Biopsie vorsin chorione: proč je potřeba a jak nebezpečné?

Biopsie Vorsin Chorione: Proč je potřeba a jak nebezpečné?

Co je biopsie Vorsin Chorion?

Chorion vesnice je výčnělkem placenty, která obsahuje stejný chromozomální materiál jako budoucí dítě. V průběhu biopsie, Vorsin Chorione provádí lékař analýzu těchto kusů látky placenty. Analýza chromozomu těchto buněk může být uzavřena o chromozomech budoucího dítěte. Je tedy možné stanovit chromozomální složení buněk dítěte, aniž by to ovlivnilo ovoce.

Proč potřebujete biopsii podboru Vorsin?

Biopsie Vorsin Chorione (pozlacení) pomáhá budoucím rodičům ještě před narozením dítěte, se dozvíte, zda má chromozomální poruchy, jako je Downův syndrom, Edwards Syndrom, stejně jako genetická onemocnění, jako je vlákna.

Kdo je předepsaný biopsie Vorsin Chorion?

Tento test je častěji jmenován těhotnými ženami, které jsou založeny na výsledcích Promítání prvního trimestru těhotenství Existuje zvýšené riziko narození dítěte s chromozomálními nebo genetickými anomáliemi.

Jaké nemoci mohou odhalit biopsii Vorsin Chorion?

  • Downův syndrom
  • Trisomie 13 a Trisomie 18 (Edwardsův syndrom)
  • Syndrom Turner
  • Syndrom Klinfelter
  • Mukobovyidóza
  • Srpkovitá anémie

A asi 100 vzácných chromozomálních a genetických syndromů lze detekovat pomocí biopsie Vorsin Chorion.

Jaký je rozdíl mezi biopsií obce Chorion z Amniocense?

Hlavní výhodou biopsie Urorsin Chorion před amniocenty je, že biopsie může být mnohem dříve: již na 10-13 týdne těhotenství (na rozdíl od Amniocense, který nebere dřívější než 16 týdnů těhotenství).

Výsledky biopsie Vorsin Chorion pocházejí dříve (již během prvního týdne se můžete naučit výsledky průzkumu), na rozdíl od amniocente, jejichž výsledky jsou k dispozici 2-3 týdny po proceduře pro plot.

A přesto riziko potratu po biopsii obce Chorion je vyšší než po amniocentech. Na rozdíl od Amniocente nemůže biopsie obce Chorion odhalit takové závažné anomálie pro vývoj nervového systému dítěte, as Spinální rozdělení. Aby bylo možné zjistit riziko štěpení páteře od budoucího dítěte, budete muset projít Screening druhého trimestru těhotenství.

Mimo jiné existuje asi 1% pravděpodobnosti detekce Placentární mozaika. Tento stav, ve kterém některé placentové buňky obsahují normální sadu chromozomů a některé buňky mají anomálie. V této situaci se doporučujeme projít amniocenty, abyste zjistili, zda existují takové anomálie z vašeho budoucího dítěte.

Jak se rozhodnout, zda musím udělat biopsii obce Chorion?

Biopsie Vorsin Chorion je doprovázena rizikem potratu. Proto by těhotná žena měla myslet, zda je nutné tuto zkoušku udělat, a zda jeho výsledky budou moci změnit svůj postoj k těhotenství.

Některé ženy (nebo manželské páry) chápou, že nejsou připraveni se starat o dítě s vrozenými onemocněními a raději přerušit těhotenství, pokud má vážná nemoc vážná nemoc. Pokud je to váš případ, pak je lepší držet biopsii a být si jistý, že všechno jde dobře.

Ale i když jste ještě nerozhodli, jak v takové obtížné situaci, biopsie obce Chorion vám pomůže rozhodnout o vašem rozhodnutí.

Některé ženy se rozhodnou porodit dítě v každém případě nezávisle na výsledcích průzkumu. Pokud je to o vás, pak se rozhodnete, zda se rozhodnete s biopsií Vorsin Chorion. Všimněte si, že informace o zdravotním stavu vašeho dítěte, získané biopsií nebo Amniocente, pomohou předem morálně a materiálně připravit na narození dítěte s těmi nebo jinými odchylkami.

Můžete odmítnout biopsii z Chorionu Vorsin, pokud jeho výsledky nebudou mít vliv na vaše rozhodnutí stát se matkou.

Pokud zjistíte, že je obtížné rozhodnout sami, konzultujte s genetickými.

V jaké době těhotenství můžete udělat biopsii obce Chorion?

Biopsie Vorsin Chorione dělají v období 11 až 13 týdnů těhotenství.

Biopsie Vorce Horion zvyšuje riziko potratu?

Když se biopsie, vorsin Chorione se vyskytují v jednom případě z 360. Ale ne všichni odborníci s tímto obrázkem souhlasí a mnozí se domnívají, že postup je mnohem méně pravděpodobný provoký.

Můžete se zeptat statistiky potratů po biopsii Vorsin Chorion v centru, kde budete zkoumány.

Jak snížit riziko potratu?

Poraďte se s genetikem a zjistěte, zda je skutečná potřeba biopsie Vorsin Chorion pro vás osobně. Možná, že riziko odchylek od vašeho dítěte není tak velký, aby odhalil těhotenství, i když malé, ale stále hrozba.

Pokud je potřeba skutečně, požádejte vás, abyste vám poslali k lékaři, který má spoustu zkušeností s vedením biopsie obce Chorion.

Jaké další komplikace jsou možné?

Informace o internetu naleznete, že biopsie biopsie Chorionu způsobuje anomálie pro vývoj prstů nebo nohou od budoucího dítěte. Takové zprávy přišly z různých lékařských center, které provedly biopsii Chorionu Vorsin v 90. letech minulého století. Důvod byl však brzy objeven. Biopsie Vorsin Chorion může způsobit tyto anomálie, pokud se postup provádí v období kratší než 10 týdnů. V současné době není biopsie Chorionu Vorsinu ne dříve než 10 týdnů těhotenství a popsané anomálie již nejsou pozorovány.

Biopsie obce Chorion může způsobit následující příznaky:

  • Smlouvání krvácení
  • Výběr malého množství akumulačních vod (transparentní "voda" nažloutlé barvy)
  • Chytání bolesti na dně břicha

Když se tyto příznaky zobrazí, je nutné konzultovat gynekolog, který je těhotenství.

Jak je biopsie procedury Vorsin Chorion?

Krátce před postupem bude lékař provádět ultrazvuk dělohy, aby zjistil, kde se nachází placenta. Chcete-li to udělat, budete muset obdržet recepci s kompletní močovou bublinou (to je, že byste chtěli psát).

V závislosti na poloze placenty může lékař učinit biopsii přes pokožku břicha nebo přes čípku. Je-li rozhodnuto, aby se biopsie prostřednictvím děložního čípku, pak, aby se zabránilo infekčním komplikacím, lékař zvládne vagínu a čípku se speciálním nástrojem (antiseptický). Pokud bude biopsie udělat skrz kůži břicha, pak před lékařem, lékař představí anestezetikum kůži břicha, která sníží bolest během postupu. Kůže břicha je zpracována jodem nebo alkoholickým roztokem.

Během biopsie, lékař zavádí dlouhou jehlu v placentu a na jeho samém okraji (aby nedošlo k poškození dítěte), přebírá analýzu tkaniny placenty. Výsledný vzorek tkanin je pak odeslán na analýzu v laboratoři.

Celý postup trvá více než 15-20 minut a defekt sám trvá více než minutu.

Ublíží mi to? Dělám anestezii?

Pokud je biopsie Chorionu provedena skrz kůži břicha, lékař učiní anestezii, která způsobuje necitlivost kůže a matnou bolest.

Během biopsie se můžete cítit trochu tlak nebo brnění, ale nepříjemný pocit trvá jen několik sekund.

Že pokud mám negativní rowow faktor, a otec má pozitivní dítě?

Pokud jste vlastníkem negativního Rhesus, a otec dítěte má pozitivní zadní faktor, pak po biopsii Vorsin Chorion, budete zavedeni speciální lék, který zabrání imunitnímu konfliktu mezi tělem a tělem vašeho budoucího dítěte.

Co se stane po biopsii Vorsin Chorion?

Po postupu je lepší jít domů a strávit zbytek dne v plném rozsahu (pokud pracujete, zkuste si vzít volno). V příštích 2-3 dnech po biopsii, Vorsin Chorione nezvýší gravitaci a nemají sex. Doporučuje se také zabránit letům v příštích několika dnech po postupu.

Do 1-2 dnů po biopsii Vorsin Chorione můžete zažít malé křeče v žaludku. To je normální.

Naléhavě kontaktujte gynekologa, pokud:

  • Křeče jsou posíleny nebo jsou příliš časté
  • Máte hojné krvácení
  • Máte hojný vodnatý výtok

Tyto příznaky mohou říci, že vaše těhotenství je ohroženo.

Kdy budou hotové výsledky?

Výsledky biopsie Vorsin Chorion obvykle přicházejí 7-10 dnů po odeslání do laboratoře. Předběžné výsledky se můžete zjistit po 2 dnech.

Určete tyto informace v lékařském centru, kde můžete podstoupit postup biopsie pro Chorion.