Proč během menstruace chcete sex

S začátkem menstruace ženy mění hormonální pozadí. Důsledek této změny v náladě, posílení chuť k jídlu a zvyšování libido. Chcete-li zjistit, proč, během menstruace chci sex, je nutné studovat propojení vzniku přitažlivosti a výkyvy na úrovni hormonů.

Menstruace a libido

Zvýšená sexuální touha během menstruace spojené s hormonální perestrojikou. Trvání menstruačního cyklu se pohybuje od 21 do 40 dnů. Libido během tohoto období je na různých úrovních:

  1. Během prvního dne není pozorován cyklus změn. Atrakce se může zvýšit a může zůstat na stejné úrovni.
  2. 7-11 dní - žena zažívá emocionální výtah, což má za následek napůl vzrušení. Tělo se připravuje na výrobu nových vajec.
  3. 12-15 - V období před ovulací se zvyšuje koncentrace androgenu. To jsou mužské hormony, které představitelé krásného pohlaví jsou vyráběni vaječníky. Jeden z hlavních androgenů je testosteron, zodpovědný za výrobu vajec. Dívka zvyšuje citlivost a touha z blízkostí vzniká.
  4. Den ovulace - období, kdy atrakce dosáhne vrcholu a pravděpodobnost pojetí je nejvyšší.
  5. 16-22 dní - je zachována vysoká koncentrace testosteronu, což je důvod, proč je udržována silná sexuální přitažlivost. Ale po několika dnech, úroveň této látky spadá. Progesterone vstupuje. To je vyjádřeno v ostré změně nálady. Stupeň excitability po celý den se může několikrát lišit. A také progesteron má anestetický efekt, který pomáhá snadněji přenášet zranění.

Proč chcete sex před menstruací

Kromě hormonálních změn se přitažlivost zvyšuje díky intenzitě přílivu krve k reprodukčním orgánům. Endometriální oddělení je doprovázeno poškozením plavidel. V důsledku toho se zvyšuje dodávka vaječníků, dělohy a přídavek. V této době se dívka zdá charakteristický zápach, který přitahuje člověka.

Rozlišuje se několik faktorů, které ovlivňují sexuální touhu:

  1. Vlastnosti vztahů s partnerem - pokud je žena jistota v jeho zvolené, Libido stoupá, a on ji už vzrušuje. V opačném případě se může přitažlivost snížit.
  2. Stádia menstruačních cyklů. V každé fázi má potřebu intimy odlišnou závažnost.
  3. Změny v hormonálním pozadí. Atrakce může být zvýšena v důsledku hormonálního selhání.
  4. Temperament. Během měsíčních libidových změn v důsledku charakteristik postavy ženy.

Důvody, proč Libido v dívce se zvyšuje měsíc a proč nechce mít sex před zahájením menstruace, není plně studován. Na tomto tématu jsou určité studie. Data získaná v důsledku toho naznačují, že organismus podléhá některým vlivům. Reakce na to je skoky hormonů, které zvyšují přitažlivost.

Pozitivní strany pohlaví během menstruace

Jednoznačná odpověď je blízkost menstruace povolena, zdravotníci nedávají. Každý pár může samostatně rozhodnout, vzhledem k pozitivním a negativním stranám tohoto procesu.

Výhody zahrnují snížení bolesti. Orgasmus přispívá k tlačení krve z dělohy. To snižuje otok a odstraňuje syndrom bolesti. Po intimní blízkosti je sliznická membrána dělohy rychlejší, což snižuje dobu trvání menstruace. A dívka má zlepšenou náladu, podrážděnost.

Negativní strany sexuálního života během menstruace

Hlavní nevýhodou intimace během menstruace je pravděpodobnost infekce. V této době má žena čípku, skrze kterou může infekce jednoduše proniknout do dutiny rodičovského orgánu. Krev je příznivým prostředím pro vývoj patogenních mikroorganismů. Riziko růstu infekce vzhledem ke snížení imunitní ochrany a exacerbace chronických onemocnění před měsícem.

Během sexu v kritických dnech je možné nemocné:

  • drozd;
  • bakteriální vaginóza;
  • recidivující Colpitu.

Nebezpečí existuje nejen pro dívku, ale i pro svého partnera. Obsah pochvy může proniknout do uretry a provokovat zánětlivý proces. Mezi nevýhody by měly být přiděleny a estetickou stranu. Kontakt s krví někdy způsobuje pocit squamishness.

S bolestivou menstruací po sexuálním styku se syndrom stává výraznější. Žena je nepohodlí, silně krvácí, riziko endometriózy se objeví. Za těchto okolností je lepší odložit sex, dokud není výběr dokončen, vysvětlovat partnera důvody takového rozhodnutí.

Kdy a proč musíte kontaktovat gynekologa

Potřeba lékařské péče je určena blahobytem ženy. Když chci Sex během menstruace, Ale je možné se s touto touhou vyrovnat, nestojí za kontaktování lékaře. Ale v případech, kdy žena obtěžuje PM s příbuznými projevem (bolest, asiTeks během menstruace, Migréna) Musíme konzultovat s odborníkem.

Můžete předběžně vyzkoušet nezávisle odstranit nepříjemné příznaky pomocí korekce stravy. Chcete-li to udělat, použijte více:

  • pohanka;
  • kešu;
  • fazole;
  • Kuragi;
  • mořské zelí;
  • zakysaná smetana;
  • rozpuštěný sýr;
  • hrášek.

Tyto produkty díky obsahu draslíku, hořčíku a vápníku pomáhají zlepšit pohodu. Můžete získat podrobnější informace o dietě, když menstruace čtením příslušných článků na internetu.

Pomoc lékaře je nutná při svědění pochvy. Tento příznak může být znakem kandidózy. Imunita snížena během menstruace. Výběr je příznivé prostředí pro vývoj patogenní mikroflóry.

Ale ne vždy svědění signálů o onemocnění. Takový projev má změnu v hormonálním pozadí. To dokládá posílení sexuální přitažlivosti během kritických dnů. S vzhledem Itchingu se doporučuje navštívit lékaře, aby odstranil pravděpodobnost drozd. Pokud je však zjištěna infekce, umožní vám včas zahájit potřebnou léčbu.

Preventivní doporučení

Pokud chcete dělat Sex před měsícem nebo v tomto období je přípustná intimní blízkost. Aby se zabránilo infekci, musíte dodržovat následující doporučení:

  1. Musíme určitě provádět hygienické postupy před a po blízkosti.
  2. Nemůže dělat písmo.
  3. Je nutné použít kondom, který bude vyřešit estetický problém. A také pomáhá chránit před infekcí a zabránit nežádoucímu těhotenství.
  4. Měli byste dávat přednost držení těla, na kterém minimální vypuštění z pochvy.
  5. Nemůžete se milovat s hygienickým tamponem uvnitř.

Tato opatření pomůže ženě zachovat zdraví a vyhnout se nepříjemným pocitu.

Zvýšené libido během menstruace v důsledku restrukturalizace hormonálního systému. Každá dívka se musí rozhodnout sami, následovat tuto touhu nebo ji překonat. Ale s intimním blízkostí musíte dodržovat určitá pravidla, která pomohou zabránit negativním důsledkům.