Proč ne pravidelně jít měsíčně a co dělat, nestabilní měsíční cyklus

Pravidelná menstruace, jako hodiny, je spíše výjimkou než pravidlo. Ženy nemusí věnovat vážnou pozornost náhodnému selhání. Je docela neškodný, pokud se nestane pravidlem. Pokud však porušení trvá několik měsíců, mělo by být zahájeno zájem o jeho původ. Zjistěte, proč ne pravidelně jít měsíčně, je lepší čekat na explicitní odpověď z těla. Příčiny jsou snazší eliminovat na začátku patologického procesu.

Který cyklus je považován za normální?

Chcete-li začít, stojí za to se dívat do kalendáře a ujistit se, že selhání se opravdu stalo. Takový "menstruace Diary "nebude nadbytečný v každém věku. Jenom si pamatujete, že měsíční přichází například na začátku měsíce, můžete si hodně zmást.

Norma se domnívá, že od prvního dne alokací, až do prvního dne následujících měsíčních průchodů od 21 do 35 dnů. Je to velmi zřídka se shoduje s trváním kalendářního měsíce. Bez značek značek v kalendáři je velmi snadné se dostat dolů a starat se o marné. Nebuďte líní spočítat dny, tak klidnější a jasnější gynekologa, v případě potřeby.

Jak je proces regulován

hypotalamus

Procesy poskytující reprodukční funkci a včasný příchod menstruace jsou řízeny hormony a mají komplexní hierarchii:

  1. Všechno začíná s mozkovými odděleními, která je zodpovědná za emoce, strach, stresující státy, spánek, paměť. Všichni patří do limbického systému a přenášet informace s pomocí nervových impulzů.
  2. Druhá etapa úprav je hypotalamus, to do značné míry určuje lidské chování, reguluje homeostázu a přežití těla jako celku. V tomto mozkovém oddělení, přeloženo z jazyka nervových pulzů na endokrin.
  3. Hypofýza pokloní příkazy hypotalamu (již hormonální) produkuje více než 10 vlastních hormonů, které spravují všechny procesy.
  4. Vaječníky, nadledvinky, žlázy štítné žlázy, jsou přímé podřízené hypofýzy. Vyrábou své hormony, z nichž některé regulují sexuální funkci.
  5. Děložní dělení její endometrium a mléčné žlázy velmi citlivě reagují na všechny hormonální "objednávky" a provádějí své přímé funkce kvůli takové vodítko.

Štítná žláza

Všech pět úrovní spolupracují přímo i konzistentně, podél kroků. Jakákoliv změna na jednom z etap bude přitahovat porušení zbytku. Převedený stres, vzrušení, změna výživy, nedostatek spánku (selhání na horních podlažích) je zcela schopna odrážet dno celého řetězce s nepravidelností měsíčního výběru.

Důvody nestabilních menstruace mohou být skryty poměrně hluboce, ale většina z nich je zřejmá po první recepci a několika analýzám.

Možné příčiny selhání

Nedostatek menstruace v některých případech označuje normální průchod fyziologických procesů. Při výskytu těhotenství je jedna z prvních znaků zpožděním pravidelného vypuštění. Během období kojení může také jít nepravidelně.

Nesprávný cyklus období může mít fyziologický a patologický základ.

Příčiny fyziologického

Roda

Takové porušení času. Cyklicita je schopna obnovit samostatně a vyžaduje pouze pozorovací a podpůrné opatření. Regenerační tělo, bez patologií postupně reguluje proces. Tyto důvody zahrnují:

  1. Stáří. Po příchodu první menstruace je frekvence nastavena na 1 rok. Po 40, ženy začínají procesy útlumu v reprodukční sféře a nepravidelnost výboje indikuje přístup menopauzy.
  2. Těhotenství, porod, kojení silně měnit celé hormonální pozadí těla. Je obnovena z několika měsíců až ročně.
  3. Umělé nebo spontánní přerušení těhotenství také šok pro tělo. Prudkým porušením přirozených procesů vyžaduje čas endokrinní a fyzické uzdravení, stejně jako pozornost lékaře.
  4. Chirurgické intervence (škrábání dělohy). V závislosti na zranění mohou postup a vlastnosti těla vést jak jednoduché fyziologické poruchy cyklu a způsobit patologii.
  5. Přípravky ovlivňující srážení krve, hormonální antikoncepce, sedativní a dokonce dlouhodobé antibiotika mohou silně ovlivnit periodicitu menstruace.

Pozornost! Úspěšný výběr způsobu antikoncepce může způsobit vážné následky. Dlouhodobé používání jakýchkoliv hormonálních léčiv (orálně i vaginálně) je přípustné pouze s pravidelnou lékařskou kontrolou. I když byl droga dříve přenesena dobře, ale v průběhu času se období stalo nepravidelným, změněným množstvím, navštivte gynekologa, možná nástroj bude muset nahradit.

Ostrá hubnutí nebo jeho set, porušení režimu spánku, SuperCooling, únava - mohou být přiřazeny fyziologickým důvodům porušení, zatímco mohou být snadno upraveny a nevyvíjejí se do bolestivých patologických podmínek.

Příčiny patologického

Děloha

Takové cyklické poruchy jsou způsobeny onemocněním jsou jejich příznaky, eliminují pouze s hlavní patologií. Nejčastější důvody:

  1. Hormonální. Nedostatečný nebo nadměrný výroba hormonu jedním z orgánů obsažených v endokrinním řetězci hypotalamu - dělohy. Nemoci, poranění některého z nich mohou vést k nestabilní menstruaci. Odhalit přesný důvod pouze integrované zkoušky.
  2. Nádory, polypy, misa v děloze a přívěsy zasahují do normálního provozu orgánů. Benigní růsty interferují s mechanickými, některé maligní neoplazmy mají tendenci vyrábět hormony, které jsou vloženy v obecném systému.
  3. Endometrióza. Častý důvod, proč menstruace nejsou včas. Epitel from vnitřního povrchu dělohy (endometrium) roste venku: na krku, v pochvě, pokrývá nejbližší orgány. Taková tkanina není upravena tak, aby fungovala mimo děloha, často krvácení. Patologie značně brání normálnímu provozu celé sexuální sféry.
  4. Ovariální dysfunkce, cyst, polycystic (více cyst), nádory. Vaječníky - nejaktivnější reprodukční tělo a porušení je schopno se šířit rychleji. Často ovlivňuje endometriózu, zánětlivé procesy, nádory, které narušuje jeden z důležitých vazeb zdraví žen.
  5. Zánětlivé procesy jakéhokoliv původu. Sex infekce jsou jedním z příčin zánětu, poškození orgánů malé pánve, tvorba adhezí, neodolatelných potrubí. Mají spoustu nežádoucích důsledků a obvykle se projevují změněním menstruačním výbojem a dalšími příznaky. Snadno stanoví, když výzkum.

Poruchy v práci štítné žlázy, diabetu, krevní onemocnění mohou ovlivnit pravidelnost měsíčního cyklu. Zjistit, proč měsíční přestane pravidelně, lékař může detekovat skryté patologie, které se stejně ukázaly.

Účinky nepravidelných cyklů

Důsledek dlouhé rušení menstruačního cyklu se stává problémem s koncepcí. Nesprávný průchod jednotlivých fází ženského reprodukčního cyklu ovlivňuje splatnost vejce, možnosti jeho hnojení a připevnění uvnitř dělohy. Diagnóza bere na vědomí absenci ovulace, nebo nedostatečnost hormonů, které mají.

Takové porušení často provokuje neplodnost endokrinní neplodnosti. Jak správně upravit ovulaci nebo nepravidelnost menstruace, poradí reprodukcovský nebo porodnický gynekolog. Detekce důvodů pomáhá vyrovnat se s většinou těchto států s konzervativními metodami.

Důležité! Dívky jsou považovány za normou menstruace. Pokud však normální cyklus není instalován déle než dva roky, to znamená, že nebezpečí, že reprodukční procesy jsou kladeny nesprávně. V tomto případě bude moci určit pouze lékař - léčba je vyžadována nebo dostatečná pozorování. V prosperující verzi po prvním narození je instalován běžný cyklus.

Co dělat, pokud je cyklus nestabilní, a důvod není okamžitě jasný? V každém případě, tělesné signály problémy a vyžaduje naléhavě normalizovat režim, výživu, návyky.

Co je třeba věnovat pozornost:

Tvrdá strava

  1. Snižte úrovně stresu, vyhněte se silnému nepokojům, pokud není možné zvolit odpovídající sedativum.
  2. Spánek, dostatečná doba trvání, v temném dni. Některé procesy tvorby hormonu se vyskytují pouze ve snu v noci.
  3. Eliminovat tvrdé stravy. Přísné zvedání tuku provokuje nepravidelný měsíční cyklus. Ženské tělo vyžaduje plnou výživu, přijetí dostatečných proteinových a plicních sacharidů.
  4. Pokud je to nutné, doplňte dietu do polyvitaminových komplexů a recepce "ženských" vitamínů (E, C, kyselina listová, rutina).
  5. Snížení fyzické námahy v jejich intenzitě. Zvýšit aktivitu s nedostatečností. Pro zdraví žen je tělesná výchova důležitá, ale ne těžký sport.

Často dost malých změn v chování nebo výživě, aby vše přijde normální. Proč pravidelně neručí měsíčně, lékař určí. Pokud důvod spočívá hlouběji, pak pozitivní změny v životním stylu umožní rychleji a jednodušší vyrovnat se s jakoukoliv nemocem. Jakékoliv léky nebo chirurgická léčba bude účinnější.

Připomenout, že seřízení všech procesů ženské genitální koule začíná hlavou. Emocionální, stresující faktor - jeden z nejdůležitějších, když dojde k mnoha onemocněním. Postarejte se o svou klidu a rovnováhu, zajistěte nejen práci, ale také. Všechny žlázy domácí sekrece, práce v normálním režimu, pomáhají instalovat ztracenou rovnováhu.