Jak léčit urethritidu u žen

Ureterite je zánět urethra - urethra. Onemocnění se vyskytuje častěji u žen než u mužů, kvůli fyziologickým charakteristikám ženského organismu.

Léčba uretritidy u žen

Typy urethritis

O etiologii urethritis je rozdělena na infekční a nekommulovatelné. Neinfekční druhy nalezené zcela zřídka zahrnují alergickou, traumatickou, výměnou, stagnující atd.

Infekční uretritida je rozdělena do dvou skupin: specifické a nespecifické.

Specifický zahrnuje zánět uretry způsobené patogeny onemocnění, které jsou přenášeny sexuální - chlamydií, gonoconem, trichomonasem nebo spirochetes, stejně jako houby. Nejčastěji se vyskytuje HONORY URSTRIT.

Nespecifická uretritida může být způsobena běžnými patogenními mikroorganismy, jako je střevní hůlka nebo zlatá stafylokocccccccal.

Povahou klinického průběhu onemocnění, akutního a chronického zánětu uretry.

Příčiny žen

Okamžitá příčina infekční uretritidy se stává infekcí s těmi nebo jinými patogeny mikroorganismu - neinfekční - alergie, poranění, porušení odlivu moči a dalších.

Penetrace bakterií nebo virů v těle vede k vývoji uretritidy. To vyžaduje přítomnost predispozičních faktorů.

Faktory přispívající k vývoji zánětu uretry u žen zahrnují:

  • Snižování intenzity imunity, oslabení těla po utrpení;
  • přechlazení;
  • Mechanická poranění uretry, vyplývající z fyzické námahy, provozních zásahů, urolitiázy nebo během pohlaví;
  • Infekční výživa, hojnost soli a akutního potrava, malé množství pitné vody za den a v důsledku toho snížení denního diurea.

Úloha imunity ve vývoji uretritidy

S poklesem celkové a místní imunity v těle se sliznice stávají zvláště zranitelnými i na ty mikroorganismy, které jsou normální na jejich povrchu. V případě poškození imunitní odpovědi začíná patogenní a podmíněně patogenní mikroflóra aktivně reprodukovat, což způsobuje podráždění sliznice a jeho zánětu.

Chyba některých žen je, že si všimne nepříjemné příznaky, začínají být léčeni nezávisle, aplikovat široké spektrum antibiotik. To může pomoci v boji proti mikroorganismům, ale také způsobuje ještě větší depresi místní imunity. Zároveň se kauzativní činidlo samotné přizpůsobí působení antibiotik, což způsobuje nové vypuknutí onemocnění, a dokonce i přechod akutní formy v chronickém.

Uretrite a sex infekce

Vzhledem k tomu, že samice urethra má relativně malou délku a zároveň velký průměr, a jeho díra je v těsné blízkosti sexuálního slotu, patogenní mikroorganismy často spadají do něj. Nejúčinnější z nich jsou původci sexuálních onemocnění. Uretrit způsobený sexuálními infekcemi má ostrý začátek a vyžaduje specifickou léčbu. Zároveň by léčba měla nastat v komplexu s terapií hlavní pohlavní nemoci.

Urethritis a urolitiáza

Jedním z důvodů, proč se může dojít k zánětu močového kanálu, může dojít k mechanickému poškození způsobené průchodem. Urolitiáza také způsobuje změnu pH moči, která může způsobit další podráždění mokrany mokra.

Metody infekce

Kauzativní činidla urethritidy se mohou dostat do uretry v následujících situacích:

  • při provádění lékařských manipulací s použitím nesterilních nástrojů;
  • Při použití objektů pro domácnost infikované patogenní mikroflórou;
  • Po nechráněném pohlavním styku;
  • Při nedodržení pravidel intimní hygieny.

Je možné distribuovat infekci a hematogenní cestu, přes krev.

Příznaky

Nejprve příznaky uretritidy jsou nepříjemné pocity v urethrum, řezání, bolesti a spalování v močení, které mohou rychle projít, a mohou být udržovány po celém onemocnění.

Když urethritis nedochází časté nutkání k záchodu, jak se to stane S cystitidou, Frekvence močení je zachována stejná.

Bolest může nastat na samém počátku procesu močení nebo po vyprázdnění močového měchýře. V akutním průtoku může být také viděn hnilentní nebo sliznicí výtok z kanálu. V případě poranění může být urethra nalezena krevní příměs v moči.

Specifické příznaky (v závislosti na příčinném činiteli)

GonokokkOstré bolesti se objevují několik týdnů po infekci, charakteristickým znakem - amplifikace bolesti v zpoždění v procesu urážka.
TrichomonadaŽádné specifické příznaky. Způsobuje svědění a pálení v oblasti uretry, stejně jako venkovní genitální orgány. V přechodu na chronický stadium se závažnost symptomů postupně snižuje.
Houby rod rod CandyCharakteristickým znakem je hustý narůžovělý a bílý výtok z otvoru uretry.
MykoplasmaOnemocnění se vyznačuje postupným začátkem, bolest střední, není pozorována.
ChlamydiaPorézní pocity jsou špatně vyslovovány. Charakterizované různou intenzitou a konzistentností výboje až do hnisavého.
MycobacteriaKromě obvyklých známek urethritidy ve formě bolesti a ostření při močení se vyznačují symptomy extrapatrové tuberkulózy, jako je dlouhodobá teplota subfebrilní, slabost, zvýšená noční pocení.

Diagnostika

V případě primárního vyšetření doktor může detekovat zarudnutí a bolesti spiknutí žaluzivně kolem díry uretry, přítomnost vrcholů z něj. S další diagnostikou, endoskopie a uretroskopie se používají v procesu, z nichž můžete využít další materiál z dutiny kanálu, stejně jako zvážit případné poškození sliznice.

Z využití laboratorních studií:

  1. Testy moči: Generál, Nechiphenko, bakteriologický výsev.
  2. Studium sousedství uretry pomocí metody PCR.

Léčba akutní uretritidy

Způsob terapie závisí na příčině onemocnění. Pro léčbu neinfekční uretritidy, antialergické prostředky - důsledky poranění se eliminují chirurgickou cestou nebo za použití léčivin.

Při léčbě infekční uretritidy, antivirové a antifungální léky, antibiotika (specifická nebo široká škála účinku), které mohou být použity jak externě, tak uvnitř. Zařízení pro potlačování infekce jsou vybrány individuálně v závislosti na příčinném činidle onemocnění.

Lékaři doporučují sparingový režim, který eliminuje možnost SuperCooling, znamená abstinenci ze sexuálních vztahů v průběhu léčebného procesu, stejně jako dodržování všech osobních hygienických pravidel.

Když je detekován YETRITE, žena se doporučuje být vyloučena ze své stravy, která může změnit kyselost moči - akutní, slané, kyselé a tuk. Doporučuje se také použít velké množství čisté pitné vody.

Léčba chronické uretritidy

Pokud se vyléčený akutní zánět urethra selhal, a onemocnění prošlo do chronického tvaru, fyzioterapeutické postupy jsou spojeny s léčbou léčby: masáž mrazu mytí čepele za použití zavádění antibakteriálního roztoku k ní 10% roztoku dusičnanu stříbra.

Provádí se také vitaminoterapie, imunomodulátory jsou přiřazeny.

Jak léčit urethritidu u žen

Přípravky pro léčbu uretritidy

Pro odstranění symptomů a léčby infekční uretritidy se obvykle kombinuje několik léků z různých skupin.

Antibiotika

Antibakteriální, antivirové a antifungální léky eliminují hlavní příčinou zánětu - patogenní mikroorganismy. Nejčastěji je lék vybrán individuálně s přihlédnutím k výsledkům testů.

Typ patogenůPohled a tituly drog
GonokokkAntibiotika pro léčbu onemocnění způsobených chlamydií - spektinomycinem, cecloof
TrichomonadaAntimikrobiální, protizánětlivé léky, antiseptika - metronidazol, jodovidon, benzidamin.
Houby rod rod CandyAntifungální léky - NyStatin, Lev Roomin.
Mykoplasma a chlamydiaPlatí především tetracyklin a jeho analogy
ViryAntivirové léky - Acyklovir, Herpevir.
MycobacteriaAntituberculosis Přípravky - rifampicin, etambutol, lionamid.
Nespecifická uretrisŠiroké spektrum antibiotika - cefazolin, erythromycin.

Svíčky

Léčba s přípravami, které se vyrábějí ve formě svíčky (čípky), které jsou relevantní v případě, kdy přijímání léčiv uvnitř může způsobit nežádoucí komplikace z jater, ledvin nebo gastrointestinálního traktu. Někdy je tato metoda pohodlnější a spolehlivější, protože léky působí přímo na postižené slizniční membránu a rychlejší absorbované do krve než v případě užívání tablet. Přípravky ve formě svíčky často poskytují nejen antibakteriální účinek, ale také protizánětlivé a anestetikum. Tato skupina zahrnuje:

Vitamíny

Pro všeobecné zlepšení těla a zlepšování imunity, zejména při použití antibiotik, vyžaduje pacienta další příjem vitamínů A, C, E, RR a skupin v. Je také nezbytné zajistit plnou výživu, která pomůže naplnit nedostatek vitamínů a minerálů v těle.

Antiseptika

Antiseptická činidla působí na povrch postižené oblasti, zničí patogeny mikroorganismů na sliznici nebo potlačování jejich vývoje. Aplikován ve formě svíčky, řešení pro zpracování postižené oblasti a potopení, masti a gely.

Často se používá během antiseptika urethritidy:

Řešení:

  • Chlorhexidin;
  • Collargol.

Mazi:

  • Klotrimazol;
  • Mikonazol;
  • Acyklovir.

Svíčky:

  • Nystatin;
  • Ginoflor.

Lidové způsoby léčby

Následující recepty mohou být použity jako další opatření na hlavní léčbě:

  • 1 lžíce ztráty listů petrželky po dobu trvají na 0,5 litru chladné purifikované vody. Výsledná směs trvá každé dvě hodiny 3 lžíce;
  • 3 lžičky černého rybízu listy vařené v 0,5 l horké vodě. Výsledný čajový nápoj každý den v průběhu léčby;
  • Květinky Blue Vasilka nalil 200 ml horké vody. Získaná infuze trvá 2 lžíce dvakrát denně před jídlem.

Komplikace

Nejzábavnějšími a běžnými důsledky uretritidy jsou cystitidy - zánět močového měchýře a pyelonefritidy - zánět ledvin. Tato onemocnění se objevují v nesprávném zacházení, když infekce se nadále vyvíjí a vzroste nad uretrovou trubici.

U žen mohou mít důsledky urethritidy gynekologické onemocnění, jako je vaginitida - zánět vagina-cervicitidy - zánětu děložního čípku - infekčních procesů v děloze a přívěsech (vaječníky a interinové trubky). V některých případech mohou tyto komplikace způsobit neplodnost.

Bakteriální uretritida během těhotenství může být ohrožena různými komplikacemi, včetně vzniku malformací z plodu.

S dlouhým proudem chronické uretritidy je možné poškození stěn močové trubice, zúžení jeho lumen. To může vést ke komplikacím měnící se gravitace: od obtíží s procesem močení na plný blokování kanálu.

Prevence

Aby bylo možné zachovat zdravý systém moči, musí být pozorována žena řadu pravidel:

  1. Provádění osobních hygienických postupů s využitím prostředků, které jsou vhodné pro intimní zónu a nezpůsobují alergické reakce a podráždění.
  2. Podráždění membrány mohou způsobit podráždění sliznice, takže ženy by měly preferovat bavlněnou tkaninu.
  3. Bezpečný sexuální život pomocí bariérových metod antikoncepce pomůže vyhnout se mnoha chorobám.
  4. Většina kauzativních agentů urethritidy může být "vyzvednuta" a každý den. Stojí za to připomenout při návštěvě veřejných míst, jako jsou sauny, bazény a toalety.
  5. Správná výživa a spotřeba zdravého zdravotního stavu vody pomůže vyhnout se tvorbě písku a kamenů v močovém měchýři a ledvinách a poškození čepele.