Mioma děloha a těhotenství: je možné porodit?

Mioma děloha je benigní formace, která je vytvořena ve svalové vrstvě. Mioma je společná onemocnění, která nejčastěji trpí ženami menopactericního věku. Nicméně, tam je nemoc a ženy ve věku dítěte. Zvažte, jak nebezpečný myom dělohy během těhotenství a je možné porodit.

Co je to myoma dělohy?

Myom Uterus je uzel svalových tkání, jejichž příčina není přesně známa. Mioma jsou klasifikovány na místě lokalizace a počet uzlů. Bez ohledu na typ neoplazmy snižuje pravděpodobnost otěhotnění a dělají zdravé dítě.

Na místě MOMA existují:

  • Sublifting (submukózní) - uzly jsou umístěny v slizovém měřiči dělohy a vystupují ve své dutině. Existují jen zřídka, mohou následně spadnout do krku nebo dokonce ve vagíně;
  • Intersticiální - nádor je ve svalové tkáni dělohy;
  • Pinnership (subsasenal) - uzly jsou umístěny na vnější straně dělohy. Základ má menší průměr a samotný uzel - velké velikosti;
  • Intriligent - tvořený supercoupelovými uzly;
  • Moma Cervix.

Myom Uterus

Je to možné pojetí?

Mioma - mazaný onemocnění, které ve většině případů postupuje asymptomatický, způsobuje závažné komplikace, včetně neplodnosti. Zvýšením velikosti může uzel stisknout interinové trubky a učinit je neprůchodnou. Pokud velikost neoplases nepřekročí velikost 12měsíčního plodu, zobrazí se konzervativní terapie. Důvodem je rizika provozního zásahu - krvácení, ve které může být resekce vyžadována (odstranění) dělohy.

Problémy s koncepcí nejčastěji se vyskytují u pacientů s submukositností, protože uzly, které pronikají do děložní dutiny, se stává vážnou překážkou implantace embrya.

Malé uzliny do 2 cm - bezpečné. S touto velikostí neoplazmy může žena otěhotnět a vydržet dítě . Nejnebezpečnější uzly na noze - porušují sílu plodu. Po odstranění myomu, plánování koncepce za 3-6 měsíců.

Mioma a těhotenství

Podle statistik je nejčastěji myom odhalen těhotenstvím, zejména u žen po 30 letech, protože proces nesení dítěte v tomto věku je doprovázen hormonálními abnormalitami. S předčasnou a kompetentní diagnózou je predikce pro pacienta příznivá .

Mioma není důvodem potrat, ale jeho diagnóza vyžaduje pečlivější těhotenství. S tímto onemocněním je také důležitá období gestace - v každé fázi vývoje plodu existují určitá rizika.

Momoma během těhotenství

První trimestr

V počáteční fázi tání Miomu ovlivňuje vývoj plodu pouze v případě, že neoplasie přichází do styku s placentem. Malé uzly nemají vliv na těhotenství.

Pacienti mají často potraty, které jsou spojeny s kompresí tkání dělohy Momy a silné snížení hladkých svalů. Neoplazma také způsobuje narušení oběhu. Po infekčních onemocnění je možné rozvíjet komplikace.

Momoma během těhotenství

Druhé a třetí trimestry

Během těhotenství se neoplazma zvyšuje velikost, což zvyšuje riziko potratu a předčasného porodu. Taková rizika jsou do značné míry spojena s tím, že myomatózní uzel snižuje množství volného prostoru v dutině a zvyšuje svalový tón dělohy.

Mioma a jeho lokalizace mají velký význam. Často těhotné ženy trpí fetoplacentálním selháním. Také neoplazma negativně ovlivňuje vývoj plodu. Těhotné ženy s subukosovou misou jsou vysoké šanci porodit dítě s vývojovými anomálie nebo malou váhou.

Rhodework

Narození v Momy se vyznačuje protracovaným charakterem, takže lékaři doporučují Cesarejský průřez. Momome není kontraindikací přirozeném narození dítěte, ale velký děložní sestava vyvolává vývoj odchylek jako pánevní nebo prevence obličeje plodu. Během cesarean sekce může porodník provádět takovou operaci jako momektomie - odstranění uzlu.

Pacienti s velkými uzly často konají placentu kvůli retro placenty. To se děje, když je Mioma za placentem. Těhotné ženy s takovým onemocněním se proto doporučují pro předběžné sledování "na úspoře" (na 36-38 týdnu). Další zkoušky pomůže vyhnout se neplánovaným provozním rušení a porodit zdravé dítě

Postorum období

Přítomnost onemocnění nemůže nejen negativně ovlivnit zdravotní péči během těhotenství, ale také v období po porodu. Komplikace mohou být vyjádřeny v krvácení, nepřítomnost řezů dělohy, přírůstek placenty. Uterus na světě je obnoven příliš dlouho, dokud se startovná velikost. Nebezpečí návštěvnosti sekundárních infekcí.

Vliv těhotenství v Mioma

Vliv těhotenství v MiomaPo studiu, Jaký je účinek Momy pro těhotenství, Zvažte, jak hormonální změny během nástroje dítěte ovlivňují průběh onemocnění.

Pro správný vývoj plodu je nutné vyvinout jako estrogen a progesteron. Při těhotenství pod vlivem hormonů se tahová tkáň myometria zvyšuje, intenzita krevních zásobníků dělohy se zvyšuje. Tyto změny mohou nepříznivě ovlivnit zdravotní stav pacienta. Proto před tím, než těhotná s Miomem, měli byste být pečlivě zkoumáni a zjistit, v jaké fázi je nemoc.

Moma děloha se zvyšuje během těhotenství. Ale někteří lékaři se domnívají, že je to způsobeno úsekem dělohy kvůli růstu plodu.

Malý nárůst myomu je zaznamenán až do 27-28 týdnů těhotenství. A ve třetím trimestru uzlu, naopak, snižuje. Někdy neoplazma nemění svou velikost během těhotenství.

Pouzdra se zaznamenávají, když je během těhotenství spuštěn jiný proces - zničení nebo degeneraci neoplazmy. Takový projevem onemocnění je extrémně negativní, nekróza svalových vláken se vyskytuje, krvácení dochází a cysty jsou tvořeny. Tento proces může začít neočekávaně - jak během těhotenství a po narození dítěte.

Důvody pro začátek zničení nejsou plně studovány medicíny, nicméně existují předpoklady, že hormonální výkyvy jsou ovlivněny nekrózou, zejména zlepšujícím progesteronem. Kromě toho může štěpení tkání začít v důsledku porušení dodávek krve nebo trombózy. Známky degenerace MISA během těhotenství - zvýšení teploty, tón dělohy, zvýšení počtu leukocytů v krvi. Konečná diagnóza lékaře může na základě ultrazvuku. Obvykle, během těhotenství, lékaři zvolí konzervativní léčebné metody.

Pokud je pacient během těhotenství trápí ostrou bolestí v dolní části břicha, ultrazvuk potvrzuje zvýšený tón svalů dělohy, pak je žena léčena v nemocnici. Indikace pro chirurgii je horečka, akutní bolest, hojný krvácení.

Ve většině případů se lékaři podaří udržet dítě. Nicméně změna ve stavu myomu při restrukturalizaci hormonálního pozadí ženy během těhotenství je nepředvídatelná.

Myom Uterus nebrání dětem, a těhotenství nejčastěji končí bezpečně.