Béžová výboje během včasného těhotenství

Izolace je zcela normální fenomén pro ženského organismu, pokud mluvíme, samozřejmě ne o patologických projevech. Ve zdravém těle se vaginální tajemství vyskytuje periodicky. Během nástroje dítěte v těle začíná významné změny jak v hormonálním plánu, tak z hlediska fungování určitých systémů. Výsledkem může být béžový výtok v časném těhotenství. Když je takový fenomén považován za normou, a když by měl být alarm poražen - na to přijdeme v tomto článku.

Když je beige výtok během těhotenství považováno za normou

Začněme se skutečností, že zvažovaný příznak není vždy projevem zánětlivého, infekčního nebo jiného patologického procesu. V počátečních fázích těhotenství je k děložku připevněn nástavec embrya. Je to v časných termínech, které fetus tvoří. Tato etapa může přinést spoustu překvapení budoucí matky: z jiných bolestí na ráno nevolnost. Pokud jsou tyto příznaky dlouho známy mnoha ženám, pak béžový výtok během těhotenství může být objev. Proto by mělo být okamžitě pochopeno, když jsou normální fyziologická odezva těla.

Změna hormonálního pozadí

Vzhledem k tomu, že dochází ke zvýšení produkce hormonů (zejména progesteronu), zvyšuje se a zvýšená sekrece v pochvě. Mimochodem, podobný Výběr během těhotenství ve druhém trimestru, V důsledku vývoje jiného hormonu - estrogen.

Takové státy mohou způsobit malé nepohodlí z hlediska intimní hygieny a mnozí jsou nuceni neustále používat každodenní těsnění. Tento fenomén však umožňuje zvlhčování genitálií ženy. Pro všechny ostatní separace barvy pěnového mléka se může objevit v důsledku tvorby sliznice. Je to ona, kdo se stává ochrannou bariérou pro proniknutí plodu jakýchkoli infekcí a bakterií. Tak, béžové výboje v 5. týdnu těhotenství, například může svědčit pouze o tvorbě takového dopravního zácpa.

Implantační období

V prvních 2 týdnech dětského nástroje se vaječná buňka pohybuje na místo, kde bude podrobena dalším změnám. Toto období může vypadat mírně kapilární krvácení, což umožňuje vznik tmavé béžové odstíny nebo Polosnaky hnědé barvy, a existují případy a Růžové sekrece na časném těhotenství. Ale tento fenomén by měl být zanedbatelný a krátký čas.

Období implantace začíná dosáhnout generování vejce dělohy, když je embryo připojeno k jeho stěnám. V tomto okamžiku jsou normální Lehký béžový výtok. Je důležité, aby nedávají extra nepohodlí (bolest, svědění, vypalování a t.P.) a byli bez nepříjemného zápachu.

Béžové vypouštění po ultrazvuku a gynekologickém vyšetření

Transvaginální ultrazvuk, který se koná až 12 týdnů těhotenství nebo inspekce na gynekologické židle, může také vyvolat zvýšení sekrece u ženy v pozici. V prvním případě je to způsobeno citlivostí vnitřních genitálních orgánů, které pod vlivem zvukových vln může začít fluktualizovat. Jako výsledek se zobrazí jasný Hnědé alokace po ultrazvuku.

Také se může objevit Výběr krve po vyšetření gynekologa. To je způsobeno tím, že lékařské manipulace někdy ovlivňují čípku, který se stává důvodem pro nadměrné. Podobný jev je krátkodobý a neovlivňuje zdraví matky a dítěte.

Alokace o očekávaném měsíčním

Další společnou situací, kdy se objeví béžová výboje během těhotenství, je zvýšení sekrece zvažováno ve dnech, kdy menstruace předala před pojetím. Důvodem takového fenoménu se stává úplnou změnou hormonálního pozadí.

Obvykle je pozorován pouze v prvním trimestru, pak bude tělo zvyknout na svou novou pozici. Dny, kdy před pojetím uplynula měsíčně, lékaři považují nejvíce zranitelnější v období nástroje dítěte, včetně zvýšeného rizika potratu. Smlouvání skvrn na prádle samy nepůjčují nebezpečí samy o sobě, ale je žádoucí, aby se v této době vyhnul stresujícím situacím, aktivní fyzickou námahy a mít sexuální život. Jděte na odkaz, abyste se dozvěděli o znaku Výběr po potratu.

Alergické reakce

Kromě výše uvedeného uvolnění během těhotenství v časném vyjádření může být důsledkem alergické reakce těla na takové podněty, jako gel pro intimní hygienu, ochucené denní těsnění, syntetické prádlo, mýdlo nebo prášek pro mytí prádla a T.P. Vývoj tajemství se musí snížit ihned po eliminaci kontaktu s alergenem.

Všechny tyto položky jsou považovány za běžnou fyziologickou reakci a neměly by se týkat budoucí matky. Tyto situace jsou kombinovány několika důležitými kritérii: nepřítomnost nepříjemného zápachu, svědění, bolesti a dalších negativních funkcí. V případě, že se stále objevují, je nutné vás informovat o gynekologovi pozorování vašeho stavu.

Béžové vypouštění ve druhém trimestru těhotenství (po 20 týdnech) by také neměl způsobit paniku, protože, jak je uvedeno výše, jsou výsledkem vyztužené produkce estrogenů.

Pečlivě odkazovat na přidělení při 40 týdnech těhotenství nebo blíže k této době, jak se mohou objevit během úniku spindleperu, což je předzvěstí rychlé práce.

Nezapomeňte, že pokud existují béžové alokace na jakékoliv období gestace, které jsou posíleny, doprovázené bolestí a malování je nasyceným, je nutné okamžitě obrátit na gynekologa.

Béžová výboje jako příznak zánětlivých procesů

Během těhotenství je žena důležitá vážně odkazovat na jakékoli netypické jevy, ať už je to bolestivé pocity v břiše nebo vaginálním výboji. Sekreace béžové barvy je považována za normou v omezeném množstvích. To je za předpokladu, že trvá podobný stav po dlouhou dobu a není doprovázen jinými nepříjemnými funkcemi.

Jako patologické procesy, důsledkem béžových výbojů je:

  • Ektopické těhotenství (kromě zváženého označení je bolest pozorována na dně břicha a následně se vyvíjejícím radikálovým krvácením);
  • zánět jakéhokoliv typu v genitálních orgánech;
  • Oddělení fetálního vejce;
  • Infekce (Candidiasis, Stis, HPV);
  • Eroze povrchu děložního čípku.

Charakteristika zánětlivých nebo infekčních symptomů (netypický zápach, hojnost, konzistence bavlny, tmavá barva a t.D.) by měly okamžitě způsobit podezření. O této podmínce musíte okamžitě informovat svého lékaře.

V případě výběru s příměsí v krvi v prvním trimestru je nutné zavolat ambulance, protože to může znamenat buď ektopický těhotenství, nebo o hrozbě potratu.

Co dělat v případě přijetí neolidace?

Včasný průzkum u specialisty může zabránit mnoha negativním důsledkům pro matku a její dítě. Proto by jakékoli změny měly okamžitě sdělit gynekolog. Pokud si nejste jisti, že se vypouštění objevilo několikrát, byl výsledek normálního fyziologického procesu, doktor rozptýlí vaše pochybnosti s řadou analýz. Nebo, naopak, potvrzuje obavy, přiřazení vhodné terapie.

To stojí za to ostražití, pokud alokace neprošla po dlouhou dobu a získá podivný odstín. Mezi nebezpečné barvy patří hnědá, krvavá a zejména zeleno. Ten, nejčastěji, je důkazem začátku infekčního procesu. V tomto případě byste měli okamžitě požádat o radu žen a podstoupit příslušný výzkum.

Nejčastěji béžová a smetana Brzké těhotenství neumýchají vážné problémy. Ale to je jen tehdy, když projdou bez charakteristiky patologického stavu značek. Poslouchejte své pocity a sledujte příznaky. Neodpovídejte okamžitě paniku. Stres je škodlivý pro váš stav.

Tipy pro budoucí matky za prevenci

Po celou dobu dětského nástroje dítě musí žena následovat své vlastní zdraví. Během tohoto období, tělo vyžaduje velké množství užitečných látek, t.na. Někteří z nich jde do rozvoji dítěte. Proto by dieta měla zahrnovat všechny nezbytné makro- a mikroelementy.
Preventivní opatření, která se vyhnou vzniku mnoha zánětlivých procesů, lze přičíst následujícím způsobem:

  • Preferují prádlo přírodních materiálů, které umožňují pokožce dýchat - to sníží pravděpodobnost vývoje drozd, podráždění a alergické reakce během těhotenství;
  • Vyhněte se stresujícím situacím a vážným fyzickým námadám - to je zvláště důležité v raných fázích, kdy riziko potratu je velmi vysoké;
  • Když se zobrazí žádné netypické symptomy, obraťte se na lékaře - Self-léky ve vaší pozici může být nebezpečné.

Samozřejmě, že je nejlepší se vyhnout vzhledu béžové a jakýchkoli jiných výbojů v fázi plánování těhotenství. Jakýkoliv patologický stav je žádoucí léčit před pojetím, protože rozsah přípustných léků je mnohem širší a neexistují žádné riziko pro dítě. Kvůli tomuto, mnoho párů se doporučuje podstoupit řadu důležitých průzkumů předem (například testy pro STIS).

Diagnóza jakéhokoliv výběru je samozřejmě úkolem specialisty. Pouze na výsledcích testů lze říci o povaze tohoto fenoménu. Nebojte se před časem a včas, oznámte to svému gynekologovi. Šance, že béžový výtok je normální fyziologickou reakcí během těhotenství, poměrně velké. Nicméně, i když se jedná o příznak jakého zánětlivého procesu, včasná léčba v dnešních podmínkách vývoje medicíny je schopna minimalizovat riziko léze vašeho dítěte.