Analýza infekce pochodně

Analýza infekce pochodně

Co je hořák?

Infekce hořáku (nebo vyjednávání) je skupina infekčních onemocnění, která mají zejména nebezpečí během těhotenství, protože mohou způsobit intrauterinní infekce v plodu.

Tato zkratka je dešifrována takto:

Než nebezpečná infekce hořáku?

Toxoplazmóza, rubeola, cytomegalovirus a herpes jsou obzvláště nebezpečné, pokud dojde k infekci během těhotenství. Tyto čtyři infekce pronikají placenty v těle plodu a mohou vést k zamrzlému těhotenství, potratu, intrauterinním smrt plodu nebo vážným vývojovým anomálií pro budoucí dítě.

Co znamená krevní test pro infekci pochodně?

Krevní test na hořáku infekce umožňuje určit, zda ženy mají imunity těmto onemocněním. To je velmi důležité ve fázi plánování těhotenství nebo včasného těhotenství.

V závislosti na výsledcích průzkumu na infekci pochodní pochodeň, lékař hlásí, zda žena potřebuje očkování, poskytuje doporučení o plánování těhotenství a na prevenci těchto onemocnění, pokud těhotenství již přijde.

Díky včasné diagnostice vyjednávacích infekcí bylo možné výrazně snížit rychlost porodu dětí s vývojovými anomáliemi způsobenými těmito chorobami.

Kdo potřebuje projít analýzu na infekci pochodně?

Momentálně, screening na infekci pochodně není zařazen do seznamu povinných lékařských vyšetření při plánování těhotenství a v časném těhotenství. Lékař může toto vyšetření jmenovat pouze v případě, že podezřelý z nemocí komplexu pochodně.

Většina odborníků však dodržuje názory, že krevní testování na infekce pochodně je žádoucí projít každou ženu, která má těhotenství, i když má dobré zdraví a neexistují žádné známky infekcí.

Pokud těhotenství již přijde, pak může být projekce projít až do 12 týdnů těhotenství. Tato studie je velmi důležitá, protože uvedená onemocnění mohou pokračovat po asymptomatické, nelustitelně vedoucí k závažným vývojovým vkladům v plodu.

Jak analyzovat infekci pochodně?

Diagnóza na hořčích infekcích komplexu zahrnuje několik krevních testů:

  • Krevní test pro IgG a IgM protilátky proti toxoplazmóze
  • Krevní test pro IgG a IgM protilátky proti rubelu
  • Krevní test pro IgG a IgM protilátky proti cytomegaloviru
  • Analýza krve na protilátek IgG a IgM na jednoduché herpes virus 1 a 2 typy

Krevní plot pro analýzu se neliší od obvyklého krevního plotu z žíly. Analýza se doporučuje předat prázdný žaludek.

Jak dešifrovat výsledky analýzy na infekci pochodně?

Rozluštění výsledků analýzy na infekci pochodně se zapojuje do navštěvování lékařů. Pokud se setkání s lékařem čekají dlouho a nezjistíte, zda je vše normální, můžete použít níže uvedená data.

Protilátky na toxoplazmózu

Toxoplazmóza je parazitární onemocnění, jejichž příčinný činidlo je toxoplazma (toxoplasma gondii). Infekce toxoplazmózy je možná při kontaktování pacientů s nemocnými kočkami, když jíst syrové nebo polosvstané maso v potravinách, s nízkou kvalitou vody. Pokud žena nemá žádnou imunitu toxoplazmu, pak v případě infekce během těhotenství, to rizika dodává tuto infekci k plodu. Toxoplazmóza během těhotenství může způsobit poškození mozku, slepotu, hluchotu, inhibovat vývoj od budoucího dítěte. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Toxoplazmóza a těhotenství.

Poté, co získal výsledky analýzy na toxoplazmóze, můžete splnit jeden z následujících 4 možností:

  • IgG protilátky proti toxoplazmě - negativní
  • IGM protilátky proti toxoplazmě - negativní

To znamená, že vaše tělo se nikdy nesetkalo s toxoplazma, a proto nemáte imunitu na toto onemocnění. Můžete naplánovat těhotenství, ale během těhotenství potřebujete přísně pozorovat všechno Doporučení pro prevenci toxoplazmózy.

Vaše tělo se nikdy nesetkalo s toxoplazma, a proto nemáte imunitu této infekci. V současné době jste zdravý, ale pokud se infekce toxoplazmy děje během těhotenství, může vést k vážným důsledkům pro budoucí dítě. Musíte udržet všechno Preventivní opatření pro prevenci toxoplazmózy, Vyhnout se infekci během těhotenství.

Vzhledem k tomu, že toxoplazmóza během těhotenství může probíhat asymptomatic, lékaři doporučují opakované zkoušky na protilátkách na toxoplazmus každý měsíc v průběhu těhotenství (pokud je to nemožné, pak alespoň jednou v každém trimestru těhotenství).

  • IgG protilátky proti toxoplazmě - pozitivní
  • IGM protilátky proti toxoplazmě - negativní

To znamená, že jste hledali toxoplazmózu dříve a máte imunitu k této nemoci. Můžete naplánovat těhotenství. Toxoplazma nepředstavuje žádnou hrozbu pro budoucí dítě.

Pokud jste tuto analýzu prošli v období těhotenství Až 18 týdnů, To znamená, že jste nakaženi před těhotenstvím a tato infekce neohrožuje vaše budoucí dítě.

Pokud jste poprvé prošli tuto analýzu v období těhotenství 18 týdnů a více, Pak existuje malé riziko, že infekce došlo v časném těhotenství. Pro objasnění diagnózy, lékař jmenuje další zkoušku - analýzu avidity protilátek na toxoplazmu.

Pokud je Avidness vysoká, znamená to, že jste po dlouhou dobu infikovaní toxoplazmózou, a tato infekce nepředstavuje hrozbu pro budoucí dítě. Nízká nebo průměrná avidita protilátek proti toxoplasmu během těhotenství může znamenat, že infekce se nedávno stala a existuje potenciální riziko přenosu této infekce na plod. Cm. Co kdybych byl během těhotenství infikován toxoplazmózou?

  • IgG protilátky proti toxoplazmě - negativní

To znamená, že jste v poslední době nakaženi toxoplazmózou a stále nemáte přetrvávající imunitu. Většina odborníků dodržuje názory, že těhotenství v této situaci je lepší odložit nejméně 6 měsíců. Pokud nemáte žádné příznaky toxoplazmózy, pak nepotřebujete léčbu. Pokud se cítíte nerozumné, máte příznaky nachlazení, pak budete muset konzultovat s infekčním lékařem.

IGM protilátky proti toxoplazmě během těhotenství mohou říci, že infekce došlo docela nedávno (ne více než 1-3 týdny). Chcete-li odstranit možnost falešně pozitivních výsledků, je doporučeno, aby byl po 1-3 týdnech znovu použity krevní test na protilátkách. Pokud došlo k infekci, nejen IGM, ale i IgG by se měl objevit v re-analýze. Cm. Co kdybych byl během těhotenství infikován toxoplazmózou?

  • IgG protilátky proti toxoplazmě - pozitivní
  • IGM protilátky do toxoplazmy - pozitivní

To znamená, že jste neinfikováni s toxoplazmózou nedávno (2-6 měsíci). Chvíli lépe odloží plánování těhotenství (obvykle doporučeno odložit těhotenství nejméně 6 měsíců). Pokud nemáte žádné příznaky toxoplazmózy, pak nepotřebujete léčbu. Pokud se cítíte nerozumné, máte příznaky nachlazení, pak budete muset konzultovat s infekčním lékařem.

Přítomnost IgG a IgM protilátek proti toxoplazmu během těhotenství může znamenat nedávnou infekci, nebezpečnou pro budoucí dítě. Pro objasnění diagnózy může lékař jmenovat dalšího průzkumu - analýzu avidity IgG protilátek proti toxoplazmu.

Vysoká avidita protilátek proti toxoplazmu během těhotenství ukazuje, že infekce má dlouhý a plod, s největší pravděpodobností neohrožuje. Nízká a střední avidita protilátek naznačuje, že infekce toxoplazmózy došlo v posledních 12-18 týdnech, což může být nebezpečné pro budoucí dítě. Cm. Co kdybych byl během těhotenství infikován toxoplazmózou?

Protilátky proti Redflower

Rubeola je infekce, jehož příčinná činidlo je virus rubeola. Toto onemocnění patří k dětským infekcím, však může být infikováno v každém věku. Rubella virus je přenášen vzduchovou kapičkou, zatímco blízký kontakt s nemocným osobou. Pokud žena nemá žádnou imunitu do rubela, pak infikována během těhotenství, může tento virus převést do plodu. Rubeola během těhotenství může vést ke stávce mozku, slepoty, hluchoty, zpoždění v budoucím dítěti. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Rubeola a těhotenství.

Poté, co dostal výsledky analýzy na rubela, můžete splnit jednu z následujících 4 možností:

  • IgG protilátky proti viru rubeálu - negativní
  • IGM protilátky proti viru rubeálu - negativní

To znamená, že nemáte imunitu k Rubeole a toto onemocnění může být nebezpečné pro budoucí dítě, pokud se během těhotenství nakazí. Musíte udělat Zápas z rubella a odložit těhotenství po dobu 1-3 měsíců.

Nemáte imunitu k Rubeole, ale v okamžiku, kdy jste zdravý. Rubella nepředstavuje hrozbu pro vaše budoucí dítě, pokud se vyhnete infekci během těhotenství. Vzhledem k tomu, že roubování z Rubella během těhotenství nelze instalovat, musíte přísně pozorovat všechno Prevence měří zarděnku.

  • IgG protilátky proti viru rubela - pozitivní
  • IGM protilátky proti viru rubeálu - negativní

To znamená, že máte imunitu k rubelu, a můžete pokračovat do plánování těhotenství. Tato infekce nepředstavuje hrozbu pro budoucí dítě.

Máte imunitu k Rubeole a tato infekce je s největší pravděpodobností ohrožena budoucím dítětem. Aby se ujistil, že je vše v pořádku, váš lékař může doporučit další vyšetření - analýzu na aviditu IgG protilátek proti rubelu.

Vysoká avidita naznačuje, že infekce má dlouhou a zarděnku není nebezpečný. Nízká avidita protilátek proti rubelu během těhotenství může znamenat nedávnou infekci. Cm. Co dělat, když jsem dostal zarděnku během těhotenství?

  • IgG protilátky proti viru rubeálu - negativní

To znamená, že jste zaznamenali zaregistrujte za Rubella. Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře.

Pokud máte pozitivní IGM do Rubeely během těhotenství, to znamená, že jste v poslední době infikováni, a riziko přenosu této fetální infekce je poměrně vysoká. Cm. Co dělat, když jsem dostal zarděnku během těhotenství?

  • IgG protilátky proti viru rubela - pozitivní
  • IGM protilátky proti viru rubela - pozitivní

To znamená, že jste v nedávné době infikováni s Rubellou (2-6 měsíci). Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře.

Pozitivní IgG a IgM protilátky proti rubelu během těhotenství označují nedávnou infekci, která je plná následky pro budoucí dítě. Cm. Co dělat, když jsem dostal zarděnku během těhotenství?

Protilátky pro cytomegalovirus (CMV, CMV)

Cytomegalovirus je společná virová infekce, která je přítomna v těle téměř každé druhé osoby. Cytomegalovirus není nebezpečný pro dospělé zdravé lidi, ale infekce během těhotenství může vést k důsledkům pro budoucí dítě: nízká hmotnost při narození, prodloužená žloutenka, zvýšené riziko krvácení, nedostatečně rozvinutí mozku a vývojového prodlení. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Cytomegalovirus během těhotenství.

Poté, co dostal výsledky analýzy na cytomegalovirus, můžete splnit jeden z následujících 4 možností:

  • IgG protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - negativní
  • IGM protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - negativní

To znamená, že nemáte imunitu na cytomegalovirus a toto onemocnění může být nebezpečné, pokud se během těhotenství nakazí. Musíte přísně dodržovat všechna doporučení pro prevenci cytomegalovirové infekce. Cm. Co dělat, když nemám imunitu na cytomegalovirus?

Nemáte imunitu na cytomegalovirus a v tuto chvíli jste zdravý. Cytomegalovirus (CMV) neohrožuje budoucí dítě, pokud se vyhnete infekci během těhotenství. Pro 9 měsíců těhotenství potřebujete přísně pozorovat všechny Doporučení pro prevenci infekce cytomegalovirů.

Vzhledem k tomu, že cytomegalovirus během těhotenství mohou být asymptomatické, lékaři doporučují předávat opakované testy na CMV každých 1-2 měsíce v průběhu těhotenství.

  • IgG protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - pozitivní
  • IGM protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - negativní

To znamená, že máte imunitu na cytomegalovirus, a můžete pokračovat v plánování těhotenství. Cytomegalovirus nepředstavuje hrozbu pro budoucí dítě.

Pokud jste tuto analýzu prošli v období těhotenství Až 12 týdnů (v prvním trimestru těhotenství), pak nic neohrožuje budoucí dítě. Jste infikován cytomegalovirem, ale vaše imunita udržuje infekci pod kontrolou a riziko fetální infekce je extrémně malé.

Pokud jste první analýzu prošel Po 12 týdnech Těhotenství (ve druhém nebo třetím trimestru), váš lékař doporučí další vyšetření - analýzu na aviditu IgG protilátek proti CMV.

Vysoká avidita protilátek proti cytomegaloviru během těhotenství znamená, že infekce došlo po dlouhou dobu, a budoucí dítě je s největší pravděpodobností nic ohrožujícího. Nízká nebo meziproduktová avidita protilátky může znamenat, že infekce došlo v posledních 18-20 týdnech, a proto existuje potenciální riziko přenosu této infekce do plodu. Cm. Co dělat, když jsem infikován cytomegalovirem během těhotenství?

  • IgG protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - negativní
  • IGM protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - pozitivní

To znamená, že jste v poslední době infikován cytomegalovirem (ne více než 2 měsíce). Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře. Cm. Co když mám igm? Jak se léčí?

Vzhled IGM těhotných protilátek proti cytomegalovirům označuje nedávnou infekci, která může být nebezpečná pro budoucí dítě. Cm. Co dělat, když jsem infikován cytomegalovirem během těhotenství?

  • IgG protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - pozitivní
  • IGM protilátky proti cytomegaloviru (CMV, CMV) - pozitivní

To znamená, že jste nakržiti cytomegalovirem nedávno (2-5 měsíci), nebo jste se napadli po dlouhou dobu, ale v okamžiku, kdy cytomegalovirus aktivoval. Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře.

Pozitivní IgG a IgM protilátky proti cytomegaloviru během těhotenství mohou indikovat buď na nedávnou infekci, nebo na skutečnost, že infekce je již dlouho, ale v okamžiku aktivoval CMV. Pro objasnění, jak vysoké riziko přenosu CMV do budoucího dítěte, lékař jmenuje další zkoušku - analýzu avidity IgG protilátek proti cytomegaloviru.

Vysoká avidita protilátek proti cytomegaloviru během těhotenství znamená, že infekce má dlouhý a riziko, že virus pronikne tělem plodu, extrémně malým. Nízká nebo meziproduktová avidita protilátek během těhotenství může znamenat, že infekce se nedávno stala a riziko přenosu infekce na plod je poměrně vysoký. Cm. Co dělat, když jsem infikován cytomegalovirem během těhotenství?

Protilátky pro jednoduché herpes virus (HSV)

Herpes je virová infekce, která je distribuována téměř všude. Celkem existují dva typy viru jednoduchých herpes: herpes 1 typ (HVV 1) a herpes 2 typ (HVV 2). Oba typy jednoduchých herpes virus mohou způsobit vážné následky, pokud virus vstoupí do krve během těhotenství. Dítě infikované z matky během těhotenství nebo porodu může nastat komplikace: nedostatečně rozvinutí nebo zánět mozku, křeče, smrti v prvních týdnech po narození. Na našich stránkách je samostatný článek věnovaný tomuto tématu: Herpes a těhotenství.

Poté, co získal výsledky analýzy na herpes, můžete splnit jeden z následujících 4 možností:

  • IgG protilátky s jednoduchým herpesem viru 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - negativní
  • IGM protilátky do jednoduchých herpes virus 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - negativní

To znamená, že nemáte žádnou imunitu vůči Herpes viru a toto onemocnění může být nebezpečné, pokud se stanete infikovaným během těhotenství. Můžete naplánovat těhotenství, ale během těhotenství potřebujete přísně pozorovat všechno Doporučení prevence herpes.

Vaše tělo se nikdy nesetkalo s jednoduchým virem herpes a nemáte imunitu tomuto viru. V tuto chvíli jste zdravý a herpes nedává hrozbám pro budoucí dítě, dokud nedostanete herpes během těhotenství. Aby se zabránilo infekci, pozorujte Doporučení prevence herpes.

  • IgG protilátky s jednoduchým herpesem viru 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - pozitivní
  • IGM protilátky do jednoduchých herpes virus 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - negativní

To znamená, že máte imunitu vůči viru herpes a můžete pokračovat do plánování těhotenství. Riziko, že herpes je aktivován během těhotenství a pronikají tělo plodu, existuje, ale je to velmi malé.

Jste infikováni virem herpes a máte imunitu proti této infekci. Riziko, že virus pronikne plodu během těhotenství, ale nepřesahuje 3%.

Pokud během těhotenství budete mít příznaky herpes (vyrážky na rtech nebo na genitálie), okamžitě se poraďte s lékařem. Cm. Co dělat, když jsem měl herpes u těhotenství?

  • IgG protilátky s jednoduchým herpesem viru 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - negativní
  • IGM protilátky do jednoduchých herpes virus 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - pozitivní

To znamená, že jste docela nakaženi herpesem docela nedávno (ne více než 4-6 týdnů). Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře.

Pozitivní IGM k herpes během těhotenství může znamenat nedávnou infekci, nebezpečnou pro budoucí dítě. Chcete-li eliminovat možnost falešně pozitivních výsledků, analýza protilátek se doporučuje opakovat po 1-2 týdnech. Cm. I infikovaných herpes během těhotenství. Jaké je riziko, že tuto infekci dá budoucímu dítěti?

  • IgG protilátky s jednoduchým herpesem viru 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - pozitivní
  • IGM protilátky do jednoduchých herpes virus 1 a 2 typy (HSV 1/2 nebo HSV 1/2) - pozitivní

To znamená, že jste v poslední době infikováni herpesem (1.5-5 měsíci), nebo jste se dlouho infikovaní, ale v okamžiku, kdy byla infekce aktivována. Raději předkládáte plánování těhotenství na chvíli a vyhledejte pomoc pro infekčního lékaře.

Pozitivní IgG a IgM protilátky proti herpům během těhotenství mohou indikovat buď nedávnou infekci, nebo že infekce se dlouho stala, ale v okamžiku, kdy byla infekce aktivována. Váš lékař může doporučit antivirální léčbu. Cm. I infikovaných herpes během těhotenství. Jaké je riziko, že tuto infekci dá budoucímu dítěti?