Rozšíření endometrie

Rozšíření endometrieJedním z nejčastějších příčin žen neplodnosti je hypoplazie endometria. Slim Endometrie nedává šanci úspěšně připojit hnojené vejce nebo nadcházející těhotenství brzy končí potratem, které jsou často obeznámeni. Problémem tenkého endometria se v podstatě znepokojuje ženami provádějícími postup ECO. Důvody pro nedostatečnou vrstvu endometriální vrstvy, ale můžete vybrat hlavní bloky:

  • Porušení a nerovnováha ženských genitálních hormonů, zejména nedostatek estrogenu;
  • Označný recept na normální úrovni estradiolu, což znamená nedostatečný počet receptorů k estrogenu nebo změnou rovnováhy receptorů na estrogen a progesteron, a vede k nemožnosti vazebného hormonu molekul s buněčnými membránami;
  • infekční a zánětlivé procesy v chronické stanici metra;
  • nedostatečný průtok krve dělohy;
  • Hyperkoagulace je zvýšení srážení krve z různých důvodů;
  • autoimunitní procesy.

U žen s neplodností se mlékárenský faktor pohybuje od 25 do 60%. Nejobtížnějším úkolem při léčbě neplodnosti je implantace embryí, což je nejčastěji kvůli patologii vnitřní vrstvy dělohy. V případě změny vlastností receptoru je velmi obtížné zvýšit jeho vlastnosti receptoru.

Drtivá většina odborníků má tendenci domnívat se, že tloušťka endometria rovnající se 8 mm a více ve druhé fázi je považována za optimální pro implementaci embrya. S menším indikátorem musí být zvýšen.

Pro zvýšení endometria používejte léky, fyzioterapii, vitamínovou terapii, změnu povahy výživy. V procesu zvyšování vnitřní vrstvy děložny se vyznačují následující kroky:

  • Ředení krve, zpevnění průtoku krve, mikrocirkulace ve tkáních vrstev dělohy;
  • imunocorrekce;
  • protizánětlivé a antibakteriální léčba;
  • Hormonální terapie s estrogeny pro přímé zvyšování endometria;
  • Provozní zásahy za účelem disekce, odstranění cyst a nádorů;
  • Fyzioterapeutické metody.

Tradiční způsoby zvyšování endometrií přijímáním brzdy bylin, některých potravin a vitamínových komplexů.

Normy tloušťky endometrie

Cyklické změny v estrogenu a progesteronu úrovni poskytují přirozené přírůstkové rychlosti endometria a na začátku druhé fáze cyklu mění také strukturu vrstvy, která zajišťuje zavedení oplodněného vejce. Implantační okno v průměru má dobu 4 dnů, a to od 6 dnů po špičkové úrovni lutenessingového hormonu (po ovulaci).

S délkou klasického cyklu se rovná 28 dnům, implantační okno pokračuje od 20 do 24 dnů. Endometriální míra prodloužení v tomto období jsou maximální a jeho tloušťka je ve zdravé ženě 10-14 mm. Při pokusu o zvýšení vnitřní vrstvy dělohy, velikosti rovné nejméně 8 mm ve druhé fázi, ale také jeho kvalita by měla být vhodná. Proto by léčba hypoplazie by neměla být jednostranná a zahrnuje pouze hormonální podporu. Zahrnutí do terapeutické jednotky prostředků pokrývajících všechny jednotky patogeneze onemocnění, umožňuje zvýšit endometrium a vytvořit vysoce kvalitní implantační okno.

Pro stanovení tloušťky endometriální vrstvy použijte ultrazvuk a dopplerometrie. Jedním ze současných metod studia orgánů ženského reprodukčního systému je trojrozměrná rekonstrukce obrazu v režimu barev a energeticky v režimu 3D nebo 4D ultrazvuku. Technika umožňuje odhadnout vliv endometria prodloužení, protože je možné odhadnout strukturu vrstvy. Výhodou metody je schopnost zobrazit libovolnou požadovanou rovinu, šetří výsledky v databázi.

Příčiny a způsoby léčby

Mezi onemocněními a patologickými faktory vedoucími k atrofii a nedostatečně rozvinutí endometria, přidělení:

  • hemostázové mutace;
  • trombofilie;
  • Antifosfolipidový syndrom;
  • křečové onemocnění;
  • nádory, cysty a jiné novotvary, což vede ke stlačování malých pánví plavidel;
  • autoimunitní procesy;
  • chronická endometritida;
  • Insuficience estrogenových výrobků vaječníků;
  • Ashachhermanův syndrom;
  • Časté škrábání, což má za následek poškození vrstvy špice.

Jedním z eliminovaných příčin tenkého endometria je příjem některých hormonálních léků: kombinované perorální antikoncepce a indukně ovulace clomiphene (klostilbegit). Antikoncepce, zpravidla vést k účinku jednotně tenkých vrstev v průběhu menstruačního cyklu a to je považováno za normou. Zrušení léků vede k postupnému oživení a normálnímu prodloužení endometria. Těhotenství přichází do šesti měsíců.

Klostilbyt je jedním z nejpornějších prostředků pro stimulaci ovulace, je však stále používán v porodnictví. Lék se používá jak v ekologických protokolech a stimulovat ovulaci v přirozeném cyklu. Nevýhodou medikace je výrazný útlak syntézy estrogenu, díky kterému dochází k růstu folikulů. Pokud neexistuje paralelní účely přípravků estrogenů, endometriální vrstva zůstává tenká a není vhodná pro implantaci. Použití clomiphenu vyžaduje jmenování hormonálních prostředků obsahujících estrogen za účelem zvýšení endometria a poskytnutí implantaci.

Problém kvalitního endometria

Přiměřená krevní zásoba do dělohy a všechny jeho vrstvy je jedním z hlavních předpokladů pro zotavení. Pro zvýšení endometria by mělo být odhaleno příčině nedostatečného průtoku krve v děloze a podstoupit průběh vhodné léčby, které bude pokračovat v těhotenství. Při provádění ultrazvuku a definice M-ECHO, ženy představují nedostatečný počet spirálových a bazálních tepen, což naznačuje porušení procesů vzdělávání nových plavidel. Vybudovat endometriální vrstvu v takových situacích je poměrně obtížná. Kromě toho, během Dopplerometrie, modifikované ukazatele průtoku krve.

Normální krevní tok endometria přispívá k vytvoření "implantačního okna", když je interinová vrstva plně připravena pro zavedení oplodněného vejce. Endometriální buňky tvoří kolíky, které "zachycují" embryo, vrstva vyrůstá s novými nádobami, existují produkty různých chemikálií, které přispívají k úspěšnému implantaci. Proto před reproduktorům je tedy úkol nejen zvýšit endometrium, ale také zlepšit jeho kvalitu, vytvořit "implantační okno".

Tenký endometrium na ultrazvuku se vyznačuje špatným růstem železné složky, nedostatkem třívrstvé, vysoké hladiny odolnosti v průtoku v děložním krvi, mírné tvorbě cév.

Během ultrazvuku s mapováním barev a Doppler, krevní toky jsou hodnoceny v děloze. Tato metoda je jistě aplikovat v dynamice při léčbě a pokusy o zvýšení endometria. Odhadovaná krev toky v děložním, spirále, bazálním, arkátových, radiálních tepnách v systole a diastole, indexy jsou vypočteny.

Významný příspěvek k dodávce krve do dělohy je stav systému koagulace krve. Eliminovat řadu patologických podmínek, které neumožňují zvýšit endometrium během hormonální léčby. Jmenování kombinované léčby umožňuje zlepšit strukturální a kvalitativní vlastnosti vrstvy v děloze, a nejen to zvýšit.

Pro zlepšení průtoku krve v endometriálních cévách se během jeho prodloužení používají následující skupiny léků:

  • nízkomolekulární hepariny (crack, fraxipart);
  • Antiagregants (Kuraltil);
  • znamená zlepšit výživu a mikrocirkulaci v děloze (pentoxyphyllllen, ActCtovegin);
  • Venotonika (flebodia, angizau a další).

Nástroje pro zlepšení trofeje Při zvyšování zředěné krve posilují stěny cév, zvýšení odlivu lymfy, žilní krve. Tyto léky v přítomnosti onemocnění koagulačního systému se provádějí při přípravě pro těhotenství ke zvýšení endometria a při k tomu. Téměř všechny skupiny finančních prostředků jsou zahrnuty do systému ECO protokolů. V gynekologické praxi také používají vaginální Siltenafil, aby se endometriální a zlepšování dodávek krve v děloze.

Chronická endometritida

Gynekologové jsou považováni za jeden z provokujících faktorů hypoplazie chronického zánětu. Hlavní mikroorganismy, které jsou schopny vést k chronickému procesu, jsou chlamydia, močovina a mykoplasma, trichomonas, stejně jako podmíněná patogenní flóra na pozadí dlouhé vaginální dysbiózy.

Tenká endometriální vrstva se často vyskytuje u chronické endometritidy.

Chronický endometrit se liší od jiných gynekologických patologií ve skrytém průtoku a složitosti diagnózy. Často je tenký endometrium výsledkem jeho chronického infekčního zánětu. Pokusy o zvýšení vnitřní interinové vrstvy nelze korunovat úspěchem a dlouho očekávaný těhotenství nedochází v důsledku nedostatečné diagnózy.

Detekce chronické endometritidy se provádí s hysteroskopy a vzorky tkáně pro histologické vyšetření. Kromě toho používají pipelu biopsii, aspirační biopsii a studii mytí vod děložní dutiny. Po stanovení diagnózy je předepsána dlouhá terapie, zaměřená na potlačování zánětu a zvýšení rezistence na tělo:

  • Kombinace antibiotik z různých skupin v závislosti na výsledku citlivosti vybrané flóry;
  • Imunokorekce (léky a induktory interferonu genferonu, cykloferonu, gropinosinu, stimulantů - polyoxidonium, lycopid, interleukiny);
  • Enzymy (longidase, vobenzym).

Kromě základního léčby přiřaďte fondy, které zlepšují tkáňovou trofiku (ActCtovegin a další). Terapie chronické endometritidy dlouhý a může být několik měsíců. Po kterém začínají zvýšit endometrium s hormonálními prostředky.

Ashermanův syndrom

Jedním z kauzálních faktorů jemného endometria Interlaver je vzdělávání v děložní dutině spojovacích bitev - Synech. Jinak se tato patologie nazývá Ashermanův syndrom. Endometriány léků jsou v případě syntefish nemožné a vyžaduje operaci. Hroty jsou tvořeny nejčastěji po cuzhettu dělohy dutiny, zejména když opakované manipulace. S syndromem Ashhermana existuje porušení průtoku děložního krve, který není možné zvýšit endometrium. Role infekčního faktoru ve vývoji dělohy, není nakonec prokázána.

Při pokusu o zvýšení endometria je často nemožné dosáhnout požadovaného účinku a během diagnostické hysteroskopy detekují výrazný proces adheze, který není viditelný na ultrazvuku. V takových případech se provádí hysterorezektoskopie, během které hroty nerozpovídají. Po operaci je pacient předepsán preventivní antibakteriální ošetření a průběh enzymových přípravků, které neumožňují opět tvorbu synechias (wobenzym, longidase a další). Na konci kurzu je hormonální estrogenní terapie pro zvýšení endometria.

Hormonální terapie

Hormonální, nebo spíše estrogenový blok, při léčbě atrofických procesů v královské vnitřní vrstvě je základní. Vzhledem k tomu, že drtivá většina hypoplazie je založena na nedostatečných estrogenních výrobcích, je možné zvýšit endometrium tím, že v diagramu dat.

Ženský sex hormon v první fázi cyklu poskytuje postupné rozšíření, zrání a separace do vrstev endometriální části. S nedostatkem děložní vrstvy zůstává tenký. Proto se hormonové léky obsahující estrogeny používají k obnovení normální tloušťky: Divigel, Proginov.

Gel je nejúčinnější a bezpečný nástroj. Aplikován na kůži břicha denně, až do potvrzeného těhotenství, v dávce od 0,5 do 2 mg za den. Posoudit akci, fondy provádějí ultrazvukové monitorování. Dracee Proginova je zpravidla přijat 21 dní každý měsíc pro několik cyklů.

Pro zlepšení kvality endometrických částí tkáně ve druhé fázi cyklu se používá prostředek progesteronu (Duphaston, Utrezhastan). Pokud pacient objevil zvýšené hladiny mužských pohlavních hormonů a jejich metabolity, předepisují dexamethason, methipred, antidrogenní perorální antikoncepce.

Komplexy potravin a vitamínů

Dieta ženy podstupující léčbu nad endometriální prodloužení by měla být obohacena o následující produkty:

  • matice, semena;
  • rostlinné oleje;
  • Čerstvé zelené;
  • rybí mastná;
  • ovoce;
  • Zeleninové a živočišné proteiny (fazole, obilné nádobí, s nízkým obsahem tuku, vejce).

Mastné ryby, matice, semena a rostlinné oleje obsahují velké množství omega 3 kyselin (polynenasycené mastné kyseliny), které hrají klíčovou roli při syntéze různých molekul a látek, včetně hormonů. Kromě toho, PNGC stabilizují buněčné membrány, normalizaci buněčné divize, urychlit růst, čímž pomáhá vybudovat vnitřní vrstvu dělohy. Omega kyseliny posilují imunitu, zvyšují odolnost tělesa. Endometriální prodloužení vyžaduje normální imunitní aktivitu pro potlačení zánětlivých procesů v přítomnosti endometritidy.

Oleje, ryby, ořechy a různá semena také obsahují vitamín E, který stimuluje imunitu, přispívá k normalizaci struktury vpalné vnitřní vrstvy a jeho prodloužení.

Jako doplněk k potravinám můžete použít biologicky aktivní přísady obsahující rybolov. Také vitamín E v dávce 600 mg denně v průběhu menstruačního cyklu.

Vitamíny skupin B, které mají také anabolický účinek, který má také anabolický účinek, což znamená růst, zrání a dělení buněk, kromě, skupinové vitaminy jsou ve zvyšování imunitní aktivity. Tyto vitamíny jsou obsaženy v kroupech a masu. Milgamma, Nordobex a další berou z vitamínových komplexů. V procesu zvyšování vnitřní vrstvy dělohy je také předepsán vitamín D.

Mezi pacienty podstupujícími léčbou prodloužení vnitřní vrstvy dělohy se ananas stal docela populární. Ženy oslavují zrychlení endometria prodloužení s každodenním použitím několika okraje zralých čerstvých ananasů. Kromě toho budou CyTrucs užitečné jako součást léčby hypoplazie. Ovoce jsou bohaté na mikroelementy, které hrají roli katalyzátorů v biochemických procesech nezbytných pro růst a zrání tkáňových buněk.

Z rostlinných nápravných prostředků nejúčinnější odvážeče mudrce, infuze borální dělohy, ragners malinových listů, máta.

Fyzioterapie

Za účelem zvýšení endometria, fyzioterapie, elektroforéza, magneto a elektricky doplňková terapie jsou zahrnuty do léčebného režimu.

Použití pijavic na vybudování endometriální mezivrstvy je považováno za jeden z nejoblíbenějších manipulací. Pijavice jsou aplikovány na rozsah břicha, stejně jako v pochvě. Vzhledem k vypouštění krve, krevní oběh v děloze je zvýšen a vylepšen, což vede k endometriálnímu prodloužení.

Elektroplanty přispívají ke změně bioelektrické aktivity buněk svalů a nervů, což vede ke zlepšení trofeje tkáně, zpevnění průtoku krve, zvyšování vnímavosti.

Komplexní léčba hypoplazie umožňuje nejen zvýšit, ale zvýšit receptivitu endometria, zlepšit její strukturu a kvalitu, zajistit nezbytnou třívrstvou, vývoj cévní sítě a fungování žláz.