První vlasy v dívkách: sexuální rozvoj

První vlasy v dívkách: sexuální rozvoj

Polsko - období vážných přestavby v těle týkající se fyziologie a emocionální sféry. Tento proces dívek často začíná mírně dříve než kluci.

Průměrná data hovoří o věku od 10 do 15 let, s přihlédnutím k případným odchylkám ve velké nebo menší straně. Každý rok ve společnosti jsou stále více kůry. Existují případy, kdy dívka aktivně roste u dívky v 8-9 let nebo se objeví na pokrývku vlasů na těle.

Stává se také, že rodiče se zdají být, že tento proces začal na své dcery příliš brzy, i když neexistuje žádná odchylka s dívkou v dívce, je pravděpodobnější psychologický faktor, který zabraňuje dospělým, aby realizovaly nevratnost rostoucích dětí. Jak nastane proces puberty u dívek, a který se otočí na kroky, zvažte níže.

První vlasy v dívkách: sexuální rozvoj

Rozlišit dvě hlavní fáze procesu

  1. První označeno vzhledem sekundární sexuální značky v dívce. Trvá asi pět let, počínaje od asi 10-12 let. Co se stane během těchto let? Dívka výrazně roste na délku, její hmotnost se zvyšuje a změní se zóny, na tělo se objeví mléčné žlázy a vlasy. Přibližně stupeň končí první menstruací.
  2. Druhý Stage znamená dokončení procesu zrání, mluví o fyziologické připravenosti ženského organismu do procesu pojetí a má dítě, jeho rozsah se pohybuje od 14 do 18 let. V této době je menstruační cyklus konfigurován a zpomaluje proces růstu.

Základní značky Presequrug (první) fáze

Výrazný růstový stojan

Paulic Rating
Takové závody jsou obzvláště charakteristické pro první roky života dítěte, poté, co proces probíhá hladce. V období od deseti až jedenácti let se dívky opět stávají významným nárůstem růstu.

Během těchto dvanáct měsíců to může být mnohem vyšší. Růst dívka se zvyšuje o 10-15 cm za rok.

Mnozí si všimli ve škole, stejně jako často dívky jsou výrazně vyšší než jejich vrstevníci chlapců, kteří jsou v tomto procesu poněkud.

První vlasy v dívkách: sexuální rozvoj
Pokud tato funkce není pozorována, možná tam jsou odchylky při výrobě růstového hormonu, identifikovat to by mělo kontaktovat endokrinologa.

Hodnota hmotnosti a proměnění

Společně s růstem se celkový zisk v hmotnosti zvýšit významně, v roce může dosáhnout až 5 - 6 místo známých 2 kilogramů pro rodiče, ale není to zvlášť patrné. Zvýšená hmotnost probíhá harmonicky, vyvážená v celém těle.

Linka pasu a stehna se na obrázku stávají výraznějšími. Silueta trapné, chlapecké získává ženské, zaoblené obrysy.

Pokud, během puberty, dívka prudce začala získat nadváhu, může být způsobena nerovnováhou hormonálního zázemí a je důvodem k porání lékaře.

Hrubý růst

Velikost prsou
Změny ve vzhledu hrudníku a jeho velikost se vyskytují ve fázích, počínaje tvarem a barvou Niza Halo, při prvním provedení prsou se podobá kuželu, postupně jsou jeho obrysy vyhlazeny a stávají se kulatým.

Věk od 10 do 14,15 let - doba maximálního prsu se zvyšuje od dívky a rok od 14 do 15 let - obvykle píku, když se mléčné žlázy mohou zvýšit velikost velikosti.

Problém Skin

Hormonální restrukturalizace, aby se cítila ve formě akné na obličeji, jsou to jednoduché, tak téměř všechny oblasti. Tento problém provokuje a nadměrnou hassnost vlasů, kůže hlavy se také podléhá změnám.

Zvýšená dílo mazových žláz vede k vzhledu černých teček a bílých akné, přirozeně to nevztahuje na dívku a v období docela komplikované v emocionálním plánu vážně ovlivňuje sebeúctu.

Krémy, různé inzerované masti pro čištění, mechanické odstranění hlavních hlav akné působí po dobu a jen částečně řešit problém. Úplně projde akné až po dokončení zrání.

Pokud problém zůstane ve věku po 17-18 letech ve věku ve věku 17-18 let, je nutné požádat o řešení této otázky tak odborníků jako: dermatolog, endokrinolog a gynekolog. Možná, že proces puberty byl zpožděn, nebo existuje jistá selhání offshore hormonu, externí inspekce a analýzy pomohou zbavit se problému.

Hypergidróza

Doba zrání je doprovázena hojným pocením podpaží, nohou, zóny drážky a dokonce i dlaní.

Hygiena by měla být denně, je lepší se sprchovat ráno a večer, aby se zabránilo nepříjemnému vůni, musíte použít speciální antiperspiranty a deodoranty.

Pěstování vlasů v intimních zónách

Téměř okamžitě s růstem hrudníku se první vlasy začínají objevit v dívkách v oblasti zárodečných rtů, nejprve jsou docela tenké a vzácné, postupně se zvyšuje jejich počet a pokrývají celý povrch pubisu po Štítek se začíná zobrazovat v axilární zóně. Normálně se obálka vlasů na pubisu se objeví ve věku 9-14 let.

Vznik sekundárních sexuálních značek mladších 8 let nebo jejich nepřítomnost dívky starší 15 let - důvod k porání lékaře.

Dívky východního vzhledu, vlasy je tmavší a drsnější, v blond dívkách slovanského vzhledu jsou jasnější, tenké, povrch jejich vzhledu je menší.

Pokud se kromě uvedených částí, případ se stal znatelně vzhled černých hrubých vlasů na ruce, vousy nebo jiné části osoby, je nutné okamžitě navštívit lékaře. Úplná absence vegetace na těle teenagera je také důvodem k kontaktování kliniky a zkontrolovat úroveň hormonů.

Startovní cyklus

První menstruace - častěji začíná na cca 13-14 let, to neznamená, že od teď je cyklus zcela zaveden, v prvních letech často existují neúspěchy, po prvním měsíci nemusí být až dva měsíce, oni Může být také zbytečně hojný nebo oscilovaný nahnědlý.

V takové nepravidelné menstruaci není nic nebezpečného, ​​je s tím každá dívka, ale je to jejich teenagery po prvních sexuálních vazebách, kteří jsou považováni za výskyt těhotenství.

Nestabilní emocionální stav

Práce mazových žláz Nestabilita menstruačního cyklu přímo souvisí s nepravidelným vývojem v těle estrogenského pohlavního hormonu, který provokuje v adolescentním věku ostré nálady kapky, pak záblesky radosti, pak hněv nebo plasticita.

Hormony v lidském těle hrají poslední roli v procesu chování, ovlivňují reakce, rozhodování a emocionální stav a ostré změny, které podléhají tělu dívky v letech zrání, zvyšují psychologickou nestabilitu.

Teenageři se mohou stát zejména konfliktem, reagovat na kritiku nebo komentáře.

Všechny výše uvedené změny týkající se vzhledu jsou velmi obtížné rychle a snadno přijmout. Teenager nemá čas v emocionálním plánu pro změny fyziologie.

Rychlý růst prsu a jeho explicitní zvýšení objemů může a potěšit majitele, ale pro někoho, kdo to může být důvodem pro posměchu a vtipy.

V tomto věku mohou být i explicitní výhody zábavné v útočné formě. Co mohu říci, jestli se dívka ostře stala nejvyšší ve třídě, zatímco postava ještě není ženská, rozzlobená a celá obličej byla pokryta akné. Samozřejmě, toto obtížné období a rodiče musí vyrovnat s některými projevy agrese a konfliktů, vezmou toto období jako nevyhnutelné.

Samozřejmě, pokud je rodina nepříznivá, dívka neví něco o tom, co se s ní stane a bojí se někoho zeptat, menstruace nebo vlasy vzhled na těle způsobí její šok.

Dívka, která má teplý vztah důvěry vztah se starší sestrou nebo matkou, je mnohem snazší přesunout složitost puberty v psychologickém smyslu.

Pokud jsou známky puberty vidět v příliš raném věku, nebo neexistuje žádná změna v psychologickém plánu, a dívka nemá žádné fyziologické změny, je nutné kontaktovat endokrinologa a gynekologa.