Když můžete udělat sport po odstranění dělohy?

Po závažném lékařském zásahu - operace oddělení dělohy - velká touha obnovit zdraví a vrátit se k obyčejnému životu. Odstranění hlavního reprodukčního tělesa je doprovázeno aktivní hormonální perestrojikou v těle, změna emocionálního stavu.

Doporučujeme splnit všechna doporučení lékařů, přijmout potřebné léky. Cvičení pomůže urychlit proces obnovy.

Co potřebujete sport

Po operaci odstranit dělohy, tělo zažívá těžké napětí. Hormonální pozadí se změní, tělo se přizpůsobuje novým podmínkám, zobrazují se menopacterické příznaky. Žena má nestabilní emocionální stav a psychologickou depresi. Mírná fyzická aktivita přispívá k obnově a stimuluje výrobu hormonů štěstí. Serotonin a endorfin - hormony, požadovaná úroveň, která pozitivně ovlivňuje náladu ženy.

Kdy mohu udělat sporty po odstranění dělohy?
Během tohoto období je možné rychlý přírůstek hmotnosti. Extra kilogramy se negativně odráží v práci mnoha orgánů. Způsobují současnou obezitu onemocnění: diabetes mellitus, hypertenze, křečové žíly. Udržet hmotnost na normální úrovni také sportem.

Když můžete přistoupit k tělesnému vzdělávání

Provádění jakéhokoliv typu zatížení je důležité korelovat s fyzickým stavem ženy. By se neměly angažovat, pokud cvičení přinášejí i malé nepohodlí. Intenzita tříd by měly být moderně a úhledně zvýšeny a neustále monitorovat reakci těla.

Kdy mohu udělat sporty po odstranění dělohy?
Typ chirurgického zákroku, doba využití, vlastnosti těla ve všech odlišných. V každém případě je nutné se spoléhat na doporučení gynekologa.

Po několika hodinách po operaci se doporučuje provádět pohyby nohou a vylézt z postele. S operací zvědavosti - po dni.

Ve druhém týdnu můžete provést stručné procházky, zvyšování doby pobytu venku. V první době je dost 10-15 minut. Užitečné pro udržení svalů zad a držení hrudníku držení těla. Rozptýlený hrudník přispívá k nejlepšímu provozu dýchacích cest a srdcí.

Ranní gymnastika je ukázána po dobu 6-8 týdnů po odstranění orgánu. Mělo by zahrnovat cvičení krku, ramenní pásy, ruce, nohy. Jakékoliv zatížení břicha, lis, stehna by měla být vyloučena.

Sporty, které budou mít prospěch

Fyzická námaha by měla být zvýšena postupně. Cvičení jsou prospěšná, pokud po komplexu cítil veselost a nálada stoupá.

Prostředky procházky a dýchání vhodné použít od prvních dnů po propuštění z nemocnice. Ať už jsou lepší v parku, lese, na břehu zásobníku. Tělo je nasyceno kyslíkem, metabolismus je normalizován, procesy přetížení jsou eliminovány.

Kdy mohu udělat sporty po odstranění dělohy?
Kegelová cvičení mají pozitivní vliv na zdraví žen. Jsou účinné, aby se zabránilo Olivy u zdech vaginy, adhezivní proces. Pravidelné cvičení cvičení zvyšuje svalový tón rozkroku.

&# 128582; Ranní zahřátí je zobrazeno 6 týdnů po operaci. Postupy jsou potřebné, včetně svalů horní části těla a nohou. Cvičení, které používají svaly tisku, by neměly být praktikovány v prvních měsících.

&# 128581; Po 3 měsících můžete pokračovat do tříd jógy. Je nutné vybrat komplex Asan s elegantní expozicí břišní oblasti.

&# 128032; V plaveckých třídách, Pilates, Callanetic, všechny svalové skupiny jsou zapojeny a je zapojeno mnoho systémů organismu. Songlem se na nich děje a zatížení je rozděleno rovnoměrně. Trénink stimuluje respirační a oběhové systémy, zlepšující odtok lymfy. Přinést je lépe po 6-8 měsících.

&# 128131; Třídy tanec, aerobik a podobných dynamických sportů se doporučují praxe za rok. V rozumném tempu můžete provádět cvičení.

Kdy mohu udělat sporty po odstranění dělohy?
&# 128694; Slitiny, turistika, jízda na koni pozitivně ovlivňují duševní zdraví.

&# 128690; Horské kolo, běh, cvičení na simulátoři, volejbal, basketbal, velký tenis - zahrnují tyto typy sportu pouze po konzultaci s ženským lékařem.

S jakýmkoliv bolestným stavem tréninku, musíte se zastavit. Typy onemocnění:

  • závratě, nevolnost, slabost;
  • bolest v dolní části břicha, v oblasti švu;
  • krvácení z ženských orgánů;
Kdy mohu udělat sporty po odstranění dělohy?
S takovými příznaky se ujistěte, že si lehněte a uvolněte. Při první příležitosti kontaktovat gynekolog pro inspekci a konzultaci.

Sportovní, nesoucí velkou fyzickou námahu a zranění, je žádoucí nahradit jemnější. Otázka návratu do profesionálních sportů by měla být revidována. Těžká atletika, kulturistika, sportovní bojová umění a podobné typy nejlépe vyloučit.

Po provedení operace Odstranění dělohy Je důležité najít síly pro pozdější život. Velkým významem je psychologický postoj žen. Pečlivý postoj k vlastnímu organismu, spolu s mírnou fyzickou aktivitou, bude pomáhat rychle překonat depresi a obnovit.