Hydrosalpinx, co to je a jak léčit?

Společné gynekologické onemocnění, které porušuje reprodukční funkci ženského organismu je hydrosalpinx. Vyznačuje se patologickou změnou interinových trubek (porušení jejich peristalsis) s tvorbou obsahu kapaliny v jejich lumenu. Často je tato onemoca synonymována vodotěsnými vodními trubkami. Tvorba transparentního nebo světle žlutého exsudátu sestávajícího z plazmy krve, extracelulární tekutiny a vylučovaného tajemství se vyskytuje v důsledku porušení trubek.

GyroidalPinx je považován za nezávislé onemocnění nebo jako komplikace zánětlivých procesů v sousedních orgánech a tkáních. Je to hydrosalpinx, který zvažuje jeden z důvodů, které brání těhotenství. Příčiny výskytu patologií jsou velmi rozmanité a v každém případě vyžadují odstranění konzervativní nebo provozní metody.

Ethiologie onemocnění

Gyroidalpins Různé zánětlivé reakce, adhezivní procesy vyskytující se v děložních trubkách vedou ke strukturním změnám v tomto páru. V důsledku zúžení osvícení je dutina naplněná obsahem kapaliny tvořena jeho překrytím. Je to hlavní překážkou přirozené hnojení.

Tato patologie je velmi obtížná diagnostikována, zejména v rané fázi. Hlavními příznaky onemocnění jsou podobné jiným gynekologickým onemocněním. Je možné identifikovat patologii v případě komplexního vyšetření malých pánevních orgánů (pomocí instrumentálních a laboratorních výzkumných metod).

Sada standardních zkoušek obsahuje následující postupy:

  1. Kontrola pacienta lékařem na gynekologické křeslo s palpační zónou dělohy. V závislosti na lokalizaci zánětu zánětu, hydraulpinx vlevo nebo hydraulpinx vpravo je určen vpravo. A také vyrobit další kontrolu cervikálních zón a stěr pro bakteriologický výzkum vaginálního výboje.
  2. Ultrazvuková studie malých pánevních orgánů a zejména použití transvaginálního senzoru. Je tedy možné určit přítomnost hmotnostního vzdělávání (sáčku), objasnit jeho rozměry a strukturu.
  3. Laparoskopie, prováděná za účelem včasné diagnostiky a možné léčby. Podstata tohoto postupu je identifikovat zhutněné oblasti děložních trubek tvořených růstem pojivové tkáně, stanovení filmů (adheze), obložení vnitřní dutiny. Laparoskopie umožňuje diagnostikovat patologické změny v phimmps (páry, regulaci zachycení a propagace vejce).
  4. Hysterosalpingografický výzkumný způsob, kdy je malovaná látka zavedena do cervikálního kanálu pod tlakem, umožňuje zachytit abnormálně prodlouženou oblast phallopyan trubky s radiologickými paprsky.
  5. Analýza pro pohlavní onemocnění umožňuje diagnostikovat pravděpodobnou příčinou vývoje onemocnění (krevní test, setí od cervikálního kanálu a vagíny).

Laparoskopie Fallopiev trubky - dvojice orgánu, takže zánětlivý proces není vždy omezen na porážku jedné trubky. Oboustranný hydrosalpinx je považován za složitější patologii, která snižuje schopnost přirozené hnojení v době. Pravý hydrosalpinx z levostranného se liší pouze umístěním zánětlivé reakce.

Těhotenství, ke kterým došlo přirozeně a hydraulpinx - koncepty jsou vzájemně provázány. Přítomnost onemocnění a nedostatek odpovídající léčby jsou ohroženy nevratnými důsledky pro reprodukční systém.

Charakteristické symptomy choroby

Vaginální výtok Podezření, že onemocnění nezávisle není možné. Pouze úzký profilový specialista (gynekolog) může identifikovat patologii pomocí výše uvedených postupů a vysvětlit ženě, co je a jak se léčit.

Následující příznaky mohou znamenat přítomnost hydraulpinx:

  • Bolest různých intenzity (pulzující v akutním stupni a řezání chronickou formou) v oblasti hledání děložních trubek;
  • neschopnost otěhotnět po dlouhou dobu;
  • Vodnatý vaginální výboj (připevnění bakteriální flóry mění jejich barvu a vůni);
  • prudký nárůst tělesné teploty v kombinaci s syndromem bolesti;
  • Jev obecné intoxikace ve formě bledosti kůže, nevolnosti a / nebo zvracení, nedostatek chuti k jídlu, rychlá únava;
  • Vzhled bolesti při výměně polohy těla (ostrý vzestup nebo otáčení těla).

Uvedené příznaky jsou pozorovány s mnoha onemocněním močové sféry. To přispívá k tomu, že ženy ve většině případů se zabývají samo-léky, které dávají okamžik setkání s gynekologem.

Důvody, které přispívají k vzniku exsudátu

Včasná diagnóza přispívá k rychlému eliminaci kořenové příčiny onemocnění. Při mechanické překážce ve formě výsledné naplněné dutiny je přítomna v jedné trubce, pak šance na těhotenství zůstávají vždy. Diagnostikováno lékařem dvoustranný proces lézí děložní trubky zvuky pro ženu jako větu. Kapalina v děložních trubkách lze shromáždit v důsledku následujících důvodů:

  • Anomálie pro vývoj reprodukčních orgánů (například sexuální infantilismus, projevené ředinami, fallopyan trubky);
  • onemocnění příloh (vaječníky) ve formě salpititidy, adnexitidy;
  • Zánětlivé procesy v děložní dutině (endometrióza);
  • zánět v čípku a cervikálním kanálu (ecropion, erozi, endokervicitid);
  • Infekce patogenní flóry (bakterie, viry a houby) v důsledku časté změny sexuálních partnerů;
  • pohlavní nemoci (dostupné nebo přítomné v minulosti);
  • infekce mykobakterií tuberkulózy;
  • chirurgický zákrok na orgány malých pánev, provokující zánětlivé reakce a vývoj adheze;
  • použití intrauterinního antikoncepce (spirála, čepice);
  • přítomnost myomatózních uzlů v děložním a trubkách;
  • Dlouhodobé zánětlivé onemocnění vagíny, měnící se jeho flóry;
  • předcházející potraty, potraty;
  • mimoděložní těhotenství;
  • Škrábání dělohy v diagnostických nebo preventivních účelech;
  • Přítomnost systémových onemocnění malých pánevních orgánů;
  • Celkový SuperCooling tělo a orgánů malé pánve;
  • Stresový faktor.

Léčba

SuperCooling těla Provádění snu mateřství, ženy se uchýlují ke všem druhům ošetření, někdy několik let. Pro mnoho se stává myšlenkou opravy. Moderní medicína nabízí následující metody léčby hydrosalpinxu:

  1. Konzervativní metoda. Je založen na používání systémových a lokálních léků léčiv v kombinaci s fyzioterapií, homeopatií a prostředky tradičního medicíny.
  2. Chirurgická metoda. Odstranění chirurgicky hydrosalpinxu - optimální léčba volba s příznivou prognózou.

Hydrosalpinx v závislosti na umístění zánětu zánětu a příčiny jeho vzhledu vyžaduje individuální léčebné schéma pro každou ženu.

V případě detekce částečných trávníků obce (FMMMI), která je charakteristická pro hydrosalpinx, použijte konzervativní léčebný způsob založený na použití antibakteriální a protizánětlivé terapie. Nadměrná volba léčby platí v nekomplikovaných případech. Pro dosažení pozitivního výsledku musíte být trpěliví a přísně dodržovat doporučení zúčastněného lékaře. Při výběru antibakteriálního léku dává preferenci léky se širokým antimikrobiálním účinkem vzhledem k mnoha typům patogenních kmenů.

Eliminovat adheze do komplexu předepsaných léčiv zahrnují Longidase. Tento lék má anti-edém, resinking, regeneraci, antioxidační účinek. Zlepšuje propustnost a pružnost tkání. Štípací proteiny pod působením léku zabraňuje zjizvení v vejcovisku.

Aby se dosáhlo maximálního účinku, navštěvující lékař předepisuje léčivo bezprostředně po stanovení diagnózy. Aplikace může být orální (ve formě tablet), vaginální nebo rektální (jako svíčky).

Aktivace vlastních sil organismu - důležitá etapa v boji proti nemoci. Jako posílení terapie je znázorněno použití imunomodulátorů syntetického nebo rostlinného původu (imunální, vibrační a vitamínové komplexy.

Ultrafialové ozáření Spolu s primárním zpracováním je předepsána fyzioterapie, včetně stimulace výkonu děložních trubek, ultrafialového ozáření, endovaginální vibrační masáž, magnetoforéza. Mezi všemi věkovými skupinami, bahno, vedený v sanatoriích krymského poloostrova (letovisko Evpatoria, Saki, Jižní pobřeží Krymu).

Léčba pomocí lidového léku za použití anti-fyto kompozitů s protizánětlivými a zobecnějícími vlastnostmi, jsou považovány za symptomatickou léčbu ve formě bylinných jídel a statečnosti pro koupání. Můžete zastavit svůj výběr na použití Daisy Lékárna, Calendala, Yarrow, Dubová kůra, lovce a dalších rostlin. Vyléčit nemoc pouze byliny nemožné. Mělo by být vždy pamatováno. Jakékoli rozhodnutí musí být koordinováno s účastnickým lékařem.

Provozní léčba se používá, když jsou ohromeny dva děložní trubky, nebo konzervativní léčba nedává pozitivní výsledek. Navzdory tomu, že tato metoda je nejefektivnější, většina žen se snaží uchýlit se k němu jako poslední možnost. Odstranění děložních trubek trvale zbavuje ženu naděje, aby se otěhotněla přirozeným způsobem a činí uchycení k extracorporickému hnojení. V pokročilých případech nelze operaci vyhnout.

Chirurgická metoda je prezentována ve formě plastu phallopie trubek (odstranění adhezí a rozšiřování lumenu na požadovanou úroveň) pomocí laparoskopie. V závažných případech se používá tubektomie (kompletní likvidace).

Metoda provozního zpracování je také zobrazen v případě systémových onemocnění (například diabetes nebo problémy s štítnou žlázou), když nezávisle překonat útočící infekci tělem je obtížné.

Bez ohledu na taktiku léčby jmenovanou lékařem, přísné dodržování souboru opatření zaměřených na odstranění onemocnění je stanovení bodu. Pečlivý postoj k jejich zdraví, dodržování osobních hygienických pravidel, absence náhodných sexuálních dluhopisů, léčba systémových onemocnění v časech zvyšuje šance, že cítí radost z mateřství.