Namočit před měsícem, co dělat a důvody

Ženy sledují zvýšení břicha před měsíčně (obvykle týdny pro 1,5-2). Tato funkce vede k zoufalství, komplikuje život a kazí náladu. Příčiny takového chování těla mohou být vysvětleny zvláštnostmi fyziologie ženy.

Důvody

Hormony regulují práci všech lidských orgánů a reprodukovatelné zejména pečlivě. Ale muži mají problémy s pravidelným nadýmáním v důsledku funkce dětí. Ale pro ženu, zvýšení hmotnosti o 1-2 kg před menstruací - absolutní normou.
Sova břicha
Náplení před menstruací dochází z následujících důvodů:

  • Progesteron (ženský hormon) Z cyklu v cyklu pečlivě připravuje všechny systémy proápění a následného úspěšného plniva. Nemůže "vědět", plánuje manželský pár narození dědictví, nebo dosud připravuje pouze na tento odpovědný krok. Pod působením hormonu dochází ke zvýšení vnitřní sliznice dělohy (endometria).

Tato oblast je podobná volné porézní houbu obsahující velké množství krevních cév. Poskytují všechny nezbytné živiny a vitamíny embrya, pokud proces zrání vejce půjde na konec, a bude se setkat s spermií.

Silně oteklá stěna dělohy dává nadměrný objem břicha během menstruace. Pokud se hnojení nestane, výroba progesteronu se sníží a endometrium se okamžitě stává intenzivně odlupováním. Bleeding widget začíná, což přinese endometrium z rodičovského orgánu. Takový menstruační mechanismus. 12-13 hodin po začátku krvácení, děloha má počáteční velikost a objem břicha se stává stejným.

Měsíční ztráta krve není skvělá. Zdravý organismus bez problémů to vyplní. Díky takovému školení, že ztráta krve s různými zraněním nebo patologickými změnami pro ženy je méně nebezpečná než u mužů.

Kompenzovat ztrátu krve

  • Pro kompenzaci krví, příroda vyvinula vnitřní kapalný akumulační systém. Hormony estrogen a prolaktin zpomalují cirkulaci vody v těle ženy a Vazopresin dává antidieretický účinek (snižuje množství močení). Voda se začíná setkat ve všech dutinách, které jsou k dispozici. Evence prochází koncem menstruačního cyklu. Vstupní části těla mohou kýchnout a nafouknout:
  • nohy v kotnících, nohou a pažích;
  • obličej (tváře, nos a dokonce uši);
  • Břicho a hýždě.
  • Zvýšení průtoku krve do endometria dělohy ovlivňuje zásobování krve do zbývajících orgánů v oblasti malé pánve. To je vyjádřeno v poruše gastrointestinální funkce, meteorismu a nadýmání břicha (již kvůli střevě).

Progesterone

  • Stejný hormonový progesteron ovlivňuje nervový systém. Díky mu díky všem ženám bez výjimky týdně před menstruací, opravdu chci jíst (většinou sladké, mastné a mouky), plakat nebo chovat agresivně. Takové chování je důvodem pro více párů centimetrů na pasu a žaludku.
  • Uprostřed cyklu se žaludek může zvýšit kvůli ovulaci. Když se vejce vychází z vaječníku v děloze - to je zanedbatelné, ale stále zranění a mnoho žen ho nese bolestně. Tolerovat takový stav není nutně, je poměrně přijatelný, aby se anestetický lék. Ale s neustálými silnými symptomy, to nestojí za to, že je třeba zobrazit frivolity - musíte jít k lékaři.

Když menstruace v těle projde obrovským počtem změn a transformací. Každý vnitřní orgán pracuje se silným zatížením. V konkrétním segmentu žaludku může kvést z různých důvodů nebo kvůli jejich integrovaným účinkům.

Kombinace úzkého začátku menstruace a závislostí v potravinách a životním stylu může být silně pozastavena a mladé dívky a dospělé ženy. Ne méně zřídka nafouknuté břicho příčinou přijaté farmaceutické přípravky. Nezabývají se samo-medikace a nápoj léky bez konzultace s lékařem.

Těhotenství a nadýmání

Zvýšení břicha je první znamení 2-3 týdnů staré těhotenství. Pokud krvácení nedochází v poslední době a existují další příznaky (nevolnost, gravitace v prsních žlázách), pak bude logické pro provádění expresního těhotenského testu. S pozitivním výsledkem, v budoucnu, každý následující týden, bude mít ženu zvýšit břicho v jeho dolní části.

Patologie a neoplazma

Myom Uterus - hrozná a nebezpečná diagnóza. Světlo se projevuje světlem, pak přichází během období těžké bolesti, a pak menstruace se zastaví. Vývoj myomu v děloze může být zaneprázdněn, ale pro příznaky a příznaky je nutné pečlivě sledovat. Na všechny pochybnosti musíte okamžitě kontaktovat specialistu.

Boj a prevence

V zvláštnostech fyziologie žen

Každá žena na každém denním cyklu chce být krásná a sebejistá. Některá jednoduchá pravidla pomohou žaludku kvetou ve středu a konci cyklu. Co dělat pro prevenci nepříjemných příznaků?

  • Ve druhé polovině menstruačního cyklu upravte režim napájení. Musí zmírnit trávení, vyložit střevo. Je lepší připravit lehké vařené nádobí nebo pár. Odstraňte čerstvé okurky a zelí z chladničky, fazole. Nejezte hrubý chléb. Nepijte mléko. Snižte použití soli, kouře a kávy: Jsou zpožděnou kapalinou na buněčné úrovni. Vyloučit všechny alkoholové a sycené nápoje z menu.
  • Začněte užívat vitamínové komplexy s draslíkem, hořčíkem, skupinovými vitamíny v. Tyto komponenty posilují nervový a cévní systém, stanoví stabilní štěpení.
  • Pro prevenci tvorby plynu je užitečné vzít bylinné čaje s mátou, heřmánkem, melisou a medem.
  • Sledujte svůj zůstatek vody - pít 2-2,5 litrů vody nebo bylinného čaje denně.
  • Cvičení pro posílení svalů tisku a záda - aby se turistika nebo jogy na čerstvém vzduchu.
  • Nenoste těsně v oblasti pasu a na dně břicha.
  • Před krvácením, přičemž uklidňující a relaxační lázně (pár levandule nebo kapky oleje fenhel).
  • Sexuální třídy také stimulují průtok krve v malé pánvi a prostě zvyšují náladu.

Abychom pochopili, proč je žaludek nafouknutý před menstruací, a v některých případech se bobtnají, musíte být provedeni do fyziologie procesů, studovat rysy reakce těla na skoky hormonu a naučit se opravit svůj vlastní stát se všemi dostupné techniky a prostředky.