Jak obnovit vagina mikroflóru: ústní a vaginální přípravky

Porušení vaginální mikroflóry - Bakteriální vaginóza, Dysbiom, (Gardnelleez) nereaktivní onemocnění. Pokud lékař říká jeden z těchto jmen - se příliš bojíš. Mikroflóra Vagina můžete obnovit během několika dní, pokud jste nespustili stav a ne Dovolená vulvovaginitis (Toto je zánět).

Co je ošetřeno, domácí metody nebo kontaktovat lékař závisí na blahobytu, všeobecnému stavu zdraví a důvody vaginózy. Velmi často obnovuje vagina mikroflóra může být nezávisle. Ale inspekce lékaře je předpokladem.

Co je narušeno mikroflórou vagina

Chcete-li vědět, jak se dostat nemocný nebo jak léčit, je důležité mít informace o normách státu ženských pohlavních orgánů a zohlednit několik pravidel faktorů:

  1. Zkontrolujte svůj pach. Jako sliny s alkalickým obsahem, takže a děloha zdůrazňuje speciální hlen, který vytváří již kyselé prostředí v děloze, Cervix, vagina, na Wulweva. Proto ženy mohou mít ženy průsvitné, bělavé, mírně zakřivené vypouštění s lehkým kyselým mléčným zápachem, někdy, téměř jako s drozd. V takovém médiu se patogenní mikroby nemohou násobit. V vagíně teplo, syrové, tmavé. Mikroorganismy a houby, užitečné a patogenní žijí tam vedle sebe a vykonávají každou z jejich funkce. Počet patogenních mikroorganismů je regulován přesně kyselým vypouštěním laktobacilli. Jakmile se domníváte, že neexistuje žádná známá vůně Maceni, Kefíru, sledujte své zdraví a zapněte dietu fermentovaného mléka jídlo, Sauer-zelí. Pokud po 3 - 4 dny se vůni nezmění, pocit suchosti se objeví, nepohodlí - konzultujte svého lékaře.
  2. Semisions jsou šedavě, zelenavější barva by neměla být. Jít do průchodu testů a být léčeni.
  3. Vůně shnilých ryb - signál k urgentní návštěvě gynekologa. Pozornost! To není normální vůně pro zdravou ženu.
  4. V žádném případě neučiníte, pokud pro to nejsou žádné zvláštní pokyny. Neustále umyjte přírodní vaginální flóru, znamená to zavěsit plakát: "Vítejte, infekce! Přijít, bakterie jsou nevlídné, žijí zde, jak chcete!". Osobní hygiena je lopatura vnějších pohlavních orgánů a rozkroku. Uvnitř se mytí a umyje. Je to nezdravé. Je obzvláště důležité si uvědomit, že ženy, které jsou chráněny zavedením kusu ekonomického mýdla do vagíny.
  5. Mikroflóna vagina schopná samo-nastavit. Proto se to stává, že se žena spontánně, vaginóza sama se objeví a zmizí.
  6. Patogenní mikroflóra je likvidována uvolňováním bakterií mléčných kyselin a jejich produkty jejich živobytí - malé množství peroxidu vodíku.

Jak obnovit mikroflórovou vaginu

Co by mohlo být příčinou změn mikroflóny vagina

Obrovský počet faktorů vyvolává porušení vaginální mikroflóry. Je předem napodoben. Podívejte se do stolu, jaké důvody způsobují vaginónu a proč se to stane.

Důvod VaginózaProč porušeníDůležité! Co dělat nebo ne
Hormonální pozadíSnížení počtu estrogenů Hlavní příčina porušování mikroflóny v ženských orgánech. Proto v období menopauzy se žena výběru stává méně a méně, může být zcela přerušena a spalování, nepohodlí.

Porucha štítné žlázy

Obraťte se na svého lékaře a přijímejte testy pro dámské hormony během období:

§ adolescence;

§ těhotenství;

§ V předvečer menopauzy (od 40 do 42 let).

Projděte testy na hormonech štítné žlázy (lékař uvádí co)

Příjem antibiotikAntibiotika zabijí všechny bakterie skupiny, která je citlivá na něProto neuvádějte nic bez lékaře. Gynekolog vybere komplex antibiotik, antifungální, anti-alergie a regeneraci mikroflóny pochvy drogy
Mechanické poškozeníPoranění, rány, zvěsty a t. D. Vagina, Cervix, děloha samotná může způsobit dysbakteriózu.Pouze vidět lékaře a naléhavě
Patogenní mikroorganismy a houby přenášené pohlavímPorucha Sexuální dluhopisy vedou ke značnému počtu onemocnění, mezi nimiž je vaginóza dětský lukS jakýmkoliv podezřením infekce okamžitě kontaktujte gynekologa. Moderní drogy jsou schopny vrátit zdraví během několika dnů
DiabetesPotřebujete neustálou podporu a pozorování lékaře
Těhotenství50% těhotných žen trpí změnami v mikroflóně vagínyMěsíční kontrola porodnický-gynekolog vám umožní identifikovat porušení času a přivést flóru do normálu
Zahraniční orgány v děloze nebo vagíně. Například spirála včetněOrganismus je vnímáno jakýkoli cizí těleso různými způsoby. Jedna žena, například zapomněl, zapomněl, že spirála dal, a další problémy začaly, suchost, dokonce i zánětJe třeba odstranit cizí tělo a odstranit důsledky. Gynekolog jmenuje kurz terapie
Časté sexuální kontakty

Riziko vaginózy je 85% v lesbičce (statistiky říkají o tom)

Může způsobit ženy se slabou imunitou vaginózouJe třeba neustále pozorovat lékaře
Velmi častá aplikace kondomuPři citlivém na latex a jeho mazivo se může vyvinout nejen narušení mikroflóry, ale také alergické reakce.
Jiné příčiny individuální povahy, včetně onemocnění močového měchýře, orgánů malé pánve, gastrointestinálního traktuJe-li na pozadí nemocí jiných orgánů, počtu leukocytů, Candida houby, Chlamydia a T. D. Pak může ženské tělo trpět takéV tomto případě je terapeut léčen ve spolupráci s gynekologem. To znamená, že lékaři budou schůzky drog na základě analýz v jejich profilu a zohlednit navzájem názor na váš stav

Někteří lékaři odmítají všechny důvody pro způsobení vaginózy, kromě hormonálních kapek. Ale v životě moderní ženy nelze vyloučit žádné faktory.

Jak obnovit mikroflórovou vaginu

Jaké léky jsou obnoveny mikroflórou vagíny

Vaginální dysbióza se rychle zpracovává s vaginálními svíčkami. Pokud je mikroflóra intimní zóny doprovázena střevní dysbiózou (například na pozadí antibiotik), pak kromě léčby drogy je nutné přehodnotit jeho výživu. Povolit následující potraviny ve stravě:

  • Sauer zelí, nebo spíše šťáva od ní. Musíte si vzít poloviční balíček před jídlem;
  • tvaroh;
  • Martsoni, Ayran. Pokud nechcete kvázit mléko sami, pak si vyberte ty produkty v obchodě, že nejkratší datum expirace. Pokud jde o Kefir, je velmi obtížné si vybrat. Proto žádné experimentální potřeby;
  • Petržel může jíst nosníky. Velký počet stopových prvků je obsaženo v této zeleně.

Pokud tyto produkty nudíte odděleně, udělej si salát od Maconi, čerstvé okurky, petrželky a jeden hřebíček česneku. Sklenka takového salátu v dopoledních hodinách a před spaním nejen pomůže obnovit mikroflóru, ale také příznivý účinek na celé gastrointestinální trakt.

Jak obnovit vagina mikroflóru: ústní a vaginální přípravky
Pozornost! Nejpřirozenější prebiotika a probiotika ve velkém množství jsou obsaženy ve fermentovaných mléčných výrobcích a šťávaných zubních kyslíku.

Doktor, zase jmenuje tyto léky, které pomohou při obnově "správného" prostředí intimní zóny. Hlavním cílem léčby:

  1. Vrátit se Akutní středa Vagina Vzhledem k nárůstu přírodních mikroorganismů, laktobacilli.
  2. Zničit patogenní mikroflóru a snížit jejich množství normální.
  3. Zlepšit imunitu žen.
  4. Bilance hormonální pozadí.

Tabulka ukazuje hlavní léky, které se používají při léčbě vaginózy.

PřípravkyAktDoporučení pro aplikaci

Vaginální svíčky (čípky)

Neo-pero fotran Forte

Náklady v Moskvě asi 900 rublů.

Antimikrobiální, anti-grab, anti-polotozoickýExistují kontraindikace pro onemocnění jater, takže je přísně jmenován lékařem
Clice D

Cena asi 420 rublů.

Používá se v Prosozoa infekcí (od nejjednodušší)Obsahuje metronidazol. Nejčastěji jmenován lékaři
Komplex MacMiror

Náklady 900 rublů.

Antifungální, antiparazitic, antibakteriePoskytuje místní akci orgánům malé pánské ženy
Polizinaks

Cena 346 - 910 RUB., v závislosti na regionu

Baktericidní, antifungální, antibakteriálníAkční svíčky, velmi módní a schválené Asociací gynekologů. Použít pouze jmenování lékaře
Torzhin

Cena 390 - 670 RUB.

Antibakteriální, antiprotozoický, antifungální, protizánětlivéSpeciálně pro topické použití v gynekologii.

Orální drogy

Metronidazol a jeho přípravkyNičí anaerobní bakterie a houby, jako je candida včetněŽenský organismus má funkci, kterou lékaři stále nemohou vysvětlit. Po použití metronidazolů a jiných léků se po 20 dnech vyskytuje recidiva onemocnění. Proto je často nutné opakovat průběh léčby, například od kandidózy. Neexistují žádné takové muže.
Bifidumbacterin, Probiotika, prebiotika, Hilak Forte, Bifiform, Linex

Náklady na živé bifidobakterie se liší od 64 rublů. Až 569 rublů.

Obnovit mikroflóru nejen intimní zónu, ale také první ze všech gastrointestinálního traktuPokud si myslíte, že je lepší pít tyto léky nebo tam jsou fermentované mléčné výrobky, pak víme, že všechno má své místo ve vaší stravě.

Pozornost! Živé mléko (Sumarizing Name) Bakterie musí být uchovávány v chladničce!

Seznam je malý, ale každý lék splňuje své povinnosti za všechno sto. Co přesně potřebuje lékaře na vašem klinickém obrazu. Pokud jste těsnicí pečeť sami, pak možné nežádoucí účinky nebudou dlouho čekat - budete muset léčit jiné orgány.

Jak obnovit vagina mikroflóru: ústní a vaginální přípravky
Složení svíček je téměř vždy zahrnuta nebo nystatin, nebo metronidazol.

Moderní přípravky ovlivňují širokou škálu patologií patogenů. Lékaři preferují léky, které ovlivňují bakterie, houby, chlamydii, mají tricheonacid, antialergický, protizánětlivý účinek. Navzdory rozsáhlým vlastnostem by léky obnovení mikroflóny neměly mít nežádoucí vedlejší účinky na celé tělo ženy. Nyní se používají tyto léky.

Těhotné ženy jsou nejčastěji vystaveny útokům tohoto onemocnění. Existuje problém změny hormonálního pozadí. Mnoho léků nelze přijmout. Proto vyvážená výživa, plné cvičení a venkovní cvičení - jeden z důležitých faktorů podpory zdraví.