Bílý výběr během těhotenství: norma a patologie

Těhotenství představuje podstatné úpravy ženám. Ovlivnit tyto změny v práci všech orgánů a systémů těla, které nevylučují sexuální sféru. Změna rovnováhy hormonů ovlivňuje, včetně sekrece sexuálních žláz. Tento článek vám bude informovat o bílém výboku během těhotenství. V něm se pokusíme zjistit, když jsou normou, a když může být patologický charakter.

Jasně se ujistit, jaký druh může sekrece sexuálních žláz od ženy, která je připravena stát matkou, je dostačující k zavedení žádosti o "výběr během těhotenství fotografie". A o důvodech jeho způsobení, mluvit více. Konec konců, bílý výtok během těhotenství může být naprosto bezpečné pro zdraví matky a plodu, ale může sloužit jako druh majáku, varování před možnou hrozbou.

Co Belie - znamení normy?

Pokud se sekrece bílé barvy objeví během těhotenství, pak nejčastěji výsledek fyziologických a hormonálních změn. Takové alokace u žen jsou s největší pravděpodobností naprosto normální.

Hormonální reforma

Olga, 32 let: "Konečně, bylo možné otěhotnět. Dlouhodobě bojoval s diagnózou "neplodnosti". Nyní konec prvního měsíce. Nedávno obtěžující bellický výboj bez zápachu. Necítím žádné nepříjemnosti, ale obávám se kvůli jejich hojnosti. Normálně lži sliznice během těhotenství v takovém časném období?"

Během těhotenství je nejintenzivnější, zpravidla, v prvních týdnech. To je způsobeno zvýšením koncentrace hlavního hormonu "Zajímavá situace" - progesteronu, jehož hlavním úkolem je v tomto období zajistit spolehlivé upevnění fetálního vejce, a pak tvorbu placenty. Tyto základní procesy jsou často doprovázeny hezkou Silný bílý výběr. Shade je: ze smetany na bílou. V prvním trimestru, transparentní výtok během těhotenství, které mají sliznici membránu nebo krémovou strukturu. Přítomnost takového tajemství u těhotných žen je naprosto normální. Hlavní věc je, že zároveň neexistuje nepohodlí, otok a hyperemie.

Tvorba konektoru mucosa

Yana, 24 let: "Co jsou bílé Liquid Highlights U žen během těhotenství? Teď jsem 2 měsíce starý. Všiml si, že to bylo intenzivnější, i když ji vypadali jako obyčejný - také vypadají a protáhnout. Ale můžete jasně vidět malé kousky hlenu. Mám strach o této situaci! Nejsou nebezpečné pro budoucí dítě?"

Na začátku prvního trimestru se může objevit Praskání, Někdy mají sliznice. Jejich výskyt je vysvětlen procesem tvorby v čípku sliznice, která je překážkou proniknout na infekci v děložní dutině. Tyto bílé sliznice nedoručují ženu jakéhokoliv hmatatelného nepohodlí a nemají nepříjemný zápach. Jediný mínus je někdy, že jsou poměrně silné, což činí potřebnou náhradu denních hygienických ubrousků.

Hormonální paměť

Julia, 25 let: "Nyní konec prvního trimestru. Všiml si, že v těch dnech, kdy byly období dříve, hojné Bílý krémový výběr. Nemám žádnou bolest, neexistuje žádný pocit pálení, jsou homogenní v konzistenci. Ale jejich přítomnost mě trápí. Mohou být během těhotenství v malém období bílé husté alokace?"

Silný bílý výtok může být echo hormonální paměti z tohoto období, kdy žena ještě nebyla v pozici. Objevují se v těch dnech, kdy žena měla menstruační krvácení dříve. Pokud nejsou žádné jiné podezřelé symptomy (tahání bolesti v břiše a dolní části zad, odpudivý zápach, nehomogenní konzistence tajemství, svědění) není, pak byste se neměli starat. Krémový výběr během těhotenství je často vysvětlen stabilizací hormonálních procesů.

Příprava těla pro porodu

Maria, 32 let: "Tři trimestr končí. Přidělení při 38 týdnech těhotenství. Jsou sliznicí, odstín z nich krém. Zvláště mnoho z nich ráno. Co vzhled bílého výboje v 38 týdně těhotenství?"

Olga, 22 let: "Bílé alokace při 39 týdnech těhotenství je normální? Jsou zcela jiní než dříve - mohou si všimnout hrudky hlenu. Proč se tyto bílé alokace mohou objevit v pozdních obdobích těhotenství?"

39 týdnů těhotenství je čas, kdy tělo mobilizuje sílu pro rychlost. Jedním z známek blížícího se setkání s dítětem může být posílení sekrece genitálních žláz. Již na 37 týdnech těhotenství, bílé výboje s konektory hlenů nejsou neobvyklé, protože někdy porod začíná o něco starší než konec 9 měsíců. Mascia hrudky - to není nic jiného než sliznice, která v průběhu termínu chránila děložní dutinu z pronikání patogenních mikroorganismů. Před porodem, zejména pokud existuje již 39 týdnů těhotenství, má tendenci oddělit: postupně nebo jeden.

Intenzivní bílý výtok na 40 týdnů těhotenství - důvod jít do nemocnice.

Patologické příčiny bílého výboje během těhotenství

Existují případy, kdy se posílená sekrece genitálních žláz stává příznakem nepříznivého.

Drozd

Anastasie, 19 let: "Na 17. týdnu těhotenství byly alokace. Vystraňují některé vločky, zatímco tam je vůně kyseliny. Zároveň se každý den stává všechny nesnesitelné. Nikdy se to nikdy nestalo. Viny hormony? Nebo tato infekce je nějaká?"

Polina, 21 let: "Teď mám 36 týdnů gestace. Objevil se Curls Alokace při 35 týdnech těhotenství. Všechno je strašně poškrábáno, vůně nějakého důkazního mléka. Jak odstranit tyto alokace po dobu 36 týdnů?"

S takovými příznaky jsou hormony s největší pravděpodobností ne. Vzhled bělavých bělavých vloček může signalizovat takovou nemoc jako vaginální kandidóza. U lidí se také nazývá "drozd". Onemocnění je často doprovázeno výrazným svědění, hořící, hyperemie vnějších pohlavních orgánů.

Mluvit o infekci v tomto případě nestojí za to. Vaginální flóra každé ženy obsahuje některé houby Candida. Pokud před tímto exacerbacím nebyly pozorovány, s největší pravděpodobností oslabení místní imunity nebo rovnováhy vaginální mikroflóry.

Ošetření kandidózy provádí antifungální léky, které by měly být jmenovány pouze lékařem. Faktem je, že ne všechny drogy jsou povoleny pro použití v časném vyjádření. Je nutné provést paralelní léčbu sexuálního partnera, který může být dopravcem, zatímco neuskutečňuje žádné nepříjemnosti. Nestojí to stojí za to znepokojující - s vhodnou terapií, příznaky "drozd" zmizí docela rychle.

Pokud jsou již 39 týdnů těhotenství, a máte známky "drozd", pak byste měli mít vagínovou rehabilitaci co nejdříve. Kontaktujte svého lékaře a diskutujte o taktice s ním chránit dítě před infekcí.

Další informace o důvodech Vypouštění Curčase během těhotenství Jít na odkaz.

Bílý výběr jako hrozba pro nepřerušení těhotenství

Taisiya, 26 let: "V osmnáctém týdnu byla hrozba přerušení. Strávil 7 dní v nemocnici. Bělavé alokace na 20. týdnu těhotenství nějak byly nějak nezpochybňovány, protože tam nebylo žádné jiné známky, že se něco pokazí. Byly průsvitné, ne moc kapalné, ale musely měnit denně. Na 23hodnotu oceli nahnědla. Doktor to znovu řekl hrozbu. Poté, co jmenovaná léčba Mazne přestala, ale oni byli ponecháni. A na další ultrazvuk se ukázalo, že moje dítě zemřelo. Ve věku 26 let je opravdu žádný těhotenství a před tím, než se jedná o znamení takové hrozné anomálie?"

Výběr během těhotenství ve druhém trimestru může mít širokou škálu důvodů. Ve vzácných případech, intenzivnější bílý výtok ve druhém trimestru těhotenství, stejně jako v první, existují prekurzory potratu nebo signálů o intrauterinní smrti plodu. Možná byla nějaká patologie, která nebyla diagnostikována v dřívějším období. Proto je nejzájemnější rozhodnutí, když se objeví pochybnosti o všech týdnech těhotenství - hledat lékařskou pomoc a projít všechny možné průzkumy.

Tajemství bílého odstínu v infekcích

Catherine, 30 let: "Nyní skončím 36 týdnů těhotenství. Na 35 týdnech těhotenství byly nepochopitelné alokace: Jsou docela silné, vodnaté, mají neobvyklý zápach. Zároveň cítím konstantní svědění v intimní zóně. Žádná bolest, ale trochu vytáhne dno břicha. Co může znamenat tyto bílé výboje a svědění na konci 36 týdnů těhotenství?"

Svetlana, 30 let: "Je tam dvacátý týden. V 18. týdnu těhotenství jsou podezřelé alokace. Jsou jako Slažci, ale sami a velmi hojný. V barvě Dairy. Zároveň po 7 dnech začalo světivé v pochvě. Neexistují žádné jiné známky znevýhodněného, ​​ale situace je alarmující. Jaké jsou hojné protahovací výtok během těhotenství?"

Posílení sekrece během doby blábota - ne neobvyklé. V nepřítomnosti takových známek, jako zarudnutí, otok, nepříjemný zápach, mohou být argumentovány, neexistují žádné důvody pro obavy. Připojení takových příznaků je signálem, který vyvine takovou nemoc jako vaginóza. To může způsobit jak podmíněně patogenní mikroorganismy a pohlavní infekce. Pokud se takové příznaky vyskytnou, je nutné projít zkoušky, aby vyloučily StIS a rozhodli se o metodách terapie. Neodkládejte léčbu později, pokud se tyto výboje objevily během těhotenství ve třetím trimestru, protože při porodu může být infekce přenášena na dítě.

Alergická reakce

Julia, 31 let: "Všimla si, že alokace v 35 týdnech těhotenství. Jsou bílé sliznice. Zaměřují si však své číslo a svědění. 30 týdnů byla hrozba, ale žádné takové příznaky nebyly žádné. Prošel testy na soukromé klinice - doktorovi, to bylo dokonce stydět jít - najednou nějaká infekce. Ale čisté testy. Nyní těhotenství 37 týdnů. Jaké příznaky znamenají, a co dělat s takovým vypouštěním?"

Itching během těhotenství - vždy znamení nevýhody. V posledních týdnech gestačního období je možné zvýšit citlivost sliznic na vnější podněty. V tomto případě je možná všechno novým hygienickým nástrojem pro péči o intimní zónu, prostředky pro mytí prádla. Nebo reakce způsobila použité denní těsnění. Musí být analyzováno, pro které by mohla dojít k alergické reakci a eliminovat provokatér. Doporučuje se to udělat do 39 týdnů těhotenství - čas při porodu může začít kdykoliv. Podráždění sliznice a porušení flóry nepříznivě ovlivňují pružnost tkanin, která je nezbytná k zabránění přestávek.

Paralelně, stojí za to absolvovat analýzu hladiny cukru v krvi. Pokud jsou indikátory v rámci normy, pak je alergická reakce s největší pravděpodobností.

Každá žena, která ukládá malý život v jeho srdci, by měla pečlivě dodržovat své zdraví, včetně fungování orgánů reprodukčních systémů. Koneckonců, někdy i drobné odchylky zaznamenané včas, pomáhá vyhnout se smrtelným důsledkům. Nezapomeňte diskutovat s lékařem, který vás pozoruje všechny rušivé otázky. A v žádném případě se nezabývají samo-diagnostikou a samostatnou léčbu.