Výběr při příjmu antikoncepčních tablet: co věnovat pozornost

Výběr při registraci tablety

Použití perorálních antikoncepce (OK) je spojeno s kolosální hormonální restrukturalizací, které ovlivňují nejen ženský sexuální systém, ale také celé tělo. Důležitým informativním označením, jak je léčivo převedeno, bude vaginální výtok.

Zvažte, která z sekretionů při přijímání antikoncepčních tablet jsou normou, a které signály, že je čas jít na konzultaci s odborníky.

Farmakologické aspekty

OK obsahují syntetické hormony - estrogeny, gestagby nebo jejich kombinace.

Změna hormonálního pozadí, potlačují ovulaci a přispívají ke vzestupu viskozity tajemství (hlenu) v ženských pohlavních orgánech, díky které spermie omezují jejich pohyb, a proto nemají příležitost oplodnit vajíčko.

Použití takových léčiv je znázorněno nejen pro antikoncepci, ale také pod řadou gynekologických onemocnění, doprovázených narušením menstruačního cyklu.

Zajímavé informace!
Použití takových prostředků za účelem normalizace přirozeného menstruačního cyklu je velmi pochybné - v pokynech většiny OK to není indikací pro použití, to znamená, že oficiálně potvrdil výzkum na této položce nebyl proveden.

Podle zkušených ustanovení: Nevěřte reklamu, věřte tomu, co je napsáno v pokynech ..

Jmenování tablet by mělo předcházet komplexní lékařské vyšetření, které zahrnuje analýzy pro obsah pohlavních hormonů a některých jiných typů laboratorních studií, které eliminují kontraindikace pro recepci léčiva (například tendence k trombóze).

Ale jako praxe ukazuje, mnoho dívek a žen začínají používat hormonální antikoncepci bez screeningu.

Ale takové opatření vám umožní vybrat antikoncepci, co nejblíže k přirozené úrovni hormonů, což snižuje pravděpodobnost vedlejších účinků ve formě krvácení.

Kritéria pro výběr antikoncepce
Foto: Kritéria pro výběr antikoncepčních tablet
Ok patří k léků na předpis, takže nebudu překvapeni, pokud se vás zeptáte na recept v lékárně. Aby se zabránilo kontroverzním situacím, požádejte lékaře, aby napsal recept nebo vydal list schůzky s tiskem (který obvykle dává placené kliniky).

Příjem drog:

  1. V prvním měsíci, antikoncepci začínají v prvním dni menstruace, v následujícím užívání tablet denně potřebují denně, nejlépe současně.
  2. Jeden balíček je určen pro jeden cyklus (mnoho výrobců navíc produkoval nákladově efektivní balíčky obsahující kurz pro 3 cykly).
  3. Po dokončení jednoho cyklu se rozpadá přestávka po dobu 7 dnů, během které dochází k měsíčnímu čištění děložní dutiny, která je doprovázena hnědým výbojem, podobným krvi.

Jaká je norma

Během adaptačního období na hormonální prostředky (obvykle první tři měsíce), vznik intermentovaného krvácení.

Hnědý výběr při porodní kontrole
Foto: hnědý výběr na pokládání

Zpravidla:

  • hnědá nebo červená;
  • průlom nebo náklad;
  • Scooty.

Taková sekrece je vysvětlena restrukturalizací těla.

In vivo je menstruační cyklus regulován estrogenem a progesteronem. Jejich počet je vyšší než v OK, takže tělo bude potřebovat čas na přestavět nové, nižší, dávky hormonů. Nevyžaduje výměnu nebo zrušení léčiva.

Pokud je však prodloužena vaginální výboj, v těžké formě, musíte se poradit s lékařem.

Statistiky uvádějí, že takové krvácení v prvních měsících se nachází u 40% žen, které přijaly hormonální antikoncepce, v 10% - adaptační období se natažené na šest měsíců.

Snižte pravděpodobnost acyklické (intermenstruační) sekrece, případně s přísným dodržováním pravidel uvedených v pokynech s drogami.

  • Existují terapeutická schémata, která vám umožní upravit den menstruace nástupu (nové balení je přijato bezprostředně po skončení starého). To může přispět k vzniku premenstruační sekrece.
  • Podobná situace může dojít při změně antikoncepčních tablet, když okamžitě poté, co jeden balíček začne pít jinou léčivo, bez přestávky (průlom krvácení v prvních dnech přijímání nového produktu).

Pokud jsou alokace hojné, dlouhé, tiché, ve formě sraženin je doprovázeno bolestí v dolní části břicha a prudký zhoršení pohody, mělo by být okamžitě aplikováno na specialistu.

Bílý výběr (BELI)

Cervikální hlen
Foto: Cervikální hlen v různých obdobích cyklu

Střídavě odkazoval na přírodní vaginální vypouštění bílé nebo žluté barvy, přispívající k očištění sliznice.

Během menstruačního cyklu, jejich počet a konzistentnost nerovnoměrného. Během ovulace a v předvečer menstruace se rozlišují ve větších množstvích než obvykle. To je způsobeno přípravou těla k nadcházející menstruaci.

Jak bylo uvedeno výše, antikoncepční účinek je spojen s hormonálními transformacemi, včetně těch, kteří ovlivňují tajemství děložního čípku, takže podobné prostředky jsou schopny změnit charakter bílé, což je činí silnějším a hojným.

Tyto příznaky nejsou patologie a nevyžadují odvolání k gynekologovi.

Ale pokud se vyskytne svědění a nepohodlí, nepříjemný zápach, pak s výletem k lékaři je lepší než zpoždění. To může být známkou infekčních zánětlivých procesů v genitálií nebo porušování vaginální mikroflóry.

Sekrece v různých obdobích cyklu

Povaha výběru se může lišit v závislosti na fázi cyklu:

Fázové cyklyCharakteristika výboje
Během ovulace (uprostřed cyklu)

Transparentní (v důsledku zvýšené vlhkosti stěn vagina).

Pokud je uvolněna tmavá barva - znamená to nedostatek gestagenu nebo estrogenu. Tyto příznaky vyžadují zrušení přijatých tablet a jmenování nových, s vyšší koncentrací účinných látek.

Microdosed OK (tzv. Mini-pila), mezi něž patří:

  • Jes,
  • Dimia,
  • Lindinet 20,
  • Zatížení,
  • Poznámka,
  • Mercylon,

- někdy jsou doprovázeny krví spojenou s uvolňováním vajec z folikul (růžová těsnění). To naznačuje, že došlo k ovulaci a velké riziko, že se stane těhotným, navzdory OK.

To není patologie, ale takový symptom naznačuje, že lék se nevyrovnává jeho úkolem.

Pro 6-12 dní po ovulaci

Vyhození krve může indikovat výskyt těhotenství (pokud sekvence přijímacích tablet).

V tomto případě se doporučuje provádět těhotenský test nebo projít krev na HCG. V případě pozitivní reakce je antikoncepce okamžitě zrušena. Pokud jde o další akce, musíte konzultovat lékaře.

Před menstruací (na konci balení)Může se vyskytnout tlusté mistrovství hnědé barvy, což vzniká v důsledku nedostatku progesteronu, který přispívá k výskytu menstruace (v tomto případě není endometrium odmítnuta, nastane zpoždění).
Během několika dnů po menstruaci (první pilulky v balení)

 Krevní sraženiny jsou možné, svědčí o očištění dělohy.

Důvodem tohoto fenoménu může být nedostatek estrogenu, který obnovuje sliznici dělohy.

Mini-pily mohou způsobit nepravdivé měsíční, cyklus je přerušen, existují takové důsledky, které jsou velmi obtížné. Tyto příznaky vyžadují konzultace gynekologa a nahrazují OK na léku s velkým obsahem estrogenu.

Mikrodosted antikoncepce jsou nejvhodnější pro mladé dívky (až 25 let).

Proč se vyskytne hojné krvácení?

Bohatý výtok
Hojný absorpce výboje - vážný důvod pro konzultaci s lékařem

Hojný krvácení při užívání antikoncepce (menorerie) vyžadují lékařské odvolání.

Vývoj nebezpečného symptomu přispívá k některým faktorům:

  • Schéma aplikací je přerušeno - 2 tablety jsou přijaty bezprostředně nebo, naopak, recepce chybí (hormonální pozadí je srazeno);
  • Kouření (zabraňuje absorpci a vývoji estrogenu);
  • Nemoci reprodukčních orgánů;
  • Nedostatečná absorpce účinných látek z pilulky během zvracení a průjmu;
  • Nekompatibilita s jinými drogami s jejich sdílením (to je podrobněji popsáno v pokynech pro drogy).

Nedoporučuje se pokusit samostatně vyrovnat s krvácením s léčivými bylinkami a hemostatickými nástroji lékárny, aby nemohli vynechat vážný problém.

Ale koneckonců existují případy, kdy není možné se dostat do gynekologa. Co dělat?

Prudce přestane přijímat příjem OK nemůže, jinak se menerragia zvýší. Kromě toho bude negativně ovlivnit hladinu hormonů v krvi.

V tomto případě se zastaví krvácení, doporučuje se zaujmout dvojitou dávku (2 tablety) ve 2 recepcích. Takový přijímací schéma je pozorováno před ukončením vypouštění, po kterém jsou vráceny do starého algoritmu (jedna tableta jednou denně).

Bude nutné zakoupit další balení antikoncepce, aby bylo dost pro celý cyklus.

Pokud je droga monopause, t.E. Všechny tablety obsahují jednu dávku hormonů, můžete si vzít všechny pilulky.

Výjimka - třífázová OK (tři-regrol, Trocilar) obsahující tři druhové tablety v jednom balení. Pak jsou to ty, které odpovídají specifické fázi.

Podle některých údajů se léky založené na drogách přispívají k výskytu krvácení právě, když dlouhodobý příjem (asi šest měsíců) a lék podléhá náhradnímu.

Krev po zmeškaných tabletách

Jsou časy, kdy žena chybí včasný příjem antikoncepce (pozdě více než 12 hodin). To snižuje antikoncepční účinek, tedy v následujících dnech, dodatečná bezpečnostní opatření, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.

Někdy se takový dohled otočí probíhajícími vaginálními výboji, které nejčastěji vznikají při průchodu léků ve druhé fázi cyklu, když se endometrium začne připravovat na další menstruaci.

Krevní tajemství naznačuje, že syndrom abolice se vyvíjí, jeden z vedlejších účinků hormonální antikoncepce.

V tomto případě je další recepce tablet nesmyslné, doporučuje se čtyřdenní přestávka (s přihlédnutím k chybě zmeškané pilulky) a pak začne přijímat nové balení. Zbývající tablety neberou v úvahu.

Zrušení hormonální antikoncepce

Hnědý výběr při zrušení OK
Foto: hnědý výběr při zrušení OK

Nedoporučuje se drasticky přestat používat OK - to může vyvolat vývoj děložního krvácení, který bude vyžadovat nouzovou hospitalizaci.

S prodlouženým použitím musí být selhání tablet konzistentní pro několik cyklů. Za tímto účelem přiřaďte fondy s menším obsahem hormonu. To pomůže vyhnout se vývoji závažných vedlejších účinků.

Obvykle pár dní po zrušení drogy je krvácení. Jeho intenzita a doba trvání se mohou změnit. Nejčastěji je to hnědá hmota odlišená o dva týdny.

Takový jev je spojen se změnami na úrovni hormonů. Jeho normalizace se bude postupně vyskytovat několik měsíců. Měsíčně z hnědého meagerového výboje se nakonec stane tradiční - ty, které byly před uzavřením tablet.

První den pseudomenzional je však doporučeno provádět těhotenský test, aby se odstranil pravděpodobnost krvácení dělohy na pozadí těhotenství.

S pravidelným vyrovnaným výbojem na pozadí zrušení OK, musíte navštívit specialistu, abyste odstranili pravděpodobnost vážné patologie.

Výběr po obdržení mimořádné antikoncepce

PostinárníNouzové antikoncepce zahrnují hormonální přípravky na základě:

  • Levonorgestrel (Postinor, Escapel),
  • Mifepristone (gineprovon, ženy a dr.).

Antikoncepce je pořízena do 72 hodin po nechráněném pohlavním styku v kdykoli menstruačním cyklu, včetně toho, pokud byl OK vynechán. Antikoncepční akce je způsobena změnami na úrovni hormonů a další překážky implantace (implementace) embrya ve zdi dělohy.

Použití podobných nástrojů je hormonální šok pro tělo a může přispět k ranému výskytu menstruace a naopak vývoj krvácení, bez ohledu na menstruační cyklus.

Menorrhagie jsou normou a po chvíli projít vlastními.

Vzhledem k tomu, že alarm následuje v případech, kdy se žena obtěžuje hojný bolestivý krvácení, bolest břicha, zhoršování obecného stavu. Tyto příznaky říkají, že potřebujete navštívit gynekolog, který může eliminovat pravděpodobnost krvácení dělohy.

Výběr hrudníku

Výběr prsu během těhotenství
Foto: výběr hrudníku během těhotenství

Dámská prsa jsou velmi citlivá na změny v hormonálním pozadí. Při použití OK se mohou objeví onemocnění a otoky prsních žláz, výběr z bradavek.

Je důležité vyloučit pravděpodobnost těhotenství, která je doprovázena tvorbou kolostrum.

Stav hrudníku je v průběhu adaptačního období normalizován, pokud se tato šest měsíců nestane, je nutná antikoncepce.

Pokud žena si stěžuje, že má Prsa bolí a z hrudníku je žlutý nebo tmavý výtok, bez konzultace lékaře nemůže dělat, t.na. Takový výboj může být znepokojen onemocněním mléčných žláz.

Stanovisko žen a odborníků

Většina žen si stěžují, že antikoncepci jsou jmenovány bez studia hormonálních úrovní, lékaři prostě dávají jméno, nebo dokonce několik, takže pacient sama si vybere lék. To samozřejmě potíže domácí medicíny. V důsledku takové nedbalosti, negativní důsledky často vznikají pro reprodukční systém a celé tělo jako celek. V nejlepším případě bude adaptivní vypouštění, v nejhorším - děložním krvácení a dalších nebezpečných patologiích.

Pokud je integrovaný vyšetření předcházeno integrovaným vyšetřením, přiřazené tablety jsou přepravovány dobře, acyklický krvácení dochází zřídka.

Podle zkušeností lékařských profesionálů, nejčastěji krvácení dochází při přijímání dřívějších antikoncepčních (pravidelně, dýmečkových, marvelon) nebo mikrodosted tablety (Laktinet, Charozetta, Logest, Lindinet 20, Dimia, Jes, Mersilon).

Častou příčinou výběru je nedodržení doporučení uvedených v pokynech a samostatné léčbě, když žena nezávisle začíná přijmout OK, poté, co vidí reklamu nebo slyšeli přítelkyně.

Pro dámy, které jsou obtížné pravidelně užívat tablety zároveň, gynekologové doporučují hormonální antikoncepci pomocí patchwork nebo vaginálního kruhu NOVA-RING, který nevyžaduje denní použití.