Jak dát cíle a dosáhnout je

Často dáte své cíle, na které se zdá a bylo by nutné jít, a něco je neustále odloženo nebo zasahuje? Zvláště pro takové případy přišli inteligentní lidé s různými metodami stanovení cílů. Nyní budete vědět a vyzkoušet nejúčinnější od nich ... nebo dokonce dva! Jsou vnořeny jeden do druhého.
Jak dát cíle

Inteligentní cíl nastavení - chytrý

Tato technika obsahuje 5 kritérií, vzhledem k tomu, že formulovat cíl takovým způsobem, že bude snadno dosáhnout a pohodlně. Takový cíl lze rozdělit do samostatných frakčních úkolů, čímž zjednodušuje cestu k němu.

Takže cílem by měl být:

  • S - specifická - specifická,
  • M - měřitelné - měřitelné,
  • A - dosažitelný - dosažitelný,
  • R - relevantní - korelace s ostatními,
  • T - časovaný čas.

Pojďme přeformulovat takové známé každému cíli "koupit bytu" v inteligentním formátu. To může ukázat něco takového: vstoupit žít ve svém vlastním 2-pokojový byt v uvolněné ložnici s kuchyní více než 10 m? (SM. Je lepší zaregistrovat další důležité parametry správně, předložit obrázek toho, co chcete.) K 1. jedenáct. 12 (t). To lze provést prodejem majetku rodiny, odložení, přičemž hypotéku a t. (A). Jeho byt je zapotřebí, aby mohlo být vybaveno její přání a potěšením žít v něm s její milované a budoucí děti (R).

Jednou jsem se podobal podobně blížil k cíli "dostat do práce" a poslal životopis na těchto místech, které odpověděly na mé kritéria. Podařilo se mi pracovat na dálku u učitele za dobré peníze a doslova zázračně, abych zjistil přesně práci, která již byla zodpovědná za požadavky na plat, stejně jako užitková kritéria pro společnost a přátelský mladý zajímavý tým. Dejte si konkrétní cíle a získejte konkrétní výsledky.

A pak ještě efektivnější, kritéria z gauče arzenálu, myslím, že mohou být použity a samostatně.

Jak dát cíle a dosáhnout je

Formát konečného výsledku

Toto takové znění je cílem, který zahrnuje pozitivní znění - formulovat v pozitivním, ve formě "přijít", místo "útěku z". Tyto otázky zde pomohou: pokud neexistuje nuda, která se objeví? Když přestanu být líný, co bude místo toho? a t. D.

Myslím, že je to velmi důležité: podívejte se na lidi kolem sebe a sami - jak často chceme "být uražen", namísto chytání, "ne probudit", místo aby se jen probouzí. Pozitivní postoj - polovina úspěchu.

Inteligentní kritéria

Výsledek v zóně mé kontroly. Velmi důležitá složka! "Chci Masha milovat" - jasný příklad toho, co nemáme vliv. "Make Masha nabídnout, aby ho nemohla odmítnout" - už blíže. Ale: "Mluvte s Masha a zjistěte, zda se navzájem přibližujeme" - docela v souladu s tím, co přesně můžete ovlivnit. Může to být jen první krok směrem k stroji lásky, ale step-závislé krok-závislé.

Gearologický cíl. Dopad dosažení cíle nebo finančních prostředků používaných v tomto procesu do jiných oblastí života, na vás jako osobě, do vašeho okolí.

Je důležité vzít v úvahu tento okamžik, protože když se někde pohybujeme, můžeme podvědomě zpomalit pocit, že ztratíme něco nebo zobrazíte z toho, co již máme. Bude vhodné odpovědět na následující otázky a podobně jako je: Jak ovlivnit skutečnost, že Masha mě miluje na mém vztahu s Vikou? Když se stanu energickým a aktivním (přestaň být líný), jak to bude mít vliv na úroveň pohodlí?

Identifikace vašeho cíle v konečném formátu výsledků chceme okamžitě začít implementovat, infikovat své další lidi v našem týmu a životním prostředí. A ano, budeme rádi, že to uděláme s radostí, protože to, co děláme, povedeme nás k pozitivním specifickým výsledkům v závislosti na nás, což, které plus všechno bude mít pozitivní vliv na všechny oblasti našeho života.

Přeji vám všude čas být šťastný inteligentní člověk!