělové myiometrii;
  • Ve svalové vrstvě Chvění části;
  • Ve svalové vrstvě Rám.

Fibromy se také rozlišují:

  • jeden, vícenásobný;
  • na noze a široký nadace.

Všechny teorie mohou být sníženy na dvě hlavní skupiny.

  1. Vrozená patologie. Existuje určitý vědecký výzkum, který naznačuje, že fibromy dochází v období intrauterinního vývoje u žen. Vzhledem k vlivu faktorů vnějšího a vnitřního média dochází k mutaci buněk během tvorby genitálních orgánů, které v dospělosti vede ke zvýšení uzlů.
  2. Získaný fibromomoma. Podle této teorie se objevuje vznik vzdělávání v důsledku poškození tkání, například v procesu potratu a škrábání.

V moderní gynekologii neexistuje žádný konsenzus o tom, zda je takový vzdělání jako nádor děložního myomu nebo formulář hyperplazie endometria. Většina vědců považuje to nádor, protože vzdělání může dosáhnout velkých velikostí a je autonomní.

Zavolejte následující příčiny Momy dělohy.

  1. Hormonální poruchy způsobené porušením práce vaječníků. Bylo prokázáno, že pokud existuje Miome dělohy, je zde zvýšený produkt estrogenních hormonů.
  2. Chronický stresující stav. Trvalý stres nepříznivý vliv na práci celého organismu a může způsobit růst nádoru.
  3. Dlouhodobé infekce, jako je chronická tonzilitida. Zaměření chronické infekce negativně ovlivňuje práci reprodukčních orgánů, což způsobuje mnoho souběžných patologií.
  4. Endokrinní patologie, včetně onemocnění štítné žlázy a nadledvinek. Tato onemocnění se odrážejí na společném hormonálním podkladu a mohou přispět k výskytu fibromiků.
  5. Narušení metabolismu projevené nadměrným tělem. Akumulace tuku je spojena se zvýšeným obsahem estrogenu. Je-li nadměrný tuk v těle, extra estrogen vstupuje do krve, provokující vývoj benigního vzdělávání.
  6. Role dědičnosti. Pokud existuje dědičná predispozice, je charakterizován předčasný výskyt onemocnění, zejména až 30 let. Povědomí o pemované rodinné historii může pomoci ženě varovat rozvoj děložního misa.
  7. Travism dělohy kvůli chirurgickým zásahům. Jakékoliv poškození v děloze může způsobit mutaci jeho buněk.
  8. Nedostatek porodu v historii. Tento faktor nepříznivý vliv na práci reprodukčních orgánů, včetně dělohy. U žen, které neměly čas porodit 30 let, není vyloučen vznik hormonálního selhání. Důsledkem může být růst myomatózních uzlů.
  9. Související zánětlivé procesy, jejichž výskyt se vyskytuje v malé pánvi, například salpingitidy. Chronické infekce v děložní dutině mohou vést k modifikaci jeho tkanin.
  10. Průběžné COC na dlouhou dobu. Syntetické hormony přijaté po mnoho let mohou také způsobit odchylky na úrovni pohlavních hormonů a progrese nádoru.
  11. Nadměrný pobyt na slunci. Sluneční záření může způsobit mutaci buněk v myiometrii, která způsobuje výskyt vzdělání.

Příčina Momy dělohy je nejčastěji několik nepříznivých faktorů. Aby se zabránilo negativním důsledkům, ženám v rizikové skupině, doporučily včasné návštěvy gynekologa pro absolvování nezbytného průzkumu.

Příznaky a značky

Pro fibromy se vyznačuje vzděláváním v reprodukčním věku. Vývoj fibromomie v rané fázi není manifest. S růstem Mioma, žena začíná všimnout určité známky, které jsou způsobeny hlavně v důsledku umístění a objemu uzlu.

Klinický obraz je často díky velikosti fibromyomu a jeho umístění. S fibromem submukózy je v rané fázi vznik známek a symptomů.

Zpravidla má žena vzhled následujících příznaků:

  • prodloužení cyklu, doprovázené zvýšením kritických dnů;
  • hojný krvácení během menstruace s výskytem sraženin;
  • průlom krvácející ve středu cyklu, který může vést k anémii;
  • Bolest Různá intenzita a doba trvání ovlivňující oblast břicha a dolní části zad;
  • zvýšení četnosti močení, kdy se vyskytuje vzdělávání v blízkosti močového měchýře;
  • zácpa, která je charakteristická pro vzhled uzlu v projekci konečníku;
  • bolesti hlavy, pocit tepla a přílivu;
  • Neplodnost, která je důsledkem submuzní formy.

Anémie je poněkud častý důsledek děložního myomu. Pro patologický stav, vzhled pleťové bledosti, slabost, závratě. Musí být léčena anémie, jinak je výskyt hrozby života žen není vyloučen.

Výskyt myomu může výrazně zhoršit kvalitu intimního života žen. Důsledek tvorby nádoru je často bolest, jejichž vzhled je charakteristický pro sexuální činy.

Faktory neplodnosti

Onemocnění je diagnostikováno ve většině žen reprodukčního věku. Na začátku onemocnění se vyznačuje menšími velikostí, které nemají škodlivý vliv na schopnost otěhotnět přirozeným způsobem. V případě těhotenství ve většině případů může žena úspěšně provádět a porodit v dítěti.

Existují však často případy, kdy je tvorba umístěna na úseku otvoru trubek dělohy, stejně jako v jeho cervikální části. Jak je to možné důsledky, vzhled podivné překážky pohybu spermií. Miome tedy může způsobit neplodnost v některých funkcích umístění.

Některé důsledky pro průběh těhotenství jsou možné s příspěvknou odrůdou, rostoucím na osvícení orgánu. Takový nádor může způsobit nedostatek prostoru v děložní dutině pro růst plodu. Důsledkem sublimované nebo submukózové lokality je často pozdním potratem.

Mioma cervikální části se často stává příčinou chirurgické dodávky.

V těle těhotné ženy existuje hormonální restrukturalizace, která způsobuje možný růst uzlů. Těhotné ženy s myomatózními uzly v historii jsou speciální kontrolou gynekologa z důvodu možných negativních důsledků.

Navzdory skutečnosti, že miom nebo fibromyom není dostatek okolních onemocnění, z hlediska moderní gynekologie, vědci odhalili vztah mezi jeho vzhledem a některými hormonálními poruchami. Včasná diagnostika a analýza důvodů, které mohou vést k nemoci, vám umožní zabránit rozvoji fibromomii a zachovat reprodukční zdraví žen.