Vaginální svíčky s propolisem: vlastnosti léčby a recepty

Včelařské výrobky jsou již dlouho populární s lidovým i tradičním medicína. Jednou z nejužitečnějších produktů je propolis, nebo spíše jeho extrakt, který se používá pro výrobu léčiv pro vnitřní i venkovní použití. V gynekologii se včelí produkty používají relativně nedávno, ale se již osvědčily jako účinný medicínu proti různým spektrům onemocnění.

Řezy s propolisem v gynekologii se stále více používají, protože díky silným antiseptickým vlastnostem vám nejen umožňují vyrovnat se s vážnými onemocněním, ale také zvýšit účinek léčby antibiotiky, při zachování normální vaginální mikroflóry.

Funkce složení svíček s propolisem

Extrakt Spelis

Gynekologické svíčky s propolisem jsou torpédovité čípky ve tvaru žluté až hnědé, obsahující propolis extrakt a tuková frakce. Fatová frakce je nejčastěji kakaový olej, ale mohou být použity jiné pevné tuky, které mohou být taveny při teplotě 37 °. t C. Poměr proprolis frakce a tuku je 1 až 10 a samotné svíčky se mohou lišit v absolutním obsahu účinné látky, ale zároveň tyto léky obsahují více propolis, větší velikost, protože je důležité zachovat úměrné Poměr tuků a propolis sám.

Proč je extrakt z propolis, a ne samotný produkt je v čisté formě a co způsobilo volbu mastné frakce?

Cacao Butter

Věci je, že užitečné látky propolis jsou v pevném chemické vazbě vzájemně, a když je do pacienta zavedena čistá látka, oblast nebude absorbována tělem a má léčivý účinek. To vyžaduje další tukovou frakci, která je schopna zničit silné spojení v propolis a freebies. Pro tyto účely je kakaový olej nejvhodnější - dobře si zachovává formu při teplotě místnosti a roztaví se, pádu uvnitř lidského těla, nasycení s užitečnými mikroelementy propolis a poskytuje nezbytný terapeutický účinek.

Takže v jakých případech jsou svíčky s propolisem v gynekologii schopny poskytnout nezbytný terapeutický účinek?

Gynekologická onemocnění, která jsou léčena svíčkami s propolisem

Myom Uterus

  1. Momy a další nádory dělohy.
  2. Cervikální erozi.
  3. Menstruační porušení.
  4. Cystické léze ovariaru.
  5. Infekce a zánět vznikající po operacích, včetně jejich prevence.
  6. Sexuálně přenosné infekce.
  7. Snížené libido a podobné sexuální poruchy.
  8. Některé typy neplodnosti.

Při léčbě této patologie se jako pomocné prostředky používají svíčky s propolisem a nenahrazují použití hormonálních, protizánětlivých, antibakteriálních a jiných léčiv. Kontraindikace pro použití svíček s propolisem ne. Jediným důvodem, proč je nepoužívat pro léčbu, je individuální nesnášenlivost na výrobky včelařství organismu.

Způsob použití gynekologických svíček s propolisem

Denní podložky

  • Před použitím svíček je nutné strávit důkladnou hygienu vnějších orgánů genitálií.
  • V některých případech lze aplikovat i Písmo - je lepší konzultovat se o tomto okamžiku se svým lékařem. Často umírá narušuje normální mikroflóru vagíny a může způsobit vývoj dysbiózy.
  • Vaginální svíčky s propolisem jsou používány jako pravidlo, jednou denně, před spaním. Snad častější použití (ráno a večer), ale v každém případě po nastavení svíčky je nutné zůstat v horizontální poloze 30-40 minut.
  • Svíčky s propolisem se rychle vstřebávají do sliznic a prakticky neférují, ale vyloučit pravděpodobnost barvení spodního prádla během terapie, doporučuje se používat denní tenká těsnění.
  • Během období menstruačního krvácení je použití svíček s propolisem lepší pozastavit nebo používat je rektálně - pouze navštěvující lékař bude schopen vyzvat v takové situaci, protože každý konkrétní případ má vlastní léčebné schéma.

Svíčky s propolisem v dopoledních hodinách dělohy

Mioma děloha je v současné době jedním z nejčastějších ženských onemocnění, která je benigním nádorem myometria. Vzhledem k tomu, že příčina myomu je nejčastěji hormonální selhání, pak je léčba přijímat hormonální léky a ve zvláště závažných případech - pouze provozní zásah.

Obě možnosti léčby nepříznivě ovlivňují stav celého organismu jako celku, tak v počáteční fázi, použití vaginálních svíček s propolisem je zcela odůvodněné, protože upravuje hladiny hormonu, stimuluje imunitní systém a zvyšuje působení jiných léků.

Léčba zánětlivých onemocnění

Svíčky s propolisem a dimexidem jsou nejčastěji používány k vyřešení tohoto problému. Dimeksid pomáhá navrhnout lépe asistované, činí mikroby slabší, což přispívá k důkladnějšímu zničení všech škodlivých bakterií.

Léčba krční eroze

Léčba eroze s použitím vaginálních svíček s propolisem dává smysl s doprovodným zánětlivým procesem v pochvě a cervikálním kanálem. Použití svíček nenahradí terapii laseru nebo rádiové vlny, ale pomůže vyhnout se rozvoji infekčních komplikací na pozadí erysie děložního čípku.

Hlavním problémem při léčbě svíček s propolisem může být jejich akvizice - je nutné najít opravdu kvalitní výrobek, který pomůže vyřešit problém, který vznikl, a nebude zhoršovat stav těla ještě více. K tomu je lepší využít služeb osvědčených prodejců nebo takové svíčky s vlastními rukama.

Dělat svíčky s propolisem doma

petrolát

Pro výrobu gynekologických svíček můžete použít oba propolis ve své přirozené formě a kapalným extraktem, který lze zakoupit v lékárně.

Kromě propolis budete potřebovat tukovou frakci, kterou lze použít kakaové máslo, máslo nebo běžné ropy.

Jak roztát všechny tyto frakce, aby všechny užitečné látky v jejich konstantním stavu? Velmi jednoduchý - ve vodní lázni, neustále míchání a nedovolení varu.

Recepty pomocí přírodní propolis

  1. Gude 1 část propolis na jemné struhadlo a směs s 10 kusy krémového oleje, roztaví směs, trochu vychladněte, nalijte formy, aby se ztuhly a vložily do chladničky.
  2. 20 g kakaového másla směsi s 1 g propolis, taveniny, promíchejte ingredience na homogenní stav. Poté vychovávejte kompozici mírně, vytvořte z něj 10 svíček, zabalte do fólie a odstraňte do chladničky pro lití a skladování.
  3. Svíčky na bázi vazelínu jsou prováděny stejným způsobem, pouze v tomto případě 10 g základů a 1 g samotného propolisu.

Pro výrobu svíček s použitím tekutého lékárenského extraktu propolisu jsou složky odebrány v poměru 4: 1, to znamená, že je nutné trvat 10 g propolis na 40 g tuku. Komponenty se smísí s homogenními stavy ve vodní lázni, potom se roztavená kompozice ochladí, vytvoří svíčky z něj a odstraní se do chladničky pro nalévání a skladování.

Svíčky s propolisem jsou vynikající lékařské a profylaktické činidlo, které nemá kontraindikace a vedlejší účinky, s výjimkou individuální intolerance. Před jejich použitím se však stále doporučuje konzultovat s gynekologem, protože některé nemoci nelze vyléčit pouze svíčky a komplexní přístup k řešení problému je vyžadován. Kromě toho je zobrazení, dávkování a aplikační schéma v každém případě individuální a samostatná léčba nepřinese očekávaný výsledek.