Měsíčně po prvním pohlaví: norma a patologie

Moment první intimní blízkosti je jedním z nejdůležitějších a nezapomenutelných v životě každé dívky. Ale první sex je nejen bouřkou emocí a zkušeností, ale také důležité z hlediska fyziologie událost pro mnoho systémů těla: nervózní, endokrinní, duševní a samozřejmě reprodukční.

Proto často po prvním styku vznikají Různé poruchy menstruačního cyklu. Některé z nich jsou považovány za podmíněné než normální. Jiní vyžadují velkou pozornost dívky a lékařů.

Jak se může změnit měsíčně po prvním sexu

Po prvním pohlavním styku může být různé poruchy menstruačního cyklu:

  1. Menstruační zpoždění.
  2. Předčasný nástup dalších menstruačního krvácení.
  3. Dlouhý výběr.
  4. Hojný měsíčně.
  5. Bolestivé menstruace.

Kromě toho se může lišit i barva a povaha výběru. Mohou být jasně hliníkové nebo tmavé, hojné nebo oscilace, vodnaté nebo tlusté.

Zpoždění menstruace po prvním sexuálním kontaktu

Zpoždění ofenzívy Kritické dny po První sex je poměrně běžný jev. Příčiny tohoto stavu mohou být poněkud.

Hormonální skok. Defloration je docela vážný stres pro tělo. To je způsobeno neobvyklou situací, novým typem pocitů, bolesti, když Panenský sprej, a někdy strach z první intimity. Všechny tyto změny znamenají ostré emise hormonů, včetně stresujícího - adrenalinu, norepinefrinu a kortizolu. A protože syntéza těchto hormonů je regulována systémem hypotalamického hypofýzu mechanismem zpětné vazby, může způsobit prudké fluktuaci jejich úrovně na porušení tohoto systému. V důsledku toho existuje potenciální možnost selhání v uvolňovacím cyklu luteinizujících a folikulity na 4 hormony (LH a FSH), které přímo regulují menstruační cyklus.

Jak jít měsíčně po prvním sexu

Immaturity menstruačního cyklu. Pokud se první sexuální akt dochází ve věku, kdy byl měsíční cyklus ještě vytvořen, často se latence menstruace dochází na chvíli.

Obvykle menarche (První měsíční) se objevují u dívek ve 13 - 16 letech. Pokud se první intimní kontakt v tomto období došlo, pravděpodobnost je, že měsíční cyklus se zlomí. Nemůže to bojí. V průběhu času bude cyklus instalován. Zpravidla to trvá více než 3 - 4 týdny.

Jak jít měsíčně po prvním sexu

Těhotenství. Pravděpodobnost pojetí po prvním sexuálním činu není tak vysoká a činí asi 25%. ale, Pokud kritické dny nepřišel pod naposledy a sex byl nechráněn, měli byste se obrátit na gynekologa, abyste odstranili těhotenství.

Měsíčně po prvním pohlaví: norma a patologie
Je důležité si pamatovat, že normální Zvažuje se o menstruaci Pro dva (maximálně tři) týdny. Jinak byste měli hledat lékařskou pomoc.

Předčasný měsíčně po prvním sexu

Nejčastěji jsou krvavé výboje spojené s poškozením Panny Marie nebo poranění pohlavních traumanů po menstruaci po první intimní blízkosti.

Reliéf panenského kolíku (GIMEN)Téměř vždy doprovázeno drobným krvácením. Objem ztráty krve je extrémně malý a doba výběru nepřekročí jeden den. Pokud se krvavé pokračování obtěžují po dobu několika dnů a jejich objem je dostatečně velký, měli byste co nejdříve konzultovat gynekolog, abyste odstranili zranění vegínové zdi.

Jak jít měsíčně po prvním sexu

Kromě toho, po mezeře panenské sply, menstruace může být trochu hojnější. To je způsobeno tím, že se zvyšuje lumen vchodu do pochvy. V důsledku toho je menstruační krev snazší opustit dělohu.

Poškození stěn vagíny.Pistole sliznice, zejména u dívek, velmi tenké a zraněné. To vysvětluje lehké poranění stěn vagíny. V důsledku toho je přestávka tenkých plavidel s vývojem krvácení. Výběr má zároveň aluminózní barvu, objem je větší než když se gayman zlom.

Zranění polypů a jiných objemových formací vagina a děložního čípku. Tyto procesy jsou zřídkakdy nalezeny mezi dívkami v mladém věku. Někdy však poškození polypu může být doprovázeno krvácením. Ve vzácných případech tato situace vyžaduje mikrochirurgický (hysteroskopický) zásah pro migraci krvácení.

Atresia panenský plevismus.Tento patologický stav je dokončit uzavření lumenu vchodu do pochvy. Menstruační cyklus v tomto případě není narušen, ale neexistuje žádný externí projev - měsíční propuštění.

Jak jít měsíčně po prvním sexu

To se děje, protože krev se hromadí v dutině pochvy. Vzniká hematokolpos. Pokud je množství krve významné, se hromadí v děložním dutině (hematometome) a dokonce i v přídavcích (hematosalpings). Když se vyskytne defloration, krev se nahromadí proudí, vytváří dojem dostatečně masivní krvácení. Výběr s tmavou barvou a silnou konzistencí.

Jak jít měsíčně po prvním sexu

Je důležité si uvědomit, že po prvním pohlaví je krvácení považováno za více než 2-3 dny. Jinak je nutná konzultace s gynekologem pro odstranění zranění vaginy.

V jakých případech by se měly odvolat k lékaře

Je třeba mít na paměti několik případů, kdy je konzultace s gynekologem nesmírně žádoucí odstranit vážné onemocnění nebo státy.

Výstražný

Možné důvody

Menstruační zpoždění déle než 3 týdnyTěhotenství
Mlubance alokace doprovázené bolestí v dolní části břicha a v oblasti rozkrokuZranění stěna vaginální
Hnědé, nažloutlé nebo bělené, možná nepříjemný zápachZánětlivé komplikace
Tekoucí krevní tlak, závratě, nevolnost, zrychlený tepMasivní vnitřní krvácení (poranění stěny vnitřních genitálních orgánů, apoplexy vaječníku)

Jak mohu přinést nástup kritických dnů

Lidový lék nabízí několik receptů, které bezpečně stimulují výskyt menstruace. Je třeba si pamatovat, že před použitím těchto poplatků musíte vyloučit těhotenství.

Každý z Braves by měl trvat 100 ml třikrát denně:

jeden. Sběrný

  • Melissa (3 st.L.),
  • Celer (3 st.L.),
  • Kořen vzduchu (3 st.L.),
  • duše (2 st.L.),
  • Červený jetel (2 st.L.),
  • Calendula (1 Umění.L.).
Měsíčně po prvním pohlaví: norma a patologie
Všechny komponenty musí být pečlivě smíchány. Pak vezměte 3 lžíce hotové směsi, nalijte teplou vodu (1 litr) a trvejte na půl hodiny.

2. Sběrný

  • Milenci (4 st.L.),
  • Labuť (4 st.L.),
  • duše (3 st.L.),
  • PIR (3 st.L.);
  • wormwood (1. st.L.).

Kompozitní části kolekce se musí důkladně promíchat, po kterém 3 lžíce nalít teplou vodu (3 litry) a trvejte na 30 minut.

Memo: Objem polévkové lžíce od 15 do 20 ml.