Je užitečné vzít krev ženám?

V současné době je darování krve společnou praxí, která umožňuje rozlišit lidi z léků, aby pomohli těm, kteří ztratili velký objem krve kvůli nehodě. Mnozí mají možnost být v seznamu dárců: mužů i žen. A stále více vyvstává otázka, je užitečné darovat krev na darování ženám? Kdy a v jakých množstvích by měla být dána krev, jaké důsledky očekávají a co může způsobit odmítnutí darování - to vše je důležité vědět před darováním krve.

Je užitečné darovat krev

Přípustná míra dodání krve pro rok pro ženy je čtyřikrát: toto je vysvětleno skutečností, že měsíční zastoupení žen čelí měsíčně a ztratí krev. Po lámání krve příště je dárce povolen za dva měsíce. Je důležité dodržovat tento interval, aby tělo mělo čas obnovit ztracený objem krve.

Tak, že dar má prospěch jen ženě, měla by následovat jeho zdraví a nepřijde, pokud existuje nějaký druh kontraindikací.

dar

Obraťte se s lékařem a dodržujte všechny své pokyny týkající se přípravných činností, které umožní sběr krve bez nebezpečných důsledků pro ženu. Doporučuje se znát věk možného dárce.

Přínosy darování je následující:

  1. Je zlepšena práce krevního oběhu, tělo je obnoveno rychleji.
  2. Pravděpodobnost porušení funkcí kardiovaskulárního systému se sníží, pravděpodobnost srdečního infarktu na dárce je zvláště snížena.
  3. Imunita stoupá.
  4. Prevence mnoha onemocnění jater a sleziny.
  5. Prevence patologií gastrointestinálního traktu.
  6. Tělo úspěšně bojuje se silným krvácením.
  7. Dárcovství prodlužuje život člověka několik let.
  8. Krev dárce je pečlivě zkoumána na přítomnost infekcí, takže dárce by se neměl starat o své tělo.

Dodávka krve je užitečná a protože žena nemusí brát léky, aby tělo přivedlo k normálu.

Krevní plot je vyroben přes Vídeň. Po postupu dochází ke snížení krevního tlaku, v důsledku toho je stimulována operace kostní dřeně: mladé erytrocyty spadají do krve. Díky tomu se ženští zástupci ponechávají mládí a cítí se svěží a vesele.

Někteří odborníci si všimli, že žena darující krev během plánování těhotenství je pravděpodobně narodila dívku.

Předpokládá se, že nejvíce výhody dodávky krve přináší ženy po čtyřiceti letech. V této době jejich tělo podstoupí změny v důsledku Climax, darování pomáhá snadno přenášet symptomy.

Jak darovat krev

Dárce může být žena od 18 do 60 let, která netrpí anorexií, hmotnost by měla překročit 50 kg.

Před darovanou krví potřebujete se zdržet se těžkých nákladů na těle a používání smažených a mastných výrobků a alkoholických nápojů. Nejlepší strava se bude držet krve a několik dní po. Příprava pro průtok krve by měla trvat asi dva týdny.

Konzultace lékaře a vzdoruje, aby zjistili, zda dar nepřináší osoby na osobu a zda je jeho krev v bezpečí, je odhalena přítomnost hepatitidy, infekce HIV a jiných infekčních onemocnění.

Je užitečné darovat krev pro ženy?

Je důležité vytvořit krevní skupinu a faktor rhesus. To vyžaduje pouze společný krevní test.

Kromě krve se plazma vzdává. Podobný typ darování je považován za užitečný, protože plazmové dárci méně často trpí sklerózou, patologickými látkami srdce a cév, jejich tělo se zvyklí na ztrátu krve, což pomáhá při získávání vážného zranění. Plazmový plot může být ne více než dvakrát měsíčně, je častěji než dárcovství krve z důvodu, že v tomto případě jsou rychlejší krevní buňky obnoveny.

Kontraindikace

Nedoporučuje se vzít krev těhotným ženám a ty, kteří krmí dětské prsa. Dar v takových případech je povolen pouze v řadě výjimek a v malých svazcích. Je nemožné darovat krev a během menstruace: musí projít nejméně pět dní po skončení menstruace.

Dárci se nestanou lidé po některých chirurgických operacích a těm, kteří mají tetování na těle nebo piercing. Předpokládá se, že návrat ze zahraničí může způsobit odmítnutí darování a teprve po dvou měsících, je žena dovolena darovat krev a v případě návštěvy tropických zemí - tři měsíce.

V době dodání by žena neměla být nemoc, teplota a krevní tlak musí být v normálním rozmezí.

Žert vředů

Vyberte řadu onemocnění, jehož přítomnost neumožňuje krev:

  • Krevní onemocnění;
  • Poruchy v nervovém systému;
  • Patologie plic a bronchi;
  • Chronická forma hepatitidy;
  • Kameny v ledvinách a močovém měchýři;
  • Žaludeční vřed;
  • Nemoc ledvin;
  • Kožní choroby;
  • Akutní infekční onemocnění.

V nepřítomnosti údajů z kontraindikací u ženy bude dodávka krve těžit pouze. Kompletní seznam kontraindikací lze vyjasnit na krevní transfuzní službě.

Poškodit

Vedlejší účinky, které by ukázaly po příjmu krve, je téměř ne. S výhradou všech doporučení pro dárce, žena nebude čelit vážným hrozbám pro její zdraví.

Mezi škodlivými důsledky, jeden, konkrétně rozvoj závislosti na dárci. Praxe ukazuje, že ti lidé, kteří se často vzdávají krve, touha pojíždějí co nejčastěji. Pokud existují překážky, které dělají dary nemožné, začnou zažívat psychologické nepohodlí, celkové zdraví se zhoršuje.

Rána z injekce v ruce nepřináší silné nepříjemnosti a nebolí, takže žena nemusí trávit čas na její zpracování a péči o to.

Dárcovství nepřináší tělo významné poškození.

Dát do krve?

Dnes je dar důležitou věcí, protože někdo je vždy vyžadován krevní transfuzi. V tomto ohledu, každý člověk, prochází jeho krví, nejen zachrání něčí život, ale také se stává čestným a respektovaným občanem. V mnoha zemích dárci dostat povzbuzení, včetně materiálu.

Již poznamenal, že dar způsobuje poškození těla pouze v případě, že pravidla zanedbávají. Je také důležité, aby krevní plot byl proveden pouze ve speciální instituci, a postup provedl vyškolený odborník s lékařskou výchovou. Žena si musí vybrat místo, kde bude darovat krev, pokud jsou požadovány peníze nebo nabízeny provádět postup bez předchozí kontroly, musíte odmítnout.

Žena by se neměla starat o své zdraví, kdyby se rozhodla stát dárcem. Již po prvním krevním plotu se bude cítit svěží a vesele. Určitě dárcovství přináší pouze osobu.