Byliny pro hormonální pozadí ženy

V každém věku potřebuje žena udržovat hormonální pozadí ve zdravém stavu. Důvody výzvy s hormony jsou mnoho, a jsou úspěšně léčeni drogami. Ne všechny léky jsou bezpečné pro ženu a neexistují vedlejší účinky. Po obdržení některých léků k normalizaci hormonálního pozadí, ženy čelil patologiemi srdce, snížení krevního tlaku, navzdory absenci chronických onemocnění.

Co dělat, když tělo potřebuje udržovat správnou činnost hormonálního systému, a neexistuje důvěra v drogy? Je dovoleno používat léčivé bylinky obsahující fytogormony, které podporují provoz potu a mazových žláz, epidermis buněk a umožňují pokožku zůstat bez vrásek, elastických a zdravých. Ne všechny rostliny normalizují hormonální pozadí, takže před použitím by mělo být obeznámeno s bylinkami: Naučte se, jak se jednat, když jsou přijata a jak vařit.

Kdy je třeba vzít rostlinné hormony

Sójový celer Červený jetelZeleninové hormony jsou primárně nezbytné pro ženy zralého věku, navíc změny v hormonálním zázemím se vyskytují v důsledku vyvrcholení a menstruačního cyklu.

Menopauza je považována za obtížné období v životě ženy. Změny těla, provoz hormonálního systému je přestavěn, z něhož se změní změny, bude zdraví horší. Často se žena chová nepředvídatelná a agresivně, zvyšuje hmotnost, objevují se různá onemocnění nervového, kardiovaskulárních a urogenitálních systémů. Hormonální nerovnováha v důsledku deficitu takových hormonů jako estrogen a progesteronu.

Při vyvrcholení se doporučuje používat bylinky obsahující zeleninové hormony, sóju, celer, červený jetel, čočka, zelí jsou nejznámější. Léčivé rostliny jsou užitečné v tom, že obsahují fytoestrogeny, pomáhají ženě překonat příznaky Klimaků a zabránit komplikacím tohoto období.

Během měsíčního cyklu je nutný zdravý hormonální zůstatek. Takže fyzický a duševní stav zůstal normální, žena následuje každý den menstruačního cyklu pít čaj s určitými bylinkami.

Přidělit tři období:

  1. Menstruace. Během kritických dnů dochází k endometriální aktualizaci, takže se nedoporučuje používat bylinky nebo jiné léky, je žádoucí omezit přítomnost masa a mastné potraviny ve stravě. S nízkým hemoglobinem povoleno pití čaje s kopřivkou;
  2. Čaj s shalfeheeemFáze folloxulinu. Je považován za první fázi cyklu a trvá od konce menstruace dne až do ovulace. Doba trvání proměnné fáze folikulin a závisí na mnoha faktorech. Od prvních dnů potřebujete pít bylinné čaje. Během tohoto období tělo potřebuje aktivní vývoj estrogenu pro bezpečné zrání folikulů. Specialisté poradí ženy vzít čaj s mudrcem, což přispívá k vývoji správných hormonů. Kromě toho je Sage považován za omlazující rostlinu, která bude podporovat tělo v tónu a dá síly. Pijte čaj s mudrcem by měl být pečlivě, v malých svazcích, jednou denně. Nahradit šalvěj může být nahrazen lékořicí, která má podobné vlastnosti;
  3. Čaje z YamennikuLutein fáze. Druhá fáze začíná po ovulaci a končí v době menstruačního krvácení. Tyto dny se zaznamenaly nízkou estrogenovou aktivitu a zvýšení syntézy progesteronu, které ovlivňuje schopnost otěhotnět a kojit. Doporučuje se pít infectees nebo čaje z formy, v černobylu a spánku, která vyplní deficit požadovaného hormonu.

Jaké rostlinné hormony jsou užitečné pro ženu

Národy Asie jsou známé pro jejich dlouhé játra a zpomaleně. Studium tradičního jídla v zemích Asie nám umožnila zjistit, že dieta těchto lidí většinou zahrnuje sójové výrobky. Sójová ví, že jeho složení zahrnuje nejvíce estrogeny, užitečné pro zdraví žen. Kromě této rostliny jsou fytohormony také obsaženy v jiných bylinách, i když sójové boby jsou považovány za nejúčinnější prostředky během vyvrcholení. Dnes existuje více než 70 typů bylin, ve kterých jsou pozorovány rostlinné hormony, zejména estrogenní látky. Rostliny prakticky nezpůsobují vedlejší účinky, je však nutné mít správnou dávku.

Neméně úspěšně obnovit hormonální zůstatky takové rostliny:

  • manžeta;
  • poskok;
  • šalvěj;
  • ženšen;
  • vojtěška;
  • prádlo;
  • zatraceně;
  • ostružina;
  • aloe;
  • fenykl;
  • Černý kmín;
  • bloodroot.

Manžeta je považována za nepostradatelnou rostlinu pro ženské hormony v každém věku. Přijato ve formě infuze: lžíce musí být nalita s vařeným vodou, nechat to vařit a filtrovat. Infuze je užitečné vzít během menopauzy a po porodu. Kromě toho, čaje, infuze a dekorakce z Linden a Blackberries obnovují hormonální rovnováhu.

Chmelový kuželKryje hop obyčejného bohatého na zeleninový estrogen. Je užitečné přijmout infuzi z této rostliny: lžičku kuželů, aby se nalije sklenici vařené vody a opustit se objeví. Všechny infuzi, kterou potřebujete pít den.

Sage je užitečný nejen během menstruace, ale také během vyvrcholení. V období menopauzy potřebujete dva lžičky listů, abyste nalijeme dvě sklenice vroucí vody, trvejte na půl hodiny. Pít během dne na jedné lžíce. Ale Sage má nějaké kontraindikace, takže rostlina není vhodná pro každého. Rozlišují se následující kontraindikace:

  1. období laktace;
  2. zvýšená úroveň estrogenu;
  3. onemocnění štítné žlázy - hypotyreóza a hypertyreóza;
  4. Myom dělohy;
  5. endometrióza;
  6. Individuální intolerance a alergie.

Je známo jeho užitečné vlastnosti s hormonálním hormonálním a černým kmínovým olejem. Jedná se o všestranný agent, protože existuje mnoho různých nemocí. Zejména černý kmínový olej působí na lidský nervový systém, snižuje pravděpodobnost stresu a neurózy, zvyšuje duševní aktivitu. Hormonální vlastnosti černého kmínu jsou užitečné Při léčbě ženské neplodnosti.

Jíst černý kmín olej následuje jednu lžičku před jídlem nebo po jídle. Pokud přijmete recepci před jídlem, posílí terapeutické účinky oleje. Ty ženy, které mají nemoci zažívacího traktu, doporučujeme pít po jídle.

Povoleno kombinovat použití černého kmínového oleje se speciálními hormonálními léky. Posílí účinek a urychlí léčbu. Ale je třeba mít na paměti, že je nemožné užívat drogy současně. Po použití jednoho z prostředků potřebujete provést přestávku, což je nejméně tři hodiny.

Len je považován za trávu nasycený fytoestrogeny. Podle studií vědců jeho kompozice obsahuje více hormonů než v sóji, i když je známý jako nejoblíbenější lék na snížení hormonálního pozadí. Hlavní výhodou lněného lnu je přítomnost ligninu v jeho semenech a oleji. Tento fytogormon je jako estrogenové vlastnosti, a proto má užitečný vliv na ženské tělo.

Lněný olejLněný olej se doporučuje zaujmout v období menopauzy k odstranění negativních příznaků a zlepšování pohody. Recepce by měla být provedena do jednoho měsíce, dvakrát denně na dvě lžíce. Olej se zředí ve vodě nebo nápoje. Účinek se dosahuje později, v tomto období je v tomto období zlepšení nervového systému. Čím více času bude, tím rychleji se stav ženy zlepší.

Je dovoleno používat lněný olej a jako prostředek k prevenci aterosklerózy a střevních onemocnění. Lékaři doporučují přidat lněné semena v pečení, salátech a dalších jídlech - ne více než dvě lžíce.

S nízkou hladinou estrogenu a prolaktin pomůže semenám fenugrakace. Toto je tradiční agenta východu východu na terapii gynekologických onemocnění. Semena fenugreek má výhodu nad jinými bylinkami se zeleninovými hormony z toho důvodu, proč nepoškozují matky ošetřovatelství. Další výhodou je stimulovat výrobu prolaktinu, která přispívá k mléčným výrobkům během laktace.

Rostlinné hormony fenuegreek snižují množství testosteronu, stimulovat výrobu estrogenu. Fenugger je užitečný pro porod pro rychlé obnovení zdraví. Během měsíce, rostlina snižuje bolest a příznivé účinky na redukci dělohy. Semena by měla být ve formě infuze nebo statečného.

Osvědčený sám a bílý. Výhody rostlin v patologiích štítné žlázy, které jsou způsobeny zvýšením počtu hormonů. Polychik je předepsán chronickými formami onemocnění, ale v tomto případě léčba trvá nejméně tři roky, během které asi 300 gramů kořenů. V ostatních případech se používá základní část této byliny.

Kořeny bílých notebooků jsou připraveny na alkoholu pro 1/10. Rozlité kořeny musí trvat na chladném místě po dobu nejméně měsíce. Recepce je vyrobena před jídlem. 25 kapek tinktury zředí vodou a pít po dobu čtyř týdnů, pak přestávku po dobu sedmi dnů. Kurz pokračuje, dokud funkce štítné žlázy normalizuje.

Mintový čaj se používá k odstranění negativních důsledků Klimaků, jak se předpokládá, že má vlastnosti, které mohou snížit úroveň pánských hormonů v těle. Kromě toho tráva uvolňuje zánět, léčí nervózní onemocnění a nespavost. Peppermint obnovuje pokožku a tónu, upraví hmotnost. Čaj se doporučuje pít před lůžkem.

Od dávných dob, divoké yams je známý omlazující účinek. Některé ze svých složek, saponiny mají steroidní strukturu, takže mají pozitivní vliv na hormonální systém. Divoké yams látky vyvolávají produkci progesteronu, syntetizovat sex hormony, které se stávají méně věkem, což způsobuje stárnutí. Divoké yams se prodává v lékárně ve formě léků, jsou považovány za bezpečné, uchovávají hormonální pozadí v normě, omladit tělo a zvýšit imunitu.

Tradiční medicína

Lidový lék byl vždy v poptávce a vědci stále studují nekonvenční recepty se zájmem se zájmem. Ne, jakmile bylo prokázáno, že fytoterapie má několik výhod oproti chemickým lékům:

  • delší zkušenosti;
  • Minimální komplikace, žádná závislost;
  • Schopnost osobně vařit odvar, čaj nebo infuze.

Pro onemocnění endokrinního systémuNicméně, ne všechny bylinky jsou zcela bezpečné pro zdraví ženy, ale nedoporučuje se inaktivovat, protože častěji je to přesně lhostejnost na choroby přinášejí více škody.

Je důležité si pamatovat: Ne všechny onemocnění mohou být vyléčeny bylinami. Například nádory produkující hormoni nelze odstranit lidovými metodami, je nutná operace. V ostatních případech je ženský organismus nutný pro podporu veškerého života s hormonální terapií. Byl by tedy proveden bylinstvo hormonálního selhání, mělo by být provedeno pouze po konzultaci s účastnickým lékařem.

V případě onemocnění endokrinního systému se fytoterapie provádí po dlouhou dobu a v kombinaci s jinými hormonálními léky nebo událostmi.

V určitých situacích hrají bylinky jinou roli v léčbě: mohou být použity jako další opatření (patologie štítné žlázy, diabetes mellitus) nebo jako hlavní způsob terapie.

Herozmatura platí a jako způsob zabránění poruše v hormonálním systému. Při použití je nutné dodržovat správnou dávku a v případě stížností o blahobytu včas, aby se uplatňovaly na doktor.