Funkce redukčního období po potratu

Umělé potrat těhotenství - vážné zásahy v těsku ženy, která rozkládá koordinované práce reprodukčního, endokrinního systému, nervového systému. Fyzika a výsledná duševní zranění zanechává hlubokou známku v životě každé ženy.

Obnova těla po potratu je individuálně v každém případě: Některé ženy mají několik týdnů období rehabilitace, jiní mají roky. Není možné určit účinky potratu předem, ale pozorování opatření, můžete minimalizovat pravděpodobnost komplikací.

Rehabilitační program po potratu

potratDůvody, pro které je žena vyřešena na potrat, mnoho. Ve většině případů však rozhodnutí přerušit těhotenství je způsobeno komplexními životními podmínkami, nedostatkem podpory od partnera (velmi zřídka je žena vyřešena na potrat, pokud je člověk rád těhotenství).

Potraty bez ohledu na typ provedené manipulace vždy způsobuje hmotný úder na ženský organismus a především na reprodukčním systému. Od chvíle těhotenství, tělo dělá veškeré úsilí k zajištění nejpříznivějších podmínek pro rozvoj plodu. Změny hormonální pozadí, reprodukční orgány přizpůsobit hackování těhotenství a úspěšné generické aktivity.

Hormonální nerovnováha ovlivňuje práci endokrinního, zažívacího a nervového systému. Přizpůsobují se také nové pozici. Jejich jemný vztah je ostře rozbitý v době umělého potratu.

Simultánní rána do všech systémů organismu způsobuje porušení jejich činnosti. Fyzické nepohodlí, které zažívá ženu poté, co potrat je zhoršen psycho-emocionální traumatu.

Duševní důsledky potratu je těžší eliminovat, spíše než fyzicky, v důsledku nedostatku účinné metody. Pocit viny před tím, než se dítě nenarodí, zůstává hluboko po mnoho let. Stresový faktor vyvolává zvýšení doby rehabilitace, takže je důležité pečlivě zvážit jakékoli změny v těle.

Rehabilitační program, který podporuje obnovu ztracených funkcí reprodukčních orgánů, hormonální pozadí, psycho-emocionální stav bude velmi užitečný v tomto období.

Rehabilitační program po umělém přerušení těhotenství se skládá z následujících kroků:

  1. gynekologické vyšetřeníKonzultace gynekologa-endokrinologa - první krok k prevenci komplikací po potratu. Gynekologické vyšetření a komplex laboratorních analýz jmenovaných lékařem umožní hodnotit hormonální pozadí, strukturální změny v poškozených tkáních, procesu hojení povrchu rány, přítomnost zánětu. Zkušební konzultace je zpravidla předepsána po 7 dnech v nepřítomnosti nepříjemných příznaků. Doktor se musí ujistit, že potrat je kompletní a Cervix se zavřel.
  2. Konzultace s mammologem - další důležitá etapa na cestě k obnovení koordinovaného díla všech systémů organismu. Prudká změna poměru hormonů po potratu se stává důvodem pro vzhled nodulárních neoplazmů v mléčných žlázách. Často je vývoj onkologického procesu v mléčných žlázách způsoben důsledky potratu. Pacienti v historii, z nichž existují onkologické onemocnění, musí být navštíveni mammologem po dobu šesti měsíců po vytvoření potratu.
  3. Ultrazvuk UterusUltrazvuková diagnostika dělohy a vaječníků umožní vyhodnotit stupeň poškození orgánů v důsledku provedených manipulací. Včasná diagnóza snižuje riziko progrese patologického procesu, vznik komplikací ve formě onemocnění reprodukční sféry.
  4. LanenekFyzioterapeutické postupy jsou zaměřeny na obnovu ztracených reprodukčních orgánů. Šílenství, aromaterapie, imunomodulační a protizánětlivá léčba Laennatku přispívají ke zlepšení rezistence na tělo, prevenci chronických zánětlivých procesů, eliminujících adheze v oblasti malé pánve. Fyzioterapie je zahrnuta v komplexu rehabilitačních aktivit, které obnovují přirozený menstruační cyklus, ovulace, léčení poškozené endometriální.

Co by mělo věnovat pozornost

Bez ohledu na typ produkovaného potratu (lék, vakuum, chirurgický), násilný zásah v přirozených procesech způsobuje dysfunkci všech systémů organismu. Ve většině případů se jedná o krátkodobý fenomén. Riziko komplikací je však vždy přítomen.

Stupeň léze je možné odhadnout podle charakteristických funkcí uvedených v tabulce:

Přípustné jevyNebezpečné symptomy
Tahání bolesti v dolní části břicha během týdneVýrazná bolest v oblasti malé pánve, záda, vnitřní povrch boků. Trvání syndromu bolesti více než 7-10 dnů.
Výběr krve z pochvy v prvních dnech po potratuVýběr krevních sraženin na druhém a více dni po potratu
Mírná bolest v oblasti malé pánveKrvácející
Zvyšte teplotu těla až 37,2⁰S v prvních 3 dnechZvyšte tělesnou teplotu až po febrilní indikátory v každém dni po potratu nebo konzervaci horečky podfebrilie více než 3 dny
Mírná bolest hlavySilná bolest hlavy, závratě
Nedostatek chuti k jídluNevolnost, zvracení
Psycho-emocionální nestabilitaSnížení krevního tlaku, blednutí kůže
Solidnost mlékaDyspnea
Transparentní nebo mlékárenský výběr bradavekHnisavý výtok z vagíny
Mírná bolest na hrudi
Porucha spánkuPo syndromu poplatku (fyzické a duševní poruchy pozorované v dlouhém období)

Jakýkoli nebezpečný příznak vyžaduje okamžitou konzultaci s gynekologem. Patologické změny diagnostikované v rané fázi vývoje jsou snazší eliminovat, stejně jako zabránit možné komplikací, včetně:

  • neúplný potrat;
  • Pánvioperitonitida;
  • anémie;
  • adnexitida;
  • endometritida;
  • sepse.

Tipy gynekolog

Úroveň moderní medicíny umožňuje potrat s nejmenšími negativními důsledky pro ženského organismu. I přes to potrat stále zůstává zdrojem všech druhů komplikací a onemocnění.

Navrhněte doporučení gynekologa, můžete výrazně snížit pravděpodobnost vzhledu patologických procesů:

  • Antibakteriální terapie Objevit se po provádění chirurgického potratu nebo když známky infekce s patogenní flórou. Preference poskytuje antibiotika širokého spektra akce. Léčba začít ihned po potratu a pokračovat do 5-7 dnů. Léčebný režim je doplněn probiotikami, aby se zabránilo vaginální dysbióze.
  • Protizánětlivé prostředky, Vlastnit analgetický účinek, trvat se eliminovat zánět, hyperemii, bolest, snížit teplotu těla.
  • Hormonální terapie zaměřené na obnovení přírodního hormonálního pozadí a eliminace nepříjemných příznaků. Je třeba si pamatovat, že ovulace po potratu dojde po dvou týdnech. Použití perorálních antikoncepce varuje těhotenství ofenzívu. První tableta může být odebrána ihned po potratu. Volba hormonální drogy a definice léčebného režimu je úkolem zúčastněného lékaře. Zvláštní pozornost je věnována hormonální terapii v léčivých potratech. Samoúprava je nepřijatelná. Plánování koncepce je s výhodou ne dříve než 3-6 měsíců po potratu. Během této doby může tělo plně obnovit ztracené funkce a vytvářet příznivé podmínky pro transplantaci ovocného vejce.
  • Korekce výkonu Poskytuje spotřebu snadno postižených potravin v důsledku pravděpodobnosti dyspepsie. Příjem vitamínu a minerálních komplexů přispívá k rychlé restaurování těla po potratu.
  • Plná genitální hygiena pomocí hypoalergenní kosmetiky. Hygienické postupy by měly být prováděny pouze pod sprchou, použití lázně je nepřijatelné vzhledem k možné infekci povrchu rány. Kreslení a použití hygienických tamponů jsou také nepřijatelné, dokud není povrch rány plné.
  • Odmítnutí sexuality Po dobu 14 dnů - nepostradatelný stav po potratu. Sexy kontakt nejen způsobuje bolest, ale také zvyšuje riziko krvácení, infekce patogenní flóry. Vždy můžete vyjádřit lásku alternativním sexuálním druhem.
  • Dodržování dne a rekreace přispívá k odstranění negativních důsledků potratů. V případě členění můžete vzít sedativa.
  • Oprava psycho-emocionální nestability - důležitá složka během období obnovy po potratu. Často se žena zůstane sama s problémem. V nepřítomnosti podpory od blízkých lidí můžete kontaktovat psychologa, psychoterapeut. Negativní důsledky pro duševní zdraví se nemusí objevit okamžitě, ale po chvíli.
  • Poradenství gynekolog Vyžaduje se, když se zobrazí všechny příznaky vzrušení. Zanušení této okolnosti ohrožuje progrese patologického procesu, který zahrnuje zánět nedalekých tkání do zaměření zánětu infekce v celém těle.

Dodržování doporučení gynekologa po přerušení umělého těhotenství snižuje riziko možných komplikací v období obnovy. Síly každé ženy považují za účinný způsob, jak zabránit nežádoucímu těhotenství, aby se znovu nestaraly s podobnou situací.