Anatomie žen: malé pánevní orgány

S vzhledem jakéhokoliv fyzického nepohodlí na dně břicha, většina žen ji spojuje s porušením fungování urogenitálního systému. Mít myšlenku o abodes malé pánve, která je zahrnuta do jejich složení, můžete určit oblast porážky.

Dva systémy fungují v malé pánvi: reprodukční a vylučovací. Oba systémy vstupující do orgánů jsou úzce propojeny. Výběrové úřady proto často trpí vzhledem gynekologických onemocnění.

Rozmnožovací systém

Hlavní úlohou ženské reprodukční sféry orgánů je zajištění nejvýhodnějších podmínek pro chov.

Systém ženského reprodukce zahrnuje následující orgány:

  • vagina;
  • děloha (krční a cervikální kanál);
  • interin (falopie) potrubí;
  • ovariální.

vagina

Vstup do reprodukčního systému je reprezentován jako venkovní díra v pochvě. Je skrytá velkými a malými sexuálními rty. Děj z vnějšího otvoru a k oddělení dělohy dělohy se nazývá kanál pochvy. Končí klenbou, podmíněně rozdělený do 4 dílů. Spodní část vaginy se skládá z přední a zadní stěny. Přes jeho otvor z dělohy, menstruačního výboje. Vagina provádí v době generické aktivity velkou roli.

Pokud zadáte vaginu hluboko do diagnostického nástroje (gynekologická zrcátka), můžete vidět vyčnívající úzkou část - čípku. Oddělení mezi krkem a samotným tělem se nazývá cervikální. K dispozici je také vstup do děložní dutiny, je reprezentován ve formě venkovního a vnitřního dělohy.

Děloha je jedním z hlavních těl reprodukčních sféry, jejímž úkolem je vytvořit nejpříznivější podmínky pro točení plodu. Místo jeho lokalizace: mezi močovým měchýřem a konečníku. Jeho rozměry se liší v závislosti na věku a jednotlivých funkcích.

děloha

Mladé dívky, velikost dělohy se pohybuje od 4-5 cm a váží až 50 gramů. U žen reprodukčního věku - asi 7 cm a 50-80 gramů. Hypertrofické strukturální změny pozorované během těhotenství, stejně jako počet předchozích prací, ovlivňují zvýšení tělesné hmotnosti dělohy.

Děloha má hruškový tvar a mírně nakloněný dopředu (poloha anteflemio). Bezvýznamná odchylka dělohy je povolena zpět (retroflexio). S výjimkou vaginální části je skryta peritoneum. Tento orgán je docela pohybující, takže to může mít libovolnou pozici.

Tělo dělohy se skládá ze tří skořápek:

  1. Serózní (perimetrie). Vyznačuje se jako pokračování nohou peritoneum a pokračování obalu močového měchýře.
  2. Svalnatá (miometrie). Nejhorší vrstva dělohy sestávající ze svalů, vláken a pojivové tkáně.
  3. Sliznice (endometrium). Je reprezentován ve formě povrchu a hlubokého válcového epitelu, pronikavého trubkovým žlázami.

Endometrium

Příznivé podmínky byly vytvořeny v děložních trubkách v důsledku vytvoření epitelu, příznivých podmínek pro podporu oplodněných vajec. Zde zůstane životaschopný během dne. Pokud se proces hnojení nedostane, vaječná buňka se stále pohybuje směrem k děložku až do sebe-destrukce.

Vaječníky - pár reprodukčního systému, který se skládá z volných spojovacích vláken, zvané brainstant. Vlákna jsou pokryta akumulací folikulů s různým datem vývoje (kortikální látka). Velikost orgánů osciluje v závislosti na věku, fázi menstruačního cyklu.

ovariální

Maximální velikost vaječníků dosahuje od 20 do 40 let. Funkce ovariální funkce během menopauzy vede ke snížení jejich objemu.

Vaříje provádějí velkou roli v reprodukčním systému. Vyrábou pohlavní hormony (estrogeny, progestiny, androgeny) a projít 3 fáze vývoje:

  1. Intrauterinní období. Vytváření orgánu dochází během prvních 5 měsíců.
  2. Plná formování orgánů končí dva roky. Všech dostupných folikulů, pouze 500 bude bydlet.
  3. Období menopauzy. Strukturální změny v tkáních a sliznicích membránách orgánů s postupným snižováním množství alokovaného hormonu.

ovariální

Selektivní systém

Nejvíce úzce spojená s reprodukčním močovým bublinovým systémem. Provádí funkci nádrže moči. Když moč se hromadí v dostatečném objemu, mozek dává signálu o potřebě odstranit. Tento orgán se snadno protahuje, a když je akumulace moči více než 150 ml, žena cítí výzvu k močení. Čím více se naplnil močový měchýř, ředidlo svých stěn.

Na zadní straně orgánu v něm dva ureterály do něj spadají. Charakteristickým znakem struktury se podobá ventilu, který varuje odlitku moči zpět na uretry.

Ureterály

Močový měchýř se skládá ze dvou skořápek:

  1. Sliznice. Je tvořen spojovací tkaninou volné struktury a zcela proniká se krevními cévami. Prázdné tělo má velký počet záhybů s výjimkou zóny nálezu ureta.
  2. Svalnatý. Shell, označovaný jako detrubrátor, je 3 vrstvy buněk hladkého svalstva, jejichž vlákna jsou směrována do děložního čípku.

Ureyeing kanál (urethra) - orgán, kterými odstranění moči z močového měchýře do vnějšího prostředí. Vzhledem k anatomickým rysům u žen je urethra širší, ve srovnání s mužským tělem. Tato vlastnost jim umožňuje močení častěji a rychleji.

Rectum představuje závěrečné oddělení systému trávení, ve kterém se výkaly hromadí. Toto tělo se skládá z tzv. Ampoule a zadního kanálu. Navzdory názvu stejného jména má konečník stále ohýbá: v zóně Sakrum a ocasu. U žen, dolní část tohoto orgánu prochází rozkrokem, přilehlá ke stěně pochvy.

Proces akumulace a oddělení vozíků je monitorován mozkem. V horní části je kompletní rozdělení fragmentů potravin. Sphinters (vnitřní a vnější) uzavření. Tato vlastnost jim umožňuje držet koně. Kolem řiti, kde sliznická membrána jde do kůže, hemoroidní zóna se nachází. Je v něm, že jsou tvořeny hemoroidní uzly.

Nemoci a abnormality vývoje malých pánevních orgánů

Pro prozkoumání malých pánevních orgánů umístil v dolní části břicha, určit, co je součástí normy normy, uchýlit se k ultrazvuku. Ultrazvukové studium orgánů umožňuje diagnostikovat patologii v rané fázi vývoje. Přístroje UZI je schopno soustředit vlny a převést je do obrazu na obrazovce monitoru.

Čím vyšší je hustota tkáně, tím více se odráží na obrazovce. Takže tmavé pozemky na monitoru označují hustou strukturu (kostí, kameny a další prvky). Kapalina obsažená v pánevní dutině neodráží vlny. Často se používá jako zesilovač v diagnostice. Například před studiem dělohy, gynekolog žádá pacienta pít 1 litr tekutiny, aby získal přesnější výsledky.

Tabulka ukazuje nejčastější onemocnění a abnormality vývoje malých pánevních orgánů

OrgánOnemocněníPříčiny vzhleduVývojová patologie
VaginaVulvovaginit bartolinitis

Bakteriální vaginóza

Leukoplakia vagina

Bartoline cyst

Cévní nádory

Rakovina vagina (vulva)

Bakteriální, virové, plísňové infekce-

porušení dodávek krve do sliznice;

Poranění, mechanické poškození - hormonální nerovnováha a alergické reakce na místní antikoncepce - absence plné hygieny, onkologických procesů

Dvojitá vagina

Přítomnost příčných příček

Vaginální atresia

Mullerova Aplasie

Vaginonektivní píštěle

DělohaEroze, ectopia cervix

Polypy dělohy a děložního čípku

Odstranění dělohy

Endometritis

Endometriální hyperplastický proces

Adenomyóza

Myom Uterus

Rakovina děložního hrdla

Endometriální rakovina

Virové, bakteriální, plísňové infekce - chronické zánětlivé procesy v reprodukčních orgánech - generické zranění, potraty, škrábání - absence plné hygieny, hormonální selháníKari, saddot dělohy

Mullerova Aplasie (bez dělohy)

Zdvojnásobení těla dělohy

Vrozená ektopie

VejcovadlaSalpingitida a salpingoforitPotraty, úrazy pro rhoda salpytoskopie, metrosalpingografie- zánětlivé procesy v sousedních orgánech (appendicitidita, kolitida), infekce sexuální traktAtresia

Nedostatečně rozvinutí, žádné děložní potrubí

OvariálníPředčasné vyčerpání

Cysty (folikulární, endometrioid, mercular, serózní, žluté tělo)

Adnexit

Ovariální dysfunkce

Rakovina vaječníků
Polycystic vaječníka

Apoplexie (gap)

Genetické mutace - autoimunitní a infekční onemocnění - avitaminóza (dlouhá) - změny v práci hypofýzy - porušení během období těhotenství, stresující faktor- radiační expozice, neredinární přijímání hormonálních lékůSyndrom Turner

Posunutí, nedostatečně rozvinutí nebo příchod zbytečného orgánu

Hermaphroditismus (včetně falešného)

Vývoj dodatečného vaječníku

MěchýřCystitis

Urolitiáza onemocnění

Leukoplakia

Rakovina

Tuberkulóza

Hyperreflektrický močový měchýř

Infekce, hypotermie intimní zóny - zneužívání alkoholu - přítomnost nádoru, absence plné hygieny-Atrofie močového měchýře

Zdvojnásobení

Agnesia

Anomálie urahusu

Marionova nemoc

Močová trubiceUrethritis

Urogenitální tuberkulóza

Infekce trichomonade, Chlamydia, toxoplasma, kandidáty, gonorády, mykoplasma- Snížení imunity-alkoholismu - SuperCooling, avitaminóza, přísná strava, chronické zánětlivé procesy, poraněníAplasie (vrozená absence)

Hypospadia (žádná část spodní stěny)

Epispadia (štípací horní stěna)

Fistula

Vrozené striktury

Včasná diagnostika a příslušný přístup přispívají k předčasné detekci vrozených anomálií a rozvojových onemocnění. Pravidelné profylaktické vyšetření v gynekologu, dodržování svých doporučení zabránit rozvoji patologických změn v tělech malých pánví.