Proč by ženy měly odmítnout kouřit?

Existuje hodně o nebezpečích kouření, ale destruktivní zvyk nezpůsobuje zmatek nebo odsouzení v moderním světě. Dámská ruka s cigaretovou vroubou mezi prsty, vypadá to známé a obyčejně. Podle statistických údajů se procento kouření žen dramaticky zvýšilo v posledních dvou desetiletích, blíží se 30%. To znamená, že každá třetí žena kouří, dokonale si uvědomuje, že otrava závislost je škodlivá a nebezpečná pro tělo. Ale každý nový den začíná sladkou drogou od prvního utažení. Je důležité jasně uvědomit - kouření zničí pro zdraví žen.

Cigaretová kompozice

Více než 4000 tisíc chemických sloučenin je součástí konvenční cigarety. Mezi nimi nejsou jediná přirozená a užitečná složka pro ženské tělo. Komponenty cigaret a jejich účinek jsou uvedeny níže v tabulce.

Tabulka: Cigaretové komponenty a vliv na ženské tělo.

Součástkastručný popis
Nikotin Silný jed způsobuje návykové. Má destruktivní účinek na metabolické procesy v těle. Podle jeho působení může být srovnávána s kyanemovým draslíkem.
NitrobenzeneJedná se negativně na krevním systému, blokuje přepravu kyslíku, oxidační hemoglobin.
Kyselina stearinováPoškozuje sliznice membrány horních cest dýchacích.
Kysličník uhelnatýZpůsobuje nejsilnější otravu.
BenzapirenZpůsobuje akutní intoxikaci, způsobuje nekomunitelnou pneumanii a zánět sliznice membrány.
Octová kyselinaPřispívá k tvorbě popálenin a vředů v dýchacích cestách.
Oxid uhličitýZpůsobuje hladovění kyslíku všech tělesných tkání v důsledku aktivní sloučeniny s hemoglobinovými buňkami v krvi.
Kyselina hydrokyanováSilný jed. Paralyzuje respirační systém, způsobuje hladovění kyslíku.
KadmiumKrevní toxin.
AcetonUdeří nervový systém. Tělo se sotva vyrovnává s jeho eliminací.
AcetaldehydToxin, poškozující DNA ženy, poškozuje lidský genový bazén.
TolueneZpůsobuje únavu, ztrátu pozornosti, paměti.
KyanovodíkJed použitý k zničení krys. Způsobuje bolesti hlavy, ztráta chuti k jídlu, slabost.
Poloniy 210Radioaktivní látka způsobující rakovinu různých orgánů.
FormaldehydKonzervační činidlo, které přispívá k tvorbě maligních nádorů.

Co se stane s ženským organismem během kouření

Žena Mnoho století obdivovala její krásu, křehkost a něhu. Byla věnována básně, nadšeně.

Je však obtížné prezentovat krásnou ženu se špatnou vůní úst, žlutých zubů a potu vlasy. Pochybný obraz zcela ocenil a chraptivý hlas.

Kouření ruiny Všechny komponenty ženské krásy:

  • Zuby. Inhalovaný horký kouř poškozuje zubní smalt, popáleniny a vysychá ústa sliznice. Méně slin, které nejsou schopny zvládat mikroby. Výsledný žlutý nájezd na zuby v procesu kouření je dobrým prostředím pro vývoj bakterií. Časem se objevují zubní kámen, který vyvolává vývoj zubního kazu, periodontózu.
  • Vlasy. Kouření rozbije krevní oběh, způsobuje zúžení cév a kapilár. Žárovky na vlasy chybí v kyslíku, živinách a vitamíny. Nedostatek vlhkosti a stopových prvků sušených a ztenčovacích vlasů. Existuje zpomalení cyklu růstu vlasů a jejich aktivní ztrátu.
  • Kůže. Hladký obličej a nasycená vlhkost v kouření žen není pozorována. Pod působením toxických pryskyřic a kouřových tenkých a vysychání kůže. Křeč plavidel, zničení kapilár, nedostatek vitamínů, dává mu načervenalý odstín a nezdravé druhy. Nedostatek vlhkosti provokuje časné vrásky, tašky pod očima, rozpad.
  • Hřebíky. Nikotinové bloky tok vápníku, vitamín C, železo na nehty, což je způsobuje křehkost a rychlé poškození. Deska je tvořena drážkami, bílými skvrnami. Škodlivé pryskyřice nátěry a kůže kolem něj v žluté.
  • Čich. V první době se v ústech vyskytuje nepříjemná vůně v ústech po spálené cigaretě a ráno. Pak úzce obklopuje ženu jíst v oblečení, vlasy a kůži. Je těžké zamaskovat na parfémy a různé vůně. Dýchání se stává ticho.
  • Hlasování. Toxické látky usazené na hlasových vázích, způsobují chronický zánět, erozi a vředy. Cigaretový kouř táhne vazy a sliznice hrtanu. Kašel, chraptivý a dušnost se stává pravidelným satelitem.

Fondy a postupy, které nabízejí kosmetiku, mohou přestrojit pouze následky kouření. Externí krása je neoddělitelně spojena se zdravím žen.

Jaké orgány jsou škody

Je obtížné identifikovat tělo, pro které nemá kouření destruktivní dopad. Každá cigareta otrávená a jazyky Zdroje orgánů důležité pro zdravý a vysoce kvalitní život.

  1. Mozek. Cigareta nepříznivě působí na elektrickou aktivitu mozkových buněk. Výsledkem je, že paměť a rychlost asimilace informací se zhoršují, stejně jako analytické schopnosti. Vzhledem k trvalému křeči mozkových cév v době, pravděpodobnost vzniku mrtvice.
  2. Zažívací ústrojí. Cigaretový kouř, vstup do hrtanu a po esofágu, ředění sliznice. Existuje zánět, který znamená: vředy, eroze, polypy, krvácení. Nevolnost, zvracení, bolest, pálení žáhy, zácpa, průjem - nejvíce neškodné účinky kouření na zažívacím traktu.
  3. Srdce a plavidla. Každé utažení zvyšuje krevní tlak a hladinu adrenalinu krve. To dělá srdce s vysokým zatížením, které vyčerpává své zdroje. Významně zvyšuje riziko krevních hřebíček a aterosklerotických plaků v důsledku zesílení krve.
  4. Plíce. Pryskyřice ve složení cigaret jsou usazeny na plicních cilií. Provádí funkci čističe. Dlouhé kouření způsobuje jejich lepení a umírání. Také kouření v orgánu akumuluje hlen, který zabraňuje čištění a absorpci kyslíku. Tam je skládací kuřáky proti kašli. Výsledný zánětlivý proces v plicích je začátkem závažných onemocnění, například rakoviny.
  5. Játra. Tento orgán je přirozený filtr pro tělo. Denní čištění krve z jedů přijatých z cigaret, to vlastně funguje pro opotřebení. Zdroje k čištění jiných škodlivých látek se stávají méně. Postupem času se játra stávají mastnou tkání, jeho kanály se čistí jedovatými látkami.

Kouření a těhotenství

Kouření výrazně snižuje reprodukční schopnost, možnost pojetí a musí nosit dítě. Vysoké procento potratu, narození mrtvého dítěte a předčasné narození v kouření matek.

Proč ženy stojí kouřit?
Během těhotenství, orgánů a systémů tělesné práce s dvojitým zatížením. Nedostatek kyslíku a živin ohrožují zdraví těhotné ženy. Nicméně, větší škoda se aplikuje na rozvíjející se životnost.

Porušení v těle těhotných žen způsobených kouřením:

  • Gestóza (otok, zvýšení tlaku, protein v moči);
  • Snížení imunity v důsledku propláchnutí vitaminu C;
  • bolesti hlavy;
  • Toxikóza druhé poloviny těhotenství;
  • Oddělení placenty.

Při kouření těhotné ženy si může vybrat, pak její dítě je taková možnost. Být v uzavřeném prostoru, to se dostane spolu s živinami velkým podílem toxinů a jedů, které jsou v cigaretě. Dítě je vlastně udušení.

Dítě zažívá kyslík hladovění. Vzhledem k nedostatku kyslíku selhal při tvorbě kostí, mozku, nervové, krve a sexuálních systémů. Kouření je příčinou malé váhy dítěte, což ztěžuje Jeho plnohodnotný vývoj. Pravděpodobnost zpoždění dítěte ve fyzickém, duševním a intelektuálním rozvoji.

Otečský účinek cigaret během těhotenství zvyšuje riziko vzniku závažných vrozených vad, deformit. Nemoci v dítěti, které provokuje kouření matka:

  • epilepsie;
  • zpoždění intrauterinního vývoje;
  • mozková obrna;
  • Náhlý syndrom smrti dítěte;
  • Sky patologie: "ZASTAVENÍ GUBA", "WOLF PALL";
  • srdeční choroba;
  • ztráty sluchu;
  • leukémie;
  • Hydrocephalus.

Stojí to za destruktivní zvyk života a zdraví malého dítěte?

Nemoci způsobené kouřením

Kouření je hlavní příčinou závažných onemocnění, z nichž mnohé jsou těžké léčit.

Proč ženy stojí kouřit?
Denní dýchání v jedovatém kouři, žena podporuje pravděpodobnost, že se několikrát stává postižením, aby se stala postižena a spálena pro příbuzné.

Nemoci, které vyvolávají závislost na cigaretu:

  • infarkt myokardu;
  • ischemická choroba srdeční;
  • tromboflebitis;
  • ateroskleróza;
  • srdeční selhání;
  • emfyzém plic;
  • tuberkulóza;
  • hypertenze;
  • mrtvice;
  • diabetes;
  • vřed žaludku a žárovky DPK;
  • Rakovinné rty, hrtanu, jícnu, žaludek, střeva, plíce.

Alternativní

Výrobci cigaret nabízejí produkty pro ženy s označováním: "Světlo", "Super Light", "Menthol". Je nutné jasně pochopit, že to není nic víc než trik a marketingová mrtvice. Složení takových cigaret se neliší od obvyklého. Jejich neprůchodná neškodnost způsobuje větší poškození těla, protože k doplnění obvyklé dávky nikotinu se zvyšuje jejich spotřeba. Mentholical aditive na všechno ostatní zvyšuje zatížení srdečního svalu.

Jak přestat kouřit

Poškození, což způsobuje tělo cigaret ženy, není srovnatelná s módní vášeň pro odstranění stresu. Mezi zdravím, krásou a kouřením se nikdy nezobrazí znamení rovnosti. Pokud kouření nebude kouřit, tělo se bude postupně začít zotavit. Nikotin se vylučuje z těla několik hodin. Můžete se cítit v této době touhu kouřit. Vlastní nikotin v těle se vyrábí za 1-3 dny. Těžší se vyrovnat se svou závislostí. Hlavní touha přestat špatný zvyk. Na pomoc může přijít: žvýkání, nikotinová omítka, psycholog, sání lízátko, tam je mrkev. 2 důvody jsou vzpěchlivé: psychologické a fyzické.