Narušení menstruačních cyklů

Menstruační porušení - společný problém mezi ženami. Projevuje narušení pravidelnosti a hojnosti menstruace. Když se taková patologie zdá, že se zapojuje do samostatné léčby. Je nutné zjistit důvod, který provokuje porušení pravidelnosti menstruace.

Může být dobový cyklus ztracen

Poruchy menstruace v prvních dvou letech po jejich startovi je považována za možnost normy. Pokud byl cyklus zřízen, ale pravidelně se sníží nebo zvyšuje dobu trvání, pak říkají selhání.

Není důvod k obavám, pokud se trvání cyklu pohybuje od 21 do 35 dnů a období jdou na stejné časové období. Zkontrolujte stav reprodukčního zdraví se doporučuje, pokud je periodicky doba trvání menstruačního cyklu snížena o 4-7 dní nebo se rozprostírá na 7-14 dní.

Problémy s menstruačním cyklem mohou nastat v mladých dívkách, ženách v reprodukčním věku a preclimakteriálním období. Ne vždy porušení menstruace označuje vznik vážných zdravotních problémů. Může dojít k jednorázovému selhání v důsledku napětí nebo změna klimatických podmínek.

I s vzácnými nebo menšími porušováním je lepší konzultovat s gynekologem. Díky včasnému vyšetření můžete identifikovat vážné onemocnění v počátečních fázích.

Narušení menstruačních cyklů

Příznaky selhání menstruačního cyklu

Mnoho žen mluví o selhání menstruačního cyklu, znamenají zpoždění. Varianty menstruačních poruch jsou mnohem větší:

  • Snížení délky menstruačního cyklu (jeho trvání je menší než 21 dní) - poskytování;
  • zvýšení doby trvání cyklu (interval mezi menstruačním krvácením po 35 dní) - opseminee;
  • Porušení pravidelnosti menstruace - dysmenorrhea;
  • Nedostatek měsíců v průběhu šesti měsíců - Amenorea;
  • Zvýšení objemu vypouštění, prodloužení délky menstruace - Menorragia;
  • Vzhled acyklických děložního krvácení - Metrragia;
  • Výběr krve je pozorován po dobu 7 nebo více dnů - Polymenergie.
Pozornost! S různými příznaky poruch gynekologů je ošetřeno 20-35% žen.

Téměř 70% narazil na jednu příležitost období období.

Často se stížností na porušení pravidelnosti a změny povahy menstruace jsou ženy, které mají potíže s koncepcí. Vzhled smíšených příznaků.

Narušení menstruačních cyklů

Proč je cyklus menstruace zaklepán

Důvody provokující narušení menstruačního cyklu jsou rozděleny do:

  • vnější a vnitřní;
  • vrozené a získané;
  • Fyziologický a patologický.

Povaha menstruačního výboje je ovlivněna podmínkami vnějšího prostředí, klimatu, stresu, výživy, fyzické aktivity, obecného zdraví. Pokud pacient nikdy neměl normální menstruaci, dysfunkce je považována za vrozenou. V ostatních případech hovoří o získaných porušování.

Přírodní příčiny selhání menstruačního cyklu

Fyziologickými důvody menstruace zahrnují:

  • zřízení menstruačního cyklu v dospívání;
  • Vznik preclimptic změn a vyvrcholení;
  • období těhotenství;
  • Období po dobu několika měsíců po porodu.

Nedostatek menstruace během těhotenství a během kojení je norma. Během tohoto období, vaječníky nefungují. Změna pravidelnosti menstruace u adolescentů je povolena po dobu 2 let od prvního měsíčního. Vzhled poruch je norma, když je ovariální funkce zaměřena.

Patologické příčiny selhání měsíčního cyklu

Panaching s jednorázovým selháním. Opakované porušení však jsou důvodem pro neplánované konzultace gynekologa. Hlavní důvody, pro které může být cyklus menstruace srazena:

  • hormonální poruchy;
  • Zánětlivá infekční onemocnění malých pánevních orgánů;
  • ibitaminóza;
  • nadměrné psycho-emocionální zatížení;
  • Problémy v práci nadledvinek, štítné žlázy, pankreatu;
  • patologie jater;
  • nadváha nebo deficit tělesné hmotnosti;
  • Recepce některých léků (antikoagulancianty, antidepresiva, hormony, trankvilci).

Narušení menstruačních cyklů

Vznik problémů je provokováno porušením provozu vaječníků, patologických procesů v děloze nebo selhání regulace cyklických procesů hypofyzomem a hypotalamem. Možná vznik selhání po operacích na vaječnících, dělohy, včetně potratů.

Co dělat, pokud byl střelen cyklus menstruace

V rozporu s pravidelností nebo změnou povahy menstruace, konzultovat s gynekologem. Lékař musí zkontrolovat, sbírat anamnášku. Hodnota pacienta, hmotnost, přítomnost kožních problémů, psycho-emocionální stav. Věkové informace jsou zapotřebí vzhledem k tomu, že příčiny selhání menstruačního cyklu po 30 letech se mohou významně lišit.

Inspekce umožňuje identifikovat patologii děložního čípku, zánětlivých procesů v pochvě. Při provádění dvouúrovňového vyšetření, stav dělohy, vaječníky. Ultrazvukové vyšetření a analýzy jsou přiřazeny k objasnění obrazu.

UZI vám umožní objasnit stav dělohy, přívěsky. S pomocí WSD, můžete detekovat porušení v práci vaječníků, vidět Miome, endometriózu nebo neshoda fáze endometria menstruačního cyklu.

Pozornost! V obtížných situacích se provádí hysteroskopie - studium vnitřního povrchu dělohy se vzorkem s materiálem pro histologické vyšetření.

Narušení menstruačních cyklů

Kdy je třeba se poradit s lékařem

S nadměrně hojným výbojem vyžaduje podezření krvácení okamžitou kontrolu. S jinými odchylkami můžete počkat na konec menstruačního výboje, pokud se nezastaví, musíte jít k lékaři.

Čím dřívější se žena obrací k gynekologovi, tím vyšší je pravděpodobnost identifikace problému v rané fázi. Ale někdy vyšetření trvá dlouho. V některých případech není možné identifikovat příčinu porušení.

Analýzy v rozporu s menstruačním cyklem

Při uvedení stížností na skutečnost, že měsíční, gynekolog po kontrole a ultrazvukové vyšetření pošle pacienta, aby projel testy.

Pro instalaci nebo objasnění diagnózy budete potřebovat:

  • Obecné, biochemické krevní testy (identifikovat zánět, anémie, diagnostiku stavu vnitřních orgánů);
  • Testy pro sexuální infekce;
  • Studium fungování koagulačního systému krve;
  • Stanovení hladin hormonu (LG, FSH, estradiol, progesteron, prolaktin).
Pozornost! Hormonové testy k pronájmu v různých dnech cyklu.

Vyhodnocení výsledků laboratorní diagnostiky, inspekce, ultrazvukových a jiných vyšetřovacích metod, můžete provést diagnózu.

Léčba menstruačního cyklu

Normalizovat pravidelnost, množství menstruace může být při řešení důvodů. Pacienti, kteří vedli chronická zánětlivá onemocnění k poškozenému menstruačnímu cyklu, je požadována antibiotická léčba.

Lékařské ošetření však není vždy nutné, když poruchy menstruačního cyklu. Ženy trpící tělem nadváhu nebo výrazné váhy, práce s psychologem, výživou. Normalizace hmotnosti umožňuje vytvořit práci vaječníků.

Narušení menstruačních cyklů

Při krvácení, které jsou doprovázeny zhoršením zdraví, slabostí, není nutná nekompromisní hospitalizace. V nemocnici je předepsaná hemostatická a nouzová terapie. Další léčba je vybrána v závislosti na důvodech, které způsobily porušení.

Problém by mohlo vzniknout v důsledku polypu endometria, zbytky v děloze fetálních dílů nebo skořepinových skořepin po potratu. V takových případech, kdy byla krvácení vyvolána organickou patologií, je nutná operace. V jiných situacích pro normalizaci menstruačního cyklu jsou předepsány hormony.

Tablety v narušení menstruačního cyklu

Léčebná léčba je vybrána v závislosti na symptomech poruchy, důvody, které způsobily selhání a obecný stav pacienta. Při předepsání krvácení:

  • hemostatické prostředky - transcases, vikasol;
  • proti-alemické pilulky, jako součást obsahuje železo, kyselina listová, vitamíny skupiny;
  • léky, které přispívají ke snížení stěn dělohy, například oxytocinu;
  • Hormonální agenti.

V případech, kdy krvácení neohrožuje život pacienta, jsou předepsány hemostatické tablety nebo injekce v kombinaci s hormonálními léky. Tyto léky v rozporu s menstruačním cyklem pomáhají zastavit ztrátu krve a normalizovat stát.

V nepřítomnosti menstruačního cyklu (vývoje Amenorea) je nutná náhradní hormonální terapie. Zvláštní význam je věnován výživě, vyhnout se stresu. Účinnost léčby léků se zvyšuje s paralelním použitím fyzioterapie, hydroterapie, masáže, lékařské tělesné výchovy.

Narušení menstruačních cyklů

Perorální kontraceptivy jsou předepsány pacientům s diagnostikovaným hormonálním selháním. Pod vlivem syntetických analogů, které jsou obsaženy v tabletách, se postupně obnovují endokrinní žlázy. Po absolvování léčby s trváním 3-6 měsíců je možné dosáhnout normalizace cyklu.

Pokud je porušení vyvoláno nevýhodou nebo s abrazivitou určitých hormonů, lékař předepisuje korekční terapii. Sám začít pít hormonální činidla, tyto léky jsou vybrány po laboratorní diagnostice a potvrzení nerovnováhy.

Pozornost! Pacienti se světlem porušování cyklu pro terapeutické účely mohou být použity večerní primární olej. Pitné kapsle by měly být dvakrát denně při jídle.

Lidové léky

Zvýšit účinnost léčby drog pomocí alternativní medicíny metod. Ale normalizovat cyklus pomocí lidových metod terapie a ignorování potřeby jít do gynekologa, můžete jen v případech, kdy nejsou žádné závažné porušení.

Léčitelé se doporučují snížit množství výběru použít kavání kopřivy. Pro jeho přípravu, 1. st. L. Sušené suroviny nalijte 250 ml vroucí vody a vařte 10 minut na pomalém ohni. Fluidní dekorace musí pít během dne pro 3 přístupy. Vezměte nástroj delší než 3 dny v řádku nežádoucím.

Narušení menstruačních cyklů

Kalin Cora také používají jako hemostatický činidlo. 1 umění. L. 250 ml nalil vařící vodu a vařilo 15 minut. Vezměte si odvodu, kterou potřebujete třikrát denně pro 1. t. L.

Normalizovat pravidelnost cyklu umožňuje infuzi květin měsíčku. Chcete-li přípravu hojení nápoj, potřebujete 10 g sušených barev nalít sklenici vroucí vody a trvejte na 30 minut. Vezměte prostředky 10 ml třikrát denně.

Zdravý životní styl s poruchou menstruačního cyklu

Ženy, které přišly s stížností na porušení pravidelnosti nebo hojnosti menstruace, gynekologů, a to i před stanovením příčiny patologie doporučené revidovat. Koneckonců, mohou být způsobeny problémy:

  • deficit obezity nebo tělesného hmotnosti;
  • fyzické přetížení;
  • působení léčiv;
  • stres;
  • Cévní poruchy.

Mnoho pacientů s poruchami cyklu je třeba přehodnotit potraviny, změnit fyzickou aktivitu, včetně vitamínových komplexů ve stravě (v jejich složení musí být železo). Pomoc může změnit práci, snižování počtu napětí, odmítnutí vyčerpávajícího odborného vzdělávání.

Prevence poruch časového cyklu

Aby se předešlo poruchám menstruace, doporučují lékaři:

  • minimalizovat riziko infekce s infekce, které jsou přenášeny sexuální cestou;
  • Monitorovat výživu a hmotnost;
  • Vezměte kurzy multivitaminových komplexů;
  • Pravidelně navštěvující gynekolog.
Důležité! Každá žena musí provádět menstruační kalendář pro včasnou detekci porušování.

Narušení menstruačních cyklů

Závěr

Jakékoli porušení menstruačního cyklu je důvodem pro neplánované odvolání k gynekologovi. Pro objasnění diagnózy bude muset podstoupit komplexní zkoušku. Spolu s lékařem můžete určit důvody, které způsobily selhání vypracování taktikou léčby.