Vše, co potřebujete vědět o infekci hiv

Vše, co potřebujete vědět o infekci HIV

Rusko patří mezi první deseti země v počtu infekce infekce HIV. Podle oficiálních výpočtů dosáhl počet lidí infikovaných HIV v Rusku 1 milion lidí. To znamená něco Každých 144. let Rezident Ruska - dopravce této nebezpečné infekce. A to jsou pouze oficiální údaje, zatímco na některých neoficiálních výpočtech počet různých časů výše.

Pouze si představit - mezi vašimi přáteli existuje alespoň jeden nebo dva lidé infikovaní HIV. Tento problém se může zdát velmi vzdálený, ale ve skutečnosti je to v blízkosti, a ve vaší moci se chránit před HIV a chránit své blízké.

Tento článek obsahuje nejdůležitější informace, které vám mohou pomoci uniknout z Epidemie HIV.

Děsivé statistiky

Před několika desítkami let, HIV infekce byla spousta heroin závislých a prostitutek, ale v naší době, mnoho infikovaných infekcí HIV je Obyčejní mladí lidé. Podle některých údajů, více než 70% infikovaného HIV v Rusku jsou mladí lidé mladší než 30 let. Ve věkové skupině od 15 do 24 let, množství infikovaných je 1-2 osoby na 100.

Jak infikovat infekci HIV?

Existují některá jednoduchá doporučení, která pomohou snížit riziko infekce HIV:

  • Pokud již žijete v sexuálním životě (alespoň jednou v životě mám sex), Pronajmout analýzu infekce HIV. Ve většině měst budete moci tuto analýzu projít zdarma a anonymní (to znamená, že nikdo nebude požádat své jméno a nebude oznámit výsledky testování bez vašeho souhlasu).
  • Pokud máte chlapa, s kým máte sex, Zeptejte se projít analýzou infekce HIV a to. Neužívejte do sexuálních kontaktů, dokud si nejste jisti, že váš partner není infikován.
  • Neberte si sex s neznámým klukům as kluky, kteří nemůžete plně důvěřovat.
  • Nesouhlasíte s sexem bez kondomu S chlapem, který neprošel infekci HIV. Nezapomeňte, že nikdo si nemůže být jistý, že není infikován, dokud neprošly testy.
  • Omluvte recepci léků v jakékoli formě, ale, což je obzvláště důležité, od injekčních léčiv (ve formě Ukolova na Vídeň). Pokud je to nemožné, používejte pouze nové jednorázové injekční stříkačky.

Mnoho mýtů se skrývá kolem infekce HIV. Některé z nich mohou hrát s vámi nadšený vtip a dokonce se stát příčinou infekce. Níže uvažujeme o nejčastějších prohlášení o infekci HIV a zjistěte, zda mohou být důvěryhodné:

  • Ve skutečnosti neexistuje žádný HIV

Je to mýtus. Existence lidské imunodeficience viru (HIV) byla vědecky prokázána a samotný virus byl dokonce "fotografoval" v buňkách infikované osoby.

  • Nemá smysl přijmout testy pro HIV, protože léčba stále neexistuje

Je to mýtus. Čím dříve člověk uznává svůj status HIV, čím větší je šance na zahájení léčby antivirotikou včas a výrazně prodlouží svůj život. To mu také pomůže chránit ho před infekcí jeho příbuzných a blízkých.

  • Můžete také nakazit i po jednom sexuálním kontaktu s infikovanou osobou

To je pravda. Jen jeden nechráněný sex s infikovanou osobou infikovat HIV.

  • Je-li po sexu s osobou infikovanou HIV na Pee, neinfikujte

Je to mýtus. Močení po pohlavním styku nemá vliv na pravděpodobnost infekce HIV po sexu s infikovanou osobou.

  • Kondomy poskytují spolehlivou ochranu HIV

To je pravda. Moderní latexové kondomy poskytují velmi spolehlivou ochranu proti viru lidské imunodeficience. Podle některých dat, Správné používejte kondom Stupeň spolehlivosti se blíží 100%. Nezapomeňte však, že kondom může prasknout nebo přestat, takže teoretické riziko infekce HIV existuje, i když používáte kondom.

  • HIV může být přenášen s kousky proti komárům

Je to mýtus. I když byl Komár pokousán infikovanou osobou, nemůže tuto infekci převést na následující skus.

  • HIV může být přenášen polibkem s infikovanou osobou

Je to mýtus. Navzdory skutečnosti, že ve slinách osoby infikované HIV, malé množství viru je nalezeno, jeho koncentrace je tak malá, což v praxi nikdy nevede k infekci jiné osoby. Teoreticky, taková příležitost existuje podléhající přítomnosti hlubokých ran v ústní dutině v obou líbání, ale jak jsme již mluvili, v reálném životě jsou takové případy prakticky nemožné.

  • Můžete infikovat HIV během orálního sexu

To je pravda. HIV infekce riziko s orálním sexem s infikovanou osobou, i když mnohem nižší než když vaginální nebo Anální sex, Ale takové případy jsou popsány.

  • Můžete infikovat HIV na veřejné WC

Je to mýtus. I když máte muže, který infikovaný HIV přišel na tuto velmi toaletu, riziko infekce bude nulový. Virus lidské imunodeficience nemůže přežít mimo lidské tělo, proto není přenášen při sdílení předmětů pro domácnost s infikovanou osobou.

  • Můžete infikovat HIV v bazénu a ve vaně

Je to mýtus. Muž imunodeficience virus rychle umírá mimo lidské tělo. Dokonce i se současným použitím bazénu nebo sauny s osobou infikovanou HIV, riziko infekce bude nulový.

  • Infikovaná osoba nemusí mít podezření, že má HIV

To je pravda. HIV infekce může provést asymptomatické po celá léta, takže nikdo nemůže být 100% jistý, že je zdravý. Neexistují žádné takové příznaky, pro které by bylo možné pochopit, že jste nakaženi HIV. Můžete pravděpodobně absolvovat pouze analýzu infekce HIV.

  • Můžete infikovat HIV, jíst infikovanou oranžovou nebo banán

Je to mýtus. V posledních letech se objevují novinky v médiích s záviděníhodnou správností, že Ovoce strana (mandarinky, banány a dr.) Ve kterém byl v krvi infikovaném osobě zavedena pomocí injekční stříkačky. Naštěstí, i když to bylo pravda, nemůžete se nakazit infekcí HIV, jíst takové ovoce. HIV není tímto způsobem přenášen.