Jak rychle roste mioma dělohy

Uterin se nazývá uzly tvořené v myiometrii. Jiný patologický proces se nazývá fibromní, fibromní nebo leuomiom. Myomatické uzly jsou podobné nádoru, který není pravdivý. Mioma děloha náchylný k progresi. V některých případech však nádor může podstoupit sám, to znamená, že se rozpustí.

Mechanismy vývoje a regrese

Mioma dělohy vezme druhé místo z hlediska prevalence mezi gynekologickými patologickými, což naznačuje význam onemocnění. Leiomiom, zejména proliferační druh, je charakteristické pro ženy od 30 do 45 let. Vzhledem k tomu, že počet různých diagnostických taktik roste každý rok, onemocnění začalo být stanoveny ze zástupců mladších 30 let.

Mioma dělohy je vzdělávání benigní povahy, což je myometrium. Uterus Moma může být rychlý, a liší se pomalé progrese. Někdy může Myom projít nebo rozpustit bez léků a konzervativní léčby.

Růst neoplazmy zajišťuje proliferaci. Proces proliferace znamená růst svalové tkáně v děloze pomocí dělení rychlým buňkami. Proliferace odráží mechanismus nemoci.

Jak rychle roste proliferační Mioma, může rozpustit, závisí na souboru faktorů. Typicky, procesy proliferace a růstu zabírají asi pět let. Existují však případy, kdy proliferační Mioma rostl pomalu, a pod vlivem určitých vnějších a vnitřních důvodů byl rychle rostoucí. Někdy z fyziologických důvodů se nádor může rozpustit samostatně.

Mnoho žen má zájem, Proč je Mioma dělohy. Někteří odborníci zahrnují onemocnění na hyperplazii endometria.

Tento proces vezme svůj původ na pozemcích komplexních svalových svalových vláken. Zaměření fibromyomomu, které vzniklo během období embryonálního vývoje, pod vlivem hormonálního výbuchu, pozorovaného během sexuálního zrání, začne růst.

Je těžké určit, proč jsou fenomény proliferace pod vlivem některých faktorů. Existuje mnoho teorií patogeneze Miom. Několik hlavních teorií odrážejících, proč a jak rychle pěstují proliferační děložní uzly:

  • Úsemřiknutí hormonální rovnováhy v ženském organismu;
  • hypothyreóza;
  • Anémie deficitu železa;
  • Hydodin a obezita.
Nadváha a nedostatek potřebné fyzické aktivity přispívají k rozvoji rychle rostoucí misa.

Drtivá většina odborníků má tendenci skutečnosti, že rychle rostoucí leiomiomoma je výsledkem porušení hormonální regulace. Změna poměru hormonů regulujícího menstruační cyklus - FSH, LH, estradiol, progesteron - spusťte proces fast buněčné dělení buněk hladkých svalových buněk. V důsledku toho se zvyšuje hypoxie svalová vlákna, některé buněčné struktury jsou zničeny. V reakci na tyto změny reaguje imunita, což vede k řadě zvrácených imunitních reakcí a provokací hyperplazie.

V průběhu času neoplasie rychle roste v myiometrii. Neexistuje žádný nedostatek nervových vláken v tloušťce leiomiomu, což vysvětluje rychlý růst - je mimo kontrolu nervového systému.

Jako důvod pro rychlý růst myomu, vědci také zvažují porušení struktur stěn děložních tepen, kolem kterého vzdělání roste. Bod růstu v tomto případě jsou hladké svalové nádoby stěnové buňky.

Proliferace je spojena s několika faktory.

  1. Genetická tendence. Leiomiom často roste u žen, jejichž příští příbuzní měli tuto nemoc v historii.
  2. Pozdější vzhled menstruace. Tento faktor nepřímo ukazuje přítomnost hormonálních poruch.
  3. Nedostatek těhotenství a porod. Nerealizovaná na 30 let, reprodukční funkce se stává nepříznivým faktorem, což má za následek zvýšení proliferačního neoplazmy a jeho jiných typů.
  4. Hypertenze. Přítomnost hypertenze u mladých žen přispívá k tomu, že riziko onemocnění se mnohokrát zvyšuje.
  5. Nemoci gastrointestinálního komplexu.
  6. Stres. Nestabilní emocionální stav a vyrovnaný stres negativně odráží v reprodukční sféře. Hormon stresu - kortizolu, je příčinou hormonálního rovnovážného selhání v ženském cyklu. Jsou pozorovány úhlové cykly, proliferační miom rychle roste.
  7. Chirurgické manipulace. Riziko onemocnění se zvyšuje s více chirurgickými intervencemi v historii (potraty, škrábání).

Mioma děloha někdy rychle roste kvůli nepříznivým účinkům několika provokujících faktorů, s výhradou stávajících predispozičních důvodů. Důvodem pro růst neoplazmů je považován za výkyvy v hormonálním pozadí, zejména estrogen. Proto se rozvoj leiomiomu nedochází před začátkem menstruace.

Hormonálně závislá na uzlech také určuje jejich vznik v reprodukčním období u žen. Nestabilita hladiny hormonu je pozorována při sexuální zrání, těhotenství, potraty. S přístupem menopauzy a jeho urážlivé, výroba hormonů snižuje. To obvykle vede k tomu, že myom může nezávisle rozpustit, to znamená, že projít bez použití léčiv nebo chirurgické léčby.

Nicméně i po menopauze, děloha ne vždy projde. Důvody pro vzhled nemoci nejsou známy. Proto říci předem, zda neoplazma projde a rozpustí se na pozadí léčby nebo po funkcích vaječníků, je to nemožné. Obvykle po dvou nebo třech letech může být vzdělání rozpuštěno, jinak se často vyžaduje chirurgický zákrok.

Je nezbytná lokalizace fibromyomu. Vzdělávání s povrchovým uspořádáním může být udržováno s větší pravděpodobností. Uzliny nakupující hluboko do vpalopánské zdi, nejsou nakloněny, aby byly rozpuštěny nezávisle.

Někdy se regrese patologie nedochází kvůli nadměrné tělesné hmotnosti. Mastné vlákno u žen obsahuje sex hormony. Je to vysoká úroveň estrogenu, která neoplazm nerozpustí a nesmírnou.

Mioma dělohy často prochází po klima ze zástupců s malým množstvím tukové tkáně.

V gynekologické praxi jsou případy, kdy může být uzlina rozpuštěna během těhotenství. Stejně jako v případě vyblednutí funkcí vaječníků mohou být malé formace charakterizované dobrou mobilitou.

Lékaři zdůrazňují, že pacienti by se neměli počítat s tím, že vzdělávání projde a rozpustí v procesu těhotenství. V některých případech je pozorován opačný jev, a nádor nebude rozpuštěn, ale rychle se zvyšuje.

Růstová charakteristika v závislosti na typech neoplazmů

Bez ohledu na to, zda Miom rychle roste, v jeho vývoji může být označen 3 stupně.

  1. Tvorba aktivní zóny - přijetí neoplazmů. V této oblasti je vyvýšen buněčný metabolismus. Hyperplazie svalových buněk se postupně začíná.
  2. Undule má malý objem a pouze mikroskopicky určuje. Histologicky svalové buňky budoucí fibromomie ještě nejsou jinak ve struktuře z normálního myometria. Stage Lano. Vzhledem k tomu, že první etapa je stále charakteristická pro intrauterinní období, pak v nepřítomnosti hormonálních nerovnováh a dalších provokovaných faktorů, děloha nebude rychle růst, může zůstat ve startování.
  3. Leiomiom se postupně zvyšuje a detekuje z důvodu jasných hranic. Ve studii pod mikroskopem tkáně rychle rostoucí nádor specialisté na vědomí imunohistochemické ukazatele charakteristické pro MOMA (vysoké procento mitózů a t. D.).

Jak rychle roste uzliny, závisí na jeho typu a místě. Bylo vyvinuto několik klasifikací, které jsou založeny na různých kritériích.

Počet myomatózních uzlů je Leiomiom:

  • singl;
  • Násobek.

V závislosti na tom, kde jsou uzliny lokalizovány a jak rychle roste, rozlišuje se několik typů MISA.

  1. Intramurální. V lékařské literatuře najdete také termíny intermushny nebo intersticiální Mioma dělohy. To je nejčastější vzhled, který je charakterizován zvýšením uzlu přímo v myiometrii.
  2. Submukóza. To je rychle rostoucí Sublifier Mioma, který roste směrem k vnitřní vrstvě dělohy.
  3. Subserosny. Tento myom, nazvaný vyšívaný, se zvyšuje pod serózní děložní plášť. 0 typu - uzel je lokalizován a roste pod kalhot. Podtyp A znamená uzel roste na širokém základě. Podtyp v důsledku vzdělávání na noze. I typu - asi polovina formace je lokalizována pod peritoneum a zbytek se zvyšuje v tloušťce svalové vrstvy. II Typ - hlavní část nádoru je umístěna meziídla.
  4. Rakr drinky. Tento typ se vyznačuje tím, že roste z děložního čípku na stranu, kde není peritoneum.
  5. Intraliant. Intersiblish Miome zvyšuje mezi listy přímo širokých svazků dělohy.

Subukosický myom je rychle rostoucí, protože se aktivně zvyšuje v množství v krátkém časovém období.

Existuje klasifikace Miom, která odráží procesy proliferace.

  1. Jednoduchý. Jedná se o benigní vzdělání s normálním počtem mitózů (buněčné divize).
  2. Proliferativní. Takový druh, který se nazývá děložní proliferující myom, se vyznačuje velkým množstvím svalových buněk divizí (více než 3%). Při proliferačních odrůdách je mitóza vyjádřena ve značném množství.
  3. Přesný. Proliferace je výrazná a jsou pozorovány procesy atypics buněk.

V závislosti na lokalizaci se také rozlišuje Mioma:

  • těl dělus;
  • cervikální děložník.

Odrůdy onemocnění odrážejí procesy proliferace a uvádějí, jak se specifické typy fibromyom rychle rostou. Rychle rostoucí leomiomy vyžadují zvýšenou pozornost, protože jsou schopni způsobit vážné symptomy. Proto první věc, kterou má být provedeno, když je MOMA detekována, identifikovat jeho rozmanitost. Zpravidla s rychle rostoucím typem doporučují MOMECTOMY MOMECTOMY.

Symptomy s aktivním postupem

Pokud se proliferační momy rychle rostou a výrazně rostou v objemech, pak v závislosti na lokalizaci může způsobit neplodnost, potratu a předčasnou práci během těhotenství, stejně jako krvácení po dodání. Zabránit různým komplikacím umožňují včasnou diagnostiku a léčbu.

Většina klinických případů onemocnění se nerozlišuje závažností symptomů. Známky patologie se obvykle objevují, když Myomas rychle rostou a zvyšuje velikost. Rychle rostoucí Miom při dosahování významných objemů je příčinou různých projevů.

  1. Bolest. Pacienti charakterizují bolest v děložním miomeru, například proliferační odrůdy, jako tahání. S rychle rostoucím děložním fibromomem je bolestivost obvykle konstantní a vyslovovaná. Submukózní děložní nádor je často doprovázen menstruační bolestí. Pokud se pubseroický Mioma roste, někdy se vyskytuje otočit její nohy. V takových případech se objevují těžké bolesti břicha, nevolnost nebo zvracení. Když kouříte nohy, měla by být naléhavá operace prováděna s cílem prevence nekrózy, která znamená naklonění tkanin.
  2. Intermenstrual krvácející. Tento příznak se zobrazí, pokud nádor rychle zvyšuje, roste v oblasti děložního čípku, stejně jako když děložní nádoby jsou zničeny rostoucím miomem.
  3. Hojný a dlouhý krvavý vybít S menstruací. Když roste subukosové děložní vzdělávání, je často zvýšení objemu krvavých výbojů v kritických dnech. Trvalá ztráta krve často vede k rozvoji anémie, který se projevuje slabostí, bledostí a bolestmi hlavy.
  4. Porušení fungování sousedních orgánů. S rychle rostoucím děložním nádorem je komprese orgánů v malé pánvi. Když se uzmu zvyšuje a dosáhne velkých velikostí, začne se vyvíjet tlak na močový měchýř a střeva, což způsobuje poruchy močení a defecation. Tento příznak je charakteristický pro různé formace, například proliferační druh.
  5. Zvýšit velikost břicha. Velký neoplazm děložny vede k tomu, že objem abdominálu také roste.

Jednou ze symptomů rychle rostoucího děložního nádoru je neplodnost, protože implantační proces je nezbytný.

Léčba rychle rostoucího nádoru

Uzly dělohy, jejichž růst je způsoben procesy proliferace, mohou být detekovány pomocí hlavních diagnostických metod. Identifikace patologie, včetně typu proliferace, může procházet při použití následujících metod vyšetření:

  • gynekologické vyšetření;
  • Uzi orgány v malé pánvi;
  • Mri;
  • CT;
  • hysteroskopie;
  • biopsie;
  • Analyzuje na úroveň pohlavních hormonů.

Objem nádorů v momě dělohy se měří v týdnech. Až donedávna byla věřena, zda rychle rostoucí Miome dělohy se zvyšuje na 14 týdnů a více, je vhodné použít radikální chirurgický zákrok. Úspěchy moderní chirurgické gynekologie vám umožní zachovat tělo a snížit velikost vzdělávání.

Léčba patologie závisí na odrůdě, velikosti neoplazmy. Má významnou hodnotu, jak rychle roste mlékárenský uzel.

Terapeutické aktivity jsou založeny na třech přístupech:

  • Nastávající taktika;
  • Lékařská konzervativní léčba;
  • Chirurgická eliminace neoplazmy, například momektomie.

Průhledná taktika se používá, pokud proliferační Miom neroste rychle, a také se liší v malých velikostech. Pozorovací taktika se používají ve vztahu k pacientům před nástupem Klimaks. Je známo, že ženy této věkové skupiny Myomas jsou nakloněny k rozpuštění a projít sami. Takoví pacienti jsou pod neustálou lékařskou inspekcí.

Jako součást konzervativní terapie, žena doporučila použití hormonálních léků stabilizační proliferace (kombinované perorální antikoncepce, monoterapie, umělé vrcholy). V důsledku toho neroste děložní miom. V některých případech mohou uzliny vyřešit. Hormonální léčba je často ukázána před chirurgickou intervencí, například momektomií.

Hormonální, protizánětlivé a hemostatické Přípravky Nechte Momy částečně rozpustit. Neoformace někdy regresí kombinací hormonální a netradiční léčby. Některé léčivé Tráva, např, Nudný děloha, Celest, červený štětec také pomáhá fibromome, aby se rozpustil.

Konzervativní taktika zahrnují také Fuz-ablace. Tento postup předpokládá použití ultrazvuku k spotřebiči nádoru přímo v děloze pod kontrolou MRI. Metoda se nevztahuje na rychle rostoucí subderosin neoplazmy o velikosti devíti centimetrů, stejně jako v nepřítomnosti těhotenství a porodu v historii.

Chirurgické metody zahrnují:

  • Metoda EMA;
  • Miomektomie;
  • Radikální zásah.

V embolizaci děložních tepen bude výživa neoplazmy přerušena blokováním plavidel se speciální látkou. Tato metoda zřídka způsobuje opakování proliferace MISA, ale mohou být komplikovány abscesy, které někdy vede k odstranění dělohy. To se nedoporučuje provést tuto operaci.

Nejběžnějším způsobem, jak léčit děložní misa, která se rychle zvyšuje a zvyšuje velikost, spočívá v jednání momektomie. Provoz momektomie se provádí pomocí laparoskopického vybavení. Momektomie umožňuje odstranit proliferační uzly až 17 centimetrů, aniž by ovlivňovaly zdravé tělesy dělohy.

Nouzový provoz pro krvácení děložního svahu může být prováděn s otevřeným přístupem přes břišní dutinu. V některých případech s rychle rostoucí novou formací je nutné nematektomie, ale odstranění dělohy. Tato operace lze provést jak s amputací děložního čípku a přívěsů, a bez něj.

Radikální chirurgický zákrok lze doporučit ve výjimečných případech. To je způsobeno nízkým onkologickým rizikem benigního proliferace Mioms a s číslem Důsledky, Pravděpodobnost, která se po amputaci dělohy zvyšuje.

V téměř každé odrůdě můžete udělat jemné operace, které Meectomia. V důsledku toho, po momektomii si pacient zachovává dítě a menstruační funkci.

Závažnost symptomů je klíčová při výběru taktiky léčby. Hlavními kritérii je, jak děloha Mioma rychle roste, stejně jako na který typ patří. I s asymptomatickou verzí by však neměl počítat, že onemocnění bude projít sama. Nádory jsou zřídka nakloněny, aby byly absorbovány bez provádění vhodné léčby.