Dámské nemoci při vyvrcholení

Menopacteric období je jedno přírodní fáze v životě každé ženy charakterizované postupným věkovým potlačením ovariální funkce. Mezi plodností a stáří Klimaks zaujímá střední polohu. Tato etapa v životě ženy se nazývá "Zlatý podzim", protože jsou zachovány fyzické a intelektuální schopnosti a degenerační fade. Ale patologický průběh Klimaků může vést nejen do chudé pohody, ale také k různým onemocněním.

Vyvrcholení a jeho fáze

Recenze Sekvenční fáze ženského reprodukčního cyklu.

  • Včasná premenopauza, která je popsána dočasným zvýšením estrogenu proti pozadí nedostatku progesteronu, je klinicky projevena krátkými cykly, periodickými poruchami a nepravidelnými menstruacemi, často krvácením, začíná po 40-45 letech.
  • Pozdní premenopauza trvá 1-2 roky (až 50 let) a je popsána útlakem produktů a estrogenů a progesteronu. Projevující se pokračující zpoždění.
  • Perimenopauza - Aktivní restrukturalizace hormonální regulace, výroba hormonů se prudce zastaví, zahrnuje čas na menopauzu (5-6 let) a po něm (2 roky). Je čas nejnebezpečnější v aspektu vývoje nemocí.
  • Menopauza - zahrnuje 12 měsíců od okamžiku poslední menstruace (přichází přibližně 50-51).
  • Postmenopauza je čas od konce menopauzy na 65-69 let.

Dále by měl člověk.

Příčiny gynekologických onemocnění

Koncept "Climax" zahrnuje několik částí, z nichž každý charakteristický změny vedoucí k jednomu výsledku - stáří. Znalost periodicity vrcholu a hlavních projevů každého z jeho fází umožní ženě obrátit se na specialistu včas, protože to není vždy k ničemu zánik provádí fyziologicky.

Climax je považován za jeden z kritických fází vývoje v důsledku restrukturalizace a porušení harmonické regulace všech nejdůležitějších systémů a lidských orgánů. Vzhledem k výraznému napětí, které je zajištěno pojistkami vaječníků, přidělení takové období, jak je perimenopauza důležitá. Perimenopauza je časem pro aktivní akce zaměřené na regulaci změn v těle ženy, aby se zabránilo rozvoji nemocí.

Perimenopauza je popsána prudkým poklesem produktů estradiolu a progesteronu. Podle principu zpětné vazby reagují hypofies na vyztuženou generaci FSH.

Menopauza - období ukončení funkce vaječníků a menstruace - je spojena s různými symptomy a plné vývoje onemocnění. Některé ženy menopauzy probíhají pomalu, přinejmenším. Ale často ostrý schodek estrogenu vede ke změnám, které jdou nad rámec normy. Poté se vyvrcholení stává důvodem výskytu různých onemocnění.

Climax může být:

  • věk nebo fyziologický;
  • umělé, které je rozděleno do chirurgických, záření a léků.

Termíny pro výskyt menopauzy mohou být také jiné: brzy, včasné, pozdě. Časná menopauza přichází až 40 let, pozdě - po 55 letech.

Předčasná premenopauza není doprovázena přílivy a dalšími příznaky Klimaků. Ženy mohou oslavovat:

  • nepravidelný měsíční;
  • krátké cykly;
  • periodické dysfunkční krvácení;
  • Progrese endometriózy, Miom, Endometrial hyperplazie.

Nemoci v období brzy předčasné z důvodu dočasného zvýšení estrogenu, důvodem, pro které je nepravidelná ovulace a v důsledku toho nedostatek progesteronu.

Pozdní předemopause, naopak, je popsán prodloužením cykly, nepravidelným menstruací jídla.

Perimenopauza popisuje příznaky, které jsou kombinovány s názvem "klimakterická porucha". Každá žena má toto období různými způsoby, stupeň závažnosti značek je individuální.

  1. Vasomotorické poruchy jsou reprezentovány přílivy, teplotními pocity a zvýšením teploty, nadměrné pocení, zvýšení tlaku, tep, bolest v srdci, kloubech a svalech.
  2. Emocionální a duševní projevy probíhají ve formě deprese, podrážděnosti, nespavosti nebo ospalosti, rozptýlených.
Na pozadí hormonální perestrojiky se mohou objevit různá onemocnění během menopauze, což je ve většině případů spojena se změnami srážení krve, patologie srdce, plavidel, kostí.

Ženy začínají navštěvovat se stížností různých specialistů. Často gynekolog v tomto seznamu není zahrnut, protože známky Klimaks se týkají nejen pravidelnosti menstruace. Pacienti se obracejí na kardiolog, neurolog, psychoterapeut. Ošetření a onemocnění jsou prováděny, ale účinek je obvykle nepřítomný, protože skutečná příčina není rozpoznána. Pokud Climax přijde před termínem, žena nemusí hádat o příčinách jeho stavu.

Jak rozpoznat menopauzu

Aby bylo možné rozpoznat příchod vyvrcholení, můžete použít speciální zkušební pásy, které upevňují zvýšení hladiny FSH (folikulnost-lingingový hormon). Zkouška menopauza je určena pro použití na moči.

Hormonální první signály o příchodu menopauzy. Stoupá kompenzační v reakci na postupný snižování estrogenu. Ale FSH se zvyšuje na významná čísla, kdy estradiolová úroveň ještě není kritická. Proto testy rychle reagují na růst FSH.

Hormon stimulující folikulu se normálně zvyšuje pouze v první fázi cyklu s cílem folikulů. Ve druhé fázi bude test na FSH negativní.

Chcete-li identifikovat příšernou menopauzu, musí žena testovat 3-4 krát (jednou týdně) do měsíce. Pokud jsou všechny testy pozitivní - začíná Climax. Ne všechna menopauza začíná po 45 letech, je nutné znát hlavní známky Klimaků pro včasné odvolání k lékaři. Neroz rozpoznání v době menopauzy, zejména brzy, může vést k nemocí.

Odrůdy patologií

Poruchy předčasného vyvrcholení, jako jsou přílivy, deprese, poruchy spánku mohou rušit ženy jako v období Premanopauza, když začíná hormonální restrukturalizace, ale může se shodovat s menopausonsem. U některého vstupu do vyvrcholení přechází bez povšimnutí.

Známky postmenopauzy jsou:

  • urogenitální poruchy, které se projevují jako onemocnění dělohy, pochvy, opomenutí dělohy a jeho ztráty, močové inkontinence, potlačování místní vaginální imunity, sexuální dysfunkce;
  • Projevy kůže - suché, ztráta vlasů a nehty, kůže vráska, vypadávání vlasů.

Pro pozdější příznaky charakteristiky Klimaks:

  • Porušení metabolismu a nemoci - osteoporóza, ateroskleróza, ischemická choroba srdeční, arteriální hypertenze, infarkt myokardu, tahy;
  • Patologie endokrinního systému - hypo nebo hypertyreóza, onemocnění slinivky břišní, zejména porušení tolerance na glukózu, adrenální patologie, porušení tuků.

Nemoci reprodukčního systému, který může narušit ženy v období menopauze, zahrnují:

  • Nemoci způsobené infekčními a zánětlivými procesy (salpitis, kolpit, endometritida, synechie);
  • onemocnění, iniciované časovou hyper estroy (nádory prsních žláz, endometriální, endometrióza, endometriální hyperplazie);
  • Nemoci způsobené progresivním poklesem estrogenu (chorelóza vulvy, suchost pochvy a související zánětlivé procesy).

Nepohodlí v pochvě

Stav sliznice pochvy je řízen úrovní estrogenů. Offensive Climax vždy vede k suchu a nepohodlí v pochvě, na pozadí, o nichž se často vyvíjejí onemocnění genitálií.

Estrogeny řídí růst a zrání buněk vícevrstvého plochého epitelu, který je zase zdrojem glykogenu pro lacto a bifidobakterie. Mikroorganismy udržují normální fungování sliznic, zabraňují pronikání patogenní flóry, virů, poskytovat ochranu proti onemocněním.

Kromě bakteriální bariéry přispívají estrogeny k vývoji řádného množství krčního hlenu, který také zvlhčí vagínu a zajišťuje ochranu horního oddělení reprodukční cesty. V menopauze jsou genitálie žen nebezpečí a riziko vzhledu onemocnění.

Climax vytváří předpoklady pro rozvoj onemocnění sexuálních traktů v důsledku suchosti sliznic a tendence k poranění a zánětu.

Sexuální pohlavní styk se stává bolestivou, objevují se praskliny, macerace, která zajišťuje snadnější pronikání bakterií a virů. Infekční onemocnění vulvy a vagina - Colpit a Vulvit - na pozadí nedostatku bariéry převodovky, mohou vést k šíření infekce v horní oddělení.

Speciální přípravky by měly být použity k odstranění symptomů suchosti po doporučení lékaře.

Známky nedostatku estrogenu v menopaususu jsou nepohodlí, svědění, bolestnosti oblasti sliznic vulvy a vagíny.

Salpingit

Na pozadí nedostatku důlních hormonů se stav převodovky sliznice výrazně zhoršuje. Dutina dělohy je nechráněna od bakterií vagíny. Podmínkou sliznic membrány ženských pohlavních traktů během menopauzy vytváří předpoklady pro pronikání infekčních činidel v děloze a děložní trubky, což vede k vážným onemocněním.

Navzdory nedostatku příležitosti k otěhotnění v menopauze se doporučuje použít kondom pro prevenci infekčních onemocnění.

Infekční poškození děložní dutiny platí pro trubky a vaječníky, což vede k onemocněním, jako je sluchátka nebo adnexitida. Nemoci během vyvrcholení se projevují bolestí v břiše (častěji než jednostranný charakter), patologické výboje, zvýšení teploty.

Příčina onemocnění děložního potrubí je nejčastěji Chlamydia, mykoplazma, trichomonas a podmíněná patogenní flóra. Nedostatek estrogenu během menopauzy vede k vaginální dysbakterióze. Střevní hůlka, stafylokoky, enterokoky, streptokoky mohou také způsobit salpititidu a vaječník.

V akumulaci hnisavého exsudátu v pánevní dutině se mohou vyvinout intenzivní bolesti a symptomy peritonitidy.

Sinechia

Spojovací záchvaty v děložní dutině se mohou rozvíjet v období menopauzy, zejména v časných fázích. Příčinou takové onemocnění je dočasný nárůst estrogenu, proti povrchu, jejichž onemocnění, jako je hyperplazie endometria, endometrióza.

Intrauterin Syntefishes pro menopauza se vyvíjejí po častých škrabkách o hyperplastických procesech.

Nejčastější příčinou onemocnění je děloha dutiny. Při vyvrcholení, reduční schopnosti zraněných děložních stěn jsou sníženy, důvody pro tvorbu bojiště - Synech. Synechie může být svobodný a ne ukázat. Vývoj plné bitvy u děložní dutiny není vyloučen, taková nemoc se nazývá Ashermanův syndrom. Pro jeho tvorbu je nutná snížení hodnoty imunitního mechanismů.

Onemocnění během období menopauzy nemusí být vykonávána, protože jeho hlavní znak je neplodnost. Ženy v Klimakse nemusí mít podezření na dostupnost děložní synech. Ale při připojování zánětu jsou bolesti, výběr.

Adenomyóza

Endometrióza v období menopauzy starosti žen, které mu ženy predisponované. Onemocnění se vyvíjí na začátku menopauzy. V této době, na pozadí atresie folikulů a absence ovulace, jsou vytvořeny podmínky hyperstreamu a nevýhody progesteronu. Onemocnění postupuje.

Když vyvrcholení, doprovázený nemocí, jako je adenomyóza, bolest, hojný krvácení, někdy hojný. Před a po menstruaci značky mistrovství. Cykly ve fázi brzy menopauzy jsou krátké. Postupně, jak se stává ve fázi vyvrcholení, když množství estrogenu se blíží nule, endometrióza regresí.

Nádory

Nová formace v období Klimaks je jedním z častých a nebezpečných patologií. Na pozadí ostrých hormonálních přeskupení, je možné vytvořit zhoubné endometriální nádory, mléčné žlázy, střeva.

Pro prevenci nádorových onemocnění se doporučuje pravidelně přecházet mamografií, ultrazvukovými orgány malé pánve, kolonoskopie. V přítomnosti zatížené rodinné historie na střevních nádorech a mléčných žlázách by se měly konat průzkumy během období Klimaks jednou ročně.

Dočasný nárůst estrogenu ve fázi spojení Climax často vede k hyperplazii endometria, zhoršení toku mastopatie. Tato onemocnění v období menopauzy jsou zázemím pro tvorbu maligních nádorů.

Pro nádory rakovinných nádorů včasných fází nejsou specifické příznaky typické. Proto každá žena, která prošla 45letou hranicí, by měla být pravidelně navštívena příslušnými odborníky.

Příznaky

Klimaky příznaky mohou výrazně zhoršit život obvyklé ženy. Menopauza a etapy předcházející to postupující různými způsoby. Některé ženy jsou ostře pociťují všechny příznaky hrozícího vrcholu, zbytek popisuje hladký přechod, postupné rozruchování menstruační funkce.

Symptomy menopauzy a nemocí, které ji doprovází, jsou:

  • Periodické pocity tepelných přílivů, které jsou popsány jako zimnice a hojné pocení, mohou narušit několikrát denně nebo být jedinými epizodami;
  • Změna nálady, depresivní stavy, plasticity;
  • Poškození spánku (nespavost a brzy vyvolává);
  • Bolest na hrudi díky takovým společným onemocněním s menopausisem, jako je mastopatie (cysty nebo fibroadenomy);
  • nepravidelné menstruační cykly (krátké, nahrazení dlouho);
  • hojný měsíčně, procházející vzácný a nepravidelný;
  • bolest v zadní části zad, kyčelní klouby, které jsou známkou takové onemocnění v vyvrcholení, jako je osteoporóza;
  • zvýšení krevního tlaku;
  • Suchá vagina.

Ve fázi vstupu vrcholu se symptomy mohou přesunout do onemocnění: arteriální hypertenze, osteoporóza, ovariální cysty na pozadí hormonálních přesměrování, hyperplazie hypeometrium, endometrióza, mastopatie, diabetu, obezita v důsledku změn v burze lipidů a sacharidů.

Diagnostika

Diagnóza nadcházejícího vrcholu se týká průzkumu několika orgánů a systémů. Vzhledem k tomu, že změna produkce estrogenu ovlivňuje nejen reprodukční orgány, kostní systém, endokrinní, kardiovaskulární, výměnou, výměnu.

Během období vyvrcholení se provádějí následující studie:

  • Denzitometrie (pro stanovení hustoty minerální kosti), aby se vyloučila nebo identifikovala takovou nemoc jako osteoporózu;
  • Krevní test pro hormony: FSH, estradiol, progesteron. Pro spojení Climax, vysoké "skákání" hodnot FSH, estradiol, nízké úrovně progesteronu. Jako čas doby se zvětšuje zvýšení FSH a estradiol;
  • hormony štítné žlázy k detekci hypo nebo hypertyreózy;
  • Test pro toleranci glukózy;
  • Krevní test pro profil lipidu (cholesterol, triglyceridy, lipoproteiny s vysokou a nízkou hustotou), s menopauzou dochází ke zvýšení lipoproteinů s nízkou hustotou, cholesterolem, triglyceridy, pravděpodobnost vývoje takové onemocnění, protože se zvyšuje ateroskleróza;
  • chemie krve;
  • Ultrazvuk orgánů malé pánve, mléčné žlázy.

Diagnostika lze rozšířit v každém případě. V přítomnosti různých onemocnění před výskytem Klimaků je nutné je důkladněji kontrolovat v menopauze.

Léčebné techniky

Medicase Interference s menopaususem se provádí s výraznými příznaky, stejně jako se současnými onemocněním. Díky včasné diagnostice a léčbě projevů Klimaků lze zabránit řadu komplikací a onemocnění.

Léčit

Boj proti příznakům menopauzy zahrnuje následující skupiny drog:

  • hormonální agens;
  • fytoestrogeny;
  • Symptomatická terapie.
Před jmenováním substituční hormonální terapie je nutné eliminovat hyperplastické procesy endometria a mléčných žláz.

Hormonální činidla mohou obsahovat pouze estrogen nebo kombinovat estrogeny a progesteron. Jsou předepsány několik let.

V časných fázích menopauzy, když jsou zaznamenány hyper-časovače, nebezpečí tvorby onemocnění, jako je hyperplazie endometria a rakoviny se zvyšuje, proto mohou být použity anti-estrogenní prostředky.

V přítomnosti kontraindikací na hormonální léčbu se používají fytoestrogeny.

Symptomatická léčba zahrnuje antihypertenzní léky, přípravky vápníku, protizánětlivé léky, statiny.

Chirurgický

Často s menopauzou je potřeba chirurgie. Při rozšiřování endometria, vnitřní endometriózy, polypy provádět ablace nebo škrábání.

Při vývoji adenomatózy nebo rakoviny endometria v menopauze musíte odstranit dělohy. Často tvoří precancerózu patologie mléčných žláz, které vyžadují také chirurgický zákrok.

S objevenými ovariálními cysty, menopauzy, zpravidla odstraňte přívěsy.

Homeopatický

Pokud jsou kontraindikace substituční léčby hormonem s menopauzou, se používají různá homeopatická činidla, která obsahují nejen rostlinné estrogeny, ale také řadu chemikálií, jedů v minimálním ředění.

Nejoblíbenější fytoestrogeny zahrnují Qi-Klim, Estroschel, Cliadinon. Mezi homeopatické léky jsou široce používány Climaxan, Lahzis-Plus, Climatoplan N, Sepia Computer. Ohromující počet homeopatických činidel z příznaků menopauzy obsahuje jed had Surukuk. 

Nejčastějším kontraindikace k použití hormonů jsou zvýšení srážení krve, hyperplazie endometria, endometrióza, mastopatie. Estrogeny v takových situacích postupně zhoršují. Fytoestrogeny a homeopatické opravné prostředky nepoškozují tělo ženy a mohou být použity po dlouhou dobu.