Antikoncepce po porodu

Po asi 4 týdnech po porodu, žena opět začíná žít sexuální život. Samozřejmě se musíte postarat o výběr antikoncepčních prostředků. Vyzvednout vhodné prostředky a řekněte o všech nuancích, které musíte doktora. V současné době hodně nejrůznějších moderních metod antikoncepce pro porodní ženy. Hlavní věc je vybrat si ten správný.

Proč chrání po porodu?

Typy antikoncepce pro ženy po porodu

Antikoncepce v období po porodu není omezena na použití kondomů a přírodních metod pro prevenci. Nyní budeme analyzovat více prostředků.

Bariérové ​​antikoncepce

Mezi ně patří kondomy, ženy, membrány a spermicidální činidla.

Kondomy - Univerzální nástroj. Prodává se v každé lékárně, jsou relativně ne drahé, s řádným použitím, jejich účinnost je až 95%. Hlavní věc je zvolit vhodnou značku, t.na. Po porodu se může pocit změnit.

Femidomy (ženské kondomy) Extrémně špatně obyčejný v Ruské federaci.

Membrána Docela populární s manželskými páry v zahraničí. Ale v Rusku nedostali takové uznání. Při použití této metody stojí za to zvážit, že velikost vaší membrány se může změnit. Proto je nutné konzultovat gynekolog.

Spermocidy Vyrobeno ve formě tablet, svíček, pěnových aerosolů, tablet, řešení. Zničí spermie k jejich pronikání do dělohy a chrání před mnoha STD (Stis), ale jejich časté použití může negativně ovlivnit vaginální prostředí.

Hormonální antikoncepce

Hormonální antikoncepce jsou děleny na perorální (tablety), injekce a subkutánní (implantáty).

Mini-pila (Tablety obsahující pouze jeden gestagenový hormon) musí být užívány denně bez přestávek současně. Účinnost až 98%. Můžete začít používat po 6 týdnech po dodání.

KUCHAŘ (Kombinované perorální antikoncepce) se skládají ze dvou syntetických hormonů: estrogen a progestogen (gestagena), v různých kombinacích. Ovulace je potlačena, cervikální hlen se zahustí, zabraňuje průchodu spermií, změny endometria (potlačuje proliferaci), což zabraňuje implantaci. Téměř stejné změny v těle ženy se vyskytují v počátcích těhotenství, je to zcela přírodní organismus.

Přijímací tablety se provádí běžnými cykly: 21 dní tabletu je dokončena současně, 7 dní přestávky při užívání monofrazických přípravků, bez přerušení nebo podle schématu, při použití třífázové kok. Je možné použít ne dříve než za 21 dní po dodání.

Injekce (antikoncepční injekce) obsahují jeden jeden hormon (gestagen) nebo kombinaci hormonů (Sok). Vytvořil intramuskulárně v ruce nebo hýždě. Princip akce je stejný jako tablety. Účinnost téměř 100%. Tuto metodu můžete začít používat dříve než 6 týdnů po doručení.

Implantáty Vstupuje subkutánně na vnitřní povrch ramene. V silikonových polopropustných kapslí je hormon gestagenu, který pomalu vyniká v krvi po dobu pěti let. Kapsle může být podávána 6 týdnů po dodání. Účinnost téměř 100%.

Intrauterinní spirály (námořnictvo)

Spirály jsou hormonální, tak mechanické. Účinnost až 90%. Navy nemá vliv na výrobu mléka. V nepřítomnosti kontraindikací může být instalován po 6 týdnech po dodání.

Sterilizace (chirurgická antikoncepce)

Tato metoda je nevratná, takže se používá pouze pro ty, kteří mají narození žen (mající alespoň dvě děti), nejsou mladší 35 let s jejich písemným souhlasem. Je třeba mít na paměti, že vás tato metoda nebude chránit před STD (StIS).

Nouzová antikoncepce

EK lze použít ne více než jednou měsíčně! Neprovádějte tuto metodu průběžně. Je lepší zvolit něco bezpečnějšího.

Přírodní metody

To zahrnuje:

Mínus prvních tří je, že po porodním cyklu je nestabilní. Účinnost metod bude velmi malá. Přerušený pohlavní styk je také poměrně nespolehlivý způsob ochrany proti pojetí. Kromě toho vás žádná z uvedených metod nebude chránit před chorobami (infekce) sexuálně přenosného.

závěry

Nejlepší způsob antikoncepce po porodu - volba je čistě individuální. Musíte si to vybrat, spoléhat se na své pocity, poradenství a předepisování lékaře, stejně jako zohlednit přání vašeho partnera. Antikoncepci postpartum je zodpovědný, takže nestojí za to blížit takovou otázku, po rukávech.